Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja

poruka: 46
|
čitano: 4.930
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja".
9 godina
neaktivan
Neka komentari KRENU!

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tih 14% je što? nekih 100 telefona? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 5 hvala 0
14 godina
odjavljen

Idemo sad - kamenje, staro rđavo željezo, i sve ostalo po WP korisnicima.

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

*komentari!*

*željezo!*

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact-Lumia 630-Xperia E-Lumia 630
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Evo! Prijavljujem se!

Pri čistoj svesti i zdravoj pameti izjavljujem da koristim inkrimirani softver i to na mobitelu koji nije podržan (Lumia 1320) i još se k tomu više-manje sam updejtao do verzije 10586.545 (zadnja prije anniversary) nakon što više nije bilo insider app-a...

Sad još ostalih 99 ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 19:47 (xcat).
Moj PC  
8 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

Po toj računici broj telefona s Windows Phone 8.1 bi bilo nekih 550 komada. E pa ja ih imam dva. 630 i 1020. Šta reć... Guilty.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lumia 820, zapeo na wp8.1. Iako Microsoft Lumia 640 ima skoro slicne spec(noviji proc, bolji ekran).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 Mobile na 14 posto uređaja

na 14% uredjaja koji cine ~1% trzista.

mindblowing

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
protjeran

Znaci nalazi se na 0.14% posto uredjaja. Zasto je ovo vijest? Pa Samsunga proda vise Tizen uredjaja, sto ne pisete o njima. Windows mobile ili kako ga vec zovu je teska egzotika, osim za mozda 10ak forumasa.

7 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kupujem polovne i neispravne Windows mobitele. Moguca zamjena za staro zeljezo.

6 0 hvala 0
16 godina

Koristim Lumiu 735, nakon novog updatea super zadovoljan

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
bruno03 kaže...

Koristim Lumiu 735, nakon novog updatea super zadovoljan

i ja isto. nakon updejta na win 10. sada šalje poruke i prima pozive isto kao i prije. :D

15 godina
neaktivan

ja sam presao sa lumie 950 na iPhone jer je Windows phone izgubio meni najvazniju aplikaciju Here maps and Drive .... Android sam probao ali je tamo Here skoro neupotrebljiv... Steta jako jednostavan sustav i dobro optimiziran pao je na nedostatku podrske. Za sto je kriv sam MS nitko drugi jer ni sami nisu znali u kojem pravcu zele ici..... Ali i dalje zalim za kvalitetom photo i video kvalitete sa Lumie... koja je ipak bolje odradjena nego na iPhonu di i zadnji ipak nema tako cist zvuk bez probijanja i slike u tamnijim uvjetima....

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ceco22 kaže...

ja sam presao sa lumie 950 na iPhone jer je Windows phone izgubio meni najvazniju aplikaciju Here maps and Drive .... Android sam probao ali je tamo Here skoro neupotrebljiv... Steta jako jednostavan sustav i dobro optimiziran pao je na nedostatku podrske. Za sto je kriv sam MS nitko drugi jer ni sami nisu znali u kojem pravcu zele ici..... Ali i dalje zalim za kvalitetom photo i video kvalitete sa Lumie... koja je ipak bolje odradjena nego na iPhonu di i zadnji ipak nema tako cist zvuk bez probijanja i slike u tamnijim uvjetima....

Nova maps aplikacija u Anniversary update-u ima sve bitno što je imao Here, ili nešto propuštam?

10 godina
neaktivan
@ceco , si nekaj prespavao. Aplikacija Karte je i dalje Here-ina, i objedinjuje dvije prethodne. Mogućnostima i sadržajem nova jedinstvena aplikacija daleko nadilazi bivši Drive.

Nova Kamera s ugrađenim panorama modom također nadilazi sve meni poznato.
10 godina
neaktivan

Bez provokacije, ovaj članak zvuči kao čudna i gadna za.ebancija.
Sasma ozbiljno se raspravlja o
"... 14% mobilnih uređaja, no vidljiv je rast njegova udjela. ... na vrhu s premoćnim udjelom od 77,3%. ... još uvijek 6.7% ... još uvijek prisutan na 1,9% 
Najpopularniji s udjelom od 12,3% ..."

A sve to zajedno za 0,6% tržišnog udjela nečega.

Ovo čak nije ni za flame click-bait, već zloupotreba struje, interneta, medija, tvrtke.
Da imam 10 modela mobitela koji spadaju ovu nišu, ovaj uradak bih mogao shvatiti samo kao provokaciju - uopće ne znam zbog čega bi me drugog trebao zanimati???
Pa da sam i dioničar nečega što proizvodi nešto ovog 0.6%, čak i ovog (OMFG) "na vrhu s premoćnim udjelom" od istog, od ovog bi uratka valjda samo dobio žgaravicu.
RIDICULOUSNESSSSS.

Očekujem sad i u 2018. BUG "novosti" kako je "u 2017. prestala proizvodnja tog eksperimenta, ali je model xx i dalje u oštrom porastu od 24,3% za ukupni userbase od 0,02%."
Btw bio u Sarajevu na SFF, tamo po bus stanicama reklamni banneri sa Lumijama i fenomalnom OS-u (zna se kojem ali nije 10), uvaljuju raji ono što su ostali odbacili.

3 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Prevedimo ovu vijest - od 100 korisnika koji su kupili WP uređaj 14 njih će dobiti nadogradnju na 10ku a ostalih 86 odjebite na Andorid/IOS jer nama niste interesantni. MS zna.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 7:51 (Prince-Arthas).
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zanimljive su ove manipulacije sa statistikom.

Ja ću sada prezentirati drugačiji pogled na istu stvar. Naravno i zaključci su radikalno drugačiji.

21.7.2105. (prije više od godinu dana) objavljeno je kako je prodana 100 milijunta Lumia (Izvor:http://mspoweruser.com/microsoft-now-sold-100-million-windows-phon). Na susjednoj temi ovog foruma piše kako je prije par dana Apple prodao milijarditi Iphone. Također piše kako Apple drži nešto manje od 15% tržišta. Kakao onda MS sa prodanih oko 120 milijuna (zaokružimo, do danas) drži samo 0,6% tržišta. Nemoguće. Ako je 1000 = 15% onda bi 120 trebalo biti skoro 2%, zar ne!?

Idemo dalje. Ako je 14% Lumia prešlo na W10M, onda je to oko 15-16 milijuna Lumia koje danas pokreće W10M. Povijesno gledana najveći broj novih instalacija (WP8) kvartalno je bilo nešto preko 8 milijuna. Dakle, s aspekta količine novih instalacija operativnog sustava ovo je sasvim usporedivo.
9 godina
protjeran

Potpuno kriva logika kod tebe frende. Pa nije svaki od milijardu prodanih iPhoenova i dalje aktivan tj. živ. Znaš prvi iPhone je izašao prije 9 godina i vjerojatno se aktivno koristi tek kojih par postotaka od 9 milijuna prodanih.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nedavni ispad jednog pametnog androidasa kad sam mu pokazao svoju lumiu 640.. hebes telefon di gmail nemas.. 

da je ostala i jedna jedina na svijetu ja se na android nevracam. ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 

xfact
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
=xfact= kaže...

nedavni ispad jednog pametnog androidasa kad sam mu pokazao svoju lumiu 640.. hebes telefon di gmail nemas.. 

da je ostala i jedna jedina na svijetu ja se na android nevracam. ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 

O čemu ti?

http://www.wp7connect.com/wp-content/uploads/2011/03/multicontacts.jpg

Inače ontopic, očekujem, ako se ovako nastavi da će biti veća fragmentacija nego na Android sustavu.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan

nove mape na wp10 nisu ni blizu onim HERE sa win 10 jako su spore, gube se, i interface im je miljama iza.... Nazalost ocito im se ne da ulagati u WP od kada su promjenili vlasnika.. Nakon 4 WP 900, 920, 930, 950 digao sam ruke od njih... Jer nazalost iako sustav sad ima sve gubi podrsku jer nema vise ni onog rasta.... sranje sto slican sustav iOS nema uredjaja u toj klasi ispod 5000kn

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@prince-Arthas - pa baš o tome ja i pričam. Svih 120 milijuna Lumia je prodano unatrag 3-4 godine, a 1000 milijuna iPhona je prodana unatrag 9 godina. Po tome bi tržište trebalo biti zasićenije Limiama nego li iPhonima od prije 7-8 godina - pa bi tržišna zastupljenost trebala biti u korist Lumia.

Nekad se logika učila, pa su i ljudi pisali manje nelogičnosti nego danas.

@ceco22 - pišeš 3,14zdarije. Ne da su Karte (Maps) bolje i sadržajnije nego su i savršeno stabilne. BTW - ono što HERE nudi u MS Kartama nema niti na jednoj platformi - stiliziranu šibensku katedralu, ili zagrebačku katedralu ... jako puno hrvatskih kulturnih znamenitosti pojavi se na Karti kad im se približiš. Ograničenja brzine i upozorenja na to, alternativne pravce za klaustrofobičare, itd, itd. Jednom riječju - nenadmašivo, barem, za sada. I savršeno stabilno, dakako.
10 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

>>> ovdje bar imenik radi ako nis drugo.. 
Ovo je valjda zadnja linija obrane. Ne moram ni pitati za koga ćeš glasati, ako ti je uopće dopušteno.

10 godina
neaktivan
mikulam kaže...
@prince-Arthas - pa baš o tome ja i pričam. Svih 120 milijuna Lumia je prodano unatrag 3-4 godine, a 1000 milijuna iPhona je prodana unatrag 9 godina. Po tome bi tržište trebalo biti zasićenije Limiama nego li iPhonima od prije 7-8 godina - pa bi tržišna zastupljenost trebala biti u korist Lumia.

Nekad se logika učila, pa su i ljudi pisali manje nelogičnosti nego danas.

@ceco22 - pišeš 3,14zdarije. Ne da su Karte (Maps) bolje i sadržajnije nego su i savršeno stabilne. BTW - ono što HERE nudi u MS Kartama nema niti na jednoj platformi - stiliziranu šibensku katedralu, ili zagrebačku katedralu ... jako puno hrvatskih kulturnih znamenitosti pojavi se na Karti kad im se približiš. Ograničenja brzine i upozorenja na to, alternativne pravce za klaustrofobičare, itd, itd. Jednom riječju - nenadmašivo, barem, za sada. I savršeno stabilno, dakako.

Nenadmašivo u - hvaljenju i branjenju neobranjivog.
HERE isti ili bolji (aktivno se razvija, pitaj Mercedes, Audi ili BMW) imaš na Androidu, džabe. Plus, koliko želiš drugih upozoravatelja za kamere / brzinu, po ukusu. Neki od ovih appova preuzimaju data od HERE. I implementiraju na npr Google Maps.
Speed limits imaš i za Google Maps vulgaris, ali se to dodatno plaća (btw upute za vožnju su, ionako, službeno još u razvoju). Komercijalni izbor je i npr Navigon (Garmin), gdje imaš gomile dodatnih modula po želji (za gužve, preporuke itd). Navigon te još časti Bandićevim rvackim džabe, female version ("ooprez", kratkosilazno) ;-)

"Stilizirane katedrale" su valjda bile fora dok nisi imao Street View.

10 godina
neaktivan
mikulam kaže...
 BTW - ono što HERE nudi u MS Kartama nema niti na jednoj platformi - stiliziranu šibensku katedralu, ili zagrebačku katedralu ... jako puno hrvatskih kulturnih znamenitosti pojavi se na Karti kad im se približiš. Ograničenja brzine i upozorenja na to, alternativne pravce za klaustrofobičare, itd, itd. Jednom riječju - nenadmašivo, barem, za sada. I savršeno stabilno, dakako.

Ozbiljno pitanje. Da li je to zaista istina ili se radi o klasičnom navijanju?  Koliko zaista koristiš taj softver da bi mogao znati kako je "super"?  Koristim Nokia Lumia 1020 telefon kojeg sam nabavio među ostalim zbog Here Maps i Here Drive koji mi jako olakšavaju život jer rade savršeno. Sa tim da ne koristim stvar samo u HR nego po cijeloj EU. 1020 mi ima slabu bateriju. 4G, BT, WIFI i jedva zdura pola dana, pa me to malo počelo mučiti.

Telefon mi se počeo raspadati jer nisam bio nježan, a rado bi kupio novi WP jer meni je to odično, no malo se kolebam zbog silnog naricanja da na WP10 više ništa ne radi kako treba. Maltene si mislim da novi MS WP telefon niti ne radi.

10 godina
neaktivan
Zechina kaže..
HERE isti ili bolji (aktivno se razvija, pitaj Mercedes, Audi ili BMW) imaš na Androidu, džabe. Plus, koliko želiš drugih upozoravatelja za kamere / brzinu, po ukusu. Neki od ovih appova preuzimaju data od HERE. I implementiraju na npr Google Maps.

Zamislimo da nema prepucavanja i da možeš dati koristan odgovor. Kako znaš da je Here isti ili bolji, jer meni je ta informacija bitna. Ja od korisnika koji je koristio WP (kolega) i koji je prešel na Android jer je HERE postao i tamo dobavljiv imam informaciju da to nije tako dobro izvedeno kako je radilo na WP, plus moraš kupiti Telefon sa iznimno moćnim hardvevrom, što onda opet vuče za sobom problem baterije itd itd.

Koji od te silne količine softvera na androidu zaista radi kako treba. Moj osnovni propblem sa tim aplikacijama je da svi svoga konja hvale, na kraju što god problam isposatavi se da je nedorečeno i polufunkcionalno jer su aplikaciju nahvalili oni koji su je otvorili, vidjeli kako lijepo izgleda i dali joj 5 zvjezdica.

16 godina
neaktivan
Sroljo the second kaže...

Zamislimo da nema prepucavanja i da možeš dati koristan odgovor. Kako znaš da je Here isti ili bolji, jer meni je ta informacija bitna. Ja od korisnika koji je koristio WP (kolega) i koji je prešel na Android jer je HERE postao i tamo dobavljiv imam informaciju da to nije tako dobro izvedeno kako je radilo na WP, plus moraš kupiti Telefon sa iznimno moćnim hardvevrom, što onda opet vuče za sobom problem baterije itd itd.

Koji od te silne količine softvera na androidu zaista radi kako treba. Moj osnovni propblem sa tim aplikacijama je da svi svoga konja hvale, na kraju što god problam isposatavi se da je nedorečeno i polufunkcionalno jer su aplikaciju nahvalili oni koji su je otvorili, vidjeli kako lijepo izgleda i dali joj 5 zvjezdica.

HERE radi dobro na Androidu i na slabijem hardveru. Ja ga koristio na THL-u 5000 sa Mediatekovim 6592 chipsetom (oko 30000 bodova u Antutu, neki mid-range SoC prošle godine recimo) i radio je bez problema.

Ne mogu usporediti s tim kako radi na WP-u jer ga nemam niti imam išta protiv WP-a, samo htjedoh ovu informaciju prenijeti.

9 godina
neaktivan
nixass kaže...

na 14% uredjaja koji cine ~1% trzista.

mindblowing

14% koji čine 0,6% tržišta....

0.14x0,6=

Uglavnom,mislio sam ubaciti u kalkulator,ali se bojim jer imam samo 4 GB RAM-a na laptopu,pa me strah da ne dobijem neki crash,jer mislim da ld ima minimalnu vrijednost negdje reda cca. 10na-46 ili tak nekaj,a ova brojka je opasno blizu...

P.S.Programeri će shvatiti....

Kruha i igala...
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

HERE radi dobro na Androidu i na slabijem hardveru. Ja ga koristio na THL-u 5000 sa Mediatekovim 6592 chipsetom (oko 30000 bodova u Antutu, neki mid-range SoC prošle godine recimo) i radio je bez problema.

Ne mogu usporediti s tim kako radi na WP-u jer ga nemam niti imam išta protiv WP-a, samo htjedoh ovu informaciju prenijeti.

Second that....

Moj 6582 ima 12000 na Antutu(dno dna),pa Here vrti savršeno,čak mi je najresponzivniji od svih mapa i navigacija...

A ovome je frend očito neki"master race"elitist....

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice