Surface 3 stiže ove godine?

poruka: 114
|
čitano: 7.477
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Surface 3 stiže ove godine?".
12 godina
neaktivan
Re: Surface 3 stiže ove godine?
... Meni samo nije jasno zasto ekipa ima potrebu pljuvati po MS-u.. Jedino mi se cini Envy, da je u pitanju envy (zavist).. :D Nick ti super odgovara! :D al meni je drago da publika Surfacea nike android masa i ajple konfekcija! :D Car je gol!
18 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Tonči kaže...

iTunes je aplikacija koju ni zadrti Apple fanboyevi ne vole prema tome nema je smisla usporedjivati s naprednim servisima kao sto je SkyDrive ili SkyDrive Pro. Surface 2 ima Full HD rezoluciju sto je sasvim dovoljno za 99% korisnika. Aplikacije koje postoje u Apple i Android trgovinama su 95% smece i ponavljanje iste price. Imam Nexus 5 koji koristim kao primarni i jedini mob, imam Galaxy Tab koji koristim za crtice djeci i za procitat koji mail i slicno. Usporedjivati alternativne aplikacije s Office paketom a posebno Outlook klijentom je u najmanju ruku deplasirano i promaseno. Koliko god Outlook bio los ili ne, opet je n puta bolji nego bilo koje druge slicne aplikacije. Ja kroz file explorer najnormalnije pimplam po touch ekranu, al to nije poanta, poanta je da iPad to nema nikako rjeseno.

Uopce ne sporim tko koliki udio ima, i to nije ni poanta mog posta. Ja na Surface-u imam poznato sucelje i aplikacije koje na iPad ili nekom Androidu za sada nemam. 

Ovo nije thread o tome ko koliko voli ili hejta neki brend, al naravno da ce se jahaci posljednjih trzaja Jobsovog dizajna dignut svaki put na noge kad se pojavi jednak ili bolji proizvod. Samo je pitanje vremena kada ce potonit i Apple-ov brod, ali ovaj put nece biti Microsofta da ih vadi iz ...

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:40 (mfrankovic).
14 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

1) iTunes je aplikacija koju ni zadrti Apple fanboyevi ne vole prema tome nema je smisla usporedjivati s naprednim servisima kao sto je SkyDrive ili SkyDrive Pro

2)Surface 2 ima Full HD rezoluciju sto je sasvim dovoljno za 99% korisnika.

3)Aplikacije koje postoje u Apple i Android trgovinama su 95% smece i ponavljanje iste price. 

4)Ovo nije thread o tome ko koliko voli ili hejta neki brend, al naravno da ce se jahaci posljednjih trzaja Jobsovog dizajna dignut svaki put na noge kad se pojavi jednak ili bolji proizvod. Samo je pitanje vremena kada ce potonit i Apple-ov brod, ali ovaj put nece biti Microsofta da ih vadi iz ...

1) iTunes ne mozes usporedjivati sa Skydriveom, slazem se u potpunosti. Sydrive je cloud servis, dok je iTunes obicna mac/win aplikacija koja ima totalno drugu namjenu. Meni osobno je iTunes fantastican music/video player i imam sve sortirano u istome. Istina, na macu. Na windowsima je isti zivi uzas.

2) Slazem se u potpunosti

3) 95% aplikacija su smece u svakom storeu. No tih 5% koje recimo iPad ima cine ogromnu razliku izmedju njega i RT-a.

4) Osobno ne patim od brendova (za razliku od... ;)). No nakon ovoga sto si napisao u mojim ocima (ponovno) ispadas neadvekatan sugovornik za ovakvu raspravu, jer upravo ti patis od brenda. Da li je to radi tvoje profesije, posla ili bilo cega drugoga - ne znam. Niti me zanima. RT nije jednak a bome ni bolji prozivod od iPada i/ili Notea. Nije im cak ni blizu.

Sto se tice toga da ce Apple ponovno potonuti... Mozda i hoce. Mozda ce i Samsung, a mozda i MS. Mene osobno niti veseli, niti bi tugovao da bilo tko od spomenutih potone. Nemam njihove dionice, niti sam zaposlen kod njih. Ali eto, tebe to brine i veseli sto je ok. Super za tebe. No u tom slucaju zabrinuo bi se ponajvise za MS, jer RT je propao projekt, PRO nikako da prodje, WP takodjer. S druge strane Apple politika ocito i dalje prolazi. Android da ne spominjem, totalna dominacija na trzistu, tako da se za google najmanje brinem.

No meni je smijesno da covjek u tvojim godinama moze biti toliki fanboy. I ne, ne mislim ovo kao uvredu i nadam se da ovo neces shvatiti tako. No misljenja sam da svatko ko procita tvoj post moze vrlo jednostavno shvatiti da u njemu nema ni trunke objektivnosti. Dapace. Nisi se cak ni potrudio da budes objektivan.

P.S.

MS nikoga nije spasavao. Spasavao je ponajvise sebe iz dugotrajen parnice koju nikako ne bi dobili. MS, Apple i Google ne spasavaju konkurenciju. Ili ju uniste, ili ju kupe. Treca opcija ne postoji. Nisu oni dobrocinitelji, ni jedni od njih. Vec cisto gledaju svoj korporacijski interes. To je valjda i osnovnoskolcima jasno.

14 godina
neaktivan

Zadrtost je zanimljiva pojava.

Microsoft napravi tablet, Apple napravi tablet. Microsoft ulozi 10x vise u marketing tog tableta. Apple proda 1000x vise. Microsoft otkupljuje stare iPad-e kako bi prodao koji svoj Surface. = Microsoft ima bolji tablet! {#}

Sin (4 godine) mi je jucer rekao "vidi tata, tri i osam, trideset osam". Nakon ove izjave ne vjerujem da bi mu mogao prodati ovu pricu o surfaceu.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cim sam procitao "post PC era" i vidio da clanak pocima sa citatima ex-Microsoftija znao sam kuda vodi. Nista oni ovdje ne lazu ali daju pogled na temu iz vrlo uskog kuta. Cim se Microsoft oslobodi stava "mi smo vrh i vi ne zelite ono sto zelite nego ono sto mi kazemo da zelite". Njima su mobiteli i tableti sporedna stvar. To nije grana na kojoj oni planiraju buducnost tvrtke ni na kojoj sjede. Pa ugurali su ih zajedno sa najvecim MS gubitasem Xboxom u jedan odjeljak. Kad procitamo kako su ulozili toliko i toliko milijardi u promociju tableta pomislimo kako su gadno zagrizli u to a istina je da se oni jos uvijek na tom polju zahebaju.

0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Envy, morao bih te ubiti da ti pokažem. :) No, svakako, ne bih nikad mogao ništa ozbiljno napraviti na današnjim tabletima. Tablet nije tablet onog trenutka kad moraš nešto od periferije spojiti. S periferijom mijenja ultraportable laptope, a tu se opet ne može mjeriti hardverom.

Tableti su za konzumiranje fantastični, za neprodukcijski rad odlični, ali produkcija (koja traži workstation) je još uvijek domena najmanje ultralakih laptopa, a ugl. tek ThinkPada T i W serije i jačeg.

To sam i ja naveo u dva primjera, na poslu najvažniji hardver mi je stolica pa radni stol i na kraju monitor, dok kod kuće dobar OS (Windows Server 2012 R2, što je isto kao i W8.1) sa isto tako dobrm monitorom (veeeelikm za gledanje filmova) i naravno puno memorije.

Ja te razumijem po tom pitanju 'morao bih te ubiti da ti pokažem', jer znam u kojoj firmi ja radim pa me onako zanima šta to proizvodiš u Mayi.

Iskreno instaliram ove piratske verzije Photoshopa CS6 prijateljicama, i kada ga otvore doslovce razjape usta. Mada mnogi ne znaju, sucelje PS-a je na prvu ruku mnogo varljivo, pogoto u starijim Cs2 primjerice verzijama, gdje mislite da imate na raspolaganju malo alatki ali zapravo istina je sasvim drugačija. ALI.. kada pogledam sučelje Maye, zanebesami se u glavi, ali vjerujem da je princip isti :)

memulica kaže...
* * *

* * *

Čak i bogati snobovi ga zaobilaze, pa jedino mogu zaključiti da su mi 40tak TDova podjelili članovi neke sekte. Trećeg nema.

* * *

Mda ... i za koji k*rac si mijenjao moj citat i ubacio đavo?

Ne poznajem niti jednog bogatog snova koji nema tablet, ne poznajem niti jednog auslandera ili dijasporaša koji nema tablet.

A promijenio sam ti riječ iz čistog razloga što si vulgaran. Tebe nije briga za TD?! Nije ni nas što si ispao takoreći glup.

mfrankovic kaže...
* * *

RT je avion za bilo koji Android ili iPad za moje potrebe. iPad je igracka za malu djecu a Android u tom obliku prekompliciran. Mozda nema pregrst aplikacija al meni cisto normalno sluzi ko tablet i ko prirucni laptop. S njega najnormalnije vrtim prezentacije, spajam se na server, radim demoe. 

Kupio si RT i služi ti svrsi, dobro je da si i naveo za koje svrhe i ovo je lijep primjer kada netko kaže 'imam to i to i zbog toga i toga'.

jumboY kaže...
* * *

Ukratko, RT je tu gdje i zasluzuje da bude. * * * Iskreno, da moram birati izmedju Notea, iPada i RT-a, o RT-u ne bih ni razmisljao. Ne vidim smisla u tom uredjaju. * * *

Iskreno se slažem sa ovim, ali eto ima primjera kome je RT dobar. Iskreno da i ja moram birati između tih uređaja o RT ne bi ni razmišljao, ne bi ni o Noteu nego Xperi Z Tabletu, ali sve to pod uslovom da ne govorimo o Surface Pro ili sličnim Hybridima, onda se stvar drastično mijenja, ali isto tako i ovo je moje subjkektivno mišljenje.

tnakir kaže...
* * *

Da, prije par tisuca godina su ljudi imali dlijeto i cekic pa su piramide radili.

Da, sad nam ti reci šta ti imaš i šta ti radiš? Bezveze ti je argumetn, ili počni raditi sa računalnom moći koju trenutno raspolažeš ili šuti. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 1:22 (Envy).
17 godina
mist kaže...
... Meni samo nije jasno zasto ekipa ima potrebu pljuvati po MS-u.. Jedino mi se cini Envy, da je u pitanju envy (zavist).. :D Nick ti super odgovara! :D al meni je drago da publika Surfacea nike android masa i ajple konfekcija! :D Car je gol!

Ne mogu te baš pratiti što si htio da kažeš, da branim ili pljujem po MS-u. Iskreno 10-tak godina kasnije MS mi je omiljena IT firma, dok sam prije 10 godina htio da istetoviram zagričenu jabuku na ramenu.. Stvari se itekako mijenju. :D

A moj nick.. ustvari. Envy je bio Codename za Unreal Engine III, svidjela mi se riječ i ja ju ubacim kao takvog. Naravno od prvog dana sam na forumu pod nickom Maranello, ali izgubim e-mail adresu i šifru, obratim se administratorima, oni mi kažu bolje da napraivm novi Accoutn i tako je bilo, a riječ Envy za mene nema nikakvog značenja, osim što mi se sviđa :D Dalje, treću rečenicu ti je jako teško dešifrovati, tako da mi je malo žao što ne razumijem što si time htio reći.

l.p.

Because anything Korea does, Japan does it better.
18 godina
protjeran
Envy kaže...

memulica kaže...
* * *

* * *

Čak i bogati snobovi ga zaobilaze, pa jedino mogu zaključiti da su mi 40tak TDova podjelili članovi neke sekte. Trećeg nema.

* * *

Mda ... i za koji k*rac si mijenjao moj citat i ubacio đavo?

Ne poznajem niti jednog bogatog snova koji nema tablet, ne poznajem niti jednog auslandera ili dijasporaša koji nema tablet.

A promijenio sam ti riječ iz čistog razloga što si vulgaran. Tebe nije briga za TD?! Nije ni nas što si ispao takoreći glup.

Nemoj mi se sad izvlačit iz g******, pardon blata. Mi pričamo o Surface nešto AKA promašaj godine i baš pričamo da NJEGA niko ne kupuje.

Ne govorimo o tabletima općenito. Kad bi objektivno gledali na stvarno stanje na terenu, onda bi rečenica trebala ić nekako ovako:

"Ne poznajem niti jednog bogatog snoba koji ima Surface tablet, ne poznajem niti jednog auslandera ili dijasporaša koji ima Surface tablet."

BTW

Baš mi je drago što članovi sekte imaju i glasnogovornika, pa da mu pristojno javim kako me boli nokat za sektu i njezino mišljenje.

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 14:54 (memulica).
18 godina
neaktivan

Da ne odgovaram sada svima na n postova jer ima toliko toga tu.

Daklem, ako se ikoga u ovoj raspravi ne može prozvati fanboy-em onda sam to ja. Niti imam Windows Phone niti imam 3 MS tableta i ne zna ti ja što. Imam točno određene uređaje koji svaki ima točno određenu svrhu i u tom smislu sam dao svoje mišljenje. Dakle, na poslu se koristim MS softverom jer od toga živim, kao primarni telefon koristim Google Nexus 5 jer mi je najidealniji za moje potrebe i način korištenja, doma imam i Samsung Galaxy Tab 7 da u malo slobodnog vremena pročitam novine, 9GAG i koji mail a večinom djeci u krevetu puštam crtice prije nego zaspu. Surface 2 sam kupio samo zato da ne vučem laptop od 3 kg po konferencijama kada trebam održati neko predavanje, odgovoriti brzinski na mail, pogledati filmic u avionu na putu i to je to. Odabir je pao na Surface 2 zato što mi je najbliži uređajima koje najviše koristim a to je laptop na poslu.

Prema tome sve mogu bit al fanboy nikako.

Sad kad smo to razrješili, koliko je vas uopće ikada u ruci imalo i malo duže isprobalo Surface 2 ili 2 Pro? Možda prodajni rezultati nisu na razini Apple ili Android uređaja, ali to ne znači da je Surface loš uređaj. 

Mislim, ako je netko kupio iPad zato što ih Apple prodaje na vagone ili zato što ga ima neko drugi ...

P.S.

Imao sam dosta dugo i iPhone 4, dok Apple nije odlučio uz novo ime prodavati istu stvar. Od tada sam prešao na Nexus. ;)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Daklem, ako se ikoga u ovoj raspravi ne može prozvati fanboy-em onda sam to ja. Niti imam Windows Phone niti imam 3 MS tableta i ne zna ti ja što. Imam točno određene uređaje koji svaki ima točno određenu svrhu i u tom smislu sam dao svoje mišljenje. Dakle, na poslu se koristim MS softverom jer od toga živim, kao primarni telefon koristim Google Nexus 5 jer mi je najidealniji za moje potrebe i način korištenja, doma imam i Samsung Galaxy Tab 7 da u malo slobodnog vremena pročitam novine, 9GAG i koji mail a večinom djeci u krevetu puštam crtice prije nego zaspu. Surface 2 sam kupio samo zato da ne vučem laptop od 3 kg po konferencijama kada trebam održati neko predavanje, odgovoriti brzinski na mail, pogledati filmic u avionu na putu i to je to. Odabir je pao na Surface 2 zato što mi je najbliži uređajima koje najviše koristim a to je laptop na poslu.

Prema tome sve mogu bit al fanboy nikako.

Sad kad smo to razrješili, koliko je vas uopće ikada u ruci imalo i malo duže isprobalo Surface 2 ili 2 Pro? Možda prodajni rezultati nisu na razini Apple ili Android uređaja, ali to ne znači da je Surface loš uređaj. 

Mislim, ako je netko kupio iPad zato što ih Apple prodaje na vagone ili zato što ga ima neko drugi ...

P.S.

Imao sam dosta dugo i iPhone 4, dok Apple nije odlučio uz novo ime prodavati istu stvar. Od tada sam prešao na Nexus. ;)

Takodjer vlasnik i korisnik svega i svacega. Microsoft, Apple, Google, Linux, Sony... Surface RT isprobao, Pro nikad vidio a i ne vuce me neka zelja da isprobam tablet sa nikakvom autonomijom, losim prikazom, velikom masom koji moze vrtiti aplikacije s kojima inace radim ali mi ne pada na pamet raditi to na tabletu. Zato sam ranije napisao da Surface Pro nema konkurenciju u iPadu i Android tabletima nego u ultrabook klasi laptopa. I sam si napisao kako ti je zamjena za laptop. Meni nije jer za ustedu u masi ne zelim zrtvovati puno prednosti koje ima laptop. U tablet modu ne mogu raditi ono sto inace radim na racunalu a cim spojim periferiju i struju to tablet vise nije i onda mu ostaje mana sto je preskup.

Boldana recenica:

na prvu zvuci glupo kupiti nesto zato sto se to prodaje na vagone i jer to ima netko drugi. kad malo bolje promislis ipak nije glupo. prvi razlog je zato sto je nesto sto se dobro prodaje najcesce i dobar proizvod. drugi razlog je taj sto taj tablet zbog dobre prodaje ima i dobru prodaju aplikacija a samim tim i najvecu zainteresiranost developera. Microsoft je sa Surfaceom napravio gresku. trebali su krenuti iz najnizeg segmenta a novac koji su koristili za promasen marketing koristiti za sponzoriranje developera. Trziste danas osvajaju male aplikacije, igrice, drustvene mreze i slicne gluposti.

Tebi, za tvoj posao i navike Surface je mozda najbolji izbor. To ti nitko ne moze osporiti. Samo takvih je malo. Premalo da bi uredjaj ostao na zivotu. Microsoft mora privuci mase. Tesko da ce to postici predstavljajuci surface kao mocan alat. Ljudi od toga bjeze, traze gadgete a ne alate. Nama koji zivimo od racunala tableti kao alat uglavnom nisu zanimljivi. Kad razmatramo kupovinu tableta gledamo ga takodjer kao gadget. Osnovna stvar - da baterija duze traje. Ja bi volio da imam tablet koji je windows ili osx kompatibilan. Ali da ima sve odlike tableta. Takav jos ne postoji pa cu opet za koji dan kupiti gadget. Mislim se izmedju Nexusa i iPada mini. Najvjerojatnije iPad jer ne kupujem za sebe nego za maloga ako odrzi obecanje. Surface mi ni u jednom trenutku nije pao na pamet.

Sto se tice zadnje recenice, ja sam takodjer odustao od iPhonea zato jer Android uredjaje smatram boljima za moje potrebe, samo ne vidim sto je to novo na Androidu. I oni kao i Apple prodaju vec godinama jedno te isto. Jedino sto izlaskom novog hardwarea Android radi sve bolje. To nije prednost novih modela nego mana starih.

18 godina
neaktivan

I eto. Znaci nakon 3 stranice rasprave dosli smo do zakljucka kakav treba biti u svakoj ovakvoj temi. Svak ce kupit i koristiti ono sto mu najvise pase. :D I to je u stvari i poanta recenice koju si boldao. Da treba kupovati prema vlastitim potrebama a ne prema tome sto je trenutno in. Nazalost, brdo ljudi to ne radi. Ja nikad ne bi kupio Surface da unaprijed nisam istrazio sve i tocno znao svrhu i funkciju uredjaja. Inace bi mi predstavljao jako skupu tacnu. 

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
mfrankovic kaže...

I eto. Znaci nakon 3 stranice rasprave dosli smo do zakljucka kakav treba biti u svakoj ovakvoj temi. Svak ce kupit i koristiti ono sto mu najvise pase. :D I to je u stvari i poanta recenice koju si boldao. Da treba kupovati prema vlastitim potrebama a ne prema tome sto je trenutno in. Nazalost, brdo ljudi to ne radi. Ja nikad ne bi kupio Surface da unaprijed nisam istrazio sve i tocno znao svrhu i funkciju uredjaja. Inace bi mi predstavljao jako skupu tacnu. 

Slažem se u potpunosti, i zato sam ja kupio iPad Air, koji je po mojem skromnom subjektivnom ipak bolji. Makar za jedan dva detalja, prvi; dobavljiv je odmah, u svim opcijama i kombinacijama, drugi; znam gdje ću ga kako kupiti, tako i servisirati, makar vjerujem da će mi to biti najmanje briga na pameti!
ATJ Lučko
16 godina
odjavljen

Zašto onda nisi kupio asus t100? Ispravlja sve mane surfacea, a košta samo 3000kn.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Tebi kojem tablet služi za surfanje i mailove je iPad odličan, ali nekome ko se bavi CAD-om, inžinjeringom i sličnim stvarima još k tome na terenu, je totalno neupotrebljiv.

Ne valja mješati IOS i android sa punokrvim windowsima.

Crkva je zlo 21. stoljeća
14 godina
neaktivan

Daj ljudi prestanite vise s CAD-om i tabletima. Radim u CAD-u 20 godina i nema tog tableta koji moze omoguciti normalan rad u CAD-u.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Ako je to odgovor na moj post, napisal sam CAD između ostalog. 

Jel arhitektima i raznim inžinjerima trebaju programi i lap-top na terenu ili ne?

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ako je to odgovor na moj post, napisal sam CAD između ostalog. 

Jel arhitektima i raznim inžinjerima trebaju programi i lap-top na terenu ili ne?

Reci cu ti za arhitekte - NE. Sto se ostalih tice, u desetak godina sto se vucaram po gradilistima, mislim da nikad nisam vidio nekog inzenjera da nesto radi na laptopu. Osobno sam cak i pokusao neka postojeca stanja raditi na terenu s laptopom ali sam se ubrzo vratio na dobri stari papir i olovku.

17 godina
odjavljen

Ploter >>> *bilo što digitalno*.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Zašto onda nisi kupio asus t100? Ispravlja sve mane surfacea, a košta samo 3000kn.

Zato što me Surface 2 koštao $160. {#} Što se mene tiče, Surface mana nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 14:23 (mfrankovic).
16 godina
odjavljen

Ok :)

Iako sam to napisao ovome koji je kupio ipad air {#}

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
daniel.hajdinjak666 kaže...

Tebi kojem tablet služi za surfanje i mailove je iPad odličan, ali nekome ko se bavi CAD-om, inžinjeringom i sličnim stvarima još k tome na terenu, je totalno neupotrebljiv.

Ne valja mješati IOS i android sa punokrvim windowsima.

Inace, frankovic je pricao o RT verziji, i nje smo se unazad par postova dotakli.

15 godina
Jakovp kaže...

Jakovp kaže...

Ok :)

Iako sam to napisao ovome koji je kupio ipad air {#}

Nisam kupio ništa drugo, uključujući i ASUS t100 jer primarno sam se u ove četri godine umorio od androida u bilo kojem smislu u punom smislu riječi rečeno, pod broj jedan! Pod broj dva, nisam siguran kako bih to nježno rekao, ali činjenica da je MS prebacio sve poslovanje iz Hrvatske u Srbiju, pa gle to ovako, kud mi je primarno ljepši po izgledu iPad, utoliko mi je za moje potrebe smisleniji. Nemam namjeru raditi išta u nečem a la CAD programima, a za rad u wordu, excelu ili power point programima, onom tko zna raditi ( ili će se naučiti ) on pruža savršeno dosta. Na kraju krajeva, sama količina interne memorije i kvaliteta uopće izrade, kako i iOS-a, je uvelike na strani iPad Air-a. O cijeni neću komentirati uopće, jer Samsung sa ovim novim tabletima ne da je skup, nego će biti i skuplji od iPad Air-a.
ATJ Lučko
16 godina
odjavljen

Pa asus t100 je full windows tablet s odvojivom tipkovnicom. Zašto ne biš uzeo nešto što je bolje i jeftinije, iako ti možda nije potrebno, ali uvijek dobro dođe ako je bolje, zar ne.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Pa asus t100 je full windows tablet s odvojivom tipkovnicom. Zašto ne biš uzeo nešto što je bolje i jeftinije, iako ti možda nije potrebno, ali uvijek dobro dođe ako je bolje, zar ne.

Ako je namjena konzumacija sadrzaja, a ne neki kvazi rad u CAD-u na tabletu, ja ne vidim po cemu je taj Asus bolji? Autonomija? Tezina? Aplikacije? Store? Ekran?

17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...

Daklem, ako se ikoga u ovoj raspravi ne može prozvati fanboy-em onda sam to ja. Niti imam Windows Phone niti imam 3 MS tableta i ne zna ti ja što. Imam točno određene uređaje koji svaki ima točno određenu svrhu i u tom smislu sam dao svoje mišljenje.

mfrankovic kaže...

Zato što me Surface 2 koštao $160. {#} Što se mene tiče, Surface mana nema.

Koštao te toliko upravo odlaskom na događaj na kojem si imao popust za nabavku. Iz vlastitog bi ga džepa teško kupio po punoj cijeni, a za 160 dolara kupili bi ga mnogi makar im stajao na polici. Čak bi ga i za $300 kupili kao tablet jer bi uređaj konkurirao na tržištu. Nažalost, košta $500. Koristiš ga zato jer živiš od predavanja o MS tehnologijama i s obzirom da nisi objektivan s komentarom, ističući samo vlastite razloge korištenja, ne može se reći da nisi naklonjen specifično tome. Bilo bi kontraproduktivno da, dok živiš od toga da ljudi razvijaju na i koriste Windows, kažeš da Surface nije savršen stroj.

Realno - za kućne korisnike je inferioran prikazom slike, po performansama baterije i hardvera također, a zatim i cijenom. Jedini bonus je integracija s Windowsima, MS cloudom i posjedovanje Officea koji je za Office dokumente, logično najbolji alat. Ne jedini, ali najbolji. Jednako kao što je meni Visual Studio najdraži IDE, ali zar mogu reći da su zbog toga Windowsi jedini OS koji valja? Nisu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 18:53 (Tonči).
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Realno - za kućne korisnike je inferioran prikazom slike, po performansama baterije i hardvera također, a zatim i cijenom. Jedini bonus je integracija s Windowsima, MS cloudom i posjedovanje Officea koji je za Office dokumente, logično najbolji alat. Ne jedini, ali najbolji. Jednako kao što je meni Visual Studio najdraži IDE, ali zar mogu reći da su zbog toga Windowsi jedini OS koji valja? Nisu.

Najbolji. Uvjerljivo. IDE koji bih volio koristiti za razvijanje aplikacija i za druge platforme. No na zalost, to se nikad nece dogoditi.

17 godina
odjavljen
jumboY kaže...
Tonči kaže...

Najbolji. Uvjerljivo. IDE koji bih volio koristiti za razvijanje aplikacija i za druge platforme. No na zalost, to se nikad nece dogoditi.

Najbolji je upitan element. Naime, za C# razvoj primjerice, odličnim ga čini Resharper plugin, a to je proizvod izvučen iz IntelliJIDEA proizvoda iste tvrtke. Meni je najdraži iz malih razloga kako upravlja nekim elementima, ali najbolji je već diskutabilno. Bolji od njega objektivno jest cijeli JetBrainsov opus. VS je često spor, bugovit, IntelliSense nepouzdan i tako to... :)

16 godina
odjavljen
jumboY kaže...

Ako je namjena konzumacija sadrzaja, a ne neki kvazi rad u CAD-u na tabletu, ja ne vidim po cemu je taj Asus bolji? Autonomija? Tezina? Aplikacije? Store? Ekran?

Po tome što se mogu koristiti svi programi ikada napisani za windowse, ali možda najveća prednost je punokrvni office i slične aplikacije, a i općenito je sistem puno moćniji, pa se lakše pregledava web, koristi office i općenito računalo. Autonimija je 11h, dakle tu su negdje, a ekran je po recenzijama odličan. Težina je pol kile...

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
jumboY kaže...

Po tome što se mogu koristiti svi programi ikada napisani za windowse, ali možda najveća prednost je punokrvni office i slične aplikacije, a i općenito je sistem puno moćniji, pa se lakše pregledava web, koristi office i općenito računalo. Autonimija je 11h, dakle tu su negdje, a ekran je po recenzijama odličan. Težina je pol kile...

"Svi programi ikada napisani za Windowse" je izmišljotina i jednostavno netočno za Windowse 8.1. "Sistem je puno moćniji pa se lakše pregledava web", možeš li pojasniti po čemu je to "sistem puno moćniji" i zašto bi to nešto olakšalo pregledavanje weba i u odnosu na što? Na Surface tablete? "Općenito računalo" - što to znači?

Ekran je smeće. Vidio sam ga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice