Ubuntu 13.04

poruka: 42
|
čitano: 8.029
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu 13.04".
15 godina
neaktivan
Re: Ubuntu 13.04
1domagoj1 kaže...
Bypass kaže...

Zaboravio si Gnobuntu :)

Vidis, vidis, a bas sam se pitao kako to da jos nema ciste Gnome Ubuntu distre. xD

Koliko vidim, treba jos cekati, jer medu malo relevantnih stvari sto sam nasao je ovaj clanak na Phoronixu koji i nije bas preinformativan.

EDIT: Vidim i nesto na Githubu
P.S. Vise mi se svida ime Gubuntu, ali ajde tko sam ja da sudim o tome :D

Volio bih da Canonical to prizna kao službeni flavor...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
Ubuntu 13.04

Ja sam jako puno jamrao na Unity, nakon nekog vremena mi je sjeo sam od sebe i koristim ga kao jedini DE (neko vrijeme sam u paralelaki vrtio Gnome, KDE, Xfce, Cinamon). Verzija 13.04 (one koje sam isprobavao dos sada) poboljšava situaciju i debelo se razmišljam da li nadograditi 12.04 LTS (kojeg imam na laptopu) ili ga ostaviti kao OS na rezervnom računalu.

Ne razumijem ove spike oko toga da Ubuntu ne valja zbog Unitya, ako tise isti ne sviđa instaliraj DE po volji. Pa pobogu to se svodi na par komandi u Terminalu.

Stručnjak za odmaganje...

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...
1domagoj1 kaže...
Bypass kaže...

Vidis, vidis, a bas sam se pitao kako to da jos nema ciste Gnome Ubuntu distre. xD

Koliko vidim, treba jos cekati, jer medu malo relevantnih stvari sto sam nasao je ovaj clanak na Phoronixu koji i nije bas preinformativan.

Volio bih da Canonical to prizna kao službeni flavor...

Nije ni Gnobuntu ni Gubuntu nego se zove Ubuntu GNOME - i je službeni flavor, odobren prije par tjedana od canonicala. :)

Wake up, Neo. Let me show you how deep the rabitt hole goes.
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ja sam jako puno jamrao na Unity, nakon nekog vremena mi je sjeo sam od sebe i koristim ga kao jedini DE (neko vrijeme sam u paralelaki vrtio Gnome, KDE, Xfce, Cinamon). Verzija 13.04 (one koje sam isprobavao dos sada) poboljšava situaciju i debelo se razmišljam da li nadograditi 12.04 LTS (kojeg imam na laptopu) ili ga ostaviti kao OS na rezervnom računalu.

Ne razumijem ove spike oko toga da Ubuntu ne valja zbog Unitya, ako tise isti ne sviđa instaliraj DE po volji. Pa pobogu to se svodi na par komandi u Terminalu.

Ma dobar je Unity danas, najvise se jamralo na njega u pocetku kad je bio strasno bugovit.

A ovo zadnje, to i ja govorim. Mislim, svakako da svatko koristi sto mu odgovara, a ne sto mu drugi kazu, ali ne vidim razloga pljuvanja po necemu sto je ocito odlicno napravljen posao bez obzira sto se to tebi ne svida. Sebe smatram power userom i dok bi netko ocekivao da takvi koriste Arch ili Gentoo (koje su isto odlicne distre, ali svaka na svoj nacin), Ubuntu mi je sasvim odlican. Kao sto bi to uostalom bila i bilo koja druga distra, ali eto Ubuntu + Gnome 3 kombinacija mi se najvise svida.

wanderer kaže...

Nije ni Gnobuntu ni Gubuntu nego se zove Ubuntu GNOME - i je službeni flavor, odobren prije par tjedana od canonicala. :)

Aaa, vidim, thx.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 22:50 (1domagoj1).
15 godina

Kod mene je power samo tamo gdje treba uključiti računalo. Smatram da sam obični korisnik a u radu sam uspio otkloniti sve probleme na koje sam naišao (dobro skoro sve jer TV kartica još nije, a sumnjam i da hoće, proradila). Za većinu problema postoje rješenja i tu je Ubuntu zajednica najjača.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Bypass kaže...

Mislim da Gubuntu koristi google kao svoje ime za njihovu internu distribuciju pa su se odlučili za gnoubuntu.

Ad astra peronospora
14 godina
neaktivan
Ubuntu 13.04

Zna li netko jesu konačno ispravili onaj bug zbog kojeg se Ubuntu odbija spojit na Eduroam/Studom mreže? Zbog toga mi je neupotrebljiv a na svim prijašnjim verzijama to radi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
paradajz kaže...

Zna li netko jesu konačno ispravili onaj bug zbog kojeg se Ubuntu odbija spojit na Eduroam/Studom mreže? Zbog toga mi je neupotrebljiv a na svim prijašnjim verzijama to radi.

Hm, covjek se ovdje uspio spojiti najnormalnije?

14 godina
neaktivan
Ubuntu 13.04

On koristi 12.10. Ja pričam za 13.04 koji mi se još od rane development faze odbija spojit na eduroam / studom.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/1104476

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
paradajz kaže...

On koristi 12.10. Ja pričam za 13.04 koji mi se još od rane development faze odbija spojit na eduroam / studom.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/1104476

Joooj, sry, ja sam procitao "na svim prijasnjim verzijama ne radi" - ne znam gdje sam vidio taj "ne" {#}. Ah, vrijeme je za spavanje ocito. xD

EDIT: Citam malo reply-ove, jesi probao ovo?

"Sry, I just want to note that removing "system-ca-certs=true" from /etc/NetworkManager/system-connections solved the problem for me!"

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 0:07 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
Ubuntu 13.04

Koristim ga već dvadesetak dana i super je, jedini problem koji imam je to što trenutno ima problema sa Intel HD3000 (Arrandale), pa se nadam da će do zvaničnog izlaska to biti ispravljeno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
paradajz kaže...

Jesi li prijavio taj bug tamo gdje treba?? Ako nisi onda neće biti nikada ispravljen.  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 8:56 (Buhaha).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice