Surface 3 stiže ove godine?

poruka: 114
|
čitano: 7.476
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Surface 3 stiže ove godine?".
18 godina
neaktivan

I šta da ti ja sada kažem Tonči. Imao sam ga namjeru kupiti i prije nego su objavili da će na tom događaju biti popust za sudionike. Čisto iz svih razloga koje sam ti naveo. I nevidim problem u tome da pričam iz vlastitog iskustva. Da li to znači da ti pričaš iz iskustva miljon ljudi ili pričaš tako samo zato što svi pričaju o tome tako? Mislim, tu bi se sada dalo ući u neke dublje teološke rasprave, ali ja nemam ni vremena ni volje se raspravljati s zealotima neke tehnologije. Specijalno nakon izjave da je ekran smeće. Moguće je da imaš problema s vidom. Uzivaj u svom iPad Airu i neka ti donese puno sretnih trenutaka, mazi ga, pazi ga i gledaj taj retina ekran. Ponekad se zapitaj koliko je puta Apple svojim korisnicima preprodao istu stvar ali drugačije zapakiranu.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 20:05 (mfrankovic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Surface 3 stiže ove godine?
memulica kaže...
Envy kaže...
memulica kaže...

Možda sam bio malo pregrub prema 'his precious' Surface uređaju, ali stvarno ljudi za koji će vam đavo Surface ?

Isto kao kada bi ja rekao 'koji će tebi đavo dres Manchester Uniteda.. E moj memulica sa preko 40 TD-ova u ta tri posta koja si napisao ode ti dđaba 5 godina karijere na ovom forumu. Svašta!

Jedno je mijenjati dresove od 10tak funti, a drugo je govoriti o skupim&nepotrebnim uređajima od 1000 dolara ko o dresovima.

Čak i bogati snobovi ga zaobilaze, pa jedino mogu zaključiti da su mi 40tak TDova podjelili članovi neke sekte. Trećeg nema.

Evo taj moj Asus je bio 2700kn, za 2500 imaš i manjih Dellova, a već za 3500 odličnih uređaja. Surface je malo više onako dizajnerski i jaki uređaj, ali Microsoftovi proizvodi sigurno na njemu rade najbolje, pa zašto ne uzeti i njega?

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Najbolji je upitan element. Naime, za C# razvoj primjerice, odličnim ga čini Resharper plugin, a to je proizvod izvučen iz IntelliJIDEA proizvoda iste tvrtke. Meni je najdraži iz malih razloga kako upravlja nekim elementima, ali najbolji je već diskutabilno. Bolji od njega objektivno jest cijeli JetBrainsov opus. VS je često spor, bugovit, IntelliSense nepouzdan i tako to... :)

Nisam ni rekao da je savrsen. Dapace.

No ako ga usporedim sa recimo Xcodeom, VS je par kopalja jaci. Eclipse i sl. izbljuvke necu spominjati iz pristojnosti.

Najbolji je mozda teska rijec. No iskreno, nisam radio na boljem. JetBrains nisam pretjerano koristio, nisam ni imao potrebe. Iako vidim da ga svi hvale uzduz i poprijeko.

17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...

I šta da ti ja sada kažem Tonči. Imao sam ga namjeru kupiti i prije nego su objavili da će na tom događaju biti popust za sudionike. Čisto iz svih razloga koje sam ti naveo. I nevidim problem u tome da pričam iz vlastitog iskustva. Da li to znači da ti pričaš iz iskustva miljon ljudi ili pričaš tako samo zato što svi pričaju o tome tako? Mislim, tu bi se sada dalo ući u neke dublje teološke rasprave, ali ja nemam ni vremena ni volje se raspravljati s zealotima neke tehnologije. Specijalno nakon izjave da je ekran smeće. Moguće je da imaš problema s vidom. Uzivaj u svom iPad Airu i neka ti donese puno sretnih trenutaka, mazi ga, pazi ga i gledaj taj retina ekran. Ponekad se zapitaj koliko je puta Apple svojim korisnicima preprodao istu stvar ali drugačije zapakiranu.

Zealote?:) S obzirom da radim paralelno baš na 4 platforme (i toliko mašina nesretnim slučajem), ovo je besmisleno. Ali dobro. Ti kupi ASUS T100 i uživaj i "odličnom ekranu". :)

jumboY kaže...

Najbolji je mozda teska rijec. No iskreno, nisam radio na boljem. JetBrains nisam pretjerano koristio, nisam ni imao potrebe. Iako vidim da ga svi hvale uzduz i poprijeko.

Bez ReSharpera VS je upola dobar kako može biti. Eventualno CodeRush dodaš. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

"Svi programi ikada napisani za Windowse" je izmišljotina i jednostavno netočno za Windowse 8.1. "Sistem je puno moćniji pa se lakše pregledava web", možeš li pojasniti po čemu je to "sistem puno moćniji" i zašto bi to nešto olakšalo pregledavanje weba i u odnosu na što? Na Surface tablete? "Općenito računalo" - što to znači?

Ekran je smeće. Vidio sam ga.

Naravno da je tebi smeće, a bar 5 recenzenata ga je ocijenilo odličnim, isto kao i bug. Sistem je puno moćniji od apple-a, to se valjda razumije. Ako neki program slučajno ne radi postoje dosbox, emulatori, virtualna mašina.. I tako razne stvari koje se na windosima mogu a na ipadu ne mogu. Jesam li spomenuo hdmi izlaz, te usb port? Ili će to postati fora tek kad apple izbaci?

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Naravno da je tebi smeće, a bar 5 recenzenata ga je ocijenilo odličnim

http://www.t3.com/reviews/asus-transformer-book-t100-review

Ovi nisu oduševljeni, prvi rezultat na Googleu. Nisam bio ni ja. Čak je i Microsoftov Surface 2 drastično bolji od tog ASUS-a.

Valjda je do standarda.

17 godina
mfrankovic kaže...

* * * Da treba kupovati prema vlastitim potrebama a ne prema tome sto je trenutno in. * * *

Upravo ono što sam ja gore negdje spomenu. Dogovorite se čemu će vam služiti uređaj pa da ih onda uspoređujemo zašto mi je taj i taj uređaj bolji od toga. :)

BlueMax kaže...

Daj ljudi prestanite vise s CAD-om i tabletima. Radim u CAD-u 20 godina i nema tog tableta koji moze omoguciti normalan rad u CAD-u.

Ja znam starog, sada u mirovini, inžinjerea koji je radio u TTU (Tvornica Transportnih Uređaja, najveća u Ex Yu) za njega je, tabla za crtanje,olovke od 5B do 5F, oštrilo, gumica svetinja.. O riječi AutoCAD nikada nije čuo.. ali vuče čovjeka nostagija pa da ako ima neki program gdje bi on rado nešto nacrtao. Naravno, pokažem, mu i kroz 7 dana malo odukujem u SketchUp-u, ne mogu vam opisati zadovoljstvo koje nije mogao sakriti. Ja sam naveo svoj primjer i opet ponavljam, ozbiljni poslovi najvažnija stvar je stolica, ali hodajući po gradilištima vidjam masu ljudi sa papirima isprskanim od maltera, sada već polako, rekao bi na kapaljku vidim ljude koji nose tablete sa šljemovima i pokazuju nešto ovim radnicima.

I slažem se sa tobom, nema tog tableta koji bi omogućio normalan rad u CAD-u ali, definicija 'normalnog' u današnjoj hyperprodukciji je poprilično širok pojam.

mfrankovic kaže...
Jakovp kaže...

Zašto onda nisi kupio asus t100? Ispravlja sve mane surfacea, a košta samo 3000kn.

Zato što me Surface 2 koštao $160. {#} Što se mene tiče, Surface mana nema.

Brate ali vidio sam sada 512 GB Surface Pro, kota $1800, bez onih periferija i sitnica koje se bez problema navuku na $2200, preskupo brate preskupo. Da je ekran vrhunski (recimo 4k), mislim generalno da je sve vrhunsko na njemu i da znam da će mi trajati jedno 5-7 godina, možda ali možda bi mogao razmisliti da dam toliki novac.

l.p. svima. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 22:01 (Envy).
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

http://www.t3.com/reviews/asus-transformer-book-t100-review

Ovi nisu oduševljeni, prvi rezultat na Googleu. Nisam bio ni ja. Čak je i Microsoftov Surface 2 drastično bolji od tog ASUS-a.

Valjda je do standarda.

Gledaj, treba uzeti u obzir za koju cijenu to ide.

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Transformer-Book-T100TA-C1-GR-Convertible.106219.0.html

Ovdje je detaljniji review, naravno da nije najbolji na svijetu, ali samo zapamti koliko košta, i šta se dobije za te pare u odnosu na konkurenciju.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
odjavljen

A čuj, to je "solidan uređaj". Ne pada čovjek u nesvijest ni zbog tog Atoma ni 2GB memorije, a ni ekran ne oduševljava. Nije konkurencija Surfaceu (baš previše), a inferioran je kao tablet iPadu. Svašta možeš teoretski, ali s obzirom na dijagonalu, prije se natječe s tabletima, nego ultralakim laptopima. U teoriji je super, u praksi ne znam baš.

Mislim da je ključno što želiš. Ako Marin treba Surface za prezentacije i poneku ekscelicu, onda mu je i RT super jer se odlično integrira u njegovu radnu okolinu. Ako puno čitaš, uživat ćeš u iPadu Mini/Air s Retinom i Nexusu 7 (imaš li sreće da ne naletiš na bug s baterijom). Ništa od toga nije za produkcijski posao. Jedini lagani uređaj koji zaista može biti upotrijebljen kao radno računalo gdje generiraš sadržaj, a ne konzumiraš, je ThinkPad X serije ili MBAir. Poneki Vaio Pro nije loš također, dapače. Naravno, cijena tih alata je ipak druga klasa.

Iskreno, mada se to ne čini tako iz onoga što pišem, volio bih da Surface ima iPadov ekran, neki dobar 64-bit Snapdragon s 4 jezgre i 4-8GB RAM-a na 64GB diska i sve za cijenu koju traže sada. Nažalost, to je nemoguće s ovim CEO-om i redovnim neredom u dev zajednici, iako bi umjesto stvaranja samo gubitaka, to Microsoftu barem priskrbilo tržište. Vjerujem da će Surface Pro imati mnogo više šanse s Broadwellima na 14nm kad ih Intel konačno izbaci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 22:34 (Tonči).
14 godina
neaktivan

Iskreno nije to top uređaj, za tu cijenu nećeš naći bolje u nijednom svijetu i ni s ijednim OSom!

Ali ja sam na njemu radio u Adobeu neke stvari, dobar je za rad navečer u naslonjaču il krevetu, za nositi posao negdje van itd., te neke stvari NE možeš na iPadu. Zato smatram da je iPad nepotreban i loš uređaj.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 22:49 (logik).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

fullhd na 10" je i vise nego dosta

naravno bolja rezolucija bi bila... bolja, al nije potrebno

surfanje nema sumnje da je daleko bolje na win8 nego na ios

jednostavno podrzaje sve na internetu i alternativni browseri su premocni

gledanje filmova takoder, na win ima i najvise playera i lakse je skinut

film preko onog programa sa zelenom ikonom

uglavnom sve za sto tablet sluzi, win je bolji

istina, ima vise touch friendly aplikacija za ipad

al to se svede na neke razbibrige za djecu, ne ozbiljne aplikacije...

prodaja nije bas nesto super, al nije to mjerilo korisnosti

90% nogometasa koristi beats slusalice, al isto su smece

Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
odjavljen

{#}     

16 godina
odjavljen

Baš sam išao gledati, ipad air 64 gb košta 6500 kn, o čemu mi pričamo, ajme... {#} 

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
15 godina
Jakovp kaže...

Baš sam išao gledati, ipad air 64 gb košta 6500 kn, o čemu mi pričamo, ajme... {#} 

Kolega, neću reći da nisi u pravu sad odmah, dok ne staviš link od kuda tebi takve cijene, obzirom ja znam najmanje dva dućana gdje je cijena znakovito manja! 

Stoga; pics or didn't happened!!!! 

ATJ Lučko
14 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
Jakovp kaže...

Kolega, neću reći da nisi u pravu sad odmah, dok ne staviš link od kuda tebi takve cijene, obzirom ja znam najmanje dva dućana gdje je cijena znakovito manja! 

Trola lika po obicaju. Zanemari ga.

14 godina
neaktivan
on je vjerojatno mislio na ipad air 64gb s 4g...taj je najjeftiniji kod nas 6500 kn po nabavi.net a bez 4g verzija prema nabavi kosta 5500kn
Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zealote?:) S obzirom da radim paralelno baš na 4 platforme (i toliko mašina nesretnim slučajem), ovo je besmisleno. Ali dobro. Ti kupi ASUS T100 i uživaj i "odličnom ekranu". :)

Pa eto i ja koristim trenutno dvije platforme a koristio sam ih sve (BB, iOS, Android, WP) pa ni to nije bilo dovoljno da me se etiketira kao MS fanboy-a. Necu ja kupit ASUS kad imam Surface 2. I ja sam pričao o ekranu na Surface 2 koji je Full HD a ne ekranu na ASUS hibridu.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 9:27 (mfrankovic).
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Pa eto i ja koristim trenutno dvije platforme a koristio sam ih sve (BB, iOS, Android, WP) pa ni to nije bilo dovoljno da me se etiketira kao MS fanboy-a. Necu ja kupit ASUS kad imam Surface 2. I ja sam pričao o ekranu na Surface 2 koji je Full HD a ne ekranu na ASUS hibridu.

moze te se etiketirati fanboyem iz nekih izjava.

"Za mene surface nema mane" - oprosti ali ovo je tragikomicna izjava. Nebitno da li govorimo o Surfaceu, iPadu, bureku ili Mercedesu S klase. Ja, nazalost, nikad nisam imao, pa ni vidio nesto bez mane.

Ako jedan uredjaj ima bolju rezoluciju od nekog drugog, onda je to ovom drugom mana. Nebitno koliko je to dealbereaker, to je mana. Da ne govorim o masi ili autonomiji kao glavnim znacajkama tableta.

Mozes reci kako si za 160$ zadovoljan onim sto si dobio jer tesko je ocekivati vise, ali bez mana...?

Moram priznati da je Surface poceo ostvarivati zanimljive rezultate. Do sad bi na Bug onlineu clanak koji najavljuje novi Surface imao 1-2 komentara dok bi onaj s najavom iPada imao 20-30 stranica. iPadi su izgleda sve manje zanimljivi dok Surface evo, 4 stranice.

Ovim tempom do 2020.godine... :)

17 godina
odjavljen

Microsoft je samo prošle dvije godine uložio i marketing ogromne novce, dodano na milijardu dolara koju su izgubili na Surface RT modelu. Čak su plaćali u nekoliko navrata developerima da razvijaju za WinRT platformu (Surface), dijelili ih na događajima i sl. Krenuo je bio i program da se praktički poklone MVP-ima. Poklonjeni su školama po SAD-u "za korištenje Binga". Nije čudno da se o Surfaceu priča, agresivni su s kampanjom, ali moraju hitno nešto promijeniti sa samim uređajima, jer su osim za $160 tržištu nezanimljivi. Da bi danas ušao na tržište i uhvatio značajan postotak, trebaš više od "imamo Office na njima", a trenutno je to jedina prednost Surfacea - igranje na vendor lock-in koji u vrijeme dominacije Androida nad ukupnim i iOS-a nad high-end tržištem, nema vrijednost. Sve dok cilja tržište koje je naviknuto na Windowse, do tada to pali, no mobiteli i tableti ne poznaju Windowse pa je Microsoft tu nebitan. Zato je izrazito važno da Surface 3 nekom od karakteristika zasjeni konkurenciju, a da pritom ne košta više.

16 godina
odjavljen
jumboY kaže...
ATJLučko kaže...
Jakovp kaže...

Trola lika po obicaju. Zanemari ga.

Haha, baš trolam da. Javila se dežurna ekipa koja vodi riječ na svakoj temi... Evo priznajem grešku, gledao sam model sa mrežom, on je 6500, a bez mreže je 5500. JAKA RAZLIKA {#}

Za 2200 kn  manje se dobije punokrvni kompjuter.. Ali dobro, valjda oni koji kupuju ipad znaju zašto im treba okrljaštena verzija kopmjutera koje je još k tome skoro duplo skuplja.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18895

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=19043

Gledao sam u hgspotu jer imaju oba modela.

EDIT: A da ne komentiram to što naplaćuju 1000kn za taj cellular, prestrašno.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 11:59 (Jakovp).
18 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
moze te se etiketirati fanboyem iz nekih izjava.

"Za mene surface nema mane" - oprosti ali ovo je tragikomicna izjava. Nebitno da li govorimo o Surfaceu, iPadu, bureku ili Mercedesu S klase. Ja, nazalost, nikad nisam imao, pa ni vidio nesto bez mane.

Ako jedan uredjaj ima bolju rezoluciju od nekog drugog, onda je to ovom drugom mana. Nebitno koliko je to dealbereaker, to je mana. Da ne govorim o masi ili autonomiji kao glavnim znacajkama tableta.

Mozes reci kako si za 160$ zadovoljan onim sto si dobio jer tesko je ocekivati vise, ali bez mana...?

Moram priznati da je Surface poceo ostvarivati zanimljive rezultate. Do sad bi na Bug onlineu clanak koji najavljuje novi Surface imao 1-2 komentara dok bi onaj s najavom iPada imao 20-30 stranica. iPadi su izgleda sve manje zanimljivi dok Surface evo, 4 stranice.

Ovim tempom do 2020.godine... :)

Pa ovo je ko da pričam s sobom punom disleksičara. Pa za mene nema mana. Bez obzira koliko sam ga platio, ono što sam htio to sam dobio. Nije mi mana ako bi želio da ima krila i da leti. To mi ne treba. Treba biti realan i od proizvoda očekivati ono što je realno moguće, a ne kupit nešto pa onda po forumima trolat kako ne valja ništa i kako su mogli ugradit i satelitsku antenu. I opet, to me ne čini fanboy-em, ali kako vidim ti nemaš pojma uopće što to je.

17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
za mene

Ovo je ključno. :)

17 godina
BlueMax kaže...
* * *

* * * Do sad bi na Bug onlineu clanak koji najavljuje novi Surface imao 1-2 komentara dok bi onaj s najavom iPada imao 20-30 stranica. * * *

Pa pogledaj malo tko komentariše ove četiri stranice, ti, jumbo, frankovic, tonči, te moja malenkost i zalutali lik sa dresom u Manchester Unitedu, koji je sve potakao ili je pak samo troller. A onda pogledaj tko komentariješe iPad, iil iPhone novosti, nisi glup to se vidi, ali jasno je tko ima ozbiljne argumente a tko priča nešto tipa (kako li se zvao taj momak') "u mom razredu ne znam nikoga tko ne bi poželio iPhone."

Takav je trend.. primjeti da za svaku IT kompaniju imaš onih koji su u nekom taboru i oni koji nisu. I imaš onih (poput mene) kojeg živog zaboli đon, za svaku IT kompanijeu. Najdraže mi je pljuvati po Googlu, tu najvie dobijem TD-ova, jer na ovom forumu Google je na neki način svet, u njega se ne zadire. MS volim jer mi je W8.1 končačno savršen OS, nema više te daj Javu, te daj .net framework, te daj antivirus. Instaliram WInrar + K-Lite Mega Codec pack (a iz bez toga se može) i mirna Bosna.

A ono što sam posebno primjetio, su komentari na Facebok vijesti.. svi fino zašute kao da je nuklearna bomba pala na svaku pozitivnu objavu facebook vijesti.. jer naravno nama bugovcima je iz poniženja napraviti profil na FB, to je za djevojčice i za tinejdžerice, mi kao furamo reddit i sl.

l.p.

15 godina
Evo sa GSM Arene, nešto što bi moglo pojasniti neke stvari, koliko valja neka stvar! LINK; http://blog.gsmarena.com/best-buy-cuts-surface-pro-price-by-400/
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice