mene na xpu zivcira task manager, kad nesto zasteka treba mu 3 dana da se pokrene.
na visti nema cekanja, cim stisnem ctrl+alt+delete i kliknem na task manager odma se pokaže.
mene na xpu zivcira task manager, kad nesto zasteka treba mu 3 dana da se pokrene.
na visti nema cekanja, cim stisnem ctrl+alt+delete i kliknem na task manager odma se pokaže.
Ja sam jedan od gospode što se žalio i htio bih samo kazati da imam i više nego adekvatan hardver za pokretanje i uporabu viste. A vidio sam kako je vista pokleknula i na high end racunalima bez problema. Zato mi nemojte pricat o stabilnosti u radi kad jedino sto radite na racunalu je gledanje filmova i igranje solitairea. Prijatno.
kad si nesposoban procitati sta pise na plavom ekranu i traziti na ms stranicama rjesenje bolje ti je da se vratiš na xp i igraš solitaire.
Prijatno.
kad si nesposoban procitati sta pise na plavom ekranu i traziti na ms stranicama rjesenje bolje ti je da se vratiš na xp i igraš solitaire.
Prijatno.
Prijatno.
Čim izlazi tako brzo nakon SP1 znači da ne možemo očekivati neka značajna i/ili drastičnija poboljšanja/dodatke...
Ali po meni je Vista i sa SP1 odličan OS...
Vista je bolji os od XP-a.Koristim 32 bitnu sp1.Istina nešto igrara sa starforce zaštitom ne radi na Visti ali to sam prežalio i to bih joj mogao navesti kao jedinu težu manu .Vista je stabilnija na novom hardveru od xp-a .Igram dx 10 igre i np. novi Stalker tako izgleda za dva koplja bolje nego na xp-u u dx 9.O tome koliko je ljepši i efektniji os ne treba ni govoriti.Pretraga računala preko search funkcije je fenomenalna .Dok bi na xp-u onaj pesek mahao repom vista bi tu istu stvar pronašla u sekundi.Novi windowsi neće tako brzo.Dolaze tek za godinu dana....pa dok se dotjeraju do sp 1 izdanja proči će još godinu dana a za to vrijeme će Vista još napredovati.Tak da ja na nove windowse sigurno ne mislim prelaziti još barem dvije godine .A povratak na XP ne dolazi u obzir.Tko jednom meso proba od zelja se više najesti nemože .
Ja razmišljam već naveliko da pređem na 64-bit operativni. Imam Windows Vista Home Premium 32-bit! Sasvim mi je dobra i Vista-imao sam Windows 2000, XP Professional i sad ovu. Ikakve preporuke? Da, ne,...?
A i ti si lik...
Definitely se ne isplati uzimati (instalirati) novi OS prije nego dođe SP1. Ja sam uzeo Vista 2008. godine na proljeće i tek onda...
PozZz svima...evo imam Vistu Ultimate 32 vec pola godine,prezadovoljan sam njome i SP1,nikad se nije smrznula ili nesto slicno,nikad niti jednoga problema...dok sam imao XP to cudoviste,zadnjih godinu dana sam morao formatirat 3 puta i zamalo sam razbio comp!!!Vi koji trcite za XP-om,kako mislite npr. kako se mislite drzati s novim softwerom ili igrama koji su svakim danom sve zahtjevniji...kad ce te docekati da vam XP prizna 4 GB rama????
Ljudovi vi koji trcite za XP-om ste mi nejasni,ne moralni...???
Evo primjera,koliko ce vas primjerice radi moci na svom XP-u moci pokrenuti COD 5 igru ili neku drugu????
Evo primjera,koliko ce vas primjerice radi moci na svom XP-u moci pokrenuti COD 5 igru ili neku drugu????
Ma i meni se neki puta "zamrzne" ekran odnosno blokira browser ili slično. Greške, bug softwarske prirode. Ne bih baš "krivio" OS za ovo. However, Blue Screen Of Death za sada samo na prijašnjim operativnim sustavima; kako sam napiso'!
PozZz svima......kad ce te docekati da vam XP prizna 4 GB rama????
s0va je dobro objasnio...ali u krivu je što se tiče Viste...i to debelo u krivu .Vista je bolji os od XP-a koji je što se mene tiče otišao u zasluženu mirovinu.I riječ prijatno je vrlo diskutabilna....za stolom se kaže dobar tek a u krevetu se eventualno kaže prijatno tako da neznam da li se to s0va pokušava upucavati nekome i traži li možda partnera na krivome mjestu .
s0va je dobro objasnio...ali u krivu je što se tiče Viste...i to debelo u krivu .Vista je bolji os od XP-a koji je što se mene tiče otišao u zasluženu mirovinu.I riječ prijatno je vrlo diskutabilna....za stolom se kaže dobar tek a u krevetu se eventualno kaže prijatno tako da neznam da li se to s0va pokušava upucavati nekome i traži li možda partnera na krivome mjestu .
Meni vista super radi. Koristim je na poslu na novom laptopu i radi bez problema. Jedino što joj treba jer RAM-a i to je to. Super mi je ekipa koja pljuje po Visti a imaju debelo outdated hardware. Nije Vista kriva ako Canon, HP ili ATI ne izdaju 64 bitne drajvere za hardware koji je recimo u "legacy" kategoriji.
Opet ista sranja. Vama je dosadno, očito.
Performanse OS-a ne možete cijeniti bez obzira na hardver. Tako možete pljuvati cijelu vječnost.
Ja sam dvije godine izbjegavao Vistu, koristio samo WinXP. Ali iz nekih razloga sam nakon SP1 stavio isprobati i već 2 mjeseca ne silazim s Viste x64. Zašto? Sve, ali baš sve savršeno radi, i brzo. Na kojoj konfi? AMD X2 64 5600+, 6 GB memorije, Radeon HD 4850.
6 GB memorije. U startu dok podignem Vistu s pripadajućim startup-procesima uzme mi 1,5 GB do 1,7 GB memorije. A zbog ostale količine memorije i x64 hardvera sve mi radi savršeno.
Ne vraćam se na WinXP. Svi drajveri su na tržištu, sve aplikacije za x64 OS. Ali potpuno razumijem likove koji pljuju po Visti, samo zbog hardvera.
Nemojte biti djeca, x64 OS je sadašnjost i tu je da ostane. Nešto ćete morati promijeniti.
Pozdrav svima!
Ja sam prezadovoljan Vistom, s tim da nemam baš neko novo računalo. Imam Semprona 3000 sa Asrock K8 matičnom, te 2 GB RAM-a uz HD2600XT AGP i Vista mi radi
odlično. Igram se kao malo djete.