Surface 3 stiže ove godine?

poruka: 114
|
čitano: 7.475
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Surface 3 stiže ove godine?".
18 godina
protjeran
Re: Surface 3 stiže ove godine?
logik kaže...

Za onaj komentar ispod Tončijevog - lijepo sam napisao koje su dobre stvari i što se može radit, a koje su loše strane. Nijedan uređaj nije bez minuseva i to znamo. Sam sam bio protiv tableta, ali ovi hibridi sa Win8.1 su zaista dobri i mislim da je to budućnost.

2002. godine MS izbacuje na tržište Tablet PC i sad ponovo prodaje tu istu 'maglu' dementnom stadu.

Pa koliko moraš bit glup, da dvaput popušiš potpuno istu foru ?

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 13:32 (memulica).
12 godina
neaktivan
Cinjenica je da je MS dizajnom, fumkcionalnosti, a s novim OSima i stabilnosti korak ispred! Fora je da gugl i ajple hipsteri furaju svoj novi buvljak! :D Rekli bi neki: CAR JE GOL!
17 godina
odjavljen
mist kaže...
Cinjenica je da je MS dizajnom, fumkcionalnosti, a s novim OSima i stabilnosti korak ispred! Fora je da gugl i ajple hipsteri furaju svoj novi buvljak! :D Rekli bi neki: CAR JE GOL!

Ne bih se složio. Isto računalo na kojem Win7 nije imao problema, ima problema s Win 8.1 - explorer se prilično često ruši (5-6 puta dnevno). Nisam oduševljen time. I inače nije stabilnije od OSX-a.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 15:19 (Tonči).
14 godina
neaktivan
VedranOo kaže...
memulica kaže...

A da mu je malo veći ekran ... a da mu je malo manja cijena ... a mogao bi  ... a  ovo ... a ono ...

Sve u svemu uređaj/nešto koji bi htio biti sve i svašta, a na kraju ispada da je jedno veliko ništa.

A sto mu tocno fali a da konkurencija tipa....iPad ima.

autonomija, mala tezina, kvaliteta prikaza... u biti sve najbitnije znacajke tableta.

ko da pokusas u jednoj formi imati

ovo:

i ovo:

a dobijes ovo:

14 godina
protjeran
BlueMax kaže...

autonomija, mala tezina, kvaliteta prikaza... u biti sve najbitnije znacajke tableta.

ko da pokusas u jednoj formi imati

ovo:

i ovo:

a dobijes ovo:

E bravo. Sa 3 jednostavne slicice prikazao si pravo stanje Surfacea Pro. A trziste je istome odavno presudilo, samo sto neki to nikako ne mogu priznati. No zanimljivo, ti isti ne kupuju taj Surface iako je najbolji.

14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

E bravo. Sa 3 jednostavne slicice prikazao si pravo stanje Surfacea Pro. A trziste je istome odavno presudilo, samo sto neki to nikako ne mogu priznati. No zanimljivo, ti isti ne kupuju taj Surface iako je najbolji.

Zaboravio sam napisati da u Microsoftovoj verziji ono s trece slike kosta vise od prve i druge.

15 godina
neaktivan

gluposti, autonomija drugih win8 tableta je sasvim pristojna

uhvatili ste se surfacea za koji je i ms rekao da ce biti skuplji

da olaksa posao konkurenciji ili tako nesto

mozda je primjer auto cada overkill

ali ima hrpa programa koje i3/i5 + 2/4gb rama mogu izvoditi

koji su svjetlosnim godinama ispred svega na android /ios-u

photoshop radi super, a kakav je na and/ios - igracka

win8 je odlican os koji na surface radi odlicno

to sto ima vise opcija nije minus, dapace

i nije mi jasno zasto je lose imat windowse na tabletu

kad je autonomija ok, rad takoder a cijena alternativa surfaceu

je na razini konkurentskih os-ova

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Najbitnija prednost iPada u odnosu na Surface uređaje je kvaliteta ekrana (zasad), a zatim i nešto što će Windows teško dostići: razina kvalitete aplikacija i njihov broj. Šansa Surfacea će naglo porasti kad dobijemo high-DPI uređaje po cijeni iPada i mogućnostima punokrvnih Windowsa. Tek niža cijena će te šanse eksponencijalno povećati. Nažalost, dok se Microsoft odluči na tako nešto (a keš mesa za dumping imaju), bit će im kasno jer će Apple vjerojatno izbaciti iPad Pro s OS X-om ili potpuno moćnim iOS-om.

Microsoft je na Surface RT projektu imao 900 milijuna gubitaka... a rezultat nikakav. Definitivno moraju mijenjati strategiju, a znamo da to znači nuditi minimalno ono što nudi konkurencija.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
ajde da sam i ovo procitao da ipad ima vise i bolje aplikacije od windowsa... osim ako si mislio na rt, za koji se slazem da je fail.
ekran na ipadu ima nesto vecu rezoluciju i to je to od prednosti. malo je i laksi al od svakoga ruka zaboli
14 godina
protjeran
apoteka kaže...
ajde da sam i ovo procitao da ipad ima vise i bolje aplikacije od windowsa... osim ako si mislio na rt, za koji se slazem da je fail.
ekran na ipadu ima nesto vecu rezoluciju i to je to od prednosti. malo je i laksi al od svakoga ruka zaboli

Tablet je tablet. To nije PC, i jos duze vrijeme nece postati PC.

Samim time, iPad je sigurno mocniji od Surfacea PRO. Jer mozes ti vec spomenuti Photoshop raditi na Surface, ali da ponovim svoje pitanje:

Zasto bi to radio?

Onaj kojem treba PS kupit ce si pravi PC. I imat ce puno bolje rjesenje od minijature koja pokusava biti all in one, ali joj to nikako ne polazi za rukom.

Prednost jednog iPada i/ili Samsungova tableta je sto ima svoju namjenu. Ima svoju svrhu.

Surface PRO pokusava biti sve u jednom. A ocito je da profesionalce ne zanima takva stvar. Krajnje consumere kojih je najvise to zanima jos manje, jer za obicnu konzumaciju sadrzaja iPad npr. je osjetno mocniji stroj sa odlicnim prlagodjenim aplikacijama za njega, ono gdje surface kaska.

Ja osobno bih volio jedan takav hibrid poput surfacea. No sa ekranom poput Note/iPad serije, sa jednakom autonomijom kao spomenuti dvojac i jos da je taj Surface jak kao malo bolji laptop. E to bih iste sekunde kupio. No to oni ne nude, niti mogu ponuditi. A to pokusavaju biti. I to nikad nece postici. 

Mozemo mi raspravljati o ovome koliko god zelimo, svatko ce imati svoje stajaliste.

No jedini relevantni podaci su oni od prodaje tog uredjaja. I katastrofalni su. Ne samo Surface, vec svi ti hibridi koji pokusavaju biti all in one. Bez obzira koji je OS u pitanju. Zato se u potpunosti slazem sa bluemaxom i one 3 prekrasne i prejednostavne slicice.

15 godina
neaktivan

dobro ako ms pokusava bit sve to, zasto mislis da nije uspio?

ipad je uredaj od 5k kn za otic na internet na wc-u

surface jer uredaj od 5k kn za otic na internet na wc-u - s boljim browserom, ako nista {#}

i zasto ne bi radio u photoshopu na tabletu?

ili igrao dotu2?

tu je i pitanje periferije koje ima sto puta vise za windows,

koliko god ipad imao zanimljivih stvarcica

slazem se da vecina aplikacija nije prilagodena za touch

ali tesko je zanemarit broj i kvalitetu istih koja nadilazi ostale os-ove

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
protjeran
apoteka kaže...

dobro ako ms pokusava bit sve to, zasto mislis da nije uspio?

ipad je uredaj od 5k kn za otic na internet na wc-u

surface jer uredaj od 5k kn za otic na internet na wc-u - s boljim browserom, ako nista {#}

i zasto ne bi radio u photoshopu na tabletu?

ili igrao dotu2?

tu je i pitanje periferije koje ima sto puta vise za windows,

koliko god ipad imao zanimljivih stvarcica

slazem se da vecina aplikacija nije prilagodena za touch

ali tesko je zanemarit broj i kvalitetu istih koja nadilazi ostale os-ove

Nisam se dovoljno poigrao sa IE-om na Surface PRO-u da bih mu mogao suditi, tako da taj dio necu dirati. A Win8 ne koristim na desktopu (win7 + osx u mom slucaju).

Ne bavim se grafikom i sl. stvarima, no zasto ne photoshop na tabletu od 10 incha? Mislim da ovaj zadnji dio sve govori. Iz istog razloga ne bih isao ni programirati na tom uredjaju. A ni igrao dota2 koju btw igram aktivno :)

Periferija je kud i kamo mocnija za Windowse nego za iOS. Naravno. To bi samo budala osporavala.

No zato iOS ima kud i kamo vise aplikacija prilagodjenih touchu nego sami windowsi. Isto tako je tu i pitanje cijene, jer sumnjam da bi itko normalan uzeo 32gb verziju. Naime, onda si u samome startu 'out of storage'.

Iskreno, Surface PRO 2 nisam ni vidio, kamo li probao. Prvu verziju jesam. I nije mi legla, niti ce mi druga verzija leci. Pretesko za tablet, premalo aplikacija prilagodjenih tabletu. S druge strane tona aplikacija za 'prave' windowse, no to vec imam na desktopu i laptopu. I rade svoj posao puno bolje nego surface. Samim time ne vidim apsolutno nikakve zelje za jednim takvim uredjajem. RT verziju necu ni spominjati.

14 godina
neaktivan
apoteka kaže...

Nije samo stvar u rezoluciji nego i kvaliteti prikaza te rezolucije.

iPad ima vise aplikacija prilagodjenih tabletu. Puno puno vise.

Nije malo laksi nego puno laksi.

iPad nije konkurencija Surface Prou nego RT-u a od njega je puno bolji.

Surface pro nema konkurenciju u tabletima nego u ultrabook laptopima koji su za bilo kakav ozbiljniji rad bolji izbor.

Surface Pro ima smijesno vrijeme autonomije i kao takav zanimljiv je ogromnom broju ljudi koji ga je do sad kupio.

15 godina
neaktivan
ali zasto nebi igrao dotu?
zbog malog ekrana?
bit je da sve sto mozes na ipadu ili android tabletu mozes na surfaceu
obrnuto ni blizu
browser spominjem jer na nijednom tabletu nemas 100% interneta kao na windowsima. a tu su i alternative. chrome i firefox na windowsima u odnosu na android? rezultat je jasan

cijena? da se nac 8" win8 za 2500kn, sto je razumna cijena (zanemarimo kineze)
da ipad kosta toliko ok
al za ovu cijenu koja je...
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
ali zasto nebi igrao dotu?
zbog malog ekrana?
bit je da sve sto mozes na ipadu ili android tabletu mozes na surfaceu
obrnuto ni blizu
browser spominjem jer na nijednom tabletu nemas 100% interneta kao na windowsima. a tu su i alternative. chrome i firefox na windowsima u odnosu na android? rezultat je jasan

cijena? da se nac 8" win8 za 2500kn, sto je razumna cijena (zanemarimo kineze)
da ipad kosta toliko ok
al za ovu cijenu koja je...

daj se odluci o kojem Surfaceu pricas. Sto tocno taj tablet ciju cijenu spominjes moze a da iPad ne moze?

15 godina
neaktivan
moze bit troll pa radit na osx :)
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

logik, malo humora... :)

No, ne vidim kako bih išta u CAD-u napravio. Koristim Mayu redovito i neke druge slične alate, a povremeno i CAD pa ne vidim kako bih ga koristio na tabletu. Ne samo što je ekran smiješno malen na svakom tabletu, nego nedostaje miš. Eventualno Wacomova olovka bi bila nešto upotrebljivo, ali takvu nisam još vidio. Također, tipkovnica je nešto što je neophodno.

Na kraju, ako na tablet spojim tipkovnicu, veći monitor i miš/olovku, imam PC. Što ga onda čini tabletom? Koja je razlika? Samo u tome što ima slab procesor i malo memorije?

Koji ozbiljan CAD projekt ćeš raditi na 1-2 GB RAM-a?

Zato mi je to neizmjerno smiješno.

Provjeri u Bugu što je Asus T100. Ima par mana a to su samo jedan puni USB ulaz i mali ekran - što je žrtvovano zbog prenosivosti koja mu je plus veliki. 

Sve radi kao punokrvni kompjutor, samo je još ekran na dodir! Dobije se na njemu Win8.1 i Office 2013. S druge strane specifikacije su mu slabe aliii košta samo 2700kn!

Mislim da je to dovoljno za neke stvari, ako želiš pravo prenosivo tablet računalo to su još neki ATIVi, HP, Lenovo, Surface s 13,3" koji su skuplji ali i bolji a opet prenosivi.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:35 (logik).
12 godina
neaktivan
Preporucam da uzmete surface pro u ruke i sve ce vam,biti jasno! Ps. zagrizeni ipadovci su odusevljeni surfacom, iz vlastitog iskustva! Ps. Slazem se i alternatice su extra pogotovo lenovo!
17 godina
apoteka kaže...

* * *

win8 je odlican os koji na surface radi odlicno

to sto ima vise opcija nije minus, dapace

i nije mi jasno zasto je lose imat windowse na tabletu

* * *

I meni nije jasno zašto ne bi imao punokrvne windowse na tabletu. Imam kinez čija je kvaliteta ekrana identična iPad 2 (onaj od 9,7" vjerojatno dolaze iz iste tvronice) koji mi služi za gledanje filmova, ali svaki put kada pustim film moram u onoj glupoj android aplikaciji, kliknuti na opcije pa na nekakvo aAa, pa izabrati Windows ISO kodiranje subtitlova da bi dobio Š Đ Č Ć Ž i š đ č ć ž.

Tonči kaže...

* * * Tek niža cijena će te šanse eksponencijalno povećati. * * *

Meni nije bitna cijena, momak koji je na poklon iz firme dobio prvi iPad još uvijek ga koristi, nema para da se to mijenja kao farmerice. Tako kada bi kupovao tablet, kupovao bi Hybrid sa punokrvnim Windowsima. Ti ako se ne varam reče da radiš u Autodesk Maya. Ako ti nije problem pokaži nam koji rad koji si uradio. Ja ću dole citirajući nekoga navesti što sam uradio na 11" Windows 8 tabletu (mislim da je Samsung) u punokrvnom Adobe Photoshopu, ustvari evo ti odmah moje cover fotografije sa facebooka:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1560517_730571546961820_2141480925_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/551551_586386024713707_2003909065_n.jpg

jumboY kaže...

Samim time, iPad je sigurno mocniji od Surfacea PRO. Jer mozes ti vec spomenuti Photoshop raditi na Surface, ali da ponovim svoje pitanje:

Zasto bi to radio?

* * *

Zašto bi to radio? Pa zato što mogu, eto gore sam Tončiju pokazao primjere koje su urađena na tabletu u punokrvnom Photosgopu. Za Spot healing Tool, Clone Stamp Tool, Image Resize, Hue/Saturation te Kontasrt i Svjetlina kao i Curve i Levels sasvim su upotrebljivi. CS6 je donio novinu u izrezivanju (pola posla tko god je radio u PS-u) dijelova slike tako da na gornjoj slici sa crncem vrlo lako sam mogao izdvojiti sebe i osobu kraj sebe tako što kliknem jednostavno na Refine Edge u Select opciji, tako da mi nepreciznost samog ekrana nije bila kao mana.

Dalje ovo su mi primjeri mog potrkovlja urađeni u tadašnjem Google Sketchupu 8, (sada je vlasnik Timble ako se ne varam)

Uradio sam i kompletnu kuću sa dvorištem i cestom ispred, ali ne mogu da nađem gdje sma to zabacio. Pola dana sam gubio na mjerenje linijarom i metrom stepenice, pločice, okradu, sve u centimetar tačno.. Ehh da sam tada imao neki taj kako vi zovete Hybrid tj. Tablet sa punokrvnim Windowsima, uhh kako bi mi olakšao posao.

Dakle pitanje dana, na kome tabletu da ja instaliram SketchUp Pro?

Nemojte me pogrešno shvatiti ne želim nikoga da kontraargumentujem prvo se skontajte za što će vam tablet tačno služiti pa onda vagajte koji je bolji a koji nije. Što se tiče tržišnoh uspjeha ili ne uspjeha-- šta mene briga što Microsoft gubi na Surface 900 miliona (ionako to dio prodaje Offica pokrije, jednako kao što Samsung gubi (tu gube SVI) pare na prodaji televizora ali to vrlo lako kompezuje prodajom Galaxy odjelom) ako će moj primjerak mene dobro služiti.

Moje mišljenje je da sam za Hybrid (pri tome mislim na Tablet pogonjen punokrvnim Windowsom) a vi se skontajte šta bi voljeli naravno u okviru svojih mogučnosti.

l.p. svima 

Because anything Korea does, Japan does it better.
17 godina
memulica kaže...

Možda sam bio malo pregrub prema 'his precious' Surface uređaju, ali stvarno ljudi za koji će vam đavo Surface ?

Isto kao kada bi ja rekao 'koji će tebi đavo dres Manchester Uniteda.. E moj memulica sa preko 40 TD-ova u ta tri posta koja si napisao ode ti dđaba 5 godina karijere na ovom forumu. Svašta!

14 godina
protjeran

Ako sam ja takve, čak i malo složenije modele vrtel bez problema na laptopu sa Pentiumom B960 koji ima HD2000 unutra, onda svaki i3 sa HD4000 vrti puno veče modele bez problema.

Izaberi jedino tablet sa večim ekranom i 4GB rama.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ako sam ja takve, čak i malo složenije modele vrtel bez problema na laptopu sa Pentiumom B960 koji ima HD2000 unutra, onda svaki i3 sa HD4000 vrti puno veče modele bez problema.

Izaberi jedino tablet sa večim ekranom i 4GB rama.

Sa Pentium III na 733 MHz i 192 MB sa ja čudesa radio u Photoshopu CS (mislim da je to 10-ta verzija) i Dreamweaveru i Corel Venturi. Sada doma imam Athlon 64 X2 500+, sa 4 GB RAM-a i vrti Windowse 8 ko lud (doduše u mom slučaju serverska verzija Windowsa 8 i to ona najteža koja se zove Windows Server 2012 R2 Datacentar). Mogu samo misliti što bi radio sa 4-tom generacijom Core procesora sa jedno 32 GB Ram-a i sa nekom Workstation grafičkom karticom.

I da, dilema bi bila jedina u ekranu da li od 10,1" ili 11" jedino.

17 godina
odjavljen

Envy, morao bih te ubiti da ti pokažem. :) No, svakako, ne bih nikad mogao ništa ozbiljno napraviti na današnjim tabletima. Tablet nije tablet onog trenutka kad moraš nešto od periferije spojiti. S periferijom mijenja ultraportable laptope, a tu se opet ne može mjeriti hardverom.

Tableti su za konzumiranje fantastični, za neprodukcijski rad odlični, ali produkcija (koja traži workstation) je još uvijek domena najmanje ultralakih laptopa, a ugl. tek ThinkPada T i W serije i jačeg.

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
protjeran
Envy kaže...
memulica kaže...

Možda sam bio malo pregrub prema 'his precious' Surface uređaju, ali stvarno ljudi za koji će vam đavo Surface ?

Isto kao kada bi ja rekao 'koji će tebi đavo dres Manchester Uniteda.. E moj memulica sa preko 40 TD-ova u ta tri posta koja si napisao ode ti dđaba 5 godina karijere na ovom forumu. Svašta!

Jedno je mijenjati dresove od 10tak funti, a drugo je govoriti o skupim&nepotrebnim uređajima od 1000 dolara ko o dresovima.

Čak i bogati snobovi ga zaobilaze, pa jedino mogu zaključiti da su mi 40tak TDova podjelili članovi neke sekte. Trećeg nema.

BTW  Jel ti ja sličim kao neko koga je briga za TDove?

Mda ... i za koji k*rac si mijenjao moj citat i ubacio đavo?

Glory Glory Man United
18 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ovo je malo ublazeno moje misljenje.

RT totalna kanta u usporedbi s konkurencijom.

A pro? Zanimljivo osmisljen! Uzmes papir i na njega napises sve prednosti laptopa i sve prednosti tableta. Onda sve to prekrizis i napravis uredjaj koji nema mogucnosti i ergonomiju laptopa niti mobilnost i autonomiju tableta. I onda na to stavis cijenu kako uredjaj ni slucajno ne bi imao neku sansu na trzistu. Usput zbog tog cuda ukakas i desktop segment u kojem si bog i batina.

RT je avion za bilo koji Android ili iPad za moje potrebe. iPad je igracka za malu djecu a Android u tom obliku prekompliciran. Mozda nema pregrst aplikacija al meni cisto normalno sluzi ko tablet i ko prirucni laptop. S njega najnormalnije vrtim prezentacije, spajam se na server, radim demoe. 

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
BlueMax kaže...

Ovo je malo ublazeno moje misljenje.

RT totalna kanta u usporedbi s konkurencijom.

A pro? Zanimljivo osmisljen! Uzmes papir i na njega napises sve prednosti laptopa i sve prednosti tableta. Onda sve to prekrizis i napravis uredjaj koji nema mogucnosti i ergonomiju laptopa niti mobilnost i autonomiju tableta. I onda na to stavis cijenu kako uredjaj ni slucajno ne bi imao neku sansu na trzistu. Usput zbog tog cuda ukakas i desktop segment u kojem si bog i batina.

RT je avion za bilo koji Android ili iPad za moje potrebe. iPad je igracka za malu djecu a Android u tom obliku prekompliciran. Mozda nema pregrst aplikacija al meni cisto normalno sluzi ko tablet i ko prirucni laptop. S njega najnormalnije vrtim prezentacije, spajam se na server, radim demoe. 

Sve to možeš i s iPada i Android tableta, tako da komentar nema baš logike...

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nijedan od njih nema Office aplikacije, nema normalni sync SkyDrive ili SkyDrive Pro foldera, nema pristup lokalnim diskovima na neki normalan način (Android je najblizi) , nema USB (bez 34 dodatka), da ne nabrajam dalje. Daklem, za ono sto meni treba je vrhunski uređaj. Android tablet imam i za spojit ga na projektor mi treba ko zna koji prikljucak, za nesto radit s tipkovnicom ne znam koju aplikaciju bi koristio a o misu da i ne govorim. jedina prednost za sad iPad-a i Androida je broj aplikacija. I nista više. A i to nece vjecno trajat.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
14 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Nijedan od njih nema Office aplikacije, nema normalni sync SkyDrive ili SkyDrive Pro foldera, nema pristup lokalnim diskovima na neki normalan način (Android je najblizi) , nema USB (bez 34 dodatka), da ne nabrajam dalje. Daklem, za ono sto meni treba je vrhunski uređaj. Android tablet imam i za spojit ga na projektor mi treba ko zna koji prikljucak, za nesto radit s tipkovnicom ne znam koju aplikaciju bi koristio a o misu da i ne govorim. jedina prednost za sad iPad-a i Androida je broj aplikacija. I nista više. A i to nece vjecno trajat.

Nema ni RT pristup iCloudu i njegovim servisima. Mislim, koja je tu logika?

A ta jedina prednost iPada i Androida (posebice iPada) je vjeorjatno i najvaznija prednost od svih. Dalje nema smisla nabrajati, ali evo cisto da spomenemo:

bolji ekran, laksi je, bolja autonomija, bolji touch, itd.

Ukratko, RT je tu gdje i zasluzuje da bude. Manjak aplikacija i gore navedene stvari cine ga losijim izborom od iPada. Nije ni Android bajan po pitanju aplikacija, no recimo jedan Note 10.1 (2014) taj dio odlicno kompenzira boljim multitaskingom od konkurencije + odlicnim stylusom i aplikacijama prilagodjenim istim. Iskreno, da moram birati izmedju Notea, iPada i RT-a, o RT-u ne bih ni razmisljao. Ne vidim smisla u tom uredjaju. Naravno, cisto moj subjektivan pogled na stvari (kao sto je uostalom i tvoj pogled poprilicno subjektivan).

No objektivno, prodanjni rezultati govore sami za sebe. iPad iz godine u godinu raste, donosi ogromnu zaradu. Android tableti dominiraju low i mid endom, preuzet ce vecinu trzista kao i na smartphone dijelu. A na high endu guraju sve bolja rjesenja poput vec spomenutog Notea. S druge strane, MS je iz RT-a uspio dobiti samo velike gubitke. Zanimanje developera za isti je ravno zanimanju za sad vec mrtvi Symbian. Naravno, situacija se uvijek moze radikalno promjenit, samo te promjene za sad bas i nema na vidiku.

17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Tonči kaže...

To što si sad rekao je kao da ja napišem da je minus Surfacea RT što nema iTunes i iCloud. {#}

Lync, Outlook i docx-kompatibilne aplikacije uredno postoje. Uredno se synca Exchange - dakle, ono što je zaista bitno je tu. To što nema baš Office alate je problem Microsofta, a ne Googlea ili Applea i to je nebitna stavka (osim za tajnicu Šteficu koja je indoktrinirana za MSFT platformu). Pristup lokalnim diskovima je marginalno bitan, a nema ga ni Windows RT-u u na tabletu upotrebljivom obliku (File Explorer je apsolutno neupotrebljiv na touch sučelju). Mislim, bez namjere da bude uvredljivo, jasno mi je da si fanboy sukladno poslu koji radiš, ali nema smisla da komentiraš u tom svojstvu nešto tako općenito. Evangelizacija MSFT proizvoda nema previše smisla u ovakvoj temi. Puno bi bilo konstruktivnije da se, ako se već komentira, može definirati realna očekivanja od tableta i karakteristika koje ih definiraju, ali i iskrena kritika.

Surface uređaji su još uvijek daleko od tableta po ergonomiji (težina), omjeru cijene i ciljanog tržišta (preskupi su) gdje im lako uskaču ThinkPadi X koji su superiorni uređaji za ono što Pro pokušava biti, hardverski inferiorni Nexusu 7 i iPadu 4+ (baterije, ekrani), a aplikacije su uglavnom nepostojeće i lošije kvalitete. što je problem Microsoftu već dvije generacije.

Da bi Surface uspio, hitno treba high-DPI ekran, autonomiju od barem 10 sati i s time cijenu ispod $500 (jer pored jednako cijenjenog iPada nema šanse) za 32 GB RT model koji u praksi nudi 16 GB prostora, mnogo lošiji omjer od Nexusa i iPada. Office RT koji je bonus jest bonus, ali tek kad ispunjava i sve ostale uvjete koje nudi konkurencija. Jedini način na koji Microsoft može progurati Surface na tržište u ovom trenutku je tako da nudi bolji proizvod, a Surface to još nije.

Naravno, pumpanje milijardi u reklamu i ISP-ove te gubici od milijarde su način za creepanje na tržište, ali traje to već predugo i dev zajednica je ionako polu-mrtva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 15:36 (Tonči).
18 godina
Envy kaže...

Ajde nemojte ga razapinjati odmah jer je lik možda i produktivan. Ne zaboravite samo da smo prije 15-tak godina imali 15" 800x600px monitore do maximalnog 21" 1600x1200px, pa su ljudi čudesa i sa tim pravili.

Da, prije par tisuca godina su ljudi imali dlijeto i cekic pa su piramide radili.

Rvat katolik!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice