UŽIVO: Stiže iPhone 5!

poruka: 1.553
|
čitano: 205.356
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UŽIVO: Stiže iPhone 5!".
15 godina
neaktivan
Re: UŽIVO: Stiže iPhone 5!
puno je vrijedniji lte u ip5 koji ce raditi u 2 europske zemlje.
tj ako ih samsung ne tuzi.
na sto je spao apple

grzzi sto kazes na veci ekran? inovacija desetljeca?
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina

Ako nema NFC na iphoneu 5 to ne znači da ga nitko ne koristi.:

hobi:moj-android.net

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Ma u Koreji je NFC doveden do vrha, stvarno genijalna stvar, to što smo mi zabit, to je druga stvar, čak i u Berlinu ima dosta toga gdje je NFC primjenjiv, a sad je recimo SONY izbacio zvučnike koji se NFCom spoje na uređaj, ne više BT.

NFC je sad must have, čak i bitniji od LTE-a, jer LTE je trenutno nimalo pokriven i u Njemačkoj, a kamoli kod nas. 

Ne znam stvarno za koreju ... po aziji ga nisam nigdje primjetio ali nisam ni gledao. Po europi isto ne pamtim da sam vidio ... u australiji znam za jedan primjer. Ali uvijek postoji i alternativa tako da za sad ne vidim da je to ikome deal breaker.

16 godina
neaktivan

Hmmm, nijedan hotel u kojem sam bio u zadnje vrijema nema iPod/iPhone/iPad dock, ni iPadove, a bome ni Macove za net, a još manje rentovi iPadova. Koji su to uopće lanci hotela?!

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
ma pusti ga, on je u svojoj glavi obisao cijeli svijet te pokoji planet.
sad sanja o 5 redova ikona i kako ce to promijeniti svijet.
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...
puno je vrijedniji lte u ip5 koji ce raditi u 2 europske zemlje.
tj ako ih samsung ne tuzi.
na sto je spao apple

grzzi sto kazes na veci ekran? inovacija desetljeca?

USA im je ipak skoro pola tržišta, kina je druga po bitnosti, a onda tek eu i talibani ... mislim da po tome i slažu prioritete. Premda ovaj iPhone se lansira u koliko ... preko 100 država i na oko 240 različitih mreža simultano, što je impresivno.

Već sam komentirao veći ekran ... nije tu bilo puno izbora. Za devove je ovo najmanje bolno, a i ima logike što se ergonomije tiče, obzirom je zadržao ukupno gotovo pa iste dimenzije.

Hoću reći da ima logike da u ponudi imaju kompaktniji dizajn, mislim da je smanjivanje težine i daljnje stanjivanje uređaja bitna stvar koju zlobnici na forumu namjerno zanemaruju :D.

Druga stvar je što bi bilo dobro da imaju i jedan veći uređaj za one koji to žele, al možda se zaista čeka da tehnologija sazrije i da samo opet poduplau broj pixela po svakoj stranici.

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Hmmm, nijedan hotel u kojem sam bio u zadnje vrijema nema iPod/iPhone/iPad dock, ni iPadove, a bome ni Macove za net, a još manje rentovi iPadova. Koji su to uopće lanci hotela?!

Evo zadnjih par iz glave ...

Holiday inn lanac ( dock, iPadovi ), Starwood lanac ( dock, iMacovi ), Sugar Hill Grand ( mini u sobi ), L resort ( iPad free u sobi ) ... i mnogi drugi ... od onih koji nisu imali, Eastinn, Sofitel i The Small ... to je u zadnjih mjesec-dva dana što sam bio.

http://www.hotelchatter.com/story/2012/9/13/92051/4825/hotels/The_New_iPhone_5's_Gonna_Annoy_The_Hell_Out_of_Hotels_ a evo na pto sam i mislio ... auti također ... al za proizvođače ej ovo bonus :D 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 13:36 (grzzi).
16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

USA im je ipak skoro pola tržišta, kina je druga po bitnosti, a onda tek eu i talibani ... mislim da po tome i slažu prioritete. Premda ovaj iPhone se lansira u koliko ... preko 100 država i na oko 240 različitih mreža simultano, što je impresivno.

Već sam komentirao veći ekran ... nije tu bilo puno izbora. Za devove je ovo najmanje bolno, a i ima logike što se ergonomije tiče, obzirom je zadržao ukupno gotovo pa iste dimenzije.

Hoću reći da ima logike da u ponudi imaju kompaktniji dizajn, mislim da je smanjivanje težine i daljnje stanjivanje uređaja bitna stvar koju zlobnici na forumu namjerno zanemaruju :D.

Druga stvar je što bi bilo dobro da imaju i jedan veći uređaj za one koji to žele, al možda se zaista čeka da tehnologija sazrije i da samo opet poduplau broj pixela po svakoj stranici.

Ne treba više od HD rezolucije na 5'' ekranu. To je zaista savršeno i dovoljno i za najzahtjevnije oko. 

Ergonomija iPhonea je sve samo ne ergonomija. Oštri rubovi su katastrofa, zato mi je S III odličan nakon S II, jer je dobio lijep oblik koji savršeno sjeda u ruku, kao i Note II sada, koji mi je još bolji u ruci. Zato sam očekivao promjenu dizajna, koji je dosadio više.

Baš radi toga dosta mojih poznanika koji imaju bilo koji iPhone sada prelaze na nekog drugog proizvođača, a željno su isčekivali novi iP. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
grzzi kaže...

Ne treba više od HD rezolucije na 5'' ekranu. To je zaista savršeno i dovoljno i za najzahtjevnije oko. 

Ergonomija iPhonea je sve samo ne ergonomija. Oštri rubovi su katastrofa, zato mi je S III odličan nakon S II, jer je dobio lijep oblik koji savršeno sjeda u ruku, kao i Note II sada, koji mi je još bolji u ruci. Zato sam očekivao promjenu dizajna, koji je dosadio više.

Baš radi toga dosta mojih poznanika koji imaju bilo koji iPhone sada prelaze na nekog drugog proizvođača, a željno su isčekivali novi iP. 

Čuj, neki vole mijenjati uređaje svako malo. Neki su navikli na rafiniranje dizajna kao što to čini apple ili VW sa golfom, da ne spominjem Porsche 911 ... apple očigledno ne želi mijenjati dizajn, napravili su sve da ostane što sličniji, a bolji. To je svjesna dizajnerska odluka.

17 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Dijete ,da si developer i da 5 dana prije izbacivanja uređaja saznaš da moraš preraditi sve svoje aplikacije ,videl bi te jel bi izgovoril ovakvu kardinalnu glupost!!

Apropo NFC-a ,daj se nemoj više sramotit!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 13:41 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kako je rekao j.clarkson iz top geara za 911
nije da ne zele mijenjat dizajn nego ne znaju. cak i ovaj dizajn nije orginalan
a i ne mogu jer bi ih vjerojatno samsung i drugi tuzili u roku keks
16 godina
neaktivan

Hmmm, Holiday Inn u Berlinu prošle godine nije imao, očigledno neka novina. Hoteli Melia lanca i Hiltoni isto nemaju. 

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Dijete ,da si developer i da 5 dana prije izbacivanja uređaja saznaš da moraš preraditi sve svoje aplikacije ,videl bi te jel bi izgovoril ovakvu kardinalnu glupost!!

Apropo NFC-a ,daj se nemoj više sramotit!

Pa da, imamo isti problem, čekamo novi sim, nešto će biti letterboxed, za nešto će trebati izbaciti update. Ali uspredimo to sa miljun rezolucija na drugim platformama i odjednom nije tako strašno. 

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Hmmm, Holiday Inn u Berlinu prošle godine nije imao, očigledno neka novina. Hoteli Melia lanca i Hiltoni isto nemaju. 

Od hotela do hotela, ne tvrdim da svi u lancu imaju, jer nemaju, al masa hotela ima, pričamo o doslovno stotinama tisuća dockova. Možda će dijeliti adaptere na recepciji kao za struju ...

15 godina
neaktivan
letterbox nisam vidao na androidu.
android ima 3 rezolucije koje pokrivaju 99% mobitela.
iphone ima isto 3 sad
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...
kako je rekao j.clarkson iz top geara za 911
nije da ne zele mijenjat dizajn nego ne znaju. cak i ovaj dizajn nije orginalan
a i ne mogu jer bi ih vjerojatno samsung i drugi tuzili u roku keks

ma da ... samo samsung može tvrditi da je 3Gs dizajn toliko očigledan i jedini moguć da su morali napraviti doslovno isti model ... 

911 je super primjer ... bezvremenski dizajn, kao i buba ( također porsche ) ... dizajneri automobila namjerno rade pomodni tj trendy design za koji se točno zna da će zastariti nakon par godina .. .dakle koriste "kičaste" elemente. Postoji način da dizajniraš nešto što nikada neće izgledati out of date. Dakle ne radiš pomodni uređaj, ne koristiš pomodne teksture i oblike ... zapravo as little design as possible je jedan od načina.

17 godina

Ove godine sam bio u Budimpesti, Pragu, Nici, Canneu i nigdje nije bilo iphone docka (****)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Šta nije upravo nfc + bežično punjenje kao kod lumija (qi) rješenje za sve dockove? Samo koliko vidim apple nije član wpca, nije onda ni čudno što ignoriraju nfc koliko mogu

Btw. istanbul, barcelona, pariz- nikakve dockove nisam vidio (doduše prošle i pretprošle godine). Možda postoji u predsjedničkim apartmanima

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 14:12 (Iggx).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...
Mitsuoka kaže...

Ma u Koreji je NFC doveden do vrha, stvarno genijalna stvar, to što smo mi zabit, to je druga stvar, čak i u Berlinu ima dosta toga gdje je NFC primjenjiv, a sad je recimo SONY izbacio zvučnike koji se NFCom spoje na uređaj, ne više BT.

NFC je sad must have, čak i bitniji od LTE-a, jer LTE je trenutno nimalo pokriven i u Njemačkoj, a kamoli kod nas. 

Ne znam stvarno za koreju ... po aziji ga nisam nigdje primjetio ali nisam ni gledao. Po europi isto ne pamtim da sam vidio ... u australiji znam za jedan primjer. Ali uvijek postoji i alternativa tako da za sad ne vidim da je to ikome deal breaker.

Postoji alternativa i za poziv mobitelom. Odes kuci i nazoves s fiksnoga.

Glavno da je Siri bio deal breaker za preci sa 4 na 4S i novi red ikonica za preci sa 4S na 5. 

15 godina
neaktivan

ne odsjedate u dovoljno fancy hotelima ... što da vam kažem. {#}  

svakako neću kupiti iPhone jer nema nfc ... koristim ga svakodnevno i nezamjenjiv mi je.

Istinito kao to da na androidu ima 3 rezolucije ... al zapravo možeš i raditi web i optimizirati ga samo za jedan browser po toj logici. 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.jutarnji.hr/mikroplacanje-dodirom-mobitela-stiglo-u-hrvatsku/1042825/

Od 1.01. 2013. kreće šira primjena NFC-a ( barem tako tvrdi T-com ). 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
odjavljen
Leglo kaže...

http://www.jutarnji.hr/mikroplacanje-dodirom-mobitela-stiglo-u-hrvatsku/1042825/

DAFUQ?

" Vlasnici starijih mobilnih uređaja moći će kod Hrvatskog Telekoma nabaviti posebnu naljepnicu koju će moći zalijepiti na poleđinu svog telefona i time će dobiti NFC funkcionalnost. "

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || For what is living if you've already dead?
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 14:37 (Kordy).
16 godina
Kordy kaže...
Leglo kaže...

DAFUQ?

" Vlasnici starijih mobilnih uređaja moći će kod Hrvatskog Telekoma nabaviti posebnu naljepnicu koju će moći zalijepiti na poleđinu svog telefona i time će dobiti NFC funkcionalnost. "

Baš me zanima kako će to izgledati na poleđini iP5. {#}

Winter is coming...
17 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Leglo kaže...

DAFUQ?

Nisam siguran, ali predpostavljam da je to tag kao kod ovih gore videja. Po toj logici taj tag će sadržavati tvoj broj kartice ili čega već.

15 godina
neaktivan
Kordy kaže...
Leglo kaže...

DAFUQ?

za sad u kantini od tekoma.

zgodno ako zaboraviš par kuna i karticu, a nisi na prepaidu ... al pričekajmo god dana pa ćemo pričati koliko se to koristi.

17 godina

evo sad cujem u ovoj temi prvi put za to, i cini mi se kao jako dobra stvar, korisna za razliku od onog sranja siri-a na iphonu(kod nas nevalja nista mozda je u usa bolje). da malo je glupo sto apple to ne podrzava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam oba moba (iP, GS) i sta cemo sad?

Ovo je forum majku mu. Ako hoces pricati samo o Appleovim proizvodima imas jabucnjak i slicne

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
grzzi kaže...
Mitsuoka kaže...

Od hotela do hotela, ne tvrdim da svi u lancu imaju, jer nemaju, al masa hotela ima, pričamo o doslovno stotinama tisuća dockova. Možda će dijeliti adaptere na recepciji kao za struju ...

Od hotela do hotela neki imaju neki nemaju, sad si vec zapravo povukao pocetnu izjavu.

Meni se cini da ti imas iPhone dock u sobi svoje mame i od tuda si nadovezao ostatak price.

Sta te nije sram toliko se blamirati?

Gore te netko upitao sta je sa 4" ekranom?

Nije li ti to preveliko? Ili je sad postalo taman?

Smijesno je zapravo i cijela ova stvar sa NFCom.

Bilo koju stvar koju novi iPhone nema, od uvijek ste prozivali nepotrebnom piydarijom sve dok ne bi dosla u sljedecoj verziji iPhone-a kada ta ista stvar postaje inovacija ili sto god.

Sta nije onda Samsung zapravo puno inovativniji i puno bolje gleda na buducnost ako su NFC chip stavili vec sad, a ne kao Apple cekali iP7 da se sredi infrastruktura?

Po takvom sljedu dogadaja, kojeg si sam zamislio, Samsung je zapravo puno bolja tvrka od Applea.

Trebas bolje paziti kada uskaces sam sebi u rijeci, znam da je tvoja mreza obmana i lazi postala vec prekomplicirana.

Pro Apple fanboyu se ne bi to desilo, odi plakati na grob Steve Jobsa i obavezno se ispovijedi i trazi oprost.

Kakav je bio, nece ti oprostiti nego ces zavrsiti u Apple hell-u zbog ovoga!

{#}  {#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan

A ono, ako noćenje u normalnoj sobi od 2500kn nije fancy, ne znam što je. A još mi naplate 15 funti dodatno dnevno za internet.

Eto, ti ne koristis NFC, dosta drugih ljudi je, svak uzima sebi po potrebi, ali to je lagano postao standard kod mobitela, jbg.

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Od hotela do hotela neki imaju neki nemaju, sad si vec zapravo povukao pocetnu izjavu...
...

Kakav je bio, nece ti oprostiti nego ces zavrsiti u Apple hell-u zbog ovoga!

{#}  {#}

Rekao sam fino da masa hotela ima i da je to problem za hotele, ovo što je apple napravio. Naravno ti si to okrenuo. I da imam preko nekoliko dockova i sam, oko dockova za iPhone tj raznih dodataka okreću se nevjerojatne cifre.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 16:28 (F1-IVO).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice