Vista SP2 u pripremi

poruka: 57
|
čitano: 3.689
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vista SP2 u pripremi".
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

mene na xpu zivcira task manager, kad nesto zasteka treba mu 3 dana da se pokrene.

na visti nema cekanja, cim stisnem ctrl+alt+delete i kliknem na task manager odma se pokaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista SP2 u pripremi
nadimak888 kaže...

mene na xpu zivcira task manager, kad nesto zasteka treba mu 3 dana da se pokrene.

na visti nema cekanja, cim stisnem ctrl+alt+delete i kliknem na task manager odma se pokaže.

Da, istina, to mi je također dobro. Ma Vista rulz, a ovi šta se žale imaju stari hardver. Po toj logici svaka igra koja izađe je loša jer nije namjenjena za stari hardver te je gospoda nemogu pokrenuti - odnosno ako je pokrenu spora je i sl.
Kublach
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Ja sam jedan od gospode što se žalio i htio bih samo kazati da imam i više nego adekvatan hardver za pokretanje i uporabu viste. A vidio sam kako je vista pokleknula i na high end racunalima bez problema. Zato mi nemojte pricat o stabilnosti u radi kad jedino sto radite na racunalu je gledanje filmova i igranje solitairea. Prijatno.

osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

kad si nesposoban procitati sta pise na plavom ekranu i traziti na ms stranicama rjesenje bolje ti je da se vratiš na xp i igraš solitaire.

Prijatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nadimak888 kaže...

kad si nesposoban procitati sta pise na plavom ekranu i traziti na ms stranicama rjesenje bolje ti je da se vratiš na xp i igraš solitaire.

Prijatno.

hahahaha LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Kublach
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

Prijatno.

Ovo nije moje. To sam sam našo na netu sliku i stavio iz fore. :))))) Prijatno.
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Čim izlazi tako brzo nakon SP1 znači da ne možemo očekivati neka značajna i/ili drastičnija poboljšanja/dodatke... 

Ali po meni je Vista i sa SP1 odličan OS...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
s0va kaže...
 A kakve prednosti imas na XP, a da nemas na VISTI? Imam vistu godinu i pol dana i nakada problema. A ta usporavanja nikada nisam primjetio (osim sporijeg kopiranja). Opet se tu govori VISTA spora, vista ovo, vista ono. Stavi XP na Celeron 800, 256 RAM-a pa ce biti isto s*anje kao i sa vistom na slabim kompovima ( <2 GB RAM). Koga god znam da ima VISTU zadovoljan je sa njome. Mozda je neka verzija WIN ME, ali najgore je kada se ljudi okome na VIST-inu brzinu, (ne kazem u tvom slucaju nego opcenito), a instaliraju taj OS na P4, 512-1024 RAM-a. Pa normalno da ce biti "spora". Tako se je jednako pricalo i XP (spor, bla, bla) kada su ljudi imali slabije kompove na kojima je 98-ica "letila". Zato najbolje, ajmo svi na winse 9x i izletit ce iz ekrana od brzine. Iznenađen

Točno! Instalacija i upotreba Viste vezana je uz novi ili noviji hardware. Sa E8400/500/600 i sl. i adekvatnom količinom memorije Vista je jako brza i dobro radi.
17 godina
CTN962 kaže...
doktor1 kaže...
s0va kaže...
 A kakve prednosti imas na XP, a da nemas na VISTI? Imam vistu godinu i pol dana i nakada problema. A ta usporavanja nikada nisam primjetio (osim sporijeg kopiranja). Opet se tu govori VISTA spora, vista ovo, vista ono. Stavi XP na Celeron 800, 256 RAM-a pa ce biti isto s*anje kao i sa vistom na slabim kompovima ( <2 GB RAM). Koga god znam da ima VISTU zadovoljan je sa njome. Mozda je neka verzija WIN ME, ali najgore je kada se ljudi okome na VIST-inu brzinu, (ne kazem u tvom slucaju nego opcenito), a instaliraju taj OS na P4, 512-1024 RAM-a. Pa normalno da ce biti "spora". Tako se je jednako pricalo i XP (spor, bla, bla) kada su ljudi imali slabije kompove na kojima je 98-ica "letila". Zato najbolje, ajmo svi na winse 9x i izletit ce iz ekrana od brzine. Iznenađen

Točno! Instalacija i upotreba Viste vezana je uz novi ili noviji hardware. Sa E8400/500/600 i sl. i adekvatnom količinom memorije Vista je jako brza i dobro radi.

Istina ljudi. Meni je također Vista sasvim u redu,ugodno je radit na njoj. Jedina mana po meni je da zahtijeva malo jače komponente,ništa drugo.

Istina ljudi. Meni je također Vista sasvim u redu,ugodno je radit na njoj. Jedina mana po meni je da zahtijeva malo jače komponente, ništa drugo.
Audi R8 - born of powerful ideas
17 godina
odjavljen
Vista SP2 u pripremi

Vista je bolji os od XP-a.Koristim 32 bitnu sp1.Istina nešto igrara sa starforce zaštitom ne radi na Visti ali to sam prežalio i to bih joj mogao navesti kao jedinu težu manu .Vista je stabilnija na novom hardveru od xp-a .Igram dx 10 igre i np. novi Stalker tako izgleda za dva koplja bolje nego na xp-u u dx 9.O tome koliko je ljepši i efektniji os ne treba ni govoriti.Pretraga računala preko search funkcije je fenomenalna .Dok bi na xp-u onaj pesek mahao repom vista bi tu istu stvar pronašla u sekundi.Novi windowsi neće tako brzo.Dolaze tek za godinu dana....pa dok se dotjeraju do sp 1 izdanja proči će još godinu dana a za to vrijeme će Vista još napredovati.Tak da ja na nove windowse sigurno ne mislim prelaziti još barem dvije godine .A povratak na XP ne dolazi u obzir.Tko jednom meso proba od zelja se više najesti nemože Belji se .

X2 5400 @3.0,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 10:10 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vista SP2 u pripremi

Ja razmišljam već naveliko da pređem na 64-bit operativni. Imam Windows Vista Home Premium 32-bit! Sasvim mi je dobra i Vista-imao sam Windows 2000, XP Professional i sad ovu. Ikakve preporuke? Da, ne,...?

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A i ti si lik...

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
s0va kaže...
  Istina, tu si u pravu. Xp je isto tako bio spor na pocetku. Sto zbog hardvera, što zbog softvera. Zato sam ja kao i mnogi drugi ostao na 98. sve dok se xp nije pokazao boljim, brzim i stabilnijim osom na kojem se normalno moglo radit (sp 2). Po meni nema smisla ic se prebacivat na losiji os (iako je on buducnost) samo zato sto je to nesto novo i lijepo izgleda. A nesto mi govori da vista nema buducnosti, posto nam ubrzo dolaze i windowsi 7. Prijatno.
 Ova logika bas nema smisla. Ocito je da svaki OS treba SP2 da pocne raditi kako treba. To sto Windowsi 7 izlaze sljedece godine ne znaci nista, jer ce ti windowsi kad izadju biti sranje i valjat ce tek kad im izadje SP2, a to ce biti negdje 2012. Do tada ce se pojavit i Windowsi 8, pa opet ista prica. Zato ako hoces stabilan OS, instaliraj Vistu sada ili za pola godine kad izadje SP2, a Windows 7 zanemari jos par godina. Ako s druge strane hoces nesto novo, onda sigurno imas Vistu instaliranu vec duze vrijeme i prijeci ces na Win 7 cim izadju.

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 10:27 (SupremeCommander).
17 godina
protjeran

Definitely se ne isplati uzimati (instalirati) novi OS prije nego dođe SP1. Ja sam uzeo Vista 2008. godine na proljeće i tek onda...

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

PozZz svima...evo imam Vistu Ultimate 32 vec pola godine,prezadovoljan sam njome i SP1,nikad se nije smrznula ili nesto slicno,nikad niti jednoga problema...dok sam imao XP to cudoviste,zadnjih godinu dana sam morao formatirat 3 puta i zamalo sam razbio comp!!!Vi koji trcite za XP-om,kako mislite npr. kako se mislite drzati s novim softwerom ili igrama koji su svakim danom sve zahtjevniji...kad ce te docekati da vam XP prizna 4 GB rama????

Ljudovi vi koji trcite za XP-om ste mi nejasni,ne moralni...???

Evo primjera,koliko ce vas primjerice radi moci na svom XP-u moci pokrenuti COD 5 igru ili neku drugu????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Manyak kaže...

Evo primjera,koliko ce vas primjerice radi moci na svom XP-u moci pokrenuti COD 5 igru ili neku drugu????

Nekaj si pobrkal. COD 5 nebi mogli pokrenuti na XP-u samo u slučaju da igra izađe izričito u DirectX 10. Pokretanje nove igre će prvenstveno ovisiti o konfiguraciji računala.
17 godina
protjeran

Ma i meni se neki puta "zamrzne" ekran odnosno blokira browser ili slično. Greške, bug softwarske prirode. Ne bih baš "krivio" OS za ovo. However, Blue Screen Of Death za sada samo na prijašnjim operativnim sustavima; kako sam napiso'!

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
The_Manyak kaže...

Nekaj si pobrkal. COD 5 nebi mogli pokrenuti na XP-u samo u slučaju da igra izađe izričito u DirectX 10. Pokretanje nove igre će prvenstveno ovisiti o konfiguraciji računala.
 Znam da ce ovisiti o konfi racunala,zato sam i pitao ljubitelje XP-a,koju ce novu igru moci pokrenuti s 2 GB RAM-a!!!
Sry ako sam se pogresno izrazio,htio sam reci da za koji mjesec niti jedna novi software nece moci pokrenuti jer svakim danom postaju sve zahtjevniji sto se tice konfe!!!
17 godina
protjeran
The_Manyak kaže...

PozZz svima......kad ce te docekati da vam XP prizna 4 GB rama????

Zašto ne? Bez uvrede samo da citiram, imam Vistu, ali ne ovisi o marki OS da li će priznati svih 4G memorije, svaki 32-bit OS može adresirati do 4G RAM-a. Mislim da se i COD World At War može igrati na XP, pogotovo i sad kad je izašao i SP3...
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
The_Manyak kaže...

Zašto ne? Bez uvrede samo da citiram, imam Vistu, ali ne ovisi o marki OS da li će priznati svih 4G memorije, svaki 32-bit OS može adresirati do 4G RAM-a. Mislim da se i COD World At War može igrati na XP, pogotovo i sad kad je izašao i SP3...
 Koliko sam ja upucen XP cita najvise 2GB RAM-a,ako nisam u pravu nek me nitko ispravi,ali isto tako ne shvacam zasto neki omalozavaju vistu,OS je cudo i nema nikakvih problema...uzmite je pa se uvjerite!!!
17 godina
Krivo si upučen XP isto može ćitat 4 GB RAM.
Samo ju treba natjrati na to.
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
The_Manyak kaže...
stoncin3 kaže...
The_Manyak kaže...

Koliko sam ja upucen XP cita najvise 2GB RAM-a,ako nisam u pravu nek me nitko ispravi,ali isto tako ne shvacam zasto neki omalozavaju vistu,OS je cudo i nema nikakvih problema...uzmite je pa se uvjerite!!!
  Krivo si upucen. Koji os koliko ukupne memorije prepoznaje ovisi samoj bitnosti osa. Znaci xp 32 bita prepozanje max. 4GB sveukupne memorije. Isto tako i 32 bitna vista prepoznaje samo 4 GB. Bila mi je čast ispraviti te.

O i btw postoji i 64 bitna verzija xp-a koja cita vise od 4 GB. Prijatno. 

(fakat se moras nasmijat koliko neupucenih ljudi ovdije ima koji se pokusavaju pravit pametni) 
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 13:08 (s0va).
17 godina
odjavljen
Vista SP2 u pripremi

s0va je dobro objasnio...ali u krivu je što se tiče Viste...i to debelo u krivu .Vista je bolji os od XP-a koji je što se mene tiče otišao u zasluženu mirovinu.I riječ prijatno je vrlo diskutabilna....za stolom se kaže dobar tek a u krevetu se eventualno kaže prijatno tako da neznam da li se to s0va pokušava upucavati nekome i traži li možda partnera na krivome mjestu Mršti se.

X2 5400 @3.0,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 13:17 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

s0va je dobro objasnio...ali u krivu je što se tiče Viste...i to debelo u krivu .Vista je bolji os od XP-a koji je što se mene tiče otišao u zasluženu mirovinu.I riječ prijatno je vrlo diskutabilna....za stolom se kaže dobar tek a u krevetu se eventualno kaže prijatno tako da neznam da li se to s0va pokušava upucavati nekome i traži li možda partnera na krivome mjestu Mršti se.

"Prijatno" također može značiti "Želim vam ugodan dan".
17 godina
Vista SP2 u pripremi

Meni vista super radi. Koristim je na poslu na novom laptopu i radi bez problema. Jedino što joj treba jer RAM-a i to je to. Super mi je ekipa koja pljuje po Visti a imaju debelo outdated hardware. Nije Vista kriva ako Canon, HP ili ATI ne izdaju 64 bitne drajvere za hardware koji je recimo u "legacy" kategoriji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Opet ista sranja. Vama je dosadno, očito.

Performanse OS-a ne možete cijeniti bez obzira na hardver. Tako možete pljuvati cijelu vječnost.

Ja sam dvije godine izbjegavao Vistu, koristio samo WinXP. Ali iz nekih razloga sam nakon SP1 stavio isprobati i već 2 mjeseca ne silazim s Viste x64. Zašto? Sve, ali baš sve savršeno radi, i brzo. Na kojoj konfi? AMD X2 64 5600+, 6 GB memorije, Radeon HD 4850.

6 GB memorije. U startu dok podignem Vistu s pripadajućim startup-procesima uzme mi 1,5 GB do 1,7 GB memorije. A zbog ostale količine memorije i x64 hardvera sve mi radi savršeno.

Ne vraćam se na WinXP. Svi drajveri su na tržištu, sve aplikacije za x64 OS. Ali potpuno razumijem likove koji pljuju po Visti, samo zbog hardvera.

Nemojte biti djeca, x64 OS je sadašnjost i tu je da ostane. Nešto ćete morati promijeniti.

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vista SP2 u pripremi

Pozdrav svima!

Ja sam prezadovoljan Vistom, s tim da nemam baš neko novo računalo. Imam Semprona 3000 sa Asrock K8 matičnom, te 2 GB RAM-a uz HD2600XT AGP i Vista mi radi

odlično. Igram se kao malo djete.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice