Napisao sam već, za debile kojima treba diktator da kontrolira što se smije raditi, a što ne tu je Steve Jobs, za one koji znaju misliti svojom glavom je android zakon. (...)
(...)"Da je linux popularan imao bi iste probleme". Ne bi, jer linux je sigurniji sustav bez obzira na popularnost. Da bi to shvatili morate ga koristiti duže od tri dana u virtualnoj mašini.
Gdje se pobogu u linuxu može nešto samopokrenuti, ili samoinstalirati kao što se može na windowsima. Samo jedan primjer i vrlo važan.
Slažem se potpuno. Ljudi isto tako najcesce kažu i za OS X da je tako siguran i nema virusa samo zbog
tržišnog udjela. Ali to nije ni približno istina.
OS X je temeljen na Unixu i Linuxu i nema šugavih registara i sl.cudesa i samim time je nemjerljivo
brži, bolji, sigurniji i stabilniji.
Pa ne moras ti misliti o aplikaviji koju instaliras. Zato i imas iPhone, koji radi to umjesto tebe i Stevea koji ti odredjuje kako ces koristiti bluetooth, koji browsersmijes koristiti itd.
Meni je draze da imam izbor, pa da mogu stavit aplikaciju koja nije na Marketu nego sam je skinuo s npr. xda-dev kao betu, koja jos nije odobrena na Marketu ili niti nece biti odobrena.
Moguce je da je netko u tu aplikaciju ubacio tri trojanca i 2 ubervirusa, ali zato je tu Lookout i drugi korisnici koji ce aplikaciju prije mene provjeriti (pregledavanjem koda npr.) (...)
Kako god okreneš meni je draži i bolje Appleovo rješenje kod iOSa zbog 2 jednostavna i objektivna razloga:
1) Nude ti kontrolirano tržište aplikacija, potpuno sigurno i sve na 1 mjestu.
Na tebi je da uživaš u aplikacijama koje rade bez ikakvih problema,
a nemaš ulogu pokusnog kunica ko na Androidu. Ovo da ekipa javlja
i ocjenjuje aplikacije mi je glupo. Znaci netko treba pobrat virus s
te aplikacije da bi javio ostalima da ju ne instaliraju?
Baš lijepo, nebi se nitko od vas ugodno osjecao da se baš njemu
1.javi virus. Meni se ne igra pokusnog kunica...
2) Ako i smatraš App store pre zatucanim, nacistickim, Stevinim i šta sve ne, i ako isti blokira
tvoju kreativnost, veže te okovima i šta sve ne i tu postoji izbor. Ocito si neki expert,
a za jailbreak ni netrebaš to biti nego imati ravno 2min vremena.
Toliko te dijeli od slobodnog tržišta na iPhoneu, besplatnih i neodobrenih aplikacija.
Dakle za 2min svrgneš diktatora, neš ti posla 
U svakom slucaju Apple ti nudi zašticeni ekosustav, a ako se smatraš prenaprednim
i draži ti je Android princip imaš i to. U svakom slucaju kvlitetnije, potpunije
i bolje rješenje.
Okrivljivat kupce mobitela da su krivi za viruse koje su pokupili je glupost i neozbiljnost.
Svaki pravi trgovac bi trebao znati onu: "Kupac je uvijek u pravu" 
Sadasnji Market je losiji od App Storea sto se tice kontrole kvalitete i aplikacija i malwarea i to Google treba pod hitno mijenjati. Ali zato je tu AppBrain Market i uskoro Amazon itd.(...)
Meni se baš ne sviđa 100 tih verzija app storeova za Android, dolazi do pomutnje i nije ti
sve dostupno na 1 mjestu. A ovo za 10 browsera sam odgovorio niže.
10 razlicitih tipkovnica za iOS ti netreba jer je ugrađena gotovo savršena, nesumnjivo
najbolje izvedena touch tipkovnica na mobitelima po meni, a i imaš je za odabrat da ti radi na
skoro svim svjetskim jezicima. Aplikacije ugrađene u iOS rade perfektno i rijetko koju
bi htio mjenjati za neku alternativnu..
Neznam sto si sad uvukao browsere u sve to, ali Safari je sranje prema Androidovom stock browseru.
iOS podržava nativno na 10ak web browsera, pa je govor o ogranicenosti izbora istih besmislen i
smješan. Sam Safari je kvalitetno izveden i radi gotovo bez greške. Cini mi se cak bolje od svakakvih
browsera na Androidu, ali nisam Android dovoljno dugo koristio pa necu govoriti ništa 100%.
Ono što mene fascinira je da je Safari vec sada brži od vecine drugih browsera a tokom ovog tjedna
izlazi iOS 4.3 sa novom verzijom Safarija koji bi trebao biti citiram:
"Surf at the speed of fast.
As you surf the web, your fingers will love the responsiveness of the new Nitro JavaScript engine
powering Safari. It runs JavaScript up to twice as fast as in iOS 4.2.2 Which means you get more
speed behind each page load. And sites with lots of interactive features can appear on your screen even faster. "

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)