Windows 8 Consumer Preview je build 8250

poruka: 78
|
čitano: 9.952
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 Consumer Preview je build 8250".
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 Consumer Preview je build 8250
darkborn kaže...
darkborn kaže...
- Klaun Steven Sinofsky ti je napisao "One Strategy" (One People, One Nation, One Leader), odn. "Microsoft Mein Kampf" pa si KUPI i "letimično" usporedi što je smijeh a što vizija "globalne dominacije"

Evo, usporedite sliku koju je sam MS CEO Sinofsky stavio kao "stimulacijsku" u svoju knjigu (btw zahvaljujući Google books možete i prolistati knjigu):

http://goo.gl/rsYhl

i jednu od slijedećih:

http://cdn.mmog.asia/game/war2/images/info_ghistory/gowar/05/img05.jpg

http://blogs.theprovince.com/tag/mission/

http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/unser43.htm
http://www.v-like-vintage.net/en/photo_details/39872_photo_Day+of+Potsdam+Hitler+speech/

jedino ti mogu reć: 

po tome ispada da većinu uvodnih predavanja na hr fakultetima režirao goebbels, jer jedan priča a prekobrojna publika šuti i upija.......

a kad se usporedbe daju, evo ti još malo

primjer 1primjer 2primjer 3

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Trickortreat kaže...

nigdje ja igranje ne spominjem, ali eto, rekao si autocad nikakva količina memorije ti neće pomoćako imaš slab procesor, to ti je jedan od primjera gdje nije sve RAM kao što si naveo

Naravno da nije sve RAM, no ako ti ga usfali, nikakav procesor ti ne pomaže, a puno je jednostavnije nadograditi RAM i pustiti aplikacijama i sustavu da se razmaše te da ne treba često swap.
Onog trena kada ti nedostaje RAM i počne swapanje, nikakav procesor ti neće pomoći da brzo obaviš posao.
A ako čovjek osim AutoCADa (kad smo se već njega uhvatili, no može i excel, jer dobro znam da 90% djece na forumu nije vidjelo excel tablicu koja pojede gigu memorije...) :) ima još ponešto otvoreno, i opet je RAM taj koji igra veću ulogu u prebacivanju iz aplikacije u aplikaciju.

a joj opet ti po svom... možemo i okrenuti ploču - ako nemaš dovoljno jak procesor za pokrenutu aplikaciju ni jedna količina memorije ti neće biti dovoljna (nemoj sad opet o excelu i tome da svi imaju 20 prozora otvorenih u isto vrijeme). Kako ne gledaš širu sliku. Postoje aplikacije koje su memerijski intenzivne, postoje one koje su procesorski intenzivne ione kojima je potrebno mnogo pristupanja disku. Nije RAM lijek za sve, niti je CPU niti disk. Treba složit konfiguraciju po potrebama korisnika. Nema tu neke čarobne formule svima isto i veselite se narodi. Ma... neću se ni trudit, vidim da ne želiš sagledat širu sliku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 10:37 (Trickortreat).
15 godina
neaktivan
darkborn kaže...

Problem je što bi to bilo lijepo da je tako kako si napisao. Međutim, nedostatak podrške i nekompatibilnost naspram novih aplikacija / standarda tjera korisnike da prijeđu na novi OS. XP je prilično izbrušen sistem i provjeren sistem; također radi dobro na starom hardveru (koji sigurno ne podržava DDR3@1,6GHz). Win 7 je ipak zahtijevniji...

Bilo bi lijepo kad bi se izvela (legalna!) Win8 "Lite" verzija, za npr netbookove.

pa bit će - ARM verzija za tablete, još nađeš jedan od onih tableta s tipkovnicom ili mu nabiješ wireless tipkovnicu i eto veselja :)

17 godina
Trickortreat kaže...

a joj opet ti po svom... možemo i okrenuti ploču - ako nemaš dovoljno jak procesor za pokrenutu aplikaciju ni jedna količina memorije ti neće biti dovoljna (nemoj sad opet o excelu i tome da svi imaju 20 prozora otvorenih u isto vrijeme). Kako ne gledaš širu sliku. Postoje aplikacije koje su memerijski intenzivne, postoje one koje su procesorski intenzivne ione kojima je potrebno mnogo pristupanja disku. Nije RAM lijek za sve, niti je CPU niti disk. Treba složit konfiguraciju po potrebama korisnika. Nema tu neke čarobne formule svima isto i veselite se narodi. Ma... neću se ni trudit, vidim da ne želiš sagledat širu sliku.

Kakvu širu sliku?
Ja o multitaskingu, a ti o DOSu.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Predivno?! Ajde dobro ,kad je takva anemija predivna. Ali ,o ukusima se ne raspravlja ,sorry na komentaru.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
protjeran
cekpi kaže...
darkborn kaže...
darkborn kaže...
- Klaun Steven Sinofsky ti je napisao "One Strategy" (One People, One Nation, One Leader), odn. "Microsoft Mein Kampf" pa si KUPI i "letimično" usporedi što je smijeh a što vizija "globalne dominacije"

Evo, usporedite sliku koju je sam MS CEO Sinofsky stavio kao "stimulacijsku" u svoju knjigu (btw zahvaljujući Google books možete i prolistati knjigu):

http://goo.gl/rsYhl

i jednu od slijedećih:

http://cdn.mmog.asia/game/war2/images/info_ghistory/gowar/05/img05.jpg

http://blogs.theprovince.com/tag/mission/

http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/unser43.htm
http://www.v-like-vintage.net/en/photo_details/39872_photo_Day+of+Potsdam+Hitler+speech/

jedino ti mogu reć: 

po tome ispada da većinu uvodnih predavanja na hr fakultetima režirao goebbels, jer jedan priča a prekobrojna publika šuti i upija.......

a kad se usporedbe daju, evo ti još malo

primjer 1primjer 2primjer 3

Ajde malo pogledaj na što sam se referirao: knjiga se zove "ONE strategy", a napisana je da ti ispire mozak, ko AmWay, Herbalife, Golden i ostali tržišni marketingi.

Pogledaj malo intervjue koje Sinofsky daje: voditelji ga pitaju o propasti WP smartphone platforme, a on se kikoće sa staklenim pogledom i priča o skoroj globalnoj dominaciji...

http://allthingsd.com/tag/steven-sinofsky/

Veći klaun od Stephena Elopa (ako je to moguće), taj se barem drži non stop posrano (ima i zašto).

Joj, pa znojni "developers" Ballmer, pa Gates koji ljude 6 sati nije puštao s rođendana dok ih nije na fliperu pobijedio... JBT ko da gledaš ekipu iz

.

Samo su ovi malo duže na izletu, nisu ih skužili...

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Dakle, zaključio si što i ja: 700kn za 16GB RAM-a je jeftino, 2 GB dovoljno za Windows. U čemu je bio problem?

Ne, 700kn je jeftino SAMO kad ne platiš prethodno 3000kn komp i još 700-800kn za Windows.

Pitat ću te za "2 GB dovoljno za Windows" kad se konačno istele punokrvni Win8, sa svih 8 servis packova i NET9.9 od 8GB :)

Onda ćeš reći pa super rade sa 2 GB, samo ne smiješ paliti Aero, moraš isključiti ribone i ne smiješ dizati MS Office.... ;)

Ili nedobog 3Dmax/Blender, Adobe CS i/ili neku razvojnu okolinu.

Ako ćeš to do tada pamtiti  :)

17 godina
odjavljen
darkborn kaže...
Tonči kaže...

Dakle, zaključio si što i ja: 700kn za 16GB RAM-a je jeftino, 2 GB dovoljno za Windows. U čemu je bio problem?

Ne, 700kn je jeftino SAMO kad ne platiš prethodno 3000kn komp i još 700-800kn za Windows.

Pitat ću te za "2 GB dovoljno za Windows" kad se konačno istele punokrvni Win8, sa svih 8 servis packova i NET9.9 od 8GB :)

Onda ćeš reći pa super rade sa 2 GB, samo ne smiješ paliti Aero, moraš isključiti ribone i ne smiješ dizati MS Office.... ;)

Ili nedobog 3Dmax/Blender, Adobe CS i/ili neku razvojnu okolinu.

Ako ćeš to do tada pamtiti  :)

Odakle ti te sulude brojke? Rekao sam ti već da Windows Server 2008R2 radi dobro na 640MB RAM-a. .NET 4 je manje od 50MB pa tako da i cijeli stane u RAM. Zauzeće 3DMaxa ili Adobe alata (nitko ne starta cijeli CS) nema veze s Windowsima. Windowsi nisu odgovorni za resurse bilo kojeg drugog programa.

17 godina

no de je taj win8 c. p. :D zna ko možda?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
16 godina
neaktivan

Baš isprobao taj win 8 consumer preview.

Iskreno, nadam se da će to ipak malko više srediti. A možda sam se previše navikao na Win7.

Metro sučelje i applikacije su mi malko čobanasto napravljene.. vrlo nespretno prelaženje lijevo-desno da se vidi cijeli sadržaj sa mišem. Prvo sam bezuspješno vukao štakora prema rubu ekrana čekajući da se sadržaj pomakne, zatim sam bezuspješno click-drag (kao na smartphonima) vukao, dok napokon nisam skužio klizač na dnu ekrana.

Ne znam za vas, osim kombinacije ALT+F4 nisam skužio drugi način da ubijem pokrenuti App (smatram da OS mora biti intuitivan tako da konzultacije s Google prijateljem isključujem u ovakvim prilikama).

Uglavnom, moj konačni dojam za Metro sučelje je: taj neće dugo živjet na mojem stroju jednom kada pređem na Win 8.

Taskbar je ok, fali mi ta start tipka jer koliko god se trudio nisam uspio doći do nekog kvazi popisa programa. guranjem mišonje u donji lijevi kut poziva Metro, desni donji poziva neki kvazi settings meni.

Win tipka (na tipkovnici) switcha Metro <-> Classic sučelje

Task manager je super. Sviđa mi se jako.

Osim ušminkanog Windows explorera, ostatak priče je sličan Windowsima 7.

Mislim da više neću ići u izlete na ostale beta/preview/RC revizije dok god ne izađe prava komercijalna verzija. Malko sam razočaran, ali mi je jasno da je to još polu proizvod pa se ne sekiram previše. 

Origin: F4stReload ---- | ----- Nema na čemu! ------ | ------ Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Zura kaže...

Baš isprobao taj win 8 consumer preview.

Iskreno, nadam se da će to ipak malko više srediti. A možda sam se previše navikao na Win7.

Metro sučelje i applikacije su mi malko čobanasto napravljene.. vrlo nespretno prelaženje lijevo-desno da se vidi cijeli sadržaj sa mišem. Prvo sam bezuspješno vukao štakora prema rubu ekrana čekajući da se sadržaj pomakne, zatim sam bezuspješno click-drag (kao na smartphonima) vukao, dok napokon nisam skužio klizač na dnu ekrana.

Ne znam za vas, osim kombinacije ALT+F4 nisam skužio drugi način da ubijem pokrenuti App (smatram da OS mora biti intuitivan tako da konzultacije s Google prijateljem isključujem u ovakvim prilikama).

Uglavnom, moj konačni dojam za Metro sučelje je: taj neće dugo živjet na mojem stroju jednom kada pređem na Win 8.

Taskbar je ok, fali mi ta start tipka jer koliko god se trudio nisam uspio doći do nekog kvazi popisa programa.

• Zašto nisi probao kotačić na mišu? Čuda radi za skrolanje u Metrou:-)
  • Metro aplikacije se ne gase (nužno). Windowsi 8 imaju napredno upravljanje memorijom i sami će osloboditi memoriju ako je potrebna drugim aplikacijama.
  • Popis programa je dostupan desnim klikom na Metro prazan prostor i odabirom jedine ikone: "All apps".
  •  
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 0:08 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
  • Zašto nisi probao kotačić na mišu? Čuda radi za skrolanje u Metrou:-)
  • Metro aplikacije se ne gase (nužno). Windowsi 8 imaju napredno upravljanje memorijom i sami će osloboditi memoriju ako je potrebna drugim aplikacijama.
  • Popis programa je dostupan desnim klikom na Metro prazan prostor i odabirom jedine ikone: "All apps".
  •  

- kotačić na mišu .... (bacim pogled na miša)... gle vidi stvarno, pa imam to :) zezam se malo, ali nekako mi je "intuitivno" bilo da (slično kao u Windows media centru) približim štakora rubu ekrana i da se sadržaj pomakne. Vjerojatno je samo do mene.

- svjestan sam tog da će aplikacije visiti u pozadini, ali ne vjerujem tom memory managmentu baš tako puno. Čini mi se da "glavne aplikacije" ionako vise negdje u pozadini (Messaging, calendar, mail ...) i prikazuju informacije u Metro sučelju. Želim opciju da ubijem app (a nemam mogućnost 'long press back key'). Uglavnom.. ALT+F4 radi, ali je nespretno. Opet, vjerojatno je do mene. Vrsta sam osobe koja na svojem desktopu ima samo 1 ikonu i taskbar je rudimentarno popunjen samo najnužnijim stvarima. Zato mi je bitno da do svega što trebam dolazim u što kraćem vremenu a da opet sve izgleda čisto.

Inače, estetski gledano, appovi su mi ok (osim pokazne mail aplikacije koja mi nikako ne leži).

- desni klik -- da istina, dobijem jednu nepreglednu listu programa u stilu smartphone-a. Ne sviđa mi se. Ali opet, čisto moje subjektivno mišljenje :D

Čisto da se pojasnim.. nije to straaašno loše, jednostavno mi se trenutna implementacija ne sviđa i zahtjevat će određenu prilagodbu pa mi poslije (možda) bude ok.

Pretpostavljam da će se dosta moći riješiti kroz App-ove (ako si u metro sučelju), ali mi se nekako čini da je "Classic" varijanta izgubila na svojoj funkcionalnosti u odnosu na Win7. Sve je i dalje dostupno samo je na prvi potez teže dohvatljivo.

Inače, na brzinu i stabilnost nemam nikakvu zamjerku. Preko virtualne mašine radi super sa dodjeljenih mu 1,5GB rama. stvarno sve pet za nešto što je u preview fazi.

Origin: F4stReload ---- | ----- Nema na čemu! ------ | ------ Google is your friend ----- | -----
17 godina
odjavljen

Ja imam OCD na urednost po desktopu i po memoriji; još od C++ kodiranja kad moraš pazit na svaki bajt pa navikneš da te "žulja" negdje nešto u memoriji što ti ne treba. :) -- Ali navikavam se, jer realno, mislim da se može vjerovati mem. menadžmentu. Što se tiče traženja, ja godinama već ne tražim programe, već krenem kucati ime i tako tražim. (Vista, Win 7...).

16 godina
neaktivan
Upravo to, win key + par slova mi je najgenijalnija stvar od viste naovamo. Mislim da je to jedan od razloga zasto pusem na win 8.
15 godina
protjeran
Evo ljudi malo mojih slika s instaliranim windowsom 8 beta. Ukratko windovs mi se cini zanimljivim i sto je bitno brz je u otvaranju aplikacija. To što je u beti moramo razumjet da je program jos u razvoju tjt nije do kraja zavrsen. Bugovi: 1. Znaju se aplikacije zamrznuti,
2. U start meniju aplikacije koje su store calendar pinball fx se neotvaraju pravilno
- kad se klikne na primjer na pinbaj fx pokaze samo sliku pocetak i ostane tako moram zatvorit i opet otvorit da radi normalno a i nekad se muzika necuje u igri.
3. zna se desavat da kad iskljucujete i restartate računalo da pise restart a cekate duze vrijeme a on se nerestarta isto tako sa isklucivanjem.

imace ovo mi je zasad primarni os a na drugom hardu imam windows 7 cisto za igranje cod-a zbog cega pb nije podrzan za beta verzije. imace igre u windows 8 rade isto kao i u wondows 7...
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran