Virusi i trojani na Androidu

poruka: 98
|
čitano: 28.196
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Virusi i trojani na Androidu".
17 godina
protjeran
Re: Virusi i trojani na Androidu
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

google treba poraditi na sigurnosti samog androida, a ne marketa, znaci ne da nema aplikacija na marketu koje iskoristavaju neku rupu, nego da nema rupe

Ti vjerojatno ne razumiješ kako trojani funkcioniraju. Sustav ne mora imati nikakvu "rupu" da bi gore instalirao trojan. Android je jako dobar sustav, sa vrlo lošim app store-om.

Isti problem bi imali korisnici svih platforma da se njihovi store-ovi ne kontroliraju. To je jedostavno propust google-a ili upuštanje u nešto što ne misle održavati.

aj ti meni napravi aplikaciju s trojanom u deb formatu, pa cu je ja instalirat, pa da vidimo

naravno necu bit retardiran pa biti logiran kao root

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan

freedom comes with a price.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

davno sam napisao na ovom forumu šta će biti s androidom, postat će ekvivalent windozera u PC svijetu, stalno neke rupe, moraš imati anitivirus firewall spyware detektor i ostala sranja, dok će iOS ostat siguran kao i mac u PC svijetu. I ne to nije problem gugla, mislim je, ali to je problem koji je došao kao posljedica puta kojeg su izabrali, i iOS ima rupa samo što apple ne dopušta na appstoreu aplikacije koje ih iskorištavaju  i to je to, da je apple krenuo putem gugla i oni bi imali iste probleme ali oni su ipak zatvorena platforma kao što neki pričaju pa to nije dobro pa eto kako to nije dobro onda valjda prema tim frikovima nije ni dobro jer apple nema tih problema s virusima, trojanima i gamadi sličnom :D

di su sad svi oni pametni koji seru protiv applea i zatvorenosti platforme... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 11:48 (luka28).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luka28 kaže...

davno sam napisao na ovom forumu šta će biti s androidom, postat će ekvivalent windozera u PC svijetu, stalno neke rupe, moraš imati anitivirus firewall spyware detektor i ostala sranja, dok će iOS ostat siguran kao i mac u PC svijetu. I ne to nije problem gugla, mislim je, ali to je problem koji je došao kao posljedica puta kojeg su izabrali, i iOS ima rupa samo što apple ne dopušta na appstoreu aplikacije koje ih iskorištavaju  i to je to, da je apple krenuo putem gugla i oni bi imali iste probleme ali oni su ipak zatvorena platforma kao što neki pričaju pa to nije dobro pa eto kako to nije dobro onda valjda prema tim frikovima nije ni dobro jer apple nema tih problema s virusima, trojanima i gamadi sličnom :D

di su sad svi oni pametni koji seru protiv applea i zatvorenosti platforme... 

Ako hočeš iOS "otvoren" onda otljučaš isti, a ako želiš tj. ne želiš neprediđeno ponašanje uređaja onda ga ne otljučavaš :)

Inaće meni je Android kao platforma jako simpatičan, ali da ima problema ima. 

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
Google je 5 min. nakon prve dojave maknuo 'developera' (koji je dobre aplikacije nanovo zapakirao s ovim malwareom) i te aplikacije maknuo sa Marketa.
Lookout je isto brzo izdao update za svoj Security.
Google je tu zasrao sto ih nije prvo provjerio, ali valjda ce se opametiti nakon ovog.
Uz to je Google deinstalirao aplikacije sa svih mobitela na koje su skinute.
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
osjetio bijes jednog od njih jer mi pametna cura dopustila root... 5 minuta kasnije cupanje kose i pitanje sta si radila... boot do android animacije i reset... jedino rjesenje vadenje baterije... ali ako nista natjeralo me na install clokworks recoverya... do danas sam mislio da je uzrok apps2sd ili flash za 2.1 ali koliko vidim vjerojatno nije jer sam vecer prije instalirao photo editor i nisam mu dozvolio root sto je ujutro i dobio hehe
govorimo o rupama u os-u kako smo dosli do superusera ili roota nego preko rupe, kako radi jailbreak za iOS isto iskoristava rupu... svakom neidiot useru bilo koje sdartphone platforme je po mom misljenju interes postojanje istih i mogucnost njihovog iskoristavanja u nasu dobrobit... a cinjenica je da marketu treba barem minorna provjera koda aplikacija koje se uvrstavaju na njega... toliko od mene

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
naxeem kaže...
Koje vi gluposti pisete ljudi. Google se ugledao na Microsoft? Meljete u prazno.
Ovo bi se dogodilo i iOS-u da nema kontrolu. Android je popularna i otvorena platforma. Windows je popularna i otvorena platforma. Ni OSX ni Linuxi ni iOS ni WP7 to nisu. Sigurnost se ne moze ocekivati na slobodnom trzistu i slobodnoj platformi.

e sad si ga sjebo, linux je daleko otvoreniji od androida, da nije tako, android nebi sad mogao leechat na linuxovom kernelu

sam sta je daleko sigurnija platforma dok god korisnik nije idiot

Pa baš i nije, vrlo su slični. Android je mainstream platforma, a na Linuxima su u 95% slučajeva računalno pismeniji ljudi i teže puše fore s virusima i trojanima. Ja se ne sjećam kad sam na Windows OS-u ikada pokupio nešto, a antivirus nisam skoro nikad koristio. Tek odnedavno reda-radi imam MSE na Win7.

Da je Linux popularan u općoj populaciji kao Windows ili Android, vrlo brzo bi naišao na iste probleme. S računalima sam preko 25 godina i mogu ti reći da u posljednje vrijeme vidim sve prednosti Appleovog pristupa i nedostatke "slobode" koja većini ne treba.

17 godina
protjeran
naxeem kaže...
grimyHR kaže...
naxeem kaže...
Koje vi gluposti pisete ljudi. Google se ugledao na Microsoft? Meljete u prazno.
Ovo bi se dogodilo i iOS-u da nema kontrolu. Android je popularna i otvorena platforma. Windows je popularna i otvorena platforma. Ni OSX ni Linuxi ni iOS ni WP7 to nisu. Sigurnost se ne moze ocekivati na slobodnom trzistu i slobodnoj platformi.

e sad si ga sjebo, linux je daleko otvoreniji od androida, da nije tako, android nebi sad mogao leechat na linuxovom kernelu

sam sta je daleko sigurnija platforma dok god korisnik nije idiot

Pa baš i nije, vrlo su slični. Android je mainstream platforma, a na Linuxima su u 95% slučajeva računalno pismeniji ljudi i teže puše fore s virusima i trojanima. Ja se ne sjećam kad sam na Windows OS-u ikada pokupio nešto, a antivirus nisam skoro nikad koristio. Tek odnedavno reda-radi imam MSE na Win7.

Da je Linux popularan u općoj populaciji kao Windows ili Android, vrlo brzo bi naišao na iste probleme. S računalima sam preko 25 godina i mogu ti reći da u posljednje vrijeme vidim sve prednosti Appleovog pristupa i nedostatke "slobode" koja većini ne treba.

ja antivirus na windowsima palim jedino kad sestra oce koristiti moj komp, jer kad ubaci stick koji koristi na faksu....antivirus odmah vristi od muke...

16 godina
neaktivan

Hah.

Sto ce sad reci oni koji pljuju Apple App store zbog svoje zatvorenosti.Bas me zanima...

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kingmedo kaže...

Symian je zastarjeli OS kojeg je vrijeme pregazilo, iOS je previše zatvoren OS i "najgluplji OS", WP7 je premlada i nedovršena platforma, na Andoridu izviru virusi.

Kakav OS vi hoćete?

Ono gore je sarkazam naravno

onaj koji ce kuhat kavu, a cure padat na njega ko kruske, imat 4D grafiku, beskonacnu memoriju, touchscreen koji radi na misli i napajanje na mini nuklearrku da mozes bez brige igrat igrice i svima govorit da si ozbiljan business korisnik kojem traba takav uredaj. :D

ps, i da naravno nema symbian jer je to smece, makar nitko ne zna zasto. :D

16 godina
neaktivan

Nista neocekivano i novo. Bilo je toga i prije. Ovo je sad samo ozbiljnije, a u buducnosti ce ocito

toga biti sve više. Ovo je sve uvjetovano po meni pre slobodnim marketom i pre otvorenim OSom.

Otvorenost je kao i sve dvosjekli mac. Koliko god vecina ljudi pljuvala zatvorenost App Storea i

iOS-a, postaje više no očito da mu je to prednost a ne mana. Vecina ljudio ionako nema vremena

da gleda preglede aplikacija koje skidaju ili da ih provjeravaju. A i da imaju nisu dovoljno

"strucni" da bi sami odredili što dopuštaju kojoj aplikacija. Preko 90% ljudi samo stisce next i sl.

Govoriti njima da su idijoti i da su sami krivi nije rješenje.

To je kao da imaš ljekarnu koja je potpuno neovisna i sve prodaje. Dođe neki bolesnik bez recepta

i traži neki lijek koji si je zamislio da je dobar, prodavacica ga ne upozori na opasnost i on umre zbog toga.

I onda ce netko reci što nije citao sitna slova. Sam si je kriv.

Zato postoji prevencija, recepti i dobar dio lijekova nije moguce dobiti bez recepta lijecnika.

Znam da nije isto i nije najbolja usporedba, ali to je prvo što sam se sjetio i cisto ilustrativno.

Jednostavno kad nešto koristiš ne trebaš niti želiš znati na koji princip usluga djeluje (program radi).

Ako jedem u nekom restoranu neke školjke, pa necu ih valjda ic sam testirat na neke boleštine?

Ocekujem da je ispravno ako placam i koristim uslugu. Ako i obolim tužit cu restoran, nema mi tko

govoriti šta nisi išao testirat hranu prije nego si jeo.

Kako god ovo je fail za Google a i Android i tu nema opravdanja

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

aj ti meni napravi aplikaciju s trojanom u deb formatu, pa cu je ja instalirat, pa da vidimo

Vidiš da ne razumiješ. .deb format je arhiva (unix ar) koji sadrži dvije tar ili tar.gz arhive koje dalje sadrže fileove koje system instalira preko dpkg-a.

Dakle trojan se ne može napraviti u .deb formatu, jer .deb format je tehnički samo arhiva za razliku od .exe koji je file format.

A što se tiče toga, napišem ti 10 linija backdoor koji čak neće trebati biti instaliran u root file system da bi se spojio.

A da ne govorim o tome ako pokreneš .deb kao fakeroot. Onda je game over.

Drago mi je.
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Nista neocekivano i novo. Bilo je toga i prije. Ovo je sad samo ozbiljnije, a u buducnosti ce ocito

toga biti sve više. Ovo je sve uvjetovano po meni pre slobodnim marketom i pre otvorenim OSom.

Otvorenost je kao i sve dvosjekli mac. Koliko god vecina ljudi pljuvala zatvorenost App Storea i

iOS-a, postaje više no očito da mu je to prednost a ne mana. Vecina ljudio ionako nema vremena

da gleda preglede aplikacija koje skidaju ili da ih provjeravaju. A i da imaju nisu dovoljno

"strucni" da bi sami odredili što dopuštaju kojoj aplikacija. Preko 90% ljudi samo stisce next i sl.

Govoriti njima da su idijoti i da su sami krivi nije rješenje.

To je kao da imaš ljekarnu koja je potpuno neovisna i sve prodaje. Dođe neki bolesnik bez recepta

i traži neki lijek koji si je zamislio da je dobar, prodavacica ga ne upozori na opasnost i on umre zbog toga.

I onda ce netko reci što nije citao sitna slova. Sam si je kriv.

Zato postoji prevencija, recepti i dobar dio lijekova nije moguce dobiti bez recepta lijecnika.

Znam da nije isto i nije najbolja usporedba, ali to je prvo što sam se sjetio i cisto ilustrativno.

Jednostavno kad nešto koristiš ne trebaš niti želiš znati na koji princip usluga djeluje (program radi).

Ako jedem u nekom restoranu neke školjke, pa necu ih valjda ic sam testirat na neke boleštine?

Ocekujem da je ispravno ako placam i koristim uslugu. Ako i obolim tužit cu restoran, nema mi tko

govoriti šta nisi išao testirat hranu prije nego si jeo.

Kako god ovo je fail za Google a i Android i tu nema opravdanja

Napisao sam već, za debile kojima treba diktator da kontrolira što se smije raditi, a što ne tu je Steve Jobs, za one koji znaju misliti svojom glavom je android zakon. Kad instaliravaš aplikaciju uvijek te pita dal želiš dozvoliti programu to to i to i stvarno moraš biti debil da dozzvoliš programu za editiranje texta spajanje na internet, prčkanje po sistemskim postavkama, GPS lokaciju i sl.

Onima koji se znaju služiti alatom zatvorenost ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 13:39 (Kečko).
18 godina
neaktivan
Kečko kaže...

Napisao sam već, za debile kojima treba diktator da kontrolira što se smije raditi, a što ne tu je Steve Jobs, za one koji znaju misliti svojom glavom je android zakon. Kad instaliravaš aplikaciju uvijek te pita dal želiš dozvoliti programu to to i to i stvarno moraš biti debil da dozzvoliš programu za editiranje texta spajanje na internet, prčkanje po sistemskim postavkama, GPS lokaciju i sl.

A reci mi, o ultimativno pametni čovječe, zašto bih ja kao krajnji korisnik trebao o ičemu razmišljati osim o tome da što lakše i što brže napravim ono što trebam napraviti?

Sad ćeš mi još reći da je bolje da sam korisnik radi QA a ne firma koja ti aplikaciju čini dostupnom. Ne budi apsurdan.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ne, ne bi. Dajte molim vas barem pročitajte neku dokumentaciju prije ovakvih izjava, kad već ne želite koristiti linux duže od tri dana.

Ne da mi se opet o file formatima, strukturama sustava i privilegijama jer je to napisano već sto puta ovdje i opet se pojavljuju izjave: "Da je linux popularan imao bi iste probleme". Ne bi, jer linux je sigurniji sustav bez obzira na popularnost. Da bi to shvatili morate ga koristiti duže od tri dana u virtualnoj mašini.

Gdje se pobogu u linuxu može nešto samopokrenuti, ili samoinstalirati kao što se može na windowsima. Samo jedan primjer i vrlo važan.

Drago mi je.
17 godina
protjeran
Bypass kaže...
grimyHR kaže...

Vidiš da ne razumiješ. .deb format je arhiva (unix ar) koji sadrži dvije tar ili tar.gz arhive koje dalje sadrže fileove koje system instalira preko dpkg-a.

Dakle trojan se ne može napraviti u .deb formatu, jer .deb format je tehnički samo arhiva za razliku od .exe koji je file format.

A što se tiče toga, napišem ti 10 linija backdoor koji čak neće trebati biti instaliran u root file system da bi se spojio.

A da ne govorim o tome ako pokreneš .deb kao fakeroot. Onda je game over.

ma znam da je to arhiva, sam te trazim da tak spremis radi meni jednostavnije instalacije

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Kečko kaže...

A reci mi, o ultimativno pametni čovječe, zašto bih ja kao krajnji korisnik trebao o ičemu razmišljati osim o tome da što lakše i što brže napravim ono što trebam napraviti?

Sad ćeš mi još reći da je bolje da sam korisnik radi QA a ne firma koja ti aplikaciju čini dostupnom. Ne budi apsurdan.

Pa ne moras ti misliti o aplikaviji koju instaliras. Zato i imas iPhone, koji radi to umjesto tebe i Stevea koji ti odredjuje kako ces koristiti bluetooth, koji browsersmijes koristiti itd. 

Meni je draze da imam izbor, pa da mogu stavit aplikaciju koja nije na Marketu nego sam je skinuo s npr. xda-dev kao betu, koja jos nije odobrena na Marketu ili niti nece biti odobrena. 

Moguce je da je netko u tu aplikaciju ubacio tri trojanca i 2 ubervirusa, ali zato je tu Lookout i drugi korisnici koji ce aplikaciju prije mene provjeriti (pregledavanjem koda npr.). 

Google u toj cijeloj prici je najvise kriv i trebao bi provjeriti svaku aplikaciju 5 puta prije pustanja na Market. Oni koji skidaju aplikacije s raznih foruma (krekane), oni trebaju neki AntiVir. i pogledati komentare ljudi koji su aplikaciju probali.

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
18 godina
neaktivan
Šef kaže...
...

Bit cijele priče je da je puno bolja opcija da je market zatvoreniji nego što je to sad slučaj sa Android marketom. Baš zbog kvalitete sadržaja koji se na njemu nudi.

Ja mogu instalirati što hoću i koristiti kad god hoću, sve što mi treba je jailbreak za koji mi treba svega nekoliko minuta. Skidam neodobrenih aplikacija koliko želim.

Ali imam izbor, hoću li biti u sigurnom i strogo kontroliranom okruženju ili jailbreakati ajfon i biti u istoj poziciji kao i ti.

Ti sa Androidom nemaš taj izbor.

Svi se busaju u prsa time što je Android otvoren sustav, namjerno izostavljajući tu veliku manu koju predstavlja sigurnost, kvaliteta ponuđenih aplikacija i stabilnost sustava.

Pretjerana otvorenost sustava ima mnogo više mana nego prednosti. Samo to je bitno.

iOS vs Android vs WP7 tu su samo marginalni. Nije bitno nit bi se o tome trebalo raspravljati u tom kontekstu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 14:38 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny, slazem se u vezi zatvorenijeg Marketa, ali ne zatvorenog kao na iOSu.
Zelim 10 browsera, 10 razlicitih tipkovnica ili 10 razlicitih aplikacija koje obavljaju nesto sto je vec po defaultu ugrađeno u Android.
Sadasnji Market je losiji od App Storea sto se tice kontrole kvalitete i aplikacija i malwarea i to Google treba pod hitno mijenjati. Ali zato je tu AppBrain Market i uskoro Amazon itd.

Ti imas taj izbor da budes u (pre)strogo kontroliranom okruzenju ili da JB-as pa imas Cydiu (sto li vec ide), ali imam i ja taj izbor.I to mi je u Settings - Applications gdje stavis odobris instalaciju aplikacija van Marketa.
App Store stiti obicne juzere, a Market to ne radi kako treba i tu Google treba jos dosta poraditi na poboljsanju.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Riker kaže...

Hehe, onaj tko i naivno skida aplikacije takvog blesavog imena, i 'zaslužuje'  da se poslije zeza s vraćanjem mobitela na normalu {#} Ali istina je da android market pati od toga što svatko može objaviti bilo što. Mislim da bi sve to trebalo srediti, posebice stoga što Android tako ubrzano raste. Premda, i ne čudi me što autoru Androida (googleu) nije stalo puno do privatnosti i zaštiti podataka...

Nitko ne zaslužuje da mu se shebe mobitel samo zato šta je Google nesposoban pošteno vodit svoj market ili osigurat svoj OS. Di si na Symbian-u ili iOS-u takve gluposti vidio?

Nemoj pričat bezveze. Prvi virus se pojavio na Symbianu i na Symbianu je još uvijek najrašireniji.

A i ti virusi na mobu, to moraš bit specijalac da ga pokupis.

Moje teme - 100% spam free
18 godina
neaktivan
Šef kaže...
Ti imas taj izbor da budes u (pre)strogo kontroliranom okruzenju ili da JB-as pa imas Cydiu (sto li vec ide), ali imam i ja taj izbor.I to mi je u Settings - Applications gdje stavis odobris instalaciju aplikacija van Marketa.
App Store stiti obicne juzere, a Market to ne radi kako treba i tu Google treba jos dosta poraditi na poboljsanju.

Nemaš, jer strogo kontrolirano okruženje na Androidu ne postoji.

Kužiš, na Androidu mi nitko neće napraviti QA za svaku aplikaciju, već se svakakvo đubre nađe gore. To mi smeta. Jer kao krajnji korisnik želim imati izbor, ali ne bilo kakav. Želim da je to izbor kvalitetnih i provjerenih aplikacija.

Svaki market, neovisno čiji, mora štititi juzere.

Zbog toga preferiram Xbox iznad PlayStationa i Steam iznad ostalih servisa za digitalnu distribuciju.

Jer Microsoft i Steam imaju poseban QA, neovisan o developeru. Kojim osiguravaju maksimalnu moguću kvalitetu svojim korisnicima. To ti je ono kad patch kasni na Steam, jer prolazi njihov QA.

To cijenim i to volim. Ne želim ja biti QA.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 15:11 (Danny_HR).
17 godina

Pa da problem je u marketu, kojeg koriste svi korisnici androida i to je onda veliki problem. Jer mislim da i za ios i za android da možemo govoriti da je možda svega 1-5% ukupno aplikacija skinuto iz drugih izvora. Naravno da ima nas tu dosta koji skidamo sve i svašta ali ja govorim o većini. Sada primjećujem kako dosta mojih prijatelja koji su tehnički i informatički slabo potkovani koriste android, pa me svako malo pitaju u vezi njega, isto kao i windows useri. Pa ne radi mi ovo, a jel mi treba task killer, pa kako ovo, pa kako ono. Dok recimo frendovi sa iphone-om me ništa ne pitaju, sve im radi i nemaju nikakvih problema, jedino zapravo me jedan pitao u vezi jailbreaka što mu to donosi i tako, ali znači sve ostalo im radi za ono što im treba i ne radi im probleme.

Poanta je da se neke stvari mogu puno bolje srediti u androidu, a nisu sređene. Zašto mi još uvijek nemožemo kupovati aplikacije? Pa to je glavni fail cijelog marketa, a uz to još i možeš i viruse pobrati. Sloboda je dobra, ali što mi vrijedi imati 10 browsera na marketu kada niti jedan ne radi onako kako bi htio. Stock browser je brz ali mi trza, dolphin ne trza ali ima bugova, neki nema podršku za flash a neki nemaju nešto petnaesto i opet mi onda isti vrag imao jedan ili njih 10.  A najsmešnije je onda što na iosu imaš svega par browsera i možeš sve, skyfire za flash, opera ako ti treba brzina a safari kao sredina koji radi brzo i bez ikakvih problema, definitivno ugodnije za surfati na njemu nego na stock android browseru...

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem je kod Googlea koji ne kitrolira te aplikacija kako treba i odobri svako smece na Market je zele nafilati broj aplikacija na Marketu. I zato ti kazem da imas npr. AppBrain koji ti lijepo pokazuje kakva je koja aplikacija i preporuca ti aplikacije koji bi ti se mogle svidjet. Ali AppBrain isto nije neki spas od toga i zato je Google taj koji mora poboljsati kontrolu aplikacija i poboljsati cijeli Market.
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Poanta je da se neke stvari mogu puno bolje srediti u androidu, a nisu sređene. Zašto mi još uvijek nemožemo kupovati aplikacije? Pa to je glavni fail cijelog marketa, a uz to još i možeš i viruse pobrati. Sloboda je dobra, ali što mi vrijedi imati 10 browsera na marketu kada niti jedan ne radi onako kako bi htio. Stock browser je brz ali mi trza, dolphin ne trza ali ima bugova, neki nema podršku za flash a neki nemaju nešto petnaesto i opet mi onda isti vrag imao jedan ili njih 10.  A najsmešnije je onda što na iosu imaš svega par browsera i možeš sve, skyfire za flash, opera ako ti treba brzina a safari kao sredina koji radi brzo i bez ikakvih problema, definitivno ugodnije za surfati na njemu nego na stock android browseru...

Neznam sto si sad uvukao browsere u sve to, ali Safari je sranje prema Androidovom stock browseru.

15 godina
Ako se neko boji virusnih aplikacija, preporučam Lookout Mobile Security by Lookout, Inc.
ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

E to...
Google mora, ako želi biti dovoljno kvalitetna konkurencija Apple Storeu, provjeravati i uvesti kontrolu kvalitete.
Onda će to bit posao.
Da možeš instalirati bilo što, pa makar nema ni jedan review a da se ne brineš hoće li se što desiti i hoće li raditi.

Šef kaže...

Neznam sto si sad uvukao browsere u sve to, ali Safari je sranje prema Androidovom stock browseru.

Neki konkretan razlog?

Iz mog iskustva sa X10 i ajfonom dobio sam skroz drugačiji dojam. Osim što X10 ima veći ekran, surfanje je ugodnije na iphoneu, kako 3G tako i 4.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 15:34 (Danny_HR).
17 godina

Da ali se svodi na to da mi radimo taj posao, jer uz market ja imam još androidpit koji testira aplikacija, appaware gdje gledam koji appovi su popularni i slično. To sve produžuje korištenje i traženje appa. Umjesto odem u search market i nađem app skinem, vidim dali mi paše, ja prvo prošetam par appova da nađem neki zgodan app, pa onda gledam čemu ima pristup aplikacija( a svaka aplikacija koja ima reklame u sebi ima i pristup internetu tako pa sada ti znaj jel koristi samo za reklamu ili za upload podataka) i onda još i komentare pročitati da vidim da li što oni govore i opet ti znaj jel govore istinu ili lažu, jer na 100 komentara za neku aplikaciju nađeš neke koji kažu da im se život promijenio od kada je koriste, do onih koji govore da će ti mobitel eksplodirati ako ju instaliraš.

A sada još postaje problem što se sve više alternativnih marketa pojavljuje, recimo androidPIT ima svoj, amazon planira otvoriti svoj, znači u budućnosti ću morati pregledati 3-4 marketa jer postoji mogućnost da određeni app će biti samo na jednom od njih iz ovog ili onog razloga, pa ćete morati imati 4 accounta za pristup svakome od njih(zbog kupovine) pa kada dolaze update-ovi opet sva 4 otvarati da update-aš aplikaciju, i to mi se nimalo ne sviđa. Google mora podhitno stvar srediti ili će se jednostavno fragmentirati, opet netko će reći da je to prednost jer ćeš imati amazonov market koji će možda biti sigurniji, pa ćeš imati xy market koji će biti jeftiniji i tako...

Što se tiče browsera uspređujući svoj desire i iphone4 stock browser na androidu je ukupnom pogledu lošiji, prednosti bi stavio brzinu i flash, a safari ima fluidnost ugodnije skrolanje i zoomiranje i bolje baratanje tabovima, ali ajde nećemo sada se stime ovdje raspravljati jer nije tema o tome...

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 15:44 (Stoja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

E to...
Google mora, ako želi biti dovoljno kvalitetna konkurencija Apple Storeu, provjeravati i uvesti kontrolu kvalitete.
Onda će to bit posao.
Da možeš instalirati bilo što, pa makar nema ni jedan review a da se ne brineš hoće li se što desiti i hoće li raditi.

Šef kaže...

Neki konkretan razlog?

Iz mog iskustva sa X10 i ajfonom dobio sam skroz drugačiji dojam. Osim što X10 ima veći ekran, surfanje je ugodnije na iphoneu, kako 3G tako i 4.

Iako se ne slažem s tobom u dosta toga, s ovim boldanim se potpuno slažem. Slažem se da dok skineš nešto s marketa da to mora biti "virus free, malware free", ali da baš mora raditi za tvoj mobitel (to je već druga priča).

A za ovo dolje. Imam X10, firefox, dolphin HD štekaju i ponekad znaju stvarno loše raditi.

Default stock browser radi dosta brzo (ali je bugovit), dok je po meni najbolji skyfire (radi brzo i stabilno)...

Na iPhone 4-ci je browsanje "uglađenije", slažem se (na 3G baš i ne tako, zna šteknuti tu i tam, isto kao i na x10), ali trebaš uzeti u obzir da I4 ima jači procesor od x10.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
Stoja kaže...

Da ali se svodi na to da mi radimo taj posao, jer uz market ja imam još androidpit koji testira aplikacija, appaware gdje gledam koji appovi su popularni i slično. To sve produžuje korištenje i traženje appa. Umjesto odem u search market i nađem app skinem, vidim dali mi paše, ja prvo prošetam par appova da nađem neki zgodan app, pa onda gledam čemu ima pristup aplikacija( a svaka aplikacija koja ima reklame u sebi ima i pristup internetu tako pa sada ti znaj jel koristi samo za reklamu ili za upload podataka) i onda još i komentare pročitati da vidim da li što oni govore i opet ti znaj jel govore istinu ili lažu, jer na 100 komentara za neku aplikaciju nađeš neke koji kažu da im se život promijenio od kada je koriste, do onih koji govore da će ti mobitel eksplodirati ako ju instaliraš.

A sada još postaje problem što se sve više alternativnih marketa pojavljuje, recimo androidPIT ima svoj, amazon planira otvoriti svoj, znači u budućnosti ću morati pregledati 3-4 marketa jer postoji mogućnost da određeni app će biti samo na jednom od njih iz ovog ili onog razloga, pa ćete morati imati 4 accounta za pristup svakome od njih(zbog kupovine) pa kada dolaze update-ovi opet sva 4 otvarati da update-aš aplikaciju, i to mi se nimalo ne sviđa. Google mora podhitno stvar srediti ili će se jednostavno fragmentirati, opet netko će reći da je to prednost jer ćeš imati amazonov market koji će možda biti sigurniji, pa ćeš imati xy market koji će biti jeftiniji i tako...

Kod mene baš obrnuto. Mislim da više marketa može polučiti samo više novosti i prednosti sveukupne usluge marketa. Više konkurencije, svi će se više truditi poboljšati svoj market.

Samo si prebaci to u svijet računala. Danas imaš masu servisa na kojima možeš kupiti igre i pomoću kojih instaliraš igre na računalo. Volim uvijek imati izbor. Možda (ne možda nego sigurno) će Amazon market imati mogućnost kupnje iz HR(ili neke druge zemlje koja trenutno nema). TO će sigurno ponukati google da prije naprave svoju uslugu dostupnu HR, a bez konkurencije možda niti nebi (iako mislim da bi to trebalo biti omogućeno od početka, što je po meni katastrofalni propust od Google-a, da samo priviligirani mogu kupovati aplikacije,a ne svi)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
protjeran
franky kaže...
microman kaže...
Riker kaže...

Hehe, onaj tko i naivno skida aplikacije takvog blesavog imena, i 'zaslužuje'  da se poslije zeza s vraćanjem mobitela na normalu {#}  Ali istina je da android market pati od toga što svatko može objaviti bilo što. Mislim da bi sve to trebalo srediti, posebice stoga što Android tako ubrzano raste. Premda, i ne čudi me što autoru Androida (googleu) nije stalo puno do privatnosti i zaštiti podataka...

Nitko ne zaslužuje da mu se shebe mobitel samo zato šta je Google nesposoban pošteno vodit svoj market ili osigurat svoj OS. Di si na Symbian-u ili iOS-u takve gluposti vidio?

Nemoj pričat bezveze. Prvi virus se pojavio na Symbianu i na Symbianu je još uvijek najrašireniji.

A i ti virusi na mobu, to moraš bit specijalac da ga pokupis.

prvi virusi su se pojavili na symbianu jer je symbian tad bio jedini, na symbianu nema modernih virusa i posasti i nikako nisu rasireni od s60v3 verzije

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice