Tvrtke ne mare za Windowse

poruka: 53
|
čitano: 11.107
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tvrtke ne mare za Windowse".
17 godina

Imate ruznu naviku da naslov stavite u sadasnjem vremenu, a onda navodite predvidjanja raznih baba iz ove i one analiticke kuce. Ne bih rekao da je u pitanju nepismenost, nego zelja za senzacionalizmom i/ili forsiranje stava potaknuto nekim drugim tvrtkama i sl.

Autor je zaboravio upotpuniti naslov: "Tvrtke ne mare za Windowse - Apple prodaje racunala u vrijednosti od 7 milijardi tvrtkama." da bi razlozi silovanja naslova bili jasniji.

44 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Tvrtke ne mare za Windowse
knight kaže...

Imate ruznu naviku da naslov stavite u sadasnjem vremenu, a onda navodite predvidjanja raznih baba iz ove i one analiticke kuce. Ne bih rekao da je u pitanju nepismenost, nego zelja za senzacionalizmom i/ili forsiranje stava potaknuto nekim drugim tvrtkama i sl.

Autor je zaboravio upotpuniti naslov: "Tvrtke ne mare za Windowse - Apple prodaje racunala u vrijednosti od 7 milijardi tvrtkama." da bi razlozi silovanja naslova bili jasniji.

Ne samo da imaju tu opasnu naviku nego im je masa članaka bazirana na subjektivnom dojmu. I kakve su ovo fore sa žešćom prodaje apple računala za poslovne korisnike? Niko normalan ne bi stavio MACa u mrežu jer nema apsolutno nikakvu kontrolu nad tim računalom.

15 godina
neaktivan

Android i Linux ce postati OSovi buducnosti ...

17 godina
W1ck3d8u2z kaže...
knight kaže...

Ne samo da imaju tu opasnu naviku nego im je masa članaka bazirana na subjektivnom dojmu. I kakve su ovo fore sa žešćom prodaje apple računala za poslovne korisnike? Niko normalan ne bi stavio MACa u mrežu jer nema apsolutno nikakvu kontrolu nad tim računalom.

Ma uvijek iznova se predviđanja tih raznih agencija pokazuju kao pucanj u prazno. Statistički bi puno više pogodio bacanjem kovanica nego vjerovati tim analitičkim kućama.

Migraciju sa windowsa mogu zaboraviti jer više manje svi uredi koriste MS Office ili aplikacije koje kao backbone koriste programe pisane isključivo za windows.

Tresla se brda, rodio se miš...

13 godina
neaktivan

Priloženi grafikon pokazuje nešto sasvim suprotno od onoga što sugerira članak. Najveći pad porasta prodaje (negativni trend) pokazuje baš Apple, što je očito posljedica zapunjenosti unutar corporate segmenta. Tj onaj koji je uopće mislio kupiti tako nešto - taj je već kupio... Uostalom pogledajte odnos boja za 2014 godinu. Baš svašta se nekima priviđa.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Analysts are people who are paid to take a stand, while always trying to appear to be disinterested observers (since the appearance of independence maximizes the price they can charge for selling out). Treat them as you would treat nuclear weapons – as an important part of your arsenal, which you want to keep out of the hands of the enemy. Bribe/Hire them to produce "studies" that "prove" that your technology is superior to the enemy's, and that it is gaining momentum faster."

-- James Plamondon, Microsoft

0xBADC0DE

12 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Cognitor kaže...

Priloženi grafikon pokazuje nešto sasvim suprotno od onoga što sugerira članak. Najveći pad porasta prodaje (negativni trend) pokazuje baš Apple, što je očito posljedica zapunjenosti unutar corporate segmenta. Tj onaj koji je uopće mislio kupiti tako nešto - taj je već kupio... Uostalom pogledajte odnos boja za 2014 godinu. Baš svašta se nekima priviđa.

rast od 0 do 8%

je manji nego od 23 do 12%

analiticarska matematika, kako ne razumijes {#}

isto tako, rast s 124 na 134 je cisti znak kako ljudi ne zele windowse

16 godina
neaktivan

Jaka mi je to tvrtka kada dođem u nju a zaposlenici pipkaju po tabletima..... Krešimire 'ajmo malo ozbiljnosti..... ;)

bug caruje, um klade valja

3 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Jaka mi je to tvrtka kada dođem u nju a zaposlenici pipkaju po tabletima..... Krešimire 'ajmo malo ozbiljnosti..... ;)

kako ne - hg spot

15 godina
neaktivan

mac u uredu {#} mislim ajde da je to ured koji se bavi nečime tipa grafički dizajn i foto editing ali eto tipa računovodstvo na mac-u {#}{#}

i eto zaboravih reči uredi inače kada kupuju računala kupuju mac od 20 000 kn 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 20:08 (intel97).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Cognitor kaže...

rast od 0 do 8%

je manji nego od 23 do 12%

analiticarska matematika, kako ne razumijes {#}

isto tako, rast s 124 na 134 je cisti znak kako ljudi ne zele windowse

A ježi ga. A lijepo su mi govorili da nisam kao mali trebao markirati matematiku... Ništa, sada ću mantrati cijelu noć nad grafikonom, pa možda pred zoru konačno spoznam pravu istinu o tome kako ovi koji pišu članke dolaze do takvih zaključaka koje mi obični smrtnici ne možemo spoznati. Kada (i ako) doživim konačno prosvjetljenje sačuvat ću tu spoznaju samo za sebe. {#}.

14 godina
neaktivan
intel97 kaže...

mac u uredu {#} mislim ajde da je to ured koji se bavi nečime tipa grafički dizajn i foto editing ali eto tipa računovodstvo na mac-u {#}{#}

i eto zaboravih reči uredi inače kada kupuju računala kupuju mac od 20 000 kn 

Ajde da riješimo i taj stereotip koji kaže da je MAC za grafički dizajn. MONITOR je vrlo dobar za grafički dizajn, a ostatak hardwarea je precjenjeno govno, i to je ono što ljudi ne razumiju jer im se neda mislit svojom glavom. Korištenjem "sigurnih boja" čak i ta priča s monitorom pada u vodu.

14 godina
neaktivan

Najnovija istraživanja pokazuju da Bug forumaši ne mare za ovakve gluposti od vijesti.

6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Oldy kaže...

kako ne - hg spot

Pa hg spot se bavi švercanjem tehnike odi recimo kupovati stan, turistička agencija itd i pipkaju po tabletu? Totalno neozbiljno samo vi dajite TD ebe se meni ja znam što mislim o nečemu. :p

bug caruje, um klade valja
17 godina
neaktivan

Baš me čude - da nije OEM kompanija kojima MS na silu gura svoj OS, prodaja bi im bila mizerna... Uspjeh isto takav.

Ne znam stvarno šta im je ovo trebalo, nakon Sedmice napraviti ovakavo nešto - da su Osmicu izdali samo za tabletice, razumio bih ali ovako nema logike.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Moj PC  
3 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Baš me čude - da nije OEM kompanija kojima MS na silu gura svoj OS, prodaja bi im bila mizerna... Uspjeh isto takav.

Ne znam stvarno šta im je ovo trebalo, nakon Sedmice napraviti ovakavo nešto - da su Osmicu izdali samo za tabletice, razumio bih ali ovako nema logike.

Ovaj komentar prikazuje elementarno nepoznavanje materije i enterprise segmenta korisnika kao takvih. Pa nije Start meni jedina promjena unutar Windows 8 OS-a. Uostalom, ja u tom Start meniju na laprtopu (nema touch) provodim jednako vremena kao i u starom. Jako malo.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
odjavljen

Frankoviću, nemoj se dat nervirat takvim glupostima. Ni ostatak komentara nije mnogo bolji tako da tu nema puno smisla objašnjavati nešto kao što su Windowsi 8.

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Frankoviću, nemoj se dat nervirat takvim glupostima. Ni ostatak komentara nije mnogo bolji tako da tu nema puno smisla objašnjavati nešto kao što su Windowsi 8.

E moj Tonči, kako sada stvari stoje (ako MS nastavi sa štancanjem ovakvih gluposti kao W8) ja ću ostati na W7 dok god bude drivera za njih.

Ionako, da ne volim koji put zaigrati neku igru, ODAVNO bih se koristio isključivo Linuxima i/ili MacOSom.... A u tome i je kvaka - kad bi Linuxi dobili DX kompatibilnost, sumnjam da bi itko više ikada kupio Windowse...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina
Danyel kaže...

kad bi Linuxi dobili DX kompatibilnost, sumnjam da bi itko više ikada kupio Windowse...

Vrhunsko razmišljanje.

16 godina
odjavljen
Čuj, Metro ti možda smeta, ali meni je "fora". Sam sustav je brži od Sedmice. Što se Windowsa tiče, to je super OS, a to ti pišem s iPada koji se puni na MacBooku. Nisam fanboy niti jednog sustava, a koristim još i Ubuntu, RHEL...
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Čuj, Metro ti možda smeta, ali meni je "fora". Sam sustav je brži od Sedmice. Što se Windowsa tiče, to je super OS, a to ti pišem s iPada koji se puni na MacBooku. Nisam fanboy niti jednog sustava, a koristim još i Ubuntu, RHEL...

Ha, meni Metro jako smeta, nedostaje mi klasični start i, ruku na srce, Sedmica mi je ljepše dizajnirana.

Hebiga, ja sam ti ''stara škola'', naviknuta na funkcionalnost starih dobrih Windowsa NT... Meni je ovo stoga totalni promašaj, treba mi pet klikova za nešto za što mi u Sedmici treba samo jedan (recimo neke stavke u CP-u) a pati i od malog milijuna dječjih bolesti (USB podrška, glomazniji UAC i sl.). Osim toga - nije brža od Sedmice, izuzev bržeg otvaranja nekih aplikacija, ali tih par djelića sekunde nisu vrijedni mog prelaska na novi OS, a kamoli bacanja još para. Sve ostalo radi jednako brzo ili čak sporije od Sedmice (igre i jače aplikacije, npr.). 

Sve je stvar ukusa ali ovo nije trebalo samo zbog ubacivanja Metroa proglašavati novim OS-om. Ništa tu nije revolucionarno (čak ni verzija DX-a), niti je stablnije niti je brže od prethodnih prozora. I ono o čemu cijelo vrijeme trubim - nemam ništa protiv ovog OS-a, ali ga nije trebalo tako agresivno nametati SVIMA - ovo je trebalo nuditi ''tabletomanima'', a nama starim PC-ašima ne vrijeđati inteligenciju. 

Da sam neki veliki ljubitelj tableta - nisam (iako ih posjedujem), stoga vas razumijem ali pokušajte i vi razumjeti mene, zadrtog ''starkelju''... :-))

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 8:00 (Danyel).
16 godina
odjavljen

Ja koristim Windowse od verzije 3.11, a Start izbornik ne koristim još od Viste. Od kad je god uvedena mogućnost tipkanja i pretraživanja Starta, otad nema potrebe za izbornikom kao takvim. To čak nije više ni stvar ukusa, već je objektivno ovo:

mnogo lošije od ovoga:

Dakle, s gledišta upotrebljivosti, korisničkog iskustva, pristupačnosti, preglednosti...
- Što se tiče "USB podrška", ne kužim o čemu govoriš, a ni vezano za UAC i "glomaznost UAC-a" također ne razumijem što želiš reći. Kako UAC može biti glomazan i o kakvoj USB podršci govoriš? Windowsi 8 podržavaju USB 3.0 nativno, dakle samo je bolja "USB podrška", a nikako gora.
- Što se brzine tiče, definitivno ne radi jednako brzo ili sporije niti to ima ikakve veze s OS-om, a nije ni moguće. (Što su to "jače aplikacije"?). Sam sustav po difoltu "diže" manje servisa, manje opterećuje i grafičku karticu i memoriju računala, manje procesa je u startu potrebno i uključeno, a mnogo toga je mjerljivo brže.
- Kad govorimo o Directxu, opet imaš krivo, jer je DX 11.1 itekako bitan, a ne znam ni kako mjeriš stabilnost i u kojoj jedinici. DirectX 11.1 (između ostalog) donosi i važnu podršku za TIR (Target-Independent Rasterization) koji značajno ubrzava AA u D2D-u.
Nitko ti ništa nije nametnuo, ali reći da objektivno (mjerljivo) Win8 nije bolji OS je - pogrešno.

17 godina

Tonci, start izbornik koristim takodje od win 311, ali on odavno nije takav kakvim ga ti prikaza na prvom screenshotu. Ti poredis izbornik win9x sa Win XP/7, umjesto Win7 sa Win 8.
Start izbornik na win7 je mnogo prakticniji od onoga na Win 8 (govorim o DESKTOP PC-u/Laptopu), i to je takodje mjerljivo i objektivno.
Ali ostatak Windowsa 8, ne racunajuci metro, je odlican, brzina, ribboni u exploreru, IE 10, cak mi se svidja i ukidanje transparantnosti (mada donekle fale sjene na prozorima)...sve u svemu, nakon sto sam stavio Start8, Windows 8 je vrhunski OS. Ali glupo je sto sam bio prisiljen na to i sto su od njega napravili ruzni hibrid koji moras "tunati" da bi radio kako treba.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A W7 i W8 izbornik su minimalno različiti jer nude par ikona iznad pretraživanja, no to nudi i Metro. Što iz W7 izbornika nemaš u Metrou?:)

17 godina

Konkretno smeta mi nekoliko stvari:
- glomazan je i bespotrebno razvucen sto otezava rad s njim, jer mis je dovoljno precizan da se je stara velicina start menija dovoljna za ugodnu manipulaciju
- nema zasebno dugme, nego moras gadjati po dnu ekrana (cesto do start menija dolazim misem, kod "casual" aktivnosti koje ne zahtijevaju kucanje teksta, lijeva ruka mi je "ispod brade", tj. naslonjen sam i nije prakticno pritiskanje win tipke)
- pokretanje pretrazivanja je neintuitivno, jer nije vidljiv tekst box, nego eto, krenes sumanuto kucati "nigdje" na otvorenom start meniju, i nakon duzeg koristenja se nisam navikao (a pokusao sam). Pretrazivanje menija pod win8 radi brze, ali se ta brzina mogla jednako implementirati i u klasicni meni).
- i ono sto je meni najiritantnije jeste prelazak iz Metro u Desktop mod i obratno (dakle, kada kliknem u Start-u na neku ne-metro aplikaciju, a vecinom koristim takve). To mi je jednostavno nezgrapno rijeseno i ostavlja utisak nasilnog spajanja 2 potpuno razlicita koncepta. I jos gore, taj start ekran onda ne djeluje kao integralni dio OS-a, nego kao nekakav "zastor" preko ekrana, koji je naknadno instaliran

Nije problem, neko je navikao koristiti ovako, neko onako, mnogima ne treba uopste start meni, a neki ga mnogo koriste. Mogu ja koristiti desktop mode i bez start menija, AKO MORAM.  Da je potpuno ukinuo dektop i potpuno promijenio sucelje, nekako bih i shvatio. Ali ovdje nije stvar "uvodjenja novog", jer Microsoft je zadrzao "standardni desktop", ali ga je zakinuo za "standardni start meni" - i prisiljava me da koristim "metro start meni", tj. da kombinujem ta dva razlicita svijeta.
Ono sto je po mome misljenju trabalo uciniti: omoguciti 3 nacina koristenja: samo desktop (sa obicnim start menijem), samo Metro i kombinovano (tj. kako je sada). Sve to uopste ne bi zakompliciralo stvar, mogao bi to odabrati prilikom instalacije odmah, a zatim imati mogucnost promjene kroz CP. Mislim da bi bilo puno manje nezadovoljstva.

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Slažem se da je trebalo biti odvojeno, ali nikako ne mogu pojmiti kako ti može biti jednostavnije koristiti menije starog tipa od tipkanja u Search. No, vjerojatno se radi o pristupu: ti si više "miš-korisnik", a ja sam više "tipkovničar" pa mi je Win tipka na tipkovnici sasvim dovoljna za Start, kao što mi je i tipkanje brže nego bilo kakvo traženje u više razina izbornika. Stvar pristupa.

Što se desktop moda i Metro moda tiče, ja rijetko imam potrebu prelaziti iz jednog u drugi, a i kad trebam, to se događa praktički trenutno. Vjerojatno je stvar i u brzini računala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 14:40 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja koristim Windowse od verzije 3.11, a Start izbornik ne koristim još od Viste. Od kad je god uvedena mogućnost tipkanja i pretraživanja Starta, otad nema potrebe za izbornikom kao takvim. To čak nije više ni stvar ukusa, već je objektivno ovo: 

mnogo lošije od ovoga:

Dakle, s gledišta upotrebljivosti, korisničkog iskustva, pristupačnosti, preglednosti...
- Što se tiče "USB podrška", ne kužim o čemu govoriš, a ni vezano za UAC i "glomaznost UAC-a" također ne razumijem što želiš reći. Kako UAC može biti glomazan i o kakvoj USB podršci govoriš? Windowsi 8 podržavaju USB 3.0 nativno, dakle samo je bolja "USB podrška", a nikako gora.
- Što se brzine tiče, definitivno ne radi jednako brzo ili sporije niti to ima ikakve veze s OS-om, a nije ni moguće. (Što su to "jače aplikacije"?). Sam sustav po difoltu "diže" manje servisa, manje opterećuje i grafičku karticu i memoriju računala, manje procesa je u startu potrebno i uključeno, a mnogo toga je mjerljivo brže.
- Kad govorimo o Directxu, opet imaš krivo, jer je DX 11.1 itekako bitan, a ne znam ni kako mjeriš stabilnost i u kojoj jedinici. DirectX 11.1 (između ostalog) donosi i važnu podršku za TIR (Target-Independent Rasterization) koji značajno ubrzava AA u D2D-u.
Nitko ti ništa nije nametnuo, ali reći da objektivno (mjerljivo) Win8 nije bolji OS je - pogrešno.

Tonči, ma sve to stoji - ma meni taj ''start'' (kojeg nema) ne odgovara, USB 3.0 podržava i Sedmica, DX11.1 radi i na Sedmici također ali još uvijek nije implementiran kako valja (niti će) u igrama, koje su SVE izgrađene i grade se još uvijek oko stare dobre devetke (samo dodaju neke DX11 ''featurese''), ali ti bi to kao stručnjak trebao znati. I da, manje resursa troši, bolje rukovodi memorijom (i mora - zbog tableta) ali što to ikome u svijetu PC-a znači, pogotovo danas kada gotovo svi imaju BAREM 4GB RAMa? Nemoj mi samo o multitaskingu jer ti to najviše ovisi o aplikaciji (koliko jezgara troši) i procesoru kojeg imaš.

I da, Osmica nije MJERLJIVO bolji sustav. Imaš more benchmarka po netu pa čitaj i uspoređuj. Čak i u nekim igrama W7 daje bolje rezultate, ako ćemo biti baš tolike picajzle vidjet ćemo da je razlika +1 fps u korist Sedmice... :-)) Da, Osmica se brže boota (2-3 sekunde) i tobože brže otvara prozore (0.3s umjesto 0.5s kod Sedmice), da - to mi je ''jako'' značajno... Osim toga, meni je Osmica nepraktična, glupa i dosadna (plus puno rigorozniji UAC i povremeni problemi prilikom spajanja nekih uređaja - vjerujem da će to ukloniti ?). Stoga mi je glupo davati novac, makar cijena bila i simbolična jer sam se toliko ''slijepio'' sa Sedmicom da mi ništa drugo ne treba. Po meni, Sedmica (pogotovo x64) je najbolji OS iz Redmonda do sada. Stabilno, funkcionalno, brzo, lijepo i još uvijek u trendu (što se tiče drivera). Meni sasvim dovoljno.

A ako ćemo iskreno - MacOS šiša debelo i Sedmicu i Osmicu, a dozvoli i da se ponovim - Linuxi (unix) su danas toliko napredovali da im još samo fali DX podrška pa da MS stavi ključ u bravu - osim ako ne nastavi na silu gurati svoje OS-eve u ''partnerske'' tablete i laptope. Da, da ne bi vjerovao - firme baš i nisu oduševljene ovom Osmicom, baš kao ni korisnici.. 

Je li ti sad jasnije?

Uostalom, sasvim mi je svejedno što će se događati sa Osmicom, do Devetke (ilikakoveć) me ne zanima taj projekt, žišku?

I, stoga, kao Windows Osmica je posve nepotreban OS kojeg je trebalo usmjeriti i reklamirati kao sustav namijenjen primarno tabletama. Ako dopuštaš da iznesem svoje mišljenje?

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan
knight kaže...

Tonci, start izbornik koristim takodje od win 311, ali on odavno nije takav kakvim ga ti prikaza na prvom screenshotu. Ti poredis izbornik win9x sa Win XP/7, umjesto Win7 sa Win 8.
Start izbornik na win7 je mnogo prakticniji od onoga na Win 8 (govorim o DESKTOP PC-u/Laptopu), i to je takodje mjerljivo i objektivno.
Ali ostatak Windowsa 8, ne racunajuci metro, je odlican, brzina, ribboni u exploreru, IE 10, cak mi se svidja i ukidanje transparantnosti (mada donekle fale sjene na prozorima)...sve u svemu, nakon sto sam stavio Start8, Windows 8 je vrhunski OS. Ali glupo je sto sam bio prisiljen na to i sto su od njega napravili ruzni hibrid koji moras "tunati" da bi radio kako treba.

Upravo to - W8 moraš ''tunirati'' da bi dobio funkcionalnost W7... 

Inače, meni osobno ti ribboni nisu dragi (nikada bili), 

fali mi transparentnost i sjena (aero funkcije),

a IE10 jednako radi i u Sedmici... Ali IE ne koristim uopće, pored Chromea i Opere nepotreban...

Stoga, zašto prelaziti na Osmicu? Nema razloga, osim ako nist eod onih koji vole uvijek isprobati nešto drugačije. Ko voli nek izvoli - po meni nepotrebno (i blesavo) ako imate Sedmicu koju ste platili i zadovoljni ste s njome.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
odjavljen
Danyel kaže...

USB 3.0 podržava i Sedmica

Ne nativno. Trebaš instalaciju drivera za to. Tu je razlika koja ponekad mnogo znači.

Danyel kaže...

DX11.1 radi i na Sedmici također

Ne, ne radi. DX 11.1 specifikacija se dijeli na fefature levele, odnosno 11_0 unutar DX11.1 nije isto kao i puni 11.1. Primjerice, čak ni posljednja linija Nvidijinih Keplera (serija 6xx) ne podržava puni DirectX 11.1, već to podržava samo AMD serija novih čipova. DirectX 11.1 koji će doći na Windows 7 dijeli se na samo dio mogućnosti. Ovdje imaš relativno dobro napisano: http://www.neowin.net/news/microsoft-gives-in-adds-some-directx-111-features-to-windows-7

Danyel kaže...

DX11.1 radi i na Sedmici također ali još uvijek nije implementiran kako valja (niti će) u igrama, koje su SVE izgrađene i grade se još uvijek oko stare dobre devetke (samo dodaju neke DX11 ''featurese'')

Ne znam odakle ti to, ali nemaš pravo. Već neko vrijeme imamo naslove koji su "izgrađeni oko DX11" ili koji koriste nekoliko bitnih elemenata novog API-ja, kao i DirectX-a 10. "Dobra stara devetka" je uglavnom fallback. A podebljani zaključak je ne samo promašen, nego i smiješan. Odakle ti ideja da se neće implementirati DX 11.1 u igrama? Huh?

Danyel kaže...

ali što to ikome u svijetu PC-a znači, pogotovo danas kada gotovo svi imaju BAREM 4GB RAMa? Nemoj mi samo o multitaskingu jer ti to najviše ovisi o aplikaciji (koliko jezgara troši) i procesoru kojeg imaš.

Da, kao što nikome ne treba više od 640KB. Gle... 4GB memorije nije dovoljno. Pogotovo na prijenosnim uređajima, važno je da je zauzeće resursa manje. Ne samo memorije, nego i procesorskog vremena.

A ostalo neću komentirati.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Danyel kaže...

USB 3.0 podržava i Sedmica

Ne nativno. Trebaš instalaciju drivera za to. Tu je razlika koja ponekad mnogo znači.

Danyel kaže...

DX11.1 radi i na Sedmici također

Ne, ne radi. DX 11.1 specifikacija se dijeli na fefature levele, odnosno 11_0 unutar DX11.1 nije isto kao i puni 11.1. Primjerice, čak ni posljednja linija Nvidijinih Keplera (serija 6xx) ne podržava puni DirectX 11.1, već to podržava samo AMD serija novih čipova. DirectX 11.1 koji će doći na Windows 7 dijeli se na samo dio mogućnosti. Ovdje imaš relativno dobro napisano: http://www.neowin.net/news/microsoft-gives-in-adds-some-directx-111-features-to-windows-7

Danyel kaže...

DX11.1 radi i na Sedmici također ali još uvijek nije implementiran kako valja (niti će) u igrama, koje su SVE izgrađene i grade se još uvijek oko stare dobre devetke (samo dodaju neke DX11 ''featurese'')

Ne znam odakle ti to, ali nemaš pravo. Već neko vrijeme imamo naslove koji su "izgrađeni oko DX11" ili koji koriste nekoliko bitnih elemenata novog API-ja, kao i DirectX-a 10. "Dobra stara devetka" je uglavnom fallback. A podebljani zaključak je ne samo promašen, nego i smiješan. Odakle ti ideja da se neće implementirati DX 11.1 u igrama? Huh?

Danyel kaže...

ali što to ikome u svijetu PC-a znači, pogotovo danas kada gotovo svi imaju BAREM 4GB RAMa? Nemoj mi samo o multitaskingu jer ti to najviše ovisi o aplikaciji (koliko jezgara troši) i procesoru kojeg imaš.

Da, kao što nikome ne treba više od 640KB. Gle... 4GB memorije nije dovoljno. Pogotovo na prijenosnim uređajima, važno je da je zauzeće resursa manje. Ne samo memorije, nego i procesorskog vremena.

A ostalo neću komentirati.

Meštre - znaš i sam da NI JEDNA IGRA DANAS nije napravljena iz temelja u DX11, niti će (ali tu sam zaboravio dodati:) u skoro vrijeme - dok god su sadašnje konzole aktualne. Dobra stara devetka i dalje praši, ma koliko se ti trudio dokazati suprotno. Ako meni nevjeruješ, idi npr. na strancie Cryteka pa ćeš vidjet u DEVELOPER's researchu je li Crysis temeljen na DX11/10 ili 9...

DX 11.1 je isto što i 10.1 - samo marketinški trik. Imam ga i ja (7870) i podržan je u Win7 sa novom zakrpom. Ali je trenutno više modni dodatak nego stvarna korist. a dok ga aktiviraju zapravo neće ni biti aktualan - tada ćemo svi već biti na DX12 vjeroajtno (dolaze nove konzole)... Karikiram, ako me razumiješ.

Nitko nije rekao da je 4GB dovoljno, nego da ljudi danas mahom imaju BAREM 4GB. I sam potvrđuješ ono što sam napisao - u prijenosnim uređajima važno je što manje trošenje resursa...

Sad izvoli i dalje dokazivati nedokazivo.

I mene ne zanimaju tehnički podaci, već govorim iz rakursa običnog, prosječnog korisnika kojeg ne zanimaju bespotrebni (i većinom marketinški) detalji. Žišku sada malo bolje?

Ma naravno.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice