Zar moze biti brzi od ovoga :) Ja imam HTC Legend i sve je fluidno i brzo... Bojim se da necu primjetiti razliku u perf.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Google di god se pojavi mora naj.
Najveći zalogaj mu bu protiv pravih računalnih osa.
Gdje se može kupiti Nexus one ? googlam googlam al nis ne pronalazim.
ontopic
Ovaj novi android je zanimliv :)
ontopic
htc desire = google nexus1
ontopic
Čak je i bolji..
on topic - hoce li biti poboljsanja i nadogradnja za malo starije mobitele (Samsung Galaxy)
Može i Htc desire, vidim da je u probaji kod VIP-a a tele2 i tmobile ga nemaju.
ljudi jel samo meni tu sumljivo ubrzanje za 400%?
aj kontam još nekako da ubrzaš za 50% ili za duplo, ali 400%? vjerovatno kao što je maxym rekao - 2.1 je bio loše optimiziran
al svejedno, ja još uvijek štedim za desire =D
aj kontam još nekako da ubrzaš za 50% ili za duplo, ali 400%? vjerovatno kao što je maxym rekao - 2.1 je bio loše optimiziran
Pa mozda je cisti marketinski trik... prosli puta optimizaciju nisu uopce napravili (mozda su kompajlirali i bez flagova :) :) ;) ), a sada napravise dobru optimizaciju samo da bi mogli izbaciti da su za toliko i toliko ubrzali...
Ako im je "los" kod toliko brz... onda sto reci vise o Androidu?
2.1 jednostavno leti!
Ja, kad čujem ovakvu vijest počnem sumnjati, da ljudi koji rade takav software, koji u patch verziji (2.2) software ubrzaju 4 puta, ili nemaju pojma što rade, ili lažu.
Eh, sada ako nemaju pojma, a sve govori da imaju pojma, jer je google inače u svim segmentima OK i software im je napredan i dobar, tada nemam što raditi s takvim softwareom.
A ako lažu, za ovu sitnicu, bolje je pitanje što su još lagali za što nikad neću saznati, software nije za mene.
Inače sam zagovornik Androida od verzije 1.1 od kada imam sdk i pomalo se bavim istim (ništa ozboljno).
ontopic
HTC Desire <> Google Nexus 1
HTC Desire u odnosu na N1 ima HTC Sense UI i nema trackball nego optički senzor, ali zato N1 ima dosta bolju kameru (video snimanje).
Na našem se tržištu HTC Desire može naći za ~3000 kn što je smiješno za uređaj te klase :D
Pa mozda je cisti marketinski trik... prosli puta optimizaciju nisu uopce napravili (mozda su kompajlirali i bez flagova :) :) ;) ), a sada napravise dobru optimizaciju samo da bi mogli izbaciti da su za toliko i toliko ubrzali...
Niije u pitanju loša optimizacija niti marketinški trik. Rezultat ovakvih poboljšanja performansi je to što je u ovoj novoj verziji Androida ugrađena JIT kompilacija (Just In Time Compilation http://en.wikipedia.org/wiki/Just-in-time_compilation)
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)#Update_history
Upravo ovo poboljšanje je i razlog što će vjerojatno u 2.2 verziji biti ugrađena podrška za Flash.
N1 također ima dva mikrofona .. pa ima smanjenje pozadinske buke .. tj. sugovornik bi te trebao bolje cuti ..
Još kad bi HTC izbacio nadogradnje za starije telefone, a ne perfidno forsirao korisnike na kupovinu novih telefona sa svježim OS-om.
Još kad bi HTC izbacio nadogradnje za starije telefone, a ne perfidno forsirao korisnike na kupovinu novih telefona sa svježim OS-om.
zato tu postoji XDA :)
ontopic
HTC Desire <> Google Nexus 1
HTC Desire u odnosu na N1 ima HTC Sense UI i nema trackball nego optički senzor, ali zato N1 ima dosta bolju kameru (video snimanje).
Na našem se tržištu HTC Desire može naći za ~3000 kn što je smiješno za uređaj te klase :D
Je , baš ! Evo smijem se ...
Jel tko zna gdje bi mogao najpovolnije kupiti HTC desire ? bez onih ugovora kod vip-a.
Jel tko zna gdje bi mogao najpovolnije kupiti HTC desire ? bez onih ugovora kod vip-a.
Ovdje na forumu ;) Ima dosta tipova koji ga prodaju, cijena- 3000. plus-minus 100, 200 kn.
on topic - hoce li biti poboljsanja i nadogradnja za malo starije mobitele (Samsung Galaxy)
Gotovo pa sigurno mislim da neće biti v2.2 za Galaxy?
HTC-u je problem, odnosno teži dio posla portati Sense UI u Android. Zato se toliko čeka na upgrade Androida na pojedine modele (Hero + ekipa). A imaš Motorolu (Milestone) kaja je ažurna što se tiče toga.
isto kao i za Galaxy, neće. Još službeno ne postoji ni za v2.1.
nazad na temu, spominje se kako bi v2.2 mogao defaultno imati snimanje app. na SD kartice?
nazad na temu, spominje se kako bi v2.2 mogao defaultno imati snimanje app. na SD kartice?
To je bilo ovdi na Bugu :D al pisalo je samo ovo
" Problem je poznat kao "Issue 1151" na stranicama Android Google Code, a odnedavna je promijenio status iz "assigned" (dodijeljen za rješavanje) u "future release", što bi trebalo značiti da je riješen i da će u idućoj iteraciji OS-a postati dostupan korisnicima."
E sad kljucna rijec TREBALO :( nadajmo se da hoce doci, al za sada su to samo nagađanja :)
ontopic
ja sam ga nabavio preko oglasnika za 3.500 kn ali u hrvatskoj ga službeno još nema
Povlacim svoj komentar gore i kopiram ovo s wikipedije :D
2.2 (FroYo)[44]
Based on Linux Kernel 2.6.32[45]
Confirmed new features:
Support of Application Installation to Memory Card[46]
Integrated Adobe Flash 10.1 support[47]
JIT fully working[48]
Improved Launcher2 which "quick links" to phone and browser [49]
USB tethering and WiFi hotspot functionality [50]
Support for file upload field in the Browser [51]