Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta

poruka: 135
|
čitano: 14.837
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta".
17 godina

Nisam znao da su neki ljudi toliko zaljubljeni u "doživljaj pravog desktopa". Doduše, nisam ni ja mnogo daleko, ali mi je "pravi desktop" bitan na desktopu (i laptopu). Na "ličnom komunikatoru", tj smartfonu, mi je nekako prednost da sve vidim na što manje ekrana i sa što manje klikova i ulaženja i izlaženja iz aplikacija.

Utoliko je WP imao dobru ideju, jer je nudio unificirani interfejs za prikaz svega. Meni je bitno da znam da imam poruku od X i da vidim njen sadržaj. Da li je stigla SMS-om, Viberom, ili mailom, to je manje bitno. Ok, ako želim da odgovorim, moraću da otvorim aplikaciju, ali je super samo otključati telefon i dobiti prikaz poslednjih updatea svih aplikacija, odnosno svega što je za mene relevantno (zapravo, sve nešto mislim da bi bilo sjajno da su pločice stavili i na lockscreen). Dakle, više informacioni hub nego desktop. A možda je čak i reagovanje na poruke moglo da se unificira, kao što mi npr na Androidu, ako sam u nekoj aplikaciji i stigne mi poruka preko SMS-a ili Vibera, iskoči popup da mogu da uradim quick reply. Slično je na WP mogao da se napravi neki quick reply interface koji bi implementirale korisničke aplikacije, koji bi mogao da se postavi kao defaultna akcija kada se klikne na pločicu. Time je korisnik praktično u aplikaciji (i to ne u jednoj, nego u svima istovremeno) onog momenta kad otključa telefon: odmah vidi preview pristiglih poruka i klikom na neku otvara reply. Intuitivno, ergonomično, efikasno.

Drugačije od ostalih? Da, no to samo po sebi nije loše. Svi se pomučimo dok ne naučimo da vozimo auto, ali se posle toga efikasnije transportujemo.

A kome se to baš ne sviđa, neka, kao što W10 omogućava, postavi male pločice i namesti da im pozadina bude providna, isključi live tile opciju za aplikacije koje je imaju i eto mu standardnog grida sa ikonicama kao na iOSu, MIUIju i gomili drugih UI-ja bez standardne "fioke" za aplikacije (app drawer). Ili neka izabere drugu platformu, ne mora svima da se svidi.

Ovo piše neko ko je krajem prošle godine kupio WP uređaj i u roku od nekoliko meseci totalno po***deo. Po mom mišljenju, implementacija je užasna i nedovršena (i podrška 3rd party developera je slaba, pa čak i 1st party - MS pravi bolje aplikacije za iOS i Android nego za WP), ali su dobre ideje i potencijal postojali.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 12:36 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta
mbaksa kaže...

Govorio sam o ovima koji su si slagali te početne ekrane. Ali vidim da ti govoriš kao da sam govorio o Microsoftu - da, Microsoft je uspio nešto sasvim suprotno i time odbio kupce, jer ih nije uspio uvjeriti da je to njihovo bolje (osim šačicu vas).

Onda oprosti jer sam te ja krivo shvatio ali samo s time, na windows telefonu MS sigurno nije odbio kupce

mbaksa kaže...

A čuj... Ne vjerujem da je manjak aplikacija jedini razlog zbog kojeg ljudi ne kupuju telefone s Windowsima.

Vjeruj da je. Pratio sam tada razne forume i portale posvećene WP platformi i to je svima bio kamen spoticanja. Nema gugla, instagram loša app, face app također loša i još onda kad je snapchat (vjerovao ili ne ali je tako) nešto napravio i s time onemogučio 3rd party app - ljudi su još i manje kupovali WP... App su ubile wp tj nedostatak velikih. A ni činjenica da npr outlook i onedrive app su miljama ispred one na WP-u nikako nije pomogla.

mbaksa kaže...
I Android za to ima widgete.
Ali, evo sad na osobnoj razini, meni to na njemu ni približno ne izgleda konzistentno ko na WP-u.. Tek tamo je clusterfuck jer ovamo, na WP-u, taj clustefuck ima smisla i meni lijepo izgleda. 
mbaksa kaže...
To ovisi o aplikacijama, lako moguće je da ih više ima žive pločice za Win nego widgete za Android. Samo je pitanje treba li to korisniku ili uopće želi li to korisnik.
Evo tu ti WP da mogučnost dali to želiš ili ne... Imaš izbora u ovom slučaju :D Evo. čak više nego što android nudi. (šalim se naravno)

mbaksa kaže...

Ali ipak... Pločice... U tri (tri?) veličine... Uz skrolanje ako ti sve ne stane na ekran, umjesto "listanja" ekrana. Bez doživljaja pravog desktopa... Meni ne paše (mislim da mi zbog istog razloga ne bi pasao ni iOS). Kad tome pribrojim i druge UX zamjerke, a relevantnih prednosti ni za lijek... Da, možeš reći da ne mogu sve mjerit prema sebi, ali ljudi su glasali novcem, brojem kupljenih primjeraka telefona s Windowsima su izglasali da ni njima nešto ne štima.

Mislim da se sad već hvataš za slamku :D.  Na svim telfonima moraš skrolat ali na wp najmanje. Dapače, ako neke app poslažeš u foldere tako da "isključiš" skrolanje, imaš svu onu funkcionalnost uvid i kontrolu nad pločicama na jednom ekranu... Fora je u tome što se i folderu mijenja veličina (dakle 3 veličine) ali i taj folder je live jer on na svojoj pločici bace sve obavijesti od app koje si poslagao unutra. Apsolutno najbolji princip foldera ikad...  Evo video 

kako je to izgledalo na wp8

E, i skužajte ali ja nikako ne uspijevam razlomiti normalno te citate pa moram ovako...

EDIT: jedno vrijeme, na nekom preview buildu je bilo moguće instalirati tj sideloadati android app na wp. Ali samo one koje ne koriste guglove servise. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 14:11 (skank666).
16 godina
protjeran

Prešao sam nakon godine dana korištenja Lumie 830 na Nexus 5X (prije Lumie godinu dana sam koristio LG G2).

Što se tiče sustava na sve se čovjek navikne. Trenutno mi nedostaju tiles. Android mi je kao crtić pun boja. :-)

Na WP8.1 mi je IE bio odličan što se tiče renderiranja stranica.  Na Androidu mi loše radi scrolling. I stranica i izbornika.

Sad recimo kužim da je genijalna stvar imati na dnu ikonu za promjenu taba i da je non stop dostupna.

Ali... aplikacije su na Androidu zakon. Deezer je katastrofa na WP. Na Androidu je odličan.

Slažem se kako je netko napisao da je nedostatak osnovnih ali i loše napisanih osnovnih aplikacija veliki problem.

Spajanje Sony BT slušalica na WP je gnjavaža i kod svakog spajanja sam ih morao obrisati i ponovno dodati. Na Androidu radi bez problema.

Full mi je žao što MS nije uspio pogurati na barem 10% kako bi bio stabilna platofrma za koju developeri i firme rade dobre aplikacije.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upravo to ... on opce ne cita kaj neko pise ... navodio sam da je korisno s mobitela kad si dezuran pogledati alarme jer nemrem imat bas stalno lap na ledjima ... znas ono kupujem grincek u sparu .. u subotu .. dodje alarm .. otvorim mob i na s7 za 15 sec vidim u cem je stvar .. ak je pizdarija vracam grincek na policu i idem doma ili u auto do lapa ... ak nije ... kupijem dalje .. al frankovic ne cita nego po svome ... a to kaj ja mogu pogledat alarm na s7 .. na windows phonu je nemoguce ...

Ja navodim nedostatke s kojima sam se sretao dok sam koristio taj telefon ... pa duo mobile ... ma .. uglavnom ..necu vise platforma je za moju majku .. koja posalje sms mms .. nazove ... slika .. i to je to ... za nekakav ozbiljniji telefon tu je ios i android .. s tim da androidu dajem prednost od 10 koplja al to je opet druga prica ... koristim galaxy s7 i iphone 6 .. od iduceg tjedna i iphone 6s ..
17 godina
moderator
skank666 kaže...
Na svim telfonima moraš skrolat ali na wp najmanje. Dapače, ako neke app poslažeš u foldere tako da "isključiš" skrolanje, imaš svu onu funkcionalnost uvid i kontrolu nad pločicama na jednom ekranu... Fora je u tome što se i folderu mijenja veličina (dakle 3 veličine) ali i taj folder je live jer on na svojoj pločici bace sve obavijesti od app koje si poslagao unutra. Apsolutno najbolji princip foldera ikad... 

Dobri su folderi, prihvaćam. Pločice kao zamjena za listajuće ekrane s ikonama i widgetima me svejedno i dalje odbija. Nećem.

Neću imati pristup WM telefonu tjedan dana da bih ti naveo što točno sve drugo me smeta. Ali nije ni bitno. Stvari mi se ne sviđaju, ne odgovaraju mi pa ćeš me pokušati uvjeriti da mi se sviđa, da mi odgovara nešto što mi se ne sviđa i što mi ne odgovara? Rekoh, dao sam mu šansu. Svaki put mi je izazvao frustraciju. Ne mislim trpjeti stvari koje me frustriraju.  Fuck that. Ne mislim se prilagođavati mobitelu. Ili nek se on prilagodi meni ili se nećemo družiti. 

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Dobri su folderi, prihvaćam. Pločice kao zamjena za listajuće ekrane s ikonama i widgetima me svejedno i dalje odbija. Nećem.

Neću imati pristup WM telefonu tjedan dana da bih ti naveo što točno sve drugo me smeta. Ali nije ni bitno. Stvari mi se ne sviđaju, ne odgovaraju mi pa ćeš me pokušati uvjeriti da mi se sviđa, da mi odgovara nešto što mi se ne sviđa i što mi ne odgovara? Rekoh, dao sam mu šansu. Svaki put mi je izazvao frustraciju. Ne mislim trpjeti stvari koje me frustriraju.  Fuck that. Ne mislim se prilagođavati mobitelu. Ili nek se on prilagodi meni ili se nećemo družiti. 

Ma jok. Ne uvjeram ja tebe da ti koristiš WP, zašto i bi kad ga ni ja ne koristim? A jedino što mi fali od tamo su žive pločice. Kroz svoje postove sam samo pokušao objasnit da wp nije tako tvrd u pogledu customizacije i da razlog zbog čeg ljudi napuštaju platformu nije startscreen već manjak app i nebriga MS za svoj ekosustav tj dio ekosustava tj WP.

Žalosna je stvar kad usporediš npr outlook na iosu i outlook (kao nativni email klijent) na wp-u. 

17 godina
neaktivan
Leon189 kaže...
Upravo to ... on opce ne cita kaj neko pise ... navodio sam da je korisno s mobitela kad si dezuran pogledati alarme jer nemrem imat bas stalno lap na ledjima ... znas ono kupujem grincek u sparu .. u subotu .. dodje alarm .. otvorim mob i na s7 za 15 sec vidim u cem je stvar .. ak je pizdarija vracam grincek na policu i idem doma ili u auto do lapa ... ak nije ... kupijem dalje .. al frankovic ne cita nego po svome ... a to kaj ja mogu pogledat alarm na s7 .. na windows phonu je nemoguce ...

Ja navodim nedostatke s kojima sam se sretao dok sam koristio taj telefon ... pa duo mobile ... ma .. uglavnom ..necu vise platforma je za moju majku .. koja posalje sms mms .. nazove ... slika .. i to je to ... za nekakav ozbiljniji telefon tu je ios i android .. s tim da androidu dajem prednost od 10 koplja al to je opet druga prica ... koristim galaxy s7 i iphone 6 .. od iduceg tjedna i iphone 6s ..

Pa kakave ti alarme to majketi salje? Sta ne mozes dobit mail s alarmom i istim informacijama kao sto ti aplikacija moze poslat i pokazat na mobitelu? Mozda VMWare to ne zna. Al evo, da ti olaksam, https://blogs.technet.microsoft.com/windowsserver/2016/08/24/announcing-the-new-vmware-migration-offer-for-windows-server-2016/ .

Svaki nedostatak koji si naveo sam ti napisao da nije istina i stavio link. Al ti i dalje pilis.

Yes, I work for Microsoft!
15 godina
neaktivan

vmware ti posalje alarm u obliku poruke maila kako vec . .i tu pise koji podatkovni centar koji je cluster je ..koji host i koja virtualka..... banaliziram problem ..ali da shvatis ...znaci na toj i toj virtualci .. se recimo zakucao cpu ... (ponavljam apsolutno banaliziram problem) ..... e sad ja to mogu procekirat iz kojeg razloga se zakucao tako .. da recimo dok sam u birtiji . . pijem pivu ..i gledam dinamo kako ulazi u ligu prvaka .. . i dodje meni alarm recimo . ... potrebno mi je 15 sec da dodjem i da se spojim na datacentar/cluster/host/virtualku ...   i pogledam ok fakat je . .i mogu zakljuciti da mile .. iz te i te firme rudari cpu bitcoinove . .. ugasim mobitel jer znam da nije nista bitno . .   s windows phonom to je apsolutno nemoguce . .. (nemoguce) ...  isto tako mogu zakljuciti i kada je otisao disk .. ili kada je pri kraju mjesta . .ili kada je ispao cijeli host .. ili kad pocne raditi drs . . gle ... mogu puno toga puno vise nego iz samog alarma .... mogu se spojiit na vcenter i sve vidjeti obicnim appom . .ili preko weba ..   banaliziram . .skroz . .

ok .. namjera ti je bila i vise nego ok predloziti server 2016 kao zamjena za vmware . . .ali . . znam da radis u microsoftu ali to je smijesno . . mozda za manje firme ok . .ali kad imas datacenttre ...  nekoliko desetaka clustera . . .i stotine hostova . . .i mozes samo zamisliti kolko virtualki . . .to je apsolutno . . smijesno . ..   microsoft kaska za vmwareom na tom polju . . godinama . .. sumnjam da ce ga sustici . . .

10 godina

Iako sam nekoliko godina bio korisnik WP-a, prije nekoliko mjeseci sam prešao na Android. Jedini razlog tome je što dosta aplikacija koje su na Androidu nema i na WP-u, a one koje ima fali im dosta mogućnosti u odnosu na Android/iOS inačice ili su sporo ažurirane pa mogućnosti koje imaju na drugim platformama dolaze tek nakon nekoliko tjedana/mjeseca. A sad, što mi fali na Androidu u odnosu na WP? Najviše tilesi, tipkovnica i integracija s nekim Microsoftovim servisima. Ostalo je više-manje slično ili isto.

The ignorant are ignorant of their ignorance.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leon189 kaže...

vmware ti posalje alarm u obliku poruke maila kako vec . .i tu pise koji podatkovni centar koji je cluster je ..koji host i koja virtualka..... banaliziram problem ..ali da shvatis ...znaci na toj i toj virtualci .. se recimo zakucao cpu ... (ponavljam apsolutno banaliziram problem) ..... e sad ja to mogu procekirat iz kojeg razloga se zakucao tako .. da recimo dok sam u birtiji . . pijem pivu ..i gledam dinamo kako ulazi u ligu prvaka .. . i dodje meni alarm recimo . ... potrebno mi je 15 sec da dodjem i da se spojim na datacentar/cluster/host/virtualku ...   i pogledam ok fakat je . .i mogu zakljuciti da mile .. iz te i te firme rudari cpu bitcoinove . .. ugasim mobitel jer znam da nije nista bitno . .   s windows phonom to je apsolutno nemoguce . .. (nemoguce) ...  isto tako mogu zakljuciti i kada je otisao disk .. ili kada je pri kraju mjesta . .ili kada je ispao cijeli host .. ili kad pocne raditi drs . . gle ... mogu puno toga puno vise nego iz samog alarma .... mogu se spojiit na vcenter i sve vidjeti obicnim appom . .ili preko weba ..   banaliziram . .skroz . .

ok .. namjera ti je bila i vise nego ok predloziti server 2016 kao zamjena za vmware . . .ali . . znam da radis u microsoftu ali to je smijesno . . mozda za manje firme ok . .ali kad imas datacenttre ...  nekoliko desetaka clustera . . .i stotine hostova . . .i mozes samo zamisliti kolko virtualki . . .to je apsolutno . . smijesno . ..   microsoft kaska za vmwareom na tom polju . . godinama . .. sumnjam da ce ga sustici . . .

Daj ne budi smijesan. Cijeli Azure public cloud se vrti na WS2016 s milijun virtualnih masina. Prema tome, ne pricaj gluposti i ne budi fah idiot u jednoj tehnologiji. Nauci malo nesto  idalje od toga sta radis, informiraj se. Nadalje, alarm ocito mozes dobiti mailom i to uredno vidis na bilo kojem telefonu i platformi. Tako da ne vidim prednost imanja VMWare aplikacije u kojoj ces detalno vidjeti sto tocno? Isto sto ti je poslao i mailom? Kao sto rekoh, razvoj takve aplikacije sigurne spada pod VMware nego pod MS. 

15 godina
neaktivan

znaci tvrdis da microsoft ne kaska za vmwareom .... na tom polju?  to hoces reci? gle a ovo s alarmima . .nema smisla da ti pojasnjavam jer ocito nisi nikad vidio alarm na vmware-u . ..   i dalje tvrdim nemoguce obavit s windows phonom . .. i tu prica o tome prestaje .. 

naprativ ne koristim jednu tehnologiju . .koristim i citrix server . . kao i windows server 2012 rs na dnevnoj bazi . . jer u tim svim silnim masinama se najcesce i vrti server 2012 r2 ... i linuxi . .ali i dalje ti tvrdim i tu ce ti potvrditi svatko ko koristi jedno i drugo da je microsoft prema vmwareu ... nekoliko godina zaostatka .. . 

primjer . .nesto citrixovom xenappu ili xendesktopu . . (ok ok citrix je microsoftov ) ... ili vmwareovom thinappu ili horizon view-u ...  . . .ja ne znam kaj microsoft ima i blizu tome . .i da se to koristi rasireno .. kao ovo dvoje . .  

al ok . . 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 16:49 (Leon189).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leon189 kaže...

znaci tvrdis da microsoft ne kaska za vmwareom .... na tom polju?  to hoces reci? gle a ovo s alarmima . .nema smisla da ti pojasnjavam jer ocito nisi nikad vidio alarm na vmware-u . ..   i dalje tvrdim nemoguce obavit s windows phonom . .. i tu prica o tome prestaje .. 

naprativ ne koristim jednu tehnologiju . .koristim i citrix server . . kao i windows server 2012 rs na dnevnoj bazi . . jer u tim svim silnim masinama se najcesce i vrti server 2012 r2 ... i linuxi . .ali i dalje ti tvrdim i tu ce ti potvrditi svatko ko koristi jedno i drugo da je microsoft prema vmwareu ... nekoliko godina zaostatka .. . 

primjer . .nesto citrixovom xenappu ili xendesktopu . . (ok ok citrix je microsoftov ) ... ili vmwareovom thinappu ili horizon view-u ...  . . .ja ne znam kaj microsoft ima i blizu tome . .i da se to koristi rasireno .. kao ovo dvoje . .  

al ok . . 

Sad se jasno vidi da si n00b. WS 2012 R2 hipervizor je jednako dobar kao i VMware 6, a WS 2016 ga gazi ko plitak potok. Sam Citrix je odustao od Xen servera. Citrix za svoj VDI preporuča WS, Oracle na listi podrzani virtualizacijskih platformi uopće nema VMware. VMware i cloud computing je oksimoron. Jedino što ga drži na zivotu je siroka baza korisnika iz vremena od prije 10 godina, ali i tome polako ide kraj. BTW, Citrix nije Microsoftov.

Ti si kao neki admin a ne znas za RDS? LOL. Nemoj se vise blamirat. Molim te. 

Bezveze smo otisli  u off topic ...

15 godina
neaktivan
Apsolutni off da .. ali vecu hrpu gluposti vec dugo nisam cuo ;) .. citrix je od microsofta ako se ne varam 2007. su ga spasili od propadanja .. da je ws jednako dobar kao i vmeare 6 nije .. to su dva svijeta .. i tvrdim da ws kaska za vmwareom nekoliko godina .. da citrih preporuca microsoft vidi gore ... kaj sam ti napisao .. nista cudno ...

Uglavnom .. prekidam raspravu .. vratimo se na raspravu .. o losem microsoft windows phonu koji je trenutno na 0,6% koristenja .. a bojim se da i ostale proizvode u skorijoj buducnosti ceka isto ... (nisam microsoft hejter naprotiv .. mcitp i mcsa, system center .. kompletna virtualizacija od microsofta) .. i ti si mi odobno pred cca 6,7 godina drzao predavanja u algebri ... ali vidim kud microsoft ide ...

Zivio ti meni i tolko od mene ..

Ps da windows phone je definitivno losa platforma ..
15 godina
neaktivan
Apsolutni off da .. ali vecu hrpu gluposti vec dugo nisam cuo ;) .. citrix je od microsofta ako se ne varam 2007. su ga spasili od propadanja .. da je ws jednako dobar kao i vmeare 6 nije .. to su dva svijeta .. i tvrdim da ws kaska za vmwareom nekoliko godina .. da citrih preporuca microsoft vidi gore ... kaj sam ti napisao .. nista cudno ..

Cekaj sad kad nsx uzme maha .. di ce tu bit microsoft ...

Uglavnom .. prekidam raspravu .. vratimo se na raspravu .. o losem microsoft windows phonu koji je trenutno na 0,6% koristenja .. a bojim se da i ostale proizvode u skorijoj buducnosti ceka isto ... (nisam microsoft hejter naprotiv .. mcitp i mcsa, system center .. kompletna virtualizacija od microsofta) .. i ti si mi odobno pred cca 6,7 godina drzao predavanja u algebri ... ali vidim kud microsoft ide ...

Zivio ti meni i tolko od mene ..

Ps da windows phone je definitivno losa platforma ..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice