A da li je tim ljudima postavljeno potpitanje za Windowse 7, XP i slično?
A da li je tim ljudima postavljeno potpitanje za Windowse 7, XP i slično?
Gledao sam sinoć NBA utakmicu Miami vs. Boston i kako ameri imaju više reklama nego same tekme malo sam pratio koliko je tko imao reklama. Pobjednik u reklamama je bio Samsung s reklamom za Note II, zatim Apple s reklamom za MacBook Pro i Microsoft posljednji s dvije kratke reklamice za W8. Gdje oni bacaju pare na reklame da mi je znati.
To su Linuxaši koji se prave blesavi 
To je normalno, ja mislim u mojoj kući da nitko osim mene nema pojma da postoje Win 8. Ali tako ni ja nemam pojma o onim sapunjarama šta se vrte po TV-u od jutra do mraka.
Gledao sam sinoć NBA utakmicu Miami vs. Boston i kako ameri imaju više reklama nego same tekme malo sam pratio koliko je tko imao reklama. Pobjednik u reklamama je bio Samsung s reklamom za Note II, zatim Apple s reklamom za MacBook Pro i Microsoft posljednji s dvije kratke reklamice za W8. Gdje oni bacaju pare na reklame da mi je znati.
apple je vise odvratan sa reklamama,na foxu se konstantno vrte macbook(ci) i iphone(i) tak da se covjek zapita je li uistinu svijest koja na kraju odlucuje o kupnji ili podsvijest od silnih reklama sa kojekakvim tetama (nije da imam nesto protiv tetica
).Postavlja se pitanje sta gey covjeka natjera da kupi neki uredjaj ako nisu tete,posto muskarci u informativnoj industriji i nisu neki jak simbol seksipila?
Nisam siguran je li ovo greška ili ne, ali mislim da je riječ o 1,5 milijardi dolara, ako me sjećanje ne vara na neku prošlu vijest o Microsoftovom reklamiranju.
Nisam siguran je li ovo greška ili ne, ali mislim da je riječ o 1,5 milijardi dolara, ako me sjećanje ne vara na neku prošlu vijest o Microsoftovom reklamiranju.
U pravu si, nije rijec o 15 milijardi dolara vec je ocito autor zaboravio staviti zarez izmedju 1 i 5. znaci rjec je o 1,5 milijardi do 1,8 milijardi dolara za reklame koje se odnose na windows 8
A Bože i ja kada sam skužio RTM osmicu 13.8. i instalirao je rekao sam to svojoj hanumi koja nema pojma o kompu.... osmica? Pa po gradu vidim reklame za sedmicu.... Žena isto nikad čula jbga nismo svi u tome ja recimo nemam pojma koji je mac zadnji niti koji je linux zadnji jer me ne zanimaju. Dakle ništa čudno. :)
ja nikad nisam "čuo" za osmicu ali sam pročitao na internetu ;)
-tipfeler.. razumljiv s tim cirframa (nama običnim smrtnicima je zapravo svejdno gdje je zarez u takvoj cifri).
-1.5milijardi (spominju se 2milijarde)
-sama ankreta je dokaz svemogućnosti statistike, kao i (realnije) same potrebe (anketiranih osoba) da znaju uopće što je OS. Neki ameri nikad nisu čuli npr FIFA, Croatia (koja btw graniči s Irakom, tamo gdje ratuju blizu kine).. i žive sretno dok ih Sandy ne odnese.
-jednako je (anketa-statistički podatak) dokaz kako novinari naprosto ne mogu bez takvih anketa, istraživanja i procjena, dal JP Morgan, ili naš (Šiljo) burzovni trećeredac.. sve ih zanima i sve zaslužuje headline font size 48... -zapravo, sporedno. Kao i sam OS kojeg ću produkcijski vjerojatno koristiti tek za cca godinu-dvije, ovisi, SP1 ili R2.
Awkward moment kad Microsoft može potrošit više na reklamnu kampanju nego tvoja država na školstvo, zdravstvo i autoceste zajedno 
Kada sam svojoj ženi spomenuo osmicu, rekla je da zna i da je ne zanima jer osmica vozi na Mihaljevac i dugo se čeka.
Neznam šta je tu čudno, večina kupaca u svijetu kad kupuje komp nesastavlja ih po komponentama nego kupi gotova brandirana računala sa OS, i samo znaju da su to windowsi.
Trebali su ih pitati i da li su ikad culi za za Linux i OS X opcenito, rezultati bi bili vjerojatno i lošiji.
Kada sam svojoj ženi spomenuo osmicu, rekla je da zna i da je ne zanima jer osmica vozi na Mihaljevac i dugo se čeka.
A eto moja je bar znala da govorim o Windowsima a ne o tramvajskoj liniji, tvoja je onda još gora..... :p