Usijani MacBook Pro

poruka: 53
|
čitano: 14.487
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Usijani MacBook Pro".
18 godina
RE: Usijani MacBook Pro
artfull kaže...

Apple je toliko razmazio neke ljude da očekuju da se nikada ne pale ventilatori, da se stroj nikada ne čuje, ne grije i slično. 

Nije uopce pitanje jel se grije... normalno je da se grije... nego je poanta da se toliko ugrije da nemos spustit ruke na podlogu jer je toliko vrelo, da ti se jajca skuhaju dok ti je na koljenima... da 100 stupnjeva ubrzava smrt komponentama... Svaki lap se grije... ali granica postoji... cinjenica je da se moderne komponente griju vise nego prije i da trebaju kvaliteno hladjenje. Ali podloziti funkcionalnost dizajnu je po meni glupo!

I'm going woo woo
18 godina
artfull kaže...

Osim na tom sajtu nisam nigdje primjetio da se ljudi žale ... dakle so far ne vidim neki problem, a ni korisnici. Inače al macbook pro se uvijek dosta zagrijavao, kao i iMac, mislim na aluminijsko kučište koje je jako tanko i blizu komponenti. Međutim to se događa nakon višesatnog rada na maximumu al teškoda je to neki veliki problem kao što se nastoji prikazati. Osobno nikad nisam imao problema s tim.

Treba pratiti situaciju koga zanima novi al macbook pro pa viditi, al sumnjam da je to neki specifičan problem sa testiranim primjerkom jer 100 stupnjeva je too much. S druge strane iMac i7 se isto grije strašno po vrhu kučišta pa se čak pale ventilatori ( čuju se ) povremeno. Al valjda je to normalno. Apple je toliko razmazio neke ljude da očekuju da se nikada ne pale ventilatori, da se stroj nikada ne čuje, ne grije i slično. 

Ma nista nije problem sve dok ima jabuka! xD

Sve su to sitnice! Ahahaha!

Trebam li te citirat kako si bashao Symbian na drugoj temi samo zato sto si nasao link koji vodi na lose prevedeni ruski blog koji u 3 recenice govori da je Symbian^3 "govno" iako Symbian^3 jos uvijek nije gotov niti postoji u nekom uredaju...

To ti je predstavljao veliki problem.

Sad kad ljudi svjedoce o problemima Apple-a, ljudi koji su koristili Macbook-ove, ljudi koji su ga platili, to su onda sitnice, preuvelicavanje i propaganda?

Issss, artfull-e. Ti si svakim danom sve vise licemjeran! :D

Sve mi te lijepo gledat! :)

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 14:41 (Psiho246).
18 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Taj problem je koliko vidim izoliran na tom sajtu, dakle generalno nebitan. Kad i ako useri počmu prijavljivati probleme možemo pričati o tome ozbiljno. Kao sa iMac 27 yellow tint problemom koji je izgleda još daleko izraženiji na nekim dellovim monitorima koji koriste istu matricu, al tamo nitko ne basha po forumu dell. I btw imam nekoliko tih iMac 27ica novih i niti jedna nema taj problem sa monitirom.

Što se nokije tiče samo sam prenio review gdje je symb 3 proglašen doslovno " unpolished turd " ... nisam daljnje ulazio u podržavanje stavova pisca reviewa kao neki ovdje jer niti sam mob vidio niti koristio.

A.

0 2 hvala 0
18 godina
mislav_01 kaže...

To sam i ja primjeto na svom. Naime otvori za ventilator su sakriveni iza "mehanizma" za otvranje poklopca. Tako da je 80% površine ispuha prakticki prekriveno dijelom koji spaja poklopac monitora sa tijelom. Ne kuzim zasto nisu mogli probusit na dnu ispod svakog venta par rupa tek toliko da taj zrak malo bolje cirkulira. 

Posto poprilicno cesto koristim laptop i za ozbiljne radove, tako sam prilikom jednog renderiranja od nekih 1h vidio da temperatura ide i do 90ak stupnjeva. Dosegne jednu maksimalnu temperaturu ali ne prelazi preko 90-92*C

Evo ti artfulle.

Covjek posjeduje Macbook i veliki je fan Apple-a, ali priznaje pogresku i da uredaj nije savrsen.

Znaci, ovo nije link na site nego pravi korisnik na BUG forumu koji svjedoci o istinitosti ovog linka.

Ja ne kazem da je Macbook zbog toga los, vec da on kao i svaki drugi laptop ima neke svoje mane.

Zato, please ne s*ri nego jednom u zivotu procitaj sve u temi, cinjenice i argumente a ne samo ono sto tebi pase. ;)

Ja sam cesti kriticar i Nokie i MS-a i kad nesto nije u redu, ja to kazem.

Fascinantno je kako ti nikada ne mozes/ne zelis naci/vidjeti manu kod Apple-a.

I onda mi reci da nisi zaludeni fanatik? :D

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Moram se slozit s kolegom iznad. Ne vidim apsolutno niti jedan razlog zasto nisu otvorili koju "rupu" za bolji protok zraka. Cini mi se da je glavni problem sto spoj monitora sa kucistem zaustavlja povoljan protok zraka. Koja rupa sa strane ili ispod ventilatora ne bi narusila dizajn, nije teska za implementirat, a svakako bi pomogla u smanjivanju temperatura.

http://iheartapple.org/e/wp-content/uploads/2009/02/macbookpro-17inch-inside.jpg    Ispod ova dva ventilatora izbušit par rupica i gg.

18 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro
ne tvrdim niti sam ikad tvrdio da je itijedan appleov ili bilo čiji proizvod savršen. Da je u vrhu ponude to da.
uhvatiti se sad ovog relativno izoliranog slučaja i tvrditi da postoji greška u dizajnu nema smisla dok god taj problem ne ispliva među korisnicima, a koliko vidim do sad nema neuobicajeno cestih prituzbi. imao sam i sam al macbook pro, a ima mi ga i dosta frendica i osobito neuobicajnog grijanja nije bilo. Ponavljam, ne tvrdim da problem nije moguć (i7 je jako vruc procesor), samo da nije vjerojatan.
A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Grijanja nema kad citas mail na njemu. Ali kada hoces recimo iskoristit taj procesor kako treba temperature skacu na preko 90*C, aluminij postaje vruc, neugodno vruc na dodir.

16 godina
Usijani MacBook Pro

Jabučari opet vas je Apple preveslo.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

evo i dokaz da se pregrijava

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle, ponavljam se ali nema veze, grije se, bolesno ali i grijanje je zanemarivo ako mi odradi posao tri puta brže nego jači PC.

Kako se brzo i zagrije, tako se brzo i ohladi.

Ima prednosti, ima i mana, ako se koristi za grafiku i ovo kaj ja radim, onda je OSX puno zahvalniji od bilo kojeg drugog OS-a.

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
18 godina
DadoZG kaže...

Dakle, ponavljam se ali nema veze, grije se, bolesno ali i grijanje je zanemarivo ako mi odradi posao tri puta brže nego jači PC.

Kako se brzo i zagrije, tako se brzo i ohladi.

Ima prednosti, ima i mana, ako se koristi za grafiku i ovo kaj ja radim, onda je OSX puno zahvalniji od bilo kojeg drugog OS-a.

Smjesno...

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
DadoZG kaže...
...

Smjesno...

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/usijani-macbook-pro/922141.aspx

Ne baš!

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
18 godina
Danny_HR kaže...

Nekako ne vjerujem... ili konkurencija pise jako lose algoritme ili sto... za par desetaka posto da, ali nekoliko puta... hmmm...

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan

Radi se o Artlantisu na oba sistema i renderiranju 3d slika u arhitekturi.

Ne znam točna vremena, bude valjda Damir napisao... Znam da je višestruko brže posao odradio na Macu.

Edit: Ista slika mind you!

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 14:11 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Ne pišem gluposti i nisam izmislio OSX da ga dižem u nebo, radim 3D vizualizacije i renderirem slike i ponavljam 3. put:

3 puta brze radi OSX od Windows 7

Za vrijeme koje je potrebno PC-u da izrenda jednu sliku Mac mi je završio 3 i počeo četvrtu taman kad je PC završavao prvu, isti "file" sam otvorio na Mac-u i na PC-u,

u isto vrijeme stisnuo render i dobio te rezultate, jesi ti probao?

PC mi je jači od MacBook-a tak da i to ide u prilog OSX-u..

18 godina
neaktivan
No dobro... sad smo i malo previše off topic.
18 godina
DadoZG kaže...

Za vrijeme koje je potrebno PC-u da izrenda jednu sliku Mac mi je završio 3 i počeo četvrtu taman kad je PC završavao prvu, isti "file" sam otvorio na Mac-u i na PC-u,

Skidam kapu i povlacim se u kut :)

I'm going woo woo
18 godina
DadoZG kaže...

Ne pišem gluposti i nisam izmislio OSX da ga dižem u nebo, radim 3D vizualizacije i renderirem slike i ponavljam 3. put:

3 puta brze radi OSX od Windows 7

PC mi je jači od MacBook-a tak da i to ide u prilog OSX-u..

A dobor koji OS X i Koji win, 32bit, 64bit? Aplikacija je 32, 64?

17 godina

Da ste rekli 10-20% brži, ajde još bih i progutao...

Ne znam zašto imam osjećaj da je u desktopu ATIijeva grafa...

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan
Exploder kaže...

A dobor koji OS X i Koji win, 32bit, 64bit? Aplikacija je 32, 64?

Zadnja verzija OS-X a.

Windows 7 x64

Artlantis je x86.

Bukva kaže...

Da ste rekli 10-20% brži, ajde još bih i progutao...

Je, ATI je u desktopu.

18 godina
Usijani MacBook Pro

Bilo bi dobro testirati na istim komponentama.

Pametno je rekao Al Bundy, ja se toga nisam sjetio.

Očito je da je bolje optimiziran Mac za nVidijine grafičke

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

ATI je u desku da..

18 godina
protjeran
tnakir kaže...
DadoZG kaže...

Skidam kapu i povlacim se u kut :)

Smijeh

zelim,hocu,mogu al neam koga
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice