Windows 10 dobit će i Power Mod

poruka: 22
|
čitano: 3.441
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 dobit će i Power Mod".
9 godina

Nije li ovo nešto što mora biti hardverski podržano u kombinaciji na desetke senzora koji se nalaze po mašinama u kombinaciji s sustavima hlađenja.

Mislim da će raditi ispravno samo na nekim odabranim strojevima i da će stvarati ostalima jako puno problema. Mislim da nema šanse da svima radi ispravno.

ex. Programko

2 4 hvala 0
10 godina
odjavljen
Re: Windows 10 dobit će i Power Mod

I kako uopste i teoretski mozes sliderom to podesiti? Mozda underclock cpu i gpu? A gdje ce psati sta si tacno uradio? Mozda si ugasio usb recimo a nemas pojma pa se cudis sto ti stampac na terenu ne radi.... Potencijalno korisna stvar ali ovako na prvu cisto sumnjam da ce praviti neku razliku.....Cim je to korisniku na dohvat ruke to je put u propast....

11 godina
protjeran

Zgodna stvar za laptop, jer onda u stvari Win 10, sami sebe reguliraju, bolje nego ugrađeni softveri od samoga laptopa.

Samo to "bolje", trebalo bi testirati u praksi.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Misliš da Microsoft piše drivere za svaku ploču posebno ili da ta funkcionalnost dolazi sama od sebe?

Misliš da Windows 10 sam do sebe zna kolika je temperatura procesora i kako pročitati vrijednost pojedinog senzora amperaže i voltaže ili ima još nešto?

ex. Programko
11 godina
protjeran

@andrijam

Dal' su to retorički postavljena pitanja?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
11 godina

Odlično, već vidim kako Windowsi pitaju kod logiranja da li se želite igrati, raditi ozbiljan posao, surfati, čitati PDF, pregledavati mailove... I tako se svaki puta logirati i onda se moraš odlogirati ako slučajno moraš raditi nešto različito od prvobitnog izbora.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bit će zanimlivo imati te opcije ali evo naprimjer kod mene 

kad akliknem na ikonicu dolje za wifi onda mu treba 3-4 sec da seotvori jer hoču da kliknem  na "Flight mode" 

17 godina
andrijam kaže...

Nije li ovo nešto što mora biti hardverski podržano u kombinaciji na desetke senzora koji se nalaze po mašinama u kombinaciji s sustavima hlađenja.

Mislim da će raditi ispravno samo na nekim odabranim strojevima i da će stvarati ostalima jako puno problema. Mislim da nema šanse da svima radi ispravno.

Zašto bi ovakvo nešto moralo biti 'hardverski podržano u kombinaciji sa desetak senzora i sustavom hlađenja'?

Ovdje se radi o tome da sustav (ovisno o položaju 'klizača') isključuje ili uključuje određene funkcionalnosti sustava kako bi maksimizirao trajanje baterije, ili omogućio maksimalnu brzinu rada. Nisam upućen, ali po svemu sudeći će limitirati frekvenciju CPU-a, broj aktivnih jezgri, isključivati eventualnu diskretnu grafiku, ograničavati mogućnost komunikacije (WiFi i GSM), onemogućavati rad programa u pozadini i 'notifikacije', isključivati napajanje na USB priklučcima i slično, a za to mu ne trebaju senzori, nadzor temperature i slično.

Naravno da će ovo izazvati pomutnju kod 'vulgaris' korisnika, ali onaj kome će npr. tih dodatnih pola sata baterije značiti uspješno obavljen posao, će to znati cijeniti.

15 godina
neaktivan

Znači redizajnirali su i olakšali pristup Power Optionsima.... i to je kao sad neki wow?!

7 1 hvala 0
16 godina

buzzword na kvadrat.. :) ali PR mora nešto raditi.

gledati odvojeno, devicese, PC (na struji), mobilni, mobač, tablet .. i potrebu za štednjom-potrošnjom, no to OS već radi. Gamemod je zvučniji, refleksno će svi powergameri musthevati ... koje bljuzge.

-uvođenje dodatnog međulejera između (usera) SW-HWa 'jer je to bolje, sigurnije', ali zbog performansi opet uklanjanje međulejera.. neš ti otkrića :))

hint, ajmo sad u DOS :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj ihush... malo je tema na forumu gdje nema njegovog komentara, ali svaki komentar mu je kao kod doktora rukopis (vidiš da piše nešto ali ne razumješ ništa)

Pretpostavljam da čovjek ima znanja i iskustva ali brate, na forumu baljezga da bog sačuva...

8 1 hvala 0
10 godina
odjavljen
maxym kaže...
....

Zašto bi ovakvo nešto moralo biti 'hardverski podržano u kombinaciji sa desetak senzora i sustavom hlađenja'?

Ovdje se radi o tome da sustav (ovisno o položaju 'klizača') isključuje ili uključuje određene funkcionalnosti sustava kako bi maksimizirao trajanje baterije, ili omogućio maksimalnu brzinu rada. Nisam upućen, ali po svemu sudeći će limitirati frekvenciju CPU-a, broj aktivnih jezgri, isključivati eventualnu diskretnu grafiku, ograničavati mogućnost komunikacije (WiFi i GSM), onemogućavati rad programa u pozadini i 'notifikacije', isključivati napajanje na USB priklučcima i slično, a za to mu ne trebaju senzori, nadzor temperature i slično.

Naravno da će ovo izazvati pomutnju kod 'vulgaris' korisnika, ali onaj kome će npr. tih dodatnih pola sata baterije značiti uspješno obavljen posao, će to znati cijeniti.

Koliko korisnika ce razumjeti sta klizac u stvari radi? Koliko takvih korisnike vec to ne zna podesiti.... Uostalom zar vec ne postoji mobility center? Pa zar nije bolje razraditi to stavljajuci dodatne ikone za pojedine funkcije nego na osnovu klizica gasiti pojedine dijelove sistema pa onda kuku majko zasto ne radi ovo i ono....

PR stvar bez prakticne primjene u ovakvom obliku....

16 godina
neaktivan

Zanimljivo je kako vi samo na osnovu jedne slike zaključite da će taj klizač paliti i gasiti pojedine djelove sustava...

Microsoftu nije strano da ubaci neke nelogičnosti u OS, tipa onog "Keyboard is not responding, press F1 to continue"

Ali valjda su iz toga naučili nešto pa ako će se ovdje i raditi o isključivanju usb portova, vjerojatno će biti i ugrađen neki senzor

koji će prepoznati koji su usb portovi slobodni i njih će isključiti.

10 godina
odjavljen
Ok kad ga iskljuci a ti zelis staviti stick u njega?
16 godina

-ne pretpostavljaj, baljezganje ispravi.. i tako, forum, tema. Ako nešto nije OK reagiraj ili ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Torent kaže...
maxym kaže...
....

...

Koliko korisnika ce razumjeti sta klizac u stvari radi? Koliko takvih korisnike vec to ne zna podesiti.... Uostalom zar vec ne postoji mobility center? Pa zar nije bolje razraditi to stavljajuci dodatne ikone za pojedine funkcije nego na osnovu klizica gasiti pojedine dijelove sistema pa onda kuku majko zasto ne radi ovo i ono....

PR stvar bez prakticne primjene u ovakvom obliku....

Pa, u principu, korisnik ne mora razmijeti što se točno događa, dovoljno je da navedena funkcija uspješno obavi svoju zadaću. A da pri tome korisnik bude obaviješten o tome koje funkcije će mu biti ograničene ili onemogućene, nešto kao Power Saving funkcija koju danas ima većina mobitela.

Klizač je samo elegantan način za brzo aktiviranje, deaktiviranje, dijelova sustava, a dodatne ikonice u Mobility Centre - u bi omogućavala dodatni 'fine tunning', ali to su vjerojatno ostavili za SP 2. :)

marko227 kaže...

Zanimljivo je kako vi samo na osnovu jedne slike zaključite da će taj klizač paliti i gasiti pojedine djelove sustava...

Microsoftu nije strano da ubaci neke nelogičnosti u OS, tipa onog "Keyboard is not responding, press F1 to continue"

Ali valjda su iz toga naučili nešto pa ako će se ovdje i raditi o isključivanju usb portova, vjerojatno će biti i ugrađen neki senzor

koji će prepoznati koji su usb portovi slobodni i njih će isključiti.

Slažem se, puno pretpostavki na temelju jednoga klizača, ali, priznati ćeš da je ovo objašnjenje puno logičnije od nekakvih senzora, sustava hlađenja, dodatnih drivera i specijaliziranih sustava.

USB senzore sam spomenuo onako... ali njih vjerojatno neće ograničavati, nego one dijelove koji troše najviše baterije (CPU, osvjetljenje ekrana i diskretnu grafiku - ako je ima).

Usput, ne vjerujem da ima puno smisla gasiti USB Port u koji ništa nije uključeno, potrošnja USB-a na stand-by-u vjerojatno nije tolika da bi dovela do neke bitnije uštede baterije, prije ima logike limitirati potrošnju tako da veći potrošači ne mogu biti pokrenuti (punjenje mobitela, externi HDD i slično).

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ne pretpostavljaj, baljezganje ispravi.. i tako, forum, tema. Ako nešto nije OK reagiraj ili ...

Ok, neću pretpostavljat. Znači pojma nemaš...

Baljezganje ne mogu ispraviti jer ga ne razumjem, ni ja ni nitko na forumu.. i tako, forum tema.

Reagirao sam, nije OK to kako pišeš, ako već imaš potrebu pisati napiši misao onako da je razumje barem netko.

Hvala i do čitanja!

16 godina
neaktivan
Torent kaže...
Ok kad ga iskljuci a ti zelis staviti stick u njega?

Pa kad izađe taj mod onda ćeš vjerojatno negdje dobiti objašnjenje što taj mod u biti radi i kako radi.

Ako isključuje nekorištene portove, a tebi treba još jedan, onda je na tebi da se sjetiš kako ti je aktivan "power mod" i da ti taj usb neće raditi dok ga ne deaktiviraš.

10 godina
odjavljen

Teoretski super ali vjerujem da i ti znas puno njih koji ce to vidjeti povuci do kraja da im baterija traje duze i onda zvati sto ne radi ovo ili ono... Cum ubacis korisnika u pricu tu nastaju problemi sa ovakvim stvarima...

16 godina
neaktivan

U cijelom kontekstu sam mislio na sebe kao korisnika. A oni koji to naprave i zaborave, pa onda zovu... ti su mi najdraži. Za pola minute posla naplatiš cijeli sat rada...

10 godina
odjavljen

Ima i toga ;)

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Teoretski super ali vjerujem da i ti znas puno njih koji ce to vidjeti povuci do kraja da im baterija traje duze i onda zvati sto ne radi ovo ili ono... Cum ubacis korisnika u pricu tu nastaju problemi sa ovakvim stvarima...

Vec sam zamislio situaciju na racunalima koja mi koriste n00bovi na mrezi, srecom da postoji Group policy.

marko227 kaže...

U cijelom kontekstu sam mislio na sebe kao korisnika. A oni koji to naprave i zaborave, pa onda zovu... ti su mi najdraži. Za pola minute posla naplatiš cijeli sat rada...

Vec sam zamislio situaciju u kojoj mi poput onih u Cestovnoj sluzbi na NatGeo kaplje lova na n-tu potenciju u fusu.

veni vidi didici
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice