Veliki interes za iPad

poruka: 100
|
čitano: 14.065
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Veliki interes za iPad".
17 godina
neaktivan
Veliki interes za iPad

Ajde samo vise molim vas prestanite navoditi cijenu kao neki faktor razlike izmedu siromasnih pcijasa i imucnih macovaca.

To mi vec ide na onu stavr nepodnosljivo.

faking imac kupis za istu cijenu kao i dobar pc, a i jedno i drugo moze i na kartice i bogtepitaj kakve sve ne nacine olaksica i izbjegavanja pdv-a

Tako da jednostavno prestanite

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
18 godina
Veliki interes za iPad

Ove svađe su neizbježne kad se rade usporedbe tipa "Apple<->ostatak računalnog svijeta". Apple je jednostavno više "user friendly" u svakom pogledu. Imao sam prilike isprobati iMac (vrlo kratko), iPhone i iPod Touch i mogu reći da su Appleovi proizvodi prosječnom korisniku stvarno puno intuitivniji i lakši za korištenje. To možda ne vrijedi za nas koji smo "na ti" sa svakojakim hardverskim i softverskim điđama, ali prosječan korisnik može puno više toga lakše obaviti na nekom Appleovom proizvodu, bez puno razmišljanja i muke.

Ne vidim zašto iPad ne bi bio odličan uređaj za surfanje, mail, švrljanje po Facebooku i slične stvari, makar nedostatak podrške za Flash vidim kao veliki minus. Mogu se kladit da bi tada i moja stara sjela u fotelju i počela surfat, iako to dosad na PC-u nije učinila.

Heal The World

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Veliki interes za iPad
Skywalker kaže...

Ove svađe su neizbježne kad se rade usporedbe tipa "Apple<->ostatak računalnog svijeta". Apple je jednostavno više "user friendly" u svakom pogledu. Imao sam prilike isprobati iMac (vrlo kratko), iPhone i iPod Touch i mogu reći da su Appleovi proizvodi prosječnom korisniku stvarno puno intuitivniji i lakši za korištenje. To možda ne vrijedi za nas koji smo "na ti" sa svakojakim hardverskim i softverskim điđama, ali prosječan korisnik može puno više toga lakše obaviti na nekom Appleovom proizvodu, bez puno razmišljanja i muke.

Ne vidim zašto iPad ne bi bio odličan uređaj za surfanje, mail, švrljanje po Facebooku i slične stvari, makar nedostatak podrške za Flash vidim kao veliki minus. Mogu se kladit da bi tada i moja stara sjela u fotelju i počela surfat, iako to dosad na PC-u nije učinila.

Apple je TEBi više user friendly. Apple je TEBI intuitivniji i lakši za korištenje. Uglavnom sve što si rekao je TEBI lakše obaviti i koristiti.

Zašto svi generalizirate. Kako si svi uzimate pravo govoriti da je SVIMA nešto bolje, lakše. Samo govori kolika vam je sposobnost sudjelovati u argumentiranim raspravama.

To se tiče i win usera.

Što se tiče korištenja normalno da je ljudima koji se nikad nisu dotakli tehnologije lakše koristiti uređaj prstima. I zato je iPad i dobar. Za sve one koji iz nekog razloga ne znaju ili ne žele koristiti klasično računalo puno je lakše sve raditi prstima i bez nekih kompliciranih aplikacija.

Ali upravo zbog toga je cijena prevelika.

Ja ću uvijek tražiti uređaj sa što više dodataka i mogućnosti i mislim da se za 800$ premalo nudi. Ona verzija od 500$ ne nudi  ništa bolje od iphone-a osim većeg ekrana.

Dobra vizija jer mislim da će tek druga ili treća verzija ponuditi nešto više.

17 godina
neaktivan
Veliki interes za iPad

Ja neću generalizirat :), ali osobno smatram da nije poanta baš uvijek u životu "komplicirat" stvari. Nerijetko mi se desi u životu da sa nekim alatom (ne govorim direktno o računalima) koji kakti može i radi sve, ja na kraju ne mogu napravit ništa brzo i kvalitetno. Zato i postoje alati koji možda ne mogu sve, ali neke stvari pojedinačno mogu bolje jer su za to direktno i prilagođeni. Mene uopće ne čudi što su svi u tom novom čudu od tableta htijeli vidjet, od gpsa, web kamere, mini hdmi-a, usb-a, card reader-a..bla, bla, bla...Ali u tome nije poanta. Za to doslovce služi računalo. Analogno tome, svi mi gledamo divixe, MKVe i sl., i znamo da je za to najbolje spojit kakav komp ili laptop na TV, a opet ja sam najsretniji kad imam upakiran, kompaktan media player kraj svojeg TVa. Sve ostalo je "bolje", ali je muka. Jel u suprotnom, svi bi u đepu nosili ili pak u kuhinji imali po jedan "švicarski nož(ić)", a ne posebno nož za kruh ili meso. Najviše se slažem s jednom recenzijom, a negdje sam je pročitao na netu, da je to uređaj za kojeg trenutno nitko nitko ne vidi "čemu točno služi", a kad ga jednom prime u ruke onda kažu "ne vidim kako smo do sada bez njega mogli".

Ovo sad nije osvrt ni na "Apple-PC" diskusiju već na tablet kao uređaj općenito. Tko je najbolje  napravio posao to ćemo vidjet s vremenom, ali ja  def. smatram da su tableti super. Ne, nikad neće zamjenit računalo i nikada im to nije bila namjera. Ali, ja doma imam i laptop i desktop. I oboje ima svoje zašto. I opet, najviše surfam s laptopom jer ga nosim i u krevet, i u auto, pa i na wc. Facebook i sl. siteovi su prokletstvo :) A da ne kažem da ćim se probudim palim smartphone i još se iz kreveta spajam na net da vidim prognozu, sportske rezultate, neke sebi drage news portale i naravno, check-iram mail. I za sve to, još sav onakav krmeljav, mi se neeeda palit lap, uvaljivat ga negdje kraj/na sebe jer mi je fon već ON, u ruci, a wlan ionako radi ko mutav. I da, volio bih imat jedan takav tablet. Jer laptop je još uvijek za većinu stvari nezgrapan i nije toliko "portabl" koliko se na prvu čini. Do jučer još nije bilo potrebe da se na net spajamo iz kreveta i wc-a, da smo doslovce 24h dostupni nekome ili da je nama dostupan neko preko interneta. Recimo, dok ga imam dulje na bedrima lap me "fajn" grije, dok sam na wcu opet isto, a kad trebam obrisat dupe baš ga i ne mogu samo tako na trenutak odložit, u krevetu opat ista prića, em zuji pa nisam baš nečujan za okolinu, em se grije pa ga stavljam ili lijevo ili desno kraj sebe (vrtim se cijelu noć dok gledam film) itd...Tako da si bez problema mogu i sam zamisliti da ću jednog dana i sam reć: kako sam bez tog "sranja" :) uopće mogao!? I u tome je cijela poanta.

Bdw. Netbook, on je nastao baš iz te potrebe 0-24 "višenja" na netu, ali i dostupnosti kompa. u svakom trenu za neke danas normalne stvari općenito (mail, video, photo i sl). Imao sam jedno vrijeme malog asusa i taj nije bio dobar ni za što. Ne kažem da nije zgodna alternativa za neke stvari, ali za mene koji trebam na net za ipak nešto malo više od maila "to nije to". Ipak to je samo opet lap, ali u malome, ali kao što je laptop sporiji od desktopa ovaj je još x3 sporiji od svakog normalnog laptopa. Nema alternative nego da se diže na nekom od OSa kojeg vrtimo na svakom drugom kompu. Ali to je užas. Sve je muka na tom stroju. I baš iz tog razloga se pak na svim netbookovima vrte kakvi Linuxi ili sl. okljašteni sistemi koji onda muku muče s pokretanjem najosnovnijih audio/video i sl. formata. A za mail i sl. danas zbilja mogu brže i bolje koristit mobitel.

A sad iPad...ja ne bi ulazio u rat cijena jer se tu odmah postavlja pitanje tko ima, a tko nema, a većina nas u hrv. nažalost nema. To nema veze s time dal je proizvod dobar ili kvalitetan, ili upotrebljiv....Nažalost, da smo rođeni u Americi takvih rasprava bi bilo na prste, a ovdje ih je pun forum. Ali ok, nema se novaca pa možemo diskutirat, no bolje je iskreno priznat da nam je nešto na žalost nedostupno nego da ne vrijedi. Da sad ovu diskusiju vodimo u srcu afrike onda niti običan mobitel od 200$ ne bi imao nikakvog smisla. Iako, ako danas gledamo Apple proizvode moram priznati da se cijenom sve više približavaju PC svijetu. Razlika će uvijek biti u tome što će u PC svijetu uvijek bit moguće uć u nekakav dućan i za nekoliko kuna napunit košaru raznim jeftinijim komponentama (ne nužno lošijima). Netko bi rekao da je to filozofija s placa, ali ja znam da ne kupujemo svi robu po salonima, fency lokalima i sl. Ono što danas jedan iMAc nudi realno nije moguće sklopit za manju lovu igdje, ali je, moguće je pak imat isto HDDa, RAMa i ostalog za manje ali opet, ne u tom paketu. I opet, to na kraju nije isti proizvod. To nije isti monitor, to nije isti dizajn, puno je više plastike, a manje stakla i aluminja, da ne nabrajam dalje. Samo da se nakratko osvrnem na jedan moment koji je mene osobno jako zasmetao, karakterističan je zbog situacije u našoj zemlji, a možda se u nekim elementima  može preslikati na ovu raspravu.  Svojedobno su se u ovim krajevima počele održavat streetrace utrke. Ako niste primjetili, u početku su se na takva natjecanja prijavljivali u večem broju i automobili tipa bmw-a M3, porschea, lotusa, subarua, evo mašina i sl. Ovo ide direktno iz iskustva jednog meni dragog prijatelja koji je zaljubljenik u automobile i koji se je tada još natjecao. Po raznim forumima, u raznim novinama i sl. krenuo je napad na takve automobile i njihove vlasnike u smjeru da su to sve tatini sinovi, jer  kao lako je sa novcima kupit takav jedan auto...bla, bla, bla...Ono što bi se dešavalo jest da su se vlasnici takvih autiju na utrkama poćeli osjećat  totalno glupo. Svi hrvati su jedva ćekali da dođe kakav fićo ili stari kadet i da ih odere. I onda podsmijeh. Ja osobno nemam ništa protiv jednih ili drugih, ali isto tako znam da su takvi fićeki nerijetko jedva došli na stazu u voznom stanju, a nakon utrke više nisu niti palili. No ok, nema veze, to je utrka ubrzanja, pravila su takva kakva jesu i sve 5. I ti dečki su su se također trudili, nemaju novaca za jedan bmw i treba im skinut kapu zbog odrađenog posla. No njima se nitko nije sprdao, dapaće, takvi race-ri i njihovi podhvati su se dizali u nebesa jer, s čim manje love si nešto sklepao, tim bolje. A k tome, ako si "posramio" (doslovce se tako opisivala i doživljavala pobjeda u utrci) nekog "tatinog" sina sa brendiranim autom, tada si postao pravi "baja", "car" i sl. E sad, sve je to super, ali pitam se ja nebi li mi svi voljeli jednog dana ipak sjest i vozit neki brzi bmw, porsche ili sl., a ne jednog fiću!? I nije li također na takvom jednom natjecanju također draž vidjet jeli brži jedan bmw od nekog mecedesa, porsche od nekog ferrarija, pa makar ga mi nikad ne vozili. Naša zbilja možda je "fićo", ali nije on bolji od nekog "bmw"-a. Eto, kratak osvrt, ne znam dal me netko shvaća. iPad nećemo imat svi jer ne možemo, ali nije on odmah time loša stvar.

Inače, ja nemam koristi od zastupanja jedne ili druge filozofije kada se uspoređuje Apple (koji kakti predstavlja svijet šminkera il lovaša) nit se namjeravam svađat oko toga. Em znam da svak svojeg konja hvali, em se o ukusima ne raspravlja, a na kraju, opet ono teško prizemljenje, nema svatko iste financijske mogućnosti. Ali, kada je iPhone izlazio svi su imali slične komentare. što će Apple na tržištu mobitela, to je samo "must have" skupi gadget za pokazat se.... Nokija je u to doba bila bog i batina, sa XY modela na tržištu. I sam sam "s razlogom" duuugo godina  kupovao njihove mobaće i pitao se kako Apple uopće misli sa svojim mobitelom (i to jednim modelom) uspjet pored takvog jednog diva. A da ne kažem da su tu dugi niz godina uspješno poslovali i SonyEricsson, Samsung, Motorola...Ali onda jednog dana, na "nekoj prezentaciji"ja fino vidio iPhone i ostao paf. Po meni, to je bila revolucija. Multitouch screen, isti takav interface, fency OS, sva svita ostalih senzora, hrpetina aolikacija...ma mrak. Sve nešto lebdi, scrolla se...wow. I nije bio savršen, nema 3G, nema MMS, nema GPS...nema, nema, nema...ali u neko dogledno vrijeme po istim tim forumima čitam: ima, ima i ima...ima novi samsung iPhone killer, ima novi HTC iPhone killer, ima novi ovaj/onaj, i sve to hrpetina iPhone killera. A koga se ubija, pa ubija se referentnog. Eto, tako će već sutra  izać GRO raznih iPad killera. A zašto!? Pa zato jer neće iPad doživjet nikakav fijasko kakav se nagovještavao svim sličnim proizvodima iz Cupertina, a sve to iz samo jednog razloga. Apple je opet napravio odličan posao jer zna točno na što cilja. iPad nije nikakav svemirski brod, ali  uparen sa odličnim Appstore-om, sa još uvijek najboljim mobile OSom (vidjet ćemo što će biti od Mobile7 koji konačno ide sličnim smijerom) i sa pametnim PR-om taj će uređaj opet biti uspješan,a da ne kažem i koristan. Nikada nikakav hype ne traje dugo ako nema neku stvarno opipljivu bazu. Niti je iPhone dugoročno uspješan zbog nekakvog hype-a, niti iPod, a kao što nije svojedobno bio niti iMac. Sve su to redom jako dobri uređaji. Ja se jako veselim novim  besplatnim cool aplikacijama, novim web stranicama prilagođenima baš iPadu, ali najviše novcima koji mi daju mogućnost da u životu općenito mogu uživat u blagodatima kapitalizma :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 15:58 (2008).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
2008 kaže...

Ja neću generalizirat :), ali osobno smatram da nije poanta baš uvijek u životu "komplicirat" stvari. Nerijetko mi se desi u životu da sa nekim alatom (ne govorim direktno o računalima) koji kakti može i radi sve, ja na kraju ne mogu napravit ništa brzo i kvalitetno. Zato i postoje alati koji možda ne mogu sve, ali neke stvari pojedinačno mogu bolje jer su za to direktno i prilagođeni. Mene uopće ne čudi što su svi u tom novom čudu od tableta htijeli vidjet, od gpsa, web kamere, mini hdmi-a, usb-a, card reader-a..bla, bla, bla...Ali u tome nije poanta. Za to doslovce služi računalo. Analogno tome, svi mi gledamo divixe, MKVe i sl., i znamo da je za to najbolje spojit kakav komp ili laptop na TV, a opet ja sam najsretniji kad imam upakiran, kompaktan media player kraj svojeg TVa. Sve ostalo je "bolje", ali je muka. Jel u suprotnom, svi bi u đepu nosili ili pak u kuhinji imali po jedan "švicarski nož(ić)", a ne posebno nož za kruh ili meso. Najviše se slažem s jednom recenzijom, a negdje sam je pročitao na netu, da je to uređaj za kojeg trenutno nitko nitko ne vidi "čemu točno služi", a kad ga jednom prime u ruke onda kažu "ne vidim kako smo do sada bez njega mogli".

Ovo sad nije osvrt ni na "Apple-PC" diskusiju već na tablet kao uređaj općenito. Tko je najbolje  napravio posao to ćemo vidjet s vremenom, ali ja  def. smatram da su tableti super. Ne, nikad neće zamjenit računalo i nikada im to nije bila namjera. Ali, ja doma imam i laptop i desktop. I oboje ima svoje zašto. I opet, najviše surfam s laptopom jer ga nosim i u krevet, i u auto, pa i na wc. Facebook i sl. siteovi su prokletstvo :) A da ne kažem da ćim se probudim palim smartphone i još se iz kreveta spajam na net da vidim prognozu, sportske rezultate, neke sebi drage news portale i naravno, check-iram mail. I za sve to, još sav onakav krmeljav, mi se neeeda palit lap, uvaljivat ga negdje kraj/na sebe jer mi je fon već ON, u ruci, a wlan ionako radi ko mutav. I da, volio bih imat jedan takav tablet. Jer laptop je još uvijek za većinu stvari nezgrapan i nije toliko "portabl" koliko se na prvu čini. Do jučer još nije bilo potrebe da se na net spajamo iz kreveta i wc-a, da smo doslovce 24h dostupni nekome ili da je nama dostupan neko preko interneta. Recimo, dok ga imam dulje na bedrima lap me "fajn" grije, dok sam na wcu opet isto, a kad trebam obrisat dupe baš ga i ne mogu samo tako na trenutak odložit, u krevetu opat ista prića, em zuji pa nisam baš nečujan za okolinu, em se grije pa ga stavljam ili lijevo ili desno kraj sebe (vrtim se cijelu noć dok gledam film) itd...Tako da si bez problema mogu i sam zamisliti da ću jednog dana i sam reć: kako sam bez tog "sranja" :) uopće mogao!? I u tome je cijela poanta.

Get a life.

17 godina
neaktivan

Takvi odgovori su mi najžešći! Ali izgleda da su ovdje ionak svi samo da bi se prepirali ili dobacivali neš jedni drugima. Nije bed!

18 godina
neaktivan

Druze to je dobronamjeran savjet. PRocitaj ovaj dio sto sam citirao pa se zapitaj.

17 godina
neaktivan

Da i opet ne kužim. Ja u 21st nemam život zato jer mi je dostupnost internetu bitna na način da ne moram zato nužno sjedit za monitorom i tipkat, jer mi je internet slučajno od koristi i u autu, dućanu, u krevetu, na ulici, pa i na wcu. Wow! Grozan ti je to život. Ne znam,  al nismo nužno svi radnici na baušteli il razni slični šljakeri (ne podcijenjujem), da ne nabrajam, već nam je internet slučajno i alat za posao. Ja sam odavno naučen da mi je lakše rezervirat/kupovat ulaznice preko neta, jeftinije čitat vijesti preko neta, platit ruačune, informirat se o proizvodima i uslugama preko neta, pa i komunicirat sa prijateljima koji mi nisu pred nosom. To što sam rekao da idem na net i dok sam na wcu. Wow! Koje li razlike do jučer čučat na školjci 15min listajući razne novine i časopise, a danas sve to isto radit online. A da ne kažem da se i korisnije stvari prek neta mogu (u to vrijeme) napravit. Stvarno nemam život! Ili pak oni koji u to vrijeme bulje u svoje zidne pločice imaju život. Netko u krevetu čita knjigu, neko piše knjigu, netko iz kreveta gleda u TV, a netko sve to možda želi radit na jednostavniji ili bolji način koji mu (gle čuda) omogučuje tehnologija modernog doba. Sve ti je to isto "druže" moj. Poznat mi je i taj momenat, kad sam davnih dana među prvima imao mobitel pa ga korostio pred ostatkom svijeta. Poznato mi je da su za mene tad govorili "gle seljaka", "seljak" razgovara u autu, razgovara dok hoda po cesti, razgovara dok čeka u redu...a vidi vas/nas sve danas!? Sve je puno tih istih pametnjakovića koji razgovaraju i dok su na blagajni, i dok jedu, a da ne kažem i seru. :) Al nema veze, život se danas vjerojatno nalazi negdje drugdje, za šankom u kakvoj birtiji, a da ne kažem poslije ponoći negdje u kakvoj "Ludnici" ili "Fontani". Ja sam samo želio na svoj način nekome objasnit da sve to što danas "veliki" (da ne kažem Apple i sl.) rade itekako ima smisla. Ali isto tako to će najprije shvatit oni koji žive i rade u trendu, u modernom društvu, ili pak oni koji su financijski (na našu žalost) u mogućnosti tako živjeti. Ali i to onda treba uzeti u obzir, a ne samo pljuvat po proizvodima, a  kasnije se čudom čudit "tko to kupuje" ili kak to da se to tak dobro prodaje. Najlakše je ne razmislit pa bubnut "get a life" ili pak dobacit "gle šminkera" prek za stolom kak se pravi s svojim iPhoneom/iPadom (kad smo već na ovoj temi). Najprije razmisli malo o čemu pišem kad čitaš moj prethodni (a i ovaj) post pa probaj proširit malo taj svoj "horizont" ili  budi i dalje konzerva (nemoj se dat uvrijedit jer znam da nisi jedini). To ti kažem ne zato da te vrijeđam jer ja sad pak znam kakav ti život imaš, al bome ne znaš niti ti kakav imam ja, no evidentno je da su naši životi različiti.  No ako ništa drugo, ja, na žalost, vidim kako ti gledaš na stvari tj. kako zaključuješ. Možda se sad nakon ovog posta i ti zapitaš (iako sumnjam)! A kad smo već kod "savjeta", moj dobronamjeran savjet za tebe je zapravo poruka da sam sebe najprije pitaš po čemu ja to (na konto onog teksta) nemam život, a ti ga pak imaš. Al na žalost i to je stara tema, oni "na istoku" su oduvijek bili uvjereni da ovi "na zapadu" nemaju život. Da si taj svoj komentar (na moj post) odvalio negdje na forumu razvijenijih iliti "zapadnijih" zemalja sada bi se većina smijala tebi, ali ovako, nadam se da će barem biti neriješeno! :) Uživaj!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 12:57 (2008).
18 godina
neaktivan

Nije glupost  imati net i koristiti ga svakodnevno samo treba imati mjeru. U krevetu? Na wcu? I za to imati tri ili 4 razlicita uredjaja? Ok ako tebe veseli. I ja sam imao mobitel medju prvima ali ja svoj mob gasim u 21:00. Net ne koristim u wcu niti u spavacoj sobi. PAzi mene seljaka cak ni tv nemam u spavacoj sobi. Tamo su mi zena i dijete i tamo sam sa njima a ne da visim na netu makar i za posao. I uzivam ja ne nrini ;)

Mozda sam i veci manijak od tebe sto se toga tice al mislim da pretjerujes. Nema ljutnje, nije nista licno bilo niti zelim flame. I niti jedan moj omentar nije bi u vezi tebe i ipada. Sto sam o njemu imao reci rekao sam i necu se ponavljati niti ikoga  ubjedjivati da to valja. Meni ne valja, naveo sam razloge i tu se prica zavrsava. Ne shvatam vas koji ubjedjujete druge da je to super. Ako je super, kupite ga sebi i uzivajte ali nemojte mene ubjedjivati da je to super. Pogledaj koliko ti teksta nakuca. Zasto? Da mene ubijedis da je to extra stvar? A tesko. I nemoj em gledati sa visoka jer definitivno nisam baustelac. Mozda manje nego ti samo se ne k....m ovdje.

16 godina
neaktivan
2008 kaže...

Da i opet ne kužim. Ja u 21st nemam život zato jer mi je dostupnost internetu bitna na način da ne moram zato nužno sjedit za monitorom i tipkat, jer mi je internet slučajno od koristi i u autu, dućanu, u krevetu, na ulici, pa i na wcu. Wow! Grozan ti je to život. Ne znam,  al nismo nužno svi radnici na baušteli il razni slični šljakeri (ne podcijenjujem), da ne nabrajam, već nam je internet slučajno i alat za posao. Ja sam odavno naučen da mi je lakše rezervirat/kupovat ulaznice preko neta, jeftinije čitat vijesti preko neta, platit ruačune, informirat se o proizvodima i uslugama preko neta, pa i komunicirat sa prijateljima koji mi nisu pred nosom. To što sam rekao da idem na net i dok sam na wcu. Wow! Koje li razlike do jučer čučat na školjci 15min listajući razne novine i časopise, a danas sve to isto radit online. A da ne kažem da se i korisnije stvari prek neta mogu (u to vrijeme) napravit. Stvarno nemam život! Ili pak oni koji u to vrijeme bulje u svoje zidne pločice imaju život. Netko u krevetu čita knjigu, neko piše knjigu, netko iz kreveta gleda u TV, a netko sve to možda želi radit na jednostavniji ili bolji način koji mu (gle čuda) omogučuje tehnologija modernog doba. Sve ti je to isto "druže" moj. Poznat mi je i taj momenat, kad sam davnih dana među prvima imao mobitel pa ga korostio pred ostatkom svijeta. Poznato mi je da su za mene tad govorili "gle seljaka", "seljak" razgovara u autu, razgovara dok hoda po cesti, razgovara dok čeka u redu...a vidi vas/nas sve danas!? Sve je puno tih istih pametnjakovića koji razgovaraju i dok su na blagajni, i dok jedu, a da ne kažem i seru. :) Al nema veze, život se danas vjerojatno nalazi negdje drugdje, za šankom u kakvoj birtiji, a da ne kažem poslije ponoći negdje u kakvoj "Ludnici" ili "Fontani". Ja sam samo želio na svoj način nekome objasnit da sve to što danas "veliki" (da ne kažem Apple i sl.) rade itekako ima smisla. Ali isto tako to će najprije shvatit oni koji žive i rade u trendu, u modernom društvu, ili pak oni koji su financijski (na našu žalost) u mogućnosti tako živjeti. Ali i to onda treba uzeti u obzir, a ne samo pljuvat po proizvodima, a  kasnije se čudom čudit "tko to kupuje" ili kak to da se to tak dobro prodaje. Najlakše je ne razmislit pa bubnut "get a life" ili pak dobacit "gle šminkera" prek za stolom kak se pravi s svojim iPhoneom/iPadom (kad smo već na ovoj temi). Najprije razmisli malo o čemu pišem kad čitaš moj prethodni (a i ovaj) post pa probaj proširit malo taj svoj "horizont" ili  budi i dalje konzerva (nemoj se dat uvrijedit jer znam da nisi jedini). To ti kažem ne zato da te vrijeđam jer ja sad pak znam kakav ti život imaš, al bome ne znaš niti ti kakav imam ja, no evidentno je da su naši životi različiti.  No ako ništa drugo, ja, na žalost, vidim kako ti gledaš na stvari tj. kako zaključuješ. Možda se sad nakon ovog posta i ti zapitaš (iako sumnjam)! A kad smo već kod "savjeta", moj dobronamjeran savjet za tebe je zapravo poruka da sam sebe najprije pitaš po čemu ja to (na konto onog teksta) nemam život, a ti ga pak imaš. Al na žalost i to je stara tema, oni "na istoku" su oduvijek bili uvjereni da ovi "na zapadu" nemaju život. Da si taj svoj komentar (na moj post) odvalio negdje na forumu razvijenijih iliti "zapadnijih" zemalja sada bi se većina smijala tebi, ali ovako, nadam se da će barem biti neriješeno! :) Uživaj!

Ti živiš u 21st jer si rođen u to vrijeme, a to što pošteno ne obrišeš guzicu jer na 1 minutu ne možeš skinuti oči s mobitela ili već čega i još se time hvališ po forumu znači da nešto nije u redu s tobom. 

U današnje vrijeme postoje klinike za odvikavanje od ovisnosti o internetu, možda bi trebao iskoristi te pogodnosti 21 stoljeća.

I još nešto, meni tih 40 sekundi, ili koliko već treba za netbook da pokrene ne igra neku važnu ulogu, upalit ću ga i napraviti nešto za to vrijeme. Ali ako ga već kupim zar onda ionako neću potrošiti više vremena i mjesta jer ću svakako morati nositi i spajati/paliti ostale dodatke za sve stvari koje bi mi trebaju a ipad ih ne podržava? Pa neću valjda platiti preko 3000 kuna da bih možda uštedio nekih 40 sekundi svako jutro?

Ne hvala.

I ne, ne treba mi nekakav takav uređaj jer smatram da već postoje bolji, kvalitetniji i jeftiniji uređaji, i da i ja mislim da je kupnja nečega što je u trendu i moderno samo zato što je u trendu i moderno šminkerski. Ako već imaš novaca bilo bi ti bolje da ulažeš u budućnost jer bi na žalost mogao ostati u financijskoj mogućnosti da ti i hrana bude luksuz.

Ne, ne brinem se za tebe, ti živi život kako god ti želiš, samo ako već želiš reći da je, recimo ipod, uređaj sa ljude sa statusom, a kao što si ti naravno, i da su ljudi koji se ne slažu s tvojim načinom života seljaci onda to ne moraš skrivati unutar 100 rečenica već samo reci slobodno.

Ako ti se ne sviđa moje mišljenje slobodno preseli svoje na forume tih zapadnijih zemlja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice