Sve ili ništa za Windows Phone

poruka: 81
|
čitano: 12.117
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve ili ništa za Windows Phone".
17 godina
Re: Sve ili ništa za Windows Phone
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Uzmi u obzir da mobile procesori nisu ista stvar kao i desktop procesori. Gigaherci ne znace nista.

Da, kako to?:)

Kako to da dual core atom nije ni blizu nekom c2d na istom taktu? A onda to prebaci na jos manje i jos stedljivije procesore.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 23:56 (tnakir).
16 godina
odjavljen

To je sve nebitno. Dakle, ako 1GHz Snapdragon uredno vrti 3D igre, nema nikakvog razloga da je preslab za OS. Dakle, o tome da hardver nije dorastao, nema govora.

14 godina
protjeran

Neznam nisu razmišljali dovoljno unaprijed. Kojeg vraga su uopće išli radit onaj Tango. A kaj se tiče toga da neču dobit wp8 i nisam razočaran (optimus7 se drži i izgleda ko da bi mogao još 5 godina radit). Promjena bi mi dobro došla tbh. Ako opet na wp8 ponove greške koje su imali s wp7 odustajem njih. Isto tako ako svi MS servisi nebudu dostupni u RH nemojte ni razmišljat o wp8...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Tonči kaže...

To je sve nebitno. Dakle, ako 1GHz Snapdragon uredno vrti 3D igre, nema nikakvog razloga da je preslab za OS. Dakle, o tome da hardver nije dorastao, nema govora.

Možda i nije pitanje može li se ili ne, nego koliko je komplicirano i isplati li se (ne nužno financijski, iako je i to upitno, nego više u pametnom trošenju resursa). Nema niti Microsoft beskonačno ljudi: lako je zamisliti, a teže sve uvijek ostvariti u nekom razumnom vremenu pa se rade kompromisi. Dugoročno je za sve bolje napraviti bolju 8-icu nego trošiti resurse za krpanje nečega što nakon 6 ili 12 mjeseci neće biti bitno. Znaš i sam to, i sam si programer.

Realno, WP7 su uzimali early adopteri koji bi ionako na kraju uzeli WP8 telefon nove generacije, jednostavno zato što tako funkcioniraju. Onima kojima je to nebitno, bit će nebitno i hoće li dobiti upgrade. Treba gledati beyond ovog geekovskog foruma, ovo je ipak consumer uređaj. Moja žena je već rekla da joj ne treba niš novo, da je više nego zadovoljna i ovako telefonom - ima LG Optimus 7, a dobit će moju Lumiju 800 kad ja ubodem WP8. :-)

Osim novih aplikacija, kojima će isto trebati neko vrijeme da se "zalaufaju", gotovo da ti bez hardvera i nema koristi išta drugo (osim start menija, koji ćeš dobiti). A kad se aplikacije namnože, onda će već biti vrijeme za novi telefon.

Domagoj
16 godina
odjavljen

Slažem se, trebali su otpisati i cijelu jezgru sustava (a opet je sve NT kernel, registry itd. stari file sistem...), ja sam za. :) No, žao mi je što stari uređaji koji to definitivno mogu, neće dobiti novi sustav i to ne zbog novih mogućnosti hardvera, nego nove jezgre, native koda itd. Native radi i sada, ali samo ako crackam ROM i otključam sve ručno.

No, krajem godine umire i ugovor pa sigurno sjeda WP8 telefon :D

17 godina
moderator
Buju gospoda s onog drugog foruma nesto smislili :-)
Domagoj
13 godina
Domagoj kaže...
Buju gospoda s onog drugog foruma nesto smislili :-)

Polažemo sve nade u XDA. {#}

Senaid
15 godina
neaktivan

Bas me zanima sto tocno ulazi u 7.8 update osim novog start screena...Bilo bi ljepo kad bi dobili novi ie10.

0 0 hvala 0
13 godina

Da, IE10 bi mi bio jedino što trebam od novog OS-a, nije ni sadašnji IE loš, ali se ne bih bunio ni pravom multitaskingu.

Senaid
16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Da, IE10 bi mi bio jedino što trebam od novog OS-a, nije ni sadašnji IE loš, ali se ne bih bunio ni pravom multitaskingu.

S obzirom na blamažu na predstavljanju Surface-a ,hvala ,ne hvala. (barem dok ga ne srede)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 0:12 (kizo2703).
17 godina
moderator
kizo2703 kaže...
royalhero kaže...

S obzirom na blamažu na prestavljanju Surface-a ,hvala ,ne hvala. (barem dok ga ne srede)

Beta OS-a na hardverskom prototipu? Nisi valjda očekivao da radi! :-)

Domagoj
17 godina
moderator
royalhero kaže...

Imaš pravo, IE10 bi bio nice i potreban.

Domagoj
16 godina
neaktivan
Domagoj kaže...
Beta OS-a na hardverskom prototipu? Nisi valjda očekivao da radi! :-)

Nisam uopće ništa očekival.

Iskreno rečeno ,(pošto imam Win 8 od prvog leaka do RP-a) sve te Metro aplikacije (uključujući i Metro IE10) mi izgledaju ko da su još u debeloj Alphi!

Ali samom OS-u (barem ovoj desktop verziji koju imamo prilike isprobavat) nemam prigovora ,osim nekih grafičkih rješenja.

A ono najgore tek dolazi - kad ga još ''ogule'' i od Aera ,neću znat koji OS je ružniji : dosadno sivo-bijeli OS X ili totalno izbjeljeni Win 8 (dobro ,kod Win 8 ćeš barem moći mijenjati boju rubova ,možda)!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 0:44 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Domagoj kaže...
royalhero kaže...

Imaš pravo, IE10 bi bio nice i potreban.

+

Bing maps zamijeniti s Nokia maps kao u wp8

Mogućnost prebacivanja između wp7 i wp8 sučelja (onaj kanal s strane mi je prirastao srcu)

Pravi multitasking (meni) nepotreban, ali ovo 2 gore + ie10 bi volio vidjeti (eventualno još i hrv tipkovnicu + predložene riječi kod pisanja)

P.S. Kreću glasine da će s izlaskom wp8 sadašnji stari modeli postati jeftinjaci za slabija tržišta tako da će (možda) biti još života  za njih. Uostalom ovih 100 000 aplikacija neće pobjeć nigdje s izlaskom wp8 makar i svi odustali od wp7

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 0:33 (Paolo2612).
16 godina
odjavljen

Išao sam provjeriti i još uvijek AppHub ne radi za Hrvatsku. LOL.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 7:22 (Tonči).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

S obzirom na blamažu na predstavljanju Surface-a ,hvala ,ne hvala. (barem dok ga ne srede)

To je normalno da se touch zblesira s vremena na vrijeme,kolko puta sam vidio na frendovom iphonu 4 da se to desilo isto tak i na starijem 3gs-u.Na mojim bivsim androidima i sad na trenutnoj lumiji.Napravis lock i unlock i odblesira se.Vau zamisli problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 11:17 (kach).
16 godina
neaktivan
kach kaže...

To je normalno da se touch zblesira s vremena na vrijeme,kolko puta sam vidio na frendovom iphonu 4 da se to desilo isto tak i na starijem 3gs-u.Na mojim bivsim androidima i sad na trenutnoj lumiji.Napravis lock i unlock i odblesira se.Vau zamisli problem.

Gle - znam ,sve je to OK ,ali bitno je da se laje da je MS (opet) zayebo. Appleu se to ne može dogodit!! {#}

13 godina
neaktivan

Dugo nisam vidio ovoliko WP fanatizma na jednom forumu.

MS je odhebao sviju koji su kupili WP7 i sada ga oni pravdaju da ti mobovi nisu dovoljno jaki da pokrenu WP8? WTF? Jedan od HTC-ovih modela na launchu 8-ice će biti s jednojezgrenim 1GHz procesorom, kako on može pokrenuti WP8?

WP je lijep, šaren i brz ali nema ni trećinu mogućnosti kao android/ios, dovraga tko to ide izdati os u današnje vrijeme bez podrške za više jezgri, MS je lijepo sviju oprao i sada ih tjera da kupe novi mob za novi os koji će imati sve što je i WP7 trebao imati od početka.

Osobno čekao bih još godinu dana nakon izlaska WP8 da vidim jel već spremaju 9-ku i natjeraju opet korisnike na mjenjanje moba ili će napokon shvatiti koliki su moroni.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

LOL ,iz kojeg si ti svemira ispal na Zemlju?! {#} Više je jabučara i ostalih ***čara na ovoj i ostalim temama o WP-u nego svih ostalih skupa!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 11:42 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Hydralisk kaže...

Dugo nisam vidio ovoliko WP fanatizma na jednom forumu.

MS je odhebao sviju koji su kupili WP7 i sada ga oni pravdaju da ti mobovi nisu dovoljno jaki da pokrenu WP8? WTF? Jedan od HTC-ovih modela na launchu 8-ice će biti s jednojezgrenim 1GHz procesorom, kako on može pokrenuti WP8?

Taj HTC model je samo glasina tako da nema govora o varanju kupaca (bar dok se te glasine ne pokažu točnima)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 11:58 (Paolo2612).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

LOL ,iz kojeg si ti svemira ispal na Zemlju?! {#} Više je jabučara i ostalih ***čara na ovoj i ostalim temama o WP-u nego svih ostalih skupa!! {#}

I to puno govori o WP-u, očito da se boje za svoje

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice