koliko sam ja razumio apple svaku nadogradnju naplaćuje,samo nisam baš 100 % siguran,ali su se naki na you tube zbog toga žalili
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne naplaćuje. Nadogranje su besplatne. A sam OS Snow Leopard košta 29$.
Puno manje od npr Windowsa.
A sto u tekstu znaci "preglednik fotografija", Preview ili iPhoto? 
normalno ali zato te oderu za njihov hardware sve ima svoje nista nije jeftino..
normalno ali zato te oderu za njihov hardware sve ima svoje nista nije jeftino..
Najbolja solucija je hackintosh, hardware si složiš po želji a gore staviš OS X. (naravno, onome kome treba OS X)
OS i odlični programi (kojih nema na Linuxu i Windowsima) su razlog zašto smo mi mac-korisnici spremni dati više novaca za Mac.
Nekad i dvostruko više novaca od sličnog PC-a, bez imalo grižnje savijesti, jer znam da će se taj Mac brzo sam otplatit kroz posao, dva.
koliko sam ja razumio apple svaku nadogradnju naplaćuje,samo nisam baš 100 % siguran,ali su se naki na you tube zbog toga žalili
niti naplaćuje nadogradnje niti te OS pita za serijske brojeve, makar ga odlučiš na deset mašina isti instalirati. ... a od nedavno ni neki drugi software od applea više nema serijske brojeve ( iWork recimo ) Ljepo odeš na software update i sve ti se apdejta ako hožeš i nitko te ništa ne pita i ne tlači.
snow leopard košta 29 dolara, a win 7 pet ili deset puta toliko. Da ne govorimo o licencama za više korisnika ili servere.
baš sam slagao pc istovjetan macu od 27 inča dođe te isto
Tako je, jer PC korisnici kad kazu (citiram
) "za te pare mo'š složit 'naš koju mašinu" ne racunaju super misa, super tipkovnicu i monitor sa IPS matricom.
Ali stvarno ne razumijem kako je ovaj komentar povezan sa ovom temom? Miljun puta se o tome razgovaralo i neki ljudi i dalje forsiraju tu ''hate Apple'' spiku...
) "za te pare mo'š složit 'naš koju mašinu" ne racunaju super misa, super tipkovnicu i monitor sa IPS matricom.
Super mis i tipkovnica?!? ajde ne pricaj gluposti, etetski ljepo ne znaci odmah i funkcionalno, da si probao raditi s njima a prije toga bio vezan na imalo kvalitetnije logitechove ili razerove proizvode vjeruj mi ne bis pisao takve nebuloze
Za monitore se slazem - Apple-ovi displeji su oduvijek bili jedni od boljih
Kako god Apple proizvodi iako kvalitetni nazalost kod nas su debelo precijenjeni, kad bi barem odnos cijena izmedju Apple-a i PC-a bio kao i na zapadu - ovako je samo brand na koji se pale nostalgicari, tatini(lovatorovi) sinovi, mazohisti i dizajneri.
Nazalost za sad kod nas hackintosh is way to go
potpuna neiformiranost!
samo je update 29$ (i to u SAD-u).
novi sustav je 239 kn (link).
nemam nista za ili protiv apple-a, ali please provjerite prije nego tipkate.
i to je opet jeftinije od Win, ali je zato sam hardware jako, jako skup...
potpuna neiformiranost!
samo je update 29$ (i to u SAD-u).
novi sustav je 239 kn (link).
nemam nista za ili protiv apple-a, ali please provjerite prije nego tipkate.
i to je opet jeftinije od Win, ali je zato sam hardware jako, jako skup...
Ne,
29 dolara je snow leopard ( u usa, kod nas je cijena 239 dolara sa pedeveom ) . To je sistem 10.6 i ako nadograđuješ sa starog sistema 10.5 ( leoparda ) plaćaš. Isto kao i sa viste na 7.
Updateovi su besplatni ( 10.6.1 , 10.6.2 i sad najavljen u temi 10.6.3 od cca gigabajta etc etc ) kad izađe 10.7 , neznamo kako će se zvati, za godinu dana ili i više plaćat će se nešto.
A sto u tekstu znaci "preglednik fotografija", Preview ili iPhoto? 
Preview!iPhoto je organizator fotografija,koliko ja znam...
Toliko o savršenom appleu ispravke grešaka 790 MB.
Super mis i tipkovnica?!? ajde ne pricaj gluposti, etetski ljepo ne znaci odmah i funkcionalno, da si probao raditi s njima a prije toga bio vezan na imalo kvalitetnije logitechove ili razerove proizvode vjeruj mi ne bis pisao takve nebuloze
Kako god Apple proizvodi iako kvalitetni nazalost kod nas su debelo precijenjeni, kad bi barem odnos cijena izmedju Apple-a i PC-a bio kao i na zapadu - ovako je samo brand na koji se pale nostalgicari, tatini(lovatorovi) sinovi, mazohisti i dizajneri.
Da si TI probao koristit Magic Mouse i alu tipkovnicu appleovu bis zna da je jedna od najugodnijih za pisanje i svakodnevni rad, a misonja najFUNKICIONALNIJI mis. Ni tipkovnica ni mis nisu za igranje, ali Apple hardware nikad ni nije bio za igranje. 
Da si TI probao koristit Magic Mouse i alu tipkovnicu appleovu bis zna da je jedna od najugodnijih za pisanje i svakodnevni rad, a misonja najFUNKICIONALNIJI mis. Ni tipkovnica ni mis nisu za igranje, ali Apple hardware nikad ni nije bio za igranje. 
Nazalost morao sam na poslu jedno vrijeme korisit taj "svemocni" mis i tipkovnicu. S misem nakon navikavanja jos kako tako ali opet daleko od idealnog ali tipkovnica omg... da skratim pricu da je moja korstila bi samo za anti-stres terapiju, btw znam dosta ljudi/poznanika koji koriste Mac prakticki od rodjenja a PC zbog posla a djeli moje misljenje - o onim s pravom muskom rukom da ne govorim
Nije zlato sve sto je bijelo i dovoljno fensi - to sto neki ne vidi ili ne zele vidjet ocito je njihov a ne moj problem