Je li to neki novi socket koji je unatrag kompatibilan s AM3 ili je to AM3 koji je unatrag kompatibilan s AM2+?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
AMD-ove inačice 6-jezgrenih čipova za šiti krug korisnika u prodaju kreće sljedećeg mjeseca.
Haaaa,haaa.Dobar tipfeler!A možda je neka sugestija? :))))
Tekst na naslovnoj stranici buga "Thuban u travnju"
P.S.Nije zlonamjerno,samo je stvarno ispalo smiješno. 
Nikom nije "zapalo" za oko?
A baš je dobra! :)
Moguć materijal za "Zločestu stranicu"? 
ufff sviđa mi se što je kompatibilno s AM3
i kako su naveli jeftine cijene bit će tu shoppinga mozda :D
Skrenuo bih pozornost na jednu previđenu činjenicu - čini se da trenutni softver suboptimalno iskorištava CPU-ove koji nemaju 2n broj jezgri (2, 4, 8, 16...).
Ne znam točno vrijedi li to općenito za sav softver ili samo za određenu klasu softvera, ali problema nesumnjivo oko toga ima.
Koliko sam ja uspio shvatiti, virtualizacijski softver, DSS i baze podataka nemaju problema s time. Čini se da je upravo dosta problema sa softverom koji se bavi 3D renderingom (3D Studio Max) - s obzirom da je to dosta bitno mnogima na ovom forumu, ne znam može li se to generalizirati i na igre....
Detalji ovdje.
Ako AMD ne isfura novi socket mogao bi dobiti dodatnu popularnost jer me iskreno nervira kupovati novu ploču svake godine.
Jedino me smeta što AMD nema bolje mobile procove....
zašto tako glupa imena daju procesorima,kod intela i7 zvuči jako dobro
Taman san se ponada. i7 920 kosta skoro isto ka prije godinu dana, pa san intenzivno navija za AMD, ali jednostavno Nehalem je predobra arhitektura za multithreaded aplikacije. Thuban mu nije ni do koljena. Sta znaci, da ce se i7 placat previse do daljnjega.
Taman san se ponada. i7 920 kosta skoro isto ka prije godinu dana, pa san intenzivno navija za AMD, ali jednostavno Nehalem je predobra arhitektura za multithreaded aplikacije. Thuban mu nije ni do koljena. Sta znaci, da ce se i7 placat previse do daljnjega.
Ne kužim na osnovu čega si dobio takav zaključak?! 
Ako imaš nekakav test, podijeli ga s nama da se i mi "prosvijetlimo"!
To mu je codno ime arhitekture na tržište će ići pod imenom Phenon II x6.
sve su to arapska imena jer su arapi dosta investirali u AMD
Ja to preskačem idem direktno na bulldozer-a. Ovo je vjerovatno zadnja iteracija k8 arhitekture i napokon ide nova.
Ne kužim na osnovu čega si dobio takav zaključak?! 
Ako imaš nekakav test, podijeli ga s nama da se i mi "prosvijetlimo"!
Potrazit cu. Prije neki dan san naletija na usporedbu Westmere vs Magny Cours, znaci serverske inacice i da je Intel na 2.93 bija skoro duplo brzi od AMD-a na 2.6. Tako da nije Thuban u pitanju, ali ... opet to je taj red velicine.
Ista stvar je bila i7 vs Phenom 2. U vecini slucajeva je Phenom 2 bija dobra kupovina, ali u specificnim (3D rendering, koji najvise profitira od vise threadova) Intel je bija bar 30% brzi na istoj frekvenciji.
Ja to preskačem idem direktno na bulldozer-a. Ovo je vjerovatno zadnja iteracija k8 arhitekture i napokon ide nova.
Nisu li Phenomi K10?
Krivo, desktop procesori dobivaju kodna imena po zvijezdama, a serverski procesori po trkaćim stazama
Krivo, desktop procesori dobivaju kodna imena po zvijezdama, a serverski procesori po trkaćim stazama
Da ali ta imena su arapskog porijekla, vecina njih, u tome je bit...tuban, istanbul i drugi da nenabrajam...
Išao sam malo guglat da vidim, th'uban arapska riječ za zmiju, Thuban - ime zvijezde, Istanbul - korišteno ime kao i kod drugih svjetskih gradova u kojima se održavaju F1 utrke... Ima i članak baš o tome...
http://www.brightsideofnews.com/news/2009/5/1/amd-opteron2c-phenom-codenames-explained.aspx
Odlično!
Niže cene, komptabilnost sa AM3 i još mi je draže kada čujem AMD.
Koji će mi Intel da mu plaćam i nalepnicu.
Za kućnog korisnika koji igra igre i ostale stvari je predobar AMD.
Svaka im čast što misle i na one sa kraćim džepom.
Uglavnom, bitno je da će cene od quada pasti pa možda uzmem jedan.
Nisu li Phenomi K10?
To je K8 na steroidima sa L3 cache-om i dodanim SSE4 i još nečime...
Deneb je zvijezda.
Windsor,Agena,Brisbane,Barton,Venice,Newcastle... sigurno nisu zvijezde.