Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja

poruka: 46
|
čitano: 4.928
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja".
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja
Sroljo the second kaže...
Zechina kaže..
HERE isti ili bolji (aktivno se razvija, pitaj Mercedes, Audi ili BMW) imaš na Androidu, džabe. Plus, koliko želiš drugih upozoravatelja za kamere / brzinu, po ukusu. Neki od ovih appova preuzimaju data od HERE. I implementiraju na npr Google Maps.

Zamislimo da nema prepucavanja i da možeš dati koristan odgovor. Kako znaš da je Here isti ili bolji, jer meni je ta informacija bitna. Ja od korisnika koji je koristio WP (kolega) i koji je prešel na Android jer je HERE postao i tamo dobavljiv imam informaciju da to nije tako dobro izvedeno kako je radilo na WP, plus moraš kupiti Telefon sa iznimno moćnim hardvevrom, što onda opet vuče za sobom problem baterije itd itd.

Koji od te silne količine softvera na androidu zaista radi kako treba. Moj osnovni propblem sa tim aplikacijama je da svi svoga konja hvale, na kraju što god problam isposatavi se da je nedorečeno i polufunkcionalno jer su aplikaciju nahvalili oni koji su je otvorili, vidjeli kako lijepo izgleda i dali joj 5 zvjezdica.

Pa ako si zadovoljan sa HERE na WP i treba ti, a ne treba ti gro drugih aplikacija, ja mislim da je jeftini WP best buy trenutno.
Fora je u tome da je HERE kupio automobilski konzorcij (Mercedes, Audi, BMW) i aktivno razvijaju - i za Android. Microsoft to, očito ne radi kako bi korisnici željeli, a pogotovo ne za sve modele.
Ali ako kolega gore kaže da dobro radi na W10, i ako to netko potvrdi, pa ako ti se isplati ulagati pare u to... go ahead.

Ovo za potrebu iznimno moćnog hardvera za Android je (izvini) esencijalna glupost. Danas kupiš "stari" 4-jezgreni Android mob za par sto kuna na npr Aliexpress, pa čak i kod nas.
Osobno iskustvo: imam još uvijek updateani (znači novi) Navigon na 5 godina starom Android mobu (kojeg ne koristim), radi odlično. Nekim luđaštvom čak i baterija dobro radi (to nije pravilo već iznimka, naravno). Haier neki, vodonepropusni, odavno se više ne proizvodi.
Google maps navigacija danas radi odlično, makar je službeno još u razvoju. Ne znam samo da li je glasovno lokalizirano.

U biti, najveći je problem sa navigacijom (čak i kod novih, skupih mobitela) ako naletiš na model sa lošim GSM GPS hardverom - tu nema pomoći... (frend je nedavno popušio, kupio neki rel. skupi Cubot) ali danas je to rijetkost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 11:53 (Zechina).
16 godina
neaktivan
Sroljo the second kaže...

Koji od te silne količine softvera na androidu zaista radi kako treba. Moj osnovni propblem sa tim aplikacijama je da svi svoga konja hvale, na kraju što god problam isposatavi se da je nedorečeno i polufunkcionalno jer su aplikaciju nahvalili oni koji su je otvorili, vidjeli kako lijepo izgleda i dali joj 5 zvjezdica.

Sorry, ovo sam zaboravio prokomentirati u prvoj poruci...

Zapravo je više na drugu stranu što se tiče zvjezdica. Skoro sve aplikacije koje zahtijevaju root imaju barem 10 % ratinga 1 zvjezdicu jer kreteni od korisnika nisu u stanju pročitati "root access required" i onda daju 1 jer im, naravno, ne radi na nerootanom telefonu. Onda imaš launchere koji imaju widgete za zvati ljude i zbog toga, naravno, trebaju pristup imeniku. Svaki drugi konj koji krene instalirati aplikaciju će vidjeti da traži taj permission i napraviti dramu oko privatnosti i krađe podataka i dati aplikaciji 1 bez obzira na to što aplikacija zapravo super radi.

Ponekad kad sam u nekoj depri samo odem čitati komentare aplikacija na Play storeu i odmah se oraspoložim.

fer-de-lance kaže...

Second that....

Moj 6582 ima 12000 na Antutu(dno dna),pa Here vrti savršeno,čak mi je najresponzivniji od svih mapa i navigacija...

A ovome je frend očito neki"master race"elitist....

Ali 12... dobar si Da, vjerojatno je jedan od onih kojima je najbitnije na mobitelu da igrice vrti u 120 fps

10 godina
neaktivan

U stvari, imam primjedbu na Google maps - offline mod:
(offtopic ali iz usluge čitaocima, isprika)
Išli smo u BiH nedavno pa smo skinuli offline mape. Sve super radi, ali... kad hoćeš ponovno učitati mapu, kaže (ne uvijek???) da su zastarjeli podaci, da ih mora osvježiti! Pa ti skidaj desetke MB u roamingu.
Vjerojatno bug koji će se riješiti, ali dobro je biti na oprezu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Usporedno sam drzao iphone (v. najnoviji) i L950, pokrenuo sam na l950 windows maps i na iphone here we go (prijasnji here maps) potpuno isto (necu reci da mi na wondowsima izgleda ljepse, stvar ukusa). Uglavnom Na iphoenu nisam uspio dobiti traffic, dok je na l950 prikaz guzve na cesti radio savrseno cijelo ljeto na jadranu.

Meni dovoljno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zechina kaže...
=xfact= kaže...

da je ostala i jedna jedina na svijetu ja se na android nevracam. ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 

>>> ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 
Ovo je valjda zadnja linija obrane. Ne moram ni pitati za koga ćeš glasati, ako ti je uopće dopušteno.

obrane od cega-koga?kakvo glasanje.ocem ti? malo smo ugrozeni mentalno?  nejebica?

xfact
10 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
Zechina kaže...
=xfact= kaže...

da je ostala i jedna jedina na svijetu ja se na android nevracam. ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 

>>> ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 
Ovo je valjda zadnja linija obrane. Ne moram ni pitati za koga ćeš glasati, ako ti je uopće dopušteno.

obrane od cega-koga?kakvo glasanje.ocem ti? malo smo ugrozeni mentalno?  nejebica?

Obrane WP fanatizma. Ako ti je u 21. stoljeću bitni fićr na smartfonu IMENIK (jer on kao radi na WP, a na Androidu valjda ne radi), što reć... super za tebe. Potpiši ugovor sa etnološkim muzejom, ili s nekim institutom za proučavanje. Kolega ti je postao link na fotku, očito nisi ubrao. Pa evo još jedared javno, "imenik koji radi ako nis drugo" 

10 godina
neaktivan
@sroljo... tako je kako sam napisao. Izvan HR je još bolje, osobito u velikim gradovima. Uostalom posudi u nekoga W10M pa isprobaj. Biti ćeš zadovoljniji nego sa Drive na W8.1.
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ali 12... dobar si Da, vjerojatno je jedan od onih kojima je najbitnije na mobitelu da igrice vrti u 120 fps

Baš si me sad zbedirao....

Toliko da sam odlučio isključiti V-sync i opaliti FPS test.

Al 12000 Antutu bodova zakucava na 120 FPS-a....

http://sendvid.com/os1e5zgt

Šteta samo  kaj isključivanje V-synca utječe samo na određene vrste viewova, praktički samo na launcher i par aplikacija (srećom i Operu), a ostali imaju vremensku sinkronizaciju.....

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 13:41 (fer-de-lance).
16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Mirko935 kaže...

Baš si me sad zbedirao....

Toliko da sam odlučio isključiti V-sync i opaliti FPS test.

Al 12000 Antutu bodova zakucava na 120 FPS-a....

http://sendvid.com/os1e5zgt

Šteta samo  kaj isključivanje V-synca utječe samo na određene vrste viewova, praktički samo na launcher i par aplikacija (srećom i Operu), a ostaliimaju vremensku sinkronizaciju.....

Baš tragično... Na videu je vidljivo kako Android uopće ne radi ako mobitel nema Snapdragon 820 i 6 GB RAM-a

Btw, s čime to snimaš ekran i treba li imati root? (znaš da ga ne mogu imati :D) Ne da mi se isprobavati milijone aplikacija, vidim da ovaj tvoj recorder super radi.

9 godina
neaktivan

Ja snimam sa gravity box modulom za Xposed ( na žalost samo root), ali ti imaš noviji Android pa možeš tvornički snimat.

Potegni status bar dolje i nađi onu ikonicu postavki (zupčanik) i drži ju stisnutu mislim 10-ak sekundi.

I onda ti se pojavi tajni menu, i dodaš si u status bar toggle za snimanje.

Kruha i igala...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Ja snimam sa gravity box modulom za Xposed ( na žalost samo root), ali ti imaš noviji Android pa možeš tvornički snimat.

Potegni status bar dolje i nađi onu ikonicu postavki (zupčanik) i drži ju stisnutu mislim 10-ak sekundi.

I onda ti se pojavi tajni menu, i dodaš si u status bar toggle za snimanje.

Hvala, neki dan sam baš htio otvoriti taj meni, ali nisam uspio. Očito je trebalo malo duže držati tipku. 

Nažalost, nema tog togglea tamo, mogu dodati jedino nekakav Broadcast Tile. Možda je i to snimanje samo na nekim Custom ROM-ovima, ili ovisi o proizvođaču.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Hvala, neki dan sam baš htio otvoriti taj meni, ali nisam uspio. Očito je trebalo malo duže držati tipku. 

Nažalost, nema tog togglea tamo, mogu dodati jedino nekakav Broadcast Tile. Možda je i to snimanje samo na nekim Custom ROM-ovima, ili ovisi o proizvođaču.

Probaj onda jedan od ovih:

https://airmore.com/record-android-screen.html?lulz=reaction+DDoS+jihad

Inače, dok sam imao Xperiu P, koristio sam neki recorder koji je bio kao neki live TV u nazivu, ili tak nekaj.

Taj je bio svršen, čak si imao oko 10 codeca za izbor, bilo koju rezoluciju, bitrate i audio modove.

Ali se fakat ne sjećam naziva....

Ups...

Mislio sam savršen 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 14:33 (fer-de-lance).
16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Probaj onda jedan od ovih:

https://airmore.com/record-android-screen.html?lulz=reaction+DDoS+jihad

Inače, dok sam imao Xperiu P, koristio sam neki recorder koji je bio kao neki live TV u nazivu, ili tak nekaj.

Taj je bio svršen, čak si imao oko 10 codeca za izbor, bilo koju rezoluciju, bitrate i audio modove.

Ali se fakat ne sjećam naziva....

Cool, instalirao sam ovaj prvi, probao, radi.  Jedino mi bedak ostavi "Show touches" uključeno nakon kaj završi snimanje, mislio sam da bi bilo logično da ga isključi natrag. Ima i tu izbor bitratea, frameratea i rezolucije. Mislim da mi neće trebati ništa bolje.

Thanks.

edit: hahaha, da, i mene je začudilo da je program svršen, ali rekoh neću komentirati, tko zna kaj si ti s njim snimao

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 14:41 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

edit: hahaha, da, i mene je začudilo da je program svršen, ali rekoh neću komentirati, tko zna kaj si ti s njim snimao

I inače me ljudi često pogledaju sa zgražanjem kad otvorim svoj flip case od mobitela, a gore pri vrhu par bijelih fleka...

I sad ti njima objasni da je to od super ljepila kojim sam lijepio case, a i ak povjeruju, svejedno ne žele dotaknut fleke da se uvjere.....

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 15:01 (fer-de-lance).
16 godina
protjeran

14% od ukupno 1%?! Bolje pisite o soraji ili severini, pokrili biste veci broj ljudi.

Ili one vijesti o Noa mobitelima citam da je zadnje smece a ovdje reklama.  Gubite vjerodostojnost.

0 1 hvala 0
15 godina
brasko kaže...

Po toj računici broj telefona s Windows Phone 8.1 bi bilo nekih 550 komada. E pa ja ih imam dva. 630 i 1020. Šta reć... Guilty.

Kod mene u kući 4 u pogonu. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice