Zamislimo da nema prepucavanja i da možeš dati koristan odgovor. Kako znaš da je Here isti ili bolji, jer meni je ta informacija bitna. Ja od korisnika koji je koristio WP (kolega) i koji je prešel na Android jer je HERE postao i tamo dobavljiv imam informaciju da to nije tako dobro izvedeno kako je radilo na WP, plus moraš kupiti Telefon sa iznimno moćnim hardvevrom, što onda opet vuče za sobom problem baterije itd itd.
Koji od te silne količine softvera na androidu zaista radi kako treba. Moj osnovni propblem sa tim aplikacijama je da svi svoga konja hvale, na kraju što god problam isposatavi se da je nedorečeno i polufunkcionalno jer su aplikaciju nahvalili oni koji su je otvorili, vidjeli kako lijepo izgleda i dali joj 5 zvjezdica.
Pa ako si zadovoljan sa HERE na WP i treba ti, a ne treba ti gro drugih aplikacija, ja mislim da je jeftini WP best buy trenutno.
Fora je u tome da je HERE kupio automobilski konzorcij (Mercedes, Audi, BMW) i aktivno razvijaju - i za Android. Microsoft to, očito ne radi kako bi korisnici željeli, a pogotovo ne za sve modele.
Ali ako kolega gore kaže da dobro radi na W10, i ako to netko potvrdi, pa ako ti se isplati ulagati pare u to... go ahead.
Ovo za potrebu iznimno moćnog hardvera za Android je (izvini) esencijalna glupost. Danas kupiš "stari" 4-jezgreni Android mob za par sto kuna na npr Aliexpress, pa čak i kod nas.
Osobno iskustvo: imam još uvijek updateani (znači novi) Navigon na 5 godina starom Android mobu (kojeg ne koristim), radi odlično. Nekim luđaštvom čak i baterija dobro radi (to nije pravilo već iznimka, naravno). Haier neki, vodonepropusni, odavno se više ne proizvodi.
Google maps navigacija danas radi odlično, makar je službeno još u razvoju. Ne znam samo da li je glasovno lokalizirano.
U biti, najveći je problem sa navigacijom (čak i kod novih, skupih mobitela) ako naletiš na model sa lošim GSM GPS hardverom - tu nema pomoći... (frend je nedavno popušio, kupio neki rel. skupi Cubot) ali danas je to rijetkost.

Da, vjerojatno je jedan od onih kojima je najbitnije na mobitelu da igrice vrti u 120 fps 

nejebica?

Ima i tu izbor bitratea, frameratea i rezolucije. Mislim da mi neće trebati ništa bolje.