Windows 8 nastavlja s laganim rastom

poruka: 22
|
čitano: 5.021
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 nastavlja s laganim rastom".
14 godina
neaktivan
Ne znam zasto svi lose pricaju o tabletima s win8, pogotovo s Rt verzijom. Trenutno imam ipad2, dvije i po godine star, radi na zadnjem iosu 6.1.3 odlicno, ceka se jesen za ios7. Ali za iduci tablet dolazi u obzir opet ipad ili cak surface s Rt verzijom. Sto ce mi tablet s "pravim" win8 ako ne moze baterija izdrzat nekoliko sati, dok recimo sad na starom ipadu traje preko 9h

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows 8 nastavlja s laganim rastom
Problem RTa su vrlo limitirane ili bolje receno "podobne" aplikacije. Kaj MS nije zabranio FF za RT pod izlikom da trosi previse struje? MSov razlog drasticnog ogranicavanja mogucnosti, npr WPa, je potrosnja struje. Gotovo sve sto su imali u WM su srezali jer trosi previse struje!?
Glavni adut Win je upravo Win8 na tabletima jer bi mogli vrtit milijarde gotovih i puno kvalitetnijih aplikacija nego bilo gdje drugdje. Nije ogroman problem na nivou OSa srezat potrosnju jer se pod Win hrpa toga uzalud vrti. Npr kod mene se nakon boota vrti 80 procesa i nekakvih 200tinjak threadova!
17 godina

"Problem" sa WinRT tabletima je u tome što većina naprednih PC korisnika (čitaj, forumaša na BUG-u) očekuje da media-tablet bude ustvari PC bez tipkovnice sa touch-screenom i baterijom koja traje cijeli dan, a to je praktično nemoguće (barem ne po ovim cijenama). Zato je WinRT tabletoidni OS (kao iOS i Android) koji je namijenjen  prije svega surfanju internetom, slušanju muzike, gledanju videa i sl.

Tableti sa "punokrvnim" windowsima su u stvati problematičniji jer je njihova upotrebljivost ograničena touch-screenom, a po trajnosti baterije se nikako ne mogu usporediti sa media-tabletima, tako da teško mogu konkurirati npr. ultraboocima.

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dečki ,priča se o stolnim verzijama OS-a. {#}

BTW ,pročitajte tekst ,kad ste već uhvatili RT verzije:

OMG! They're using Windows RT!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran

ovaj rast je uglavnom na racun OEM licenci, ljudima skupa s novim hardverom uvaljuju i najnovije Windowse, hjeli to oni ili ne, isto je bilo i s Vistom.

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.

4 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...

ovaj rast je uglavnom na racun OEM licenci, ljudima skupa s novim hardverom uvaljuju i najnovije Windowse, hjeli to oni ili ne, isto je bilo i s Vistom.

"Uvaljuju"???? Pa tko im brani kupiti Apple koji je fizički isti PC, a na kojem je "uvaljen" OS X? Jel imaju izbora? Nevjerojatna arogancija u tvojoj tvrdnji, skoro kao da si se mentalno pobratimio i srodio sa onim glavatim Maltezerom (C0rto), od čije je sujete i mržnje prema Microsoftu veća samo njegova bahatost....

14 godina
neaktivan
Cognitor kaže...

"Uvaljuju"???? Pa tko im brani kupiti Apple koji je fizički isti PC, a na kojem je "uvaljen" OS X? Jel imaju izbora?

Taj hardver je Apple-ov, na njega ide samo MacOS. Tu nema uvaljivanja, takav je to uređaj. Kod PC-a je druga priča.

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Taj hardver je Apple-ov, na njega ide samo MacOS. Tu nema uvaljivanja, takav je to uređaj. Kod PC-a je druga priča.

Osim drugačije dizajnirane matične ploče  na MacPro-u i TPM čipa ,sve drugo je isto!

I ne ,taj hardware nije Appleov ,nego Foxconnov ,Samsungov ,Lg-jev.

HP ,Dell ,Sony ,Lenovo .... svi prodaju gotove PC-e sa Windowsima ,Linuxom ili sa nekim drugim OS-om ,ili bez OS-a. Uvijek ima izbora.

Cognitor kaže...
Nevjerojatna arogancija u tvojoj tvrdnji, skoro kao da si se mentalno pobratimio i srodio sa onim glavatim Maltezerom (C0rto), od čije je sujete i mržnje prema Microsoftu veća samo njegova bahatost....

Nekako mi djeluju preslično. Nebi se začudil da je to ustvari jedna te ista osoba pred ekranom. {#}

Dado_ZG78 kaže...

Možda sa nekakvim Service Pack-om 2/3 ugrade u 8micu sve što joj fali (iz 7mice) pa ju ipak instaliram (i to samo zbog novog dx-a).

Na to možeš slobodno zaboravit. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 14:15 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Mogu oni lagano rasti, no ja se držim 7mice dokle god ne dođe nekakva 9tka ili nešto što će mi biti dostojna zamjena za 7micu.

Možda sa nekakvim Service Pack-om 2/3 ugrade u 8micu sve što joj fali (iz 7mice) pa ju ipak instaliram (i to samo zbog novog dx-a).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je od svega ovog fanscinantan XP sa još uvijek ogromnih 37%. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Cognitor kaže...

"Uvaljuju"???? Pa tko im brani kupiti Apple koji je fizički isti PC, a na kojem je "uvaljen" OS X? Jel imaju izbora?

Na Mac-a možeš staviti i Windowse otkada su prešli na Intelove procesore 2006 god. I ljudi to rade, manje više zbog podrške za igre.

16 godina
royalhero kaže...
Cognitor kaže...

and we go again...{#}

-naprotiv. HARDWARE JE IDENTIČAN. intel, ati, nvidia... nije to više PPC, na Maca ide svaki OS npr Win, pa i na PC vulgaris ide OSX što Apple malo otežava.

vijest, nije vijest nego normalna tranzicija starijeg na noviji OS samo s par verzija između što je vrlo neobično (u usporedbi s drugim OSevima ili softwareom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
XP raste. Istina, za 0,02% mjesecno (Statisticka pogreska?) ali raste. :-)
http://www.theregister.co.uk/2013/08/02/windows_8_v_windows_xp_july_data/
17 godina
neaktivan

ima jedan bećarac koji slikovito opisuje Windows 8: ej, u mog strica osam kobasica (x2), sedam prži osmu strina drži. {#}

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam mislio na poseban hardver, nego da je brandiran Apple-om na kraju. I ne zanima me ide li Windows na taj hardver, dolazi sa Mac-om i nije podvaljivanje. Dok Windows na PC-u jeste podvaljivanje.

17 godina

Svađate se oko gluposti, ako netko kupuje novi kompjuter (laptop) i želi biti leglan (kod nas rijetka priča, ali u bijelom svijetu uobičajena) ima samo dvije opcije, kupiti kompjuter sa instaliranom 7-icom ili 8-icom (s time da će s vremenom na raspolaganju biti samo 8-ica) ili kupnja kompjutera bez OS-a i retail verzije 7 ili XP-a dok se može kupiti. Ova druga opcija je za vulgaris korisnika skuplja i složenija, pa je jasno da će korisnici u pravilu odabrati prvu verziju.

E sada, da li je to uvaljivanje, na određeni način jest (pogotovo u vrijeme Viste), ali sa 7-com i 8-com je stanje malo drugačije. 8-ca je de facto poboljšana 7-ca minus Start meni plus Metro (što bi slijedeći SP trebao poništiti ili ublažiti). Samo predrasude navode korisnike da umjesto 8-ice odabiru 7-ocu.

Veliki broj XP-a možemo zahvaliti fijasku Viste i velikom broju PC-a u poslovnim okruženjima gdje se upgrade OS-a radi samo ako je nužan, a upgrade sa XP na Win7 ili 8 iziskuje i troškove za hardver, a neki PC-i se ne mogu ni hardverski upgrade-ati.

2 0 hvala 0
15 godina

- Ljudi se lagano počinju privikavati na novu perjanicu iz Redmonda, uvijek je bilo onih koji zagovaraju jedan ili drugi OS i uvijek će biti.

- Osobno nisam bio oduševljen Win 8 na početku, instalirao sam ga ponovno na jednu mašinu prije 2 tjedna, normalno počeo raditi na njemu i gle čuda priviknuo sam se i osjećaj je dobar, čak mi ni start ne fali, uglavnom zadovoljan sam{#}, u novom recimo SP za taj OS vraćaju neke korisne stvari i onda će osjećaj rada biti još bolji.

- Uglavnom {#} za windows 8.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Teško da će Windows 8 ikad imat popularnost kao Win 7, jedino ako zavladaju touch monitori na PC-u.

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako se to moze nazvati uvaljivanjem, onda su proizvodjaci ti koji uvaljuju. A ima se kupiti i laptopa bez OS-a i sa Linuxom. Ali vecina informaticki nepotkovanih korisnika nece kupiti taj laptop bez OS-a ili sa Linuxom. Zato sto vecina niti zna instalirati OS, niti je cula za Linux. A proizvodjaci ce normalno staviti OS koji ce im lakse prodati uredjaj.

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Tih 37% će se vrlo brzo početi smanjivati kad se počne približavati 8. travanj sljedeće godine.

Ne vjerujem u to. Scenarij gdje XP zasjeda ponovno na tron je sve izgledniji kako fragmentacija novih Windowsa raste.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drstoka kaže...

Ne vjerujem u to. Scenarij gdje XP zasjeda ponovno na tron je sve izgledniji kako fragmentacija novih Windowsa raste.

Je ,je. Svi će navaliti instalirati 13 godina stari OS ,kojem prestaje podrška i koji nema pola drivera koje zahtjevaju današnja računala. {#}{#}

Jel ,najedamupt ga više nitko neće napadati i raditi viruse za njega ,jelda?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 20:36 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
drstoka kaže...

Je ,je. Svi će navaliti instalirati 13 godina stari OS ,kojem prestaje podrška i koji nema pola drivera koje zahtjevaju današnja računala. {#}{#}

Nemoj mi ništa facepalmati. Drivera ima svih za mainstream komponente i ne flameaj.

Neće masovno instalirati ali baza koja ga ima će ga većinom zadržati dok će se ekipa koja želi koristiti novije Windowse osipati oko različitih verzija. Zašto je to tako teško za povjerovati?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice