Stotine tisuća iOS aplikacija uskoro će zastarjeti

poruka: 17
|
čitano: 2.533
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stotine tisuća iOS aplikacija uskoro će zastarjeti".
15 godina

Aplikacija "Mreža" 32-bitna?! Ccc, nisam to očekivao od vlasnika ovih novina. Ako ih što tješi, i aplikacija Vidi časopisa je u sličnom stanju neažuriranosti.

Ja ih imam nekih 50-ak 32-bitnih od ukupno instaliranih 200-tinjak ili možda više. Među njima i neke koje često koristim, npr. Dictionary, Cambridgeov Test, AppShopper, HRT radio, Netstat. Nisam očekivao njihov toliki broj.

Za neke sam platio (Fruit Ninja HD, WriteUp, iWriter), pa mi taj novac sada ode vjerojatno u nepovrat. 

0 0 hvala 0
14 godina

Poznata eplova backward nekompatibilnost i otkantavanje starih korisnika koji ne žele ponovo iskeširati već keširano

Moj PC  
6 4 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ne dopustivo!!! Trebalo bi refundirati novce za sve plačene aplikacije.

5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Xcode jos od 2013. podrzava dodavanje podrske za 64 bit arhitekturu u iOS project. Moguće je da velika većina od tih aplikacija nije updatea-ana u tom periodu. Za one koje jesu, developerima (ako im je imalo stalo), ne bi trebalo predstavljati problem dodati podrsku za arm64 u ios project i istestirati novi build, te submittati u store.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 23:36 (skoosha).

3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Po dobrom starom običaju, hrvatine znaju najbolje. I naravno Apple je uvijek kriv. 

Jer samo Apple radi ovakve poteze jel? Windowsi tj. Microsoft nikad nisu ukinuli support za stare verzije sustava?

Jel netko tražio refund Windowsa XP možda tada? A ne ne sori glup sam, pa nema hrvatine koji je KUPIO windowse 

Želiš nastavit koristit aplikacije iz 2011.? Jednostavno je..nastavi koristiti OS iz 2011. i sve ce ti radit. 

Želiš koristit novi hardver i nove aplikacije? E pa stavi novi OS.

Ne paše ti? Proizvedi svoj jebeni smartphone pa se pravi pametan onda.

6 12 hvala 1
15 godina
Re: Stotine tisuća iOS aplikacija uskoro će zastar
Spem kaže...

Po dobrom starom običaju, hrvatine znaju najbolje. I naravno Apple je uvijek kriv. 

Jer samo Apple radi ovakve poteze jel? Windowsi tj. Microsoft nikad nisu ukinuli support za stare verzije sustava?

Jel netko tražio refund Windowsa XP možda tada? A ne ne sori glup sam, pa nema hrvatine koji je KUPIO windowse 

Želiš nastavit koristit aplikacije iz 2011.? Jednostavno je..nastavi koristiti OS iz 2011. i sve ce ti radit. 

Ništa!

Najbolje, zapjevaj "Tamo daleko, daleko od mora, Tamo je selo moje, tamo je ..."!

Bit će odmah toplo oko srca, a ujedno nema hrvatina, desničara, ustaša, thomsonovaca, ma nema Hrvatske i hrvatina čovječe!!!

Izgleda samo hrvati koriste piratski software te su ujedno toliko blentavi da će raditi masovne prosvjede jer eto Apple ukida podršku za 32 bitne aplikacije!

Sada ćeš uskoro vidjeti masovna okupljanja, s lijeve 64 bitne strane Filozofski fax, SDP, HSS, IDS viču "živio 64 bitni OS, smrt 32 bitnom OS-u, 64 bitni OS ili grob, ...", a s desne 32 bitne strane rvatine, HDZ, HNS (onako potiho) viču "od stoljeća sedmog, nikad više, mi držimo do naših tradicija, živio 32 bitni OS, ..."

Neš ti argumenta "rvatine"!

Kad nemaš neki drugi argument, a onda nekoga nazovi "hrvatinom" i to je to!

14 godina
Jehonan kaže...
Spem kaže...

Ništa!

Najbolje, zapjevaj "Tamo daleko, daleko od mora, Tamo je selo moje, tamo je ..."!

Bit će odmah toplo oko srca, a ujedno nema hrvatina, desničara, ustaša, thomsonovaca, ma nema Hrvatske i hrvatina čovječe!!!

Izgleda samo hrvati koriste piratski software te su ujedno toliko blentavi da će raditi masovne prosvjede jer eto Apple ukida podršku za 32 bitne aplikacije!

Sada ćeš uskoro vidjeti masovna okupljanja, s lijeve 64 bitne strane Filozofski fax, SDP, HSS, IDS viču "živio 64 bitni OS, smrt 32 bitnom OS-u, 64 bitni OS ili grob, ...", a s desne 32 bitne strane rvatine, HDZ, HNS (onako potiho) viču "od stoljeća sedmog, nikad više, mi držimo do naših tradicija, živio 32 bitni OS, ..."

Neš ti argumenta "rvatine"!

Kad nemaš neki drugi argument, a onda nekoga nazovi "hrvatinom" i to je to!

Utvara si kolega da ste jutros ustali na lijevu nogu, zar ne ?!?! 

Uostalom, gdje je problem sa pjesmom i tekstom "Tamo daleko ...", kada po izvornom sadržaju slijedi; "tamo je selo moje, tamo je ljubav moja", što je vajkad Hrvatska pjesma! 

Apropos 64 bit-a aplikacija i "Levih" struktura, ako netko NE DRŽI do tradicija, to su vjerojatno oni dok se je '91 dokazalo tko ide naprijed u svojim nastojanjima gdje vi nemate apsolutno nema smisla nikakav stvarni argument! 

Uostalom, baš me zanima koliko će Hrvatskih aplikacija, bez obzira na OS kojem pripadaju "opstati" jer su developeri "zaboravili" osvježiti svojih umova djela ?! 

ATJ Lučko
9 godina
neaktivan
Aplikacija koja u 4 godine nije nadograđena naprosto je zaboravljena i napuštena, uvijek ima par tisuća drugih koje obavljaju isti posao. Sve sto je jednom plaćeno ostaje zauvijek plaćeno. Svi su xy puta upozoreni da ce se ukinuti podrška za 32 bita tako da se svi imaju vremena prilagoditi. Ako netko ima bas plaćenu jedinstvenu i potrebnu aplikaciju - ne mora nadograditi na iOS 11 dok ne riješi to pitanje
Ja rekoh
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pa kaj nebi plaćanje neke apk podrazumiijevalo da imas pravo i na 32 i 64 ver apk ( poput officea na win, ili i samih win ) ?
.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakvih idiota ima koji i ovdje mogu naći način pričati o povijesti. Bolji si uzmite pravopise u ruke...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bolje da napravne prelazno da i dalje rade appovi

0 0 hvala 0
17 godina
Spem kaže...

32 bitne aplikacije još uvijek rade na novim Windowsima. Usporedivo bi bilo da je Microsoft ukinuo pokretanje 32 bitnih aplikacija na 64 bitnim Windowsima, te izdao samo 64 bitne Windowse.

Well, guess what? :)

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
14 godina

od mojih 12 appova, svi su na 64-bit, tak da nema problema  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
udarnik60 kaže...

Kakvih idiota ima koji i ovdje mogu naći način pričati o povijesti. Bolji si uzmite pravopise u ruke...

Ja bih isto radije pričao o bitku stvari!

Na primjer:

1. Budući je Apple per se prilično zatvoren platforma, ekosistem, nazovimo to kako god, imaju relativno rigorozne stavove o tome što i kako se postavlja na njihovu trgovinu aplikacija, koliko uopće ima smisla raspravljati o ovoj temi? Mislim da je intencija te namjera gazda u Appleu bila u smjeru, "šus u guz" za lijene iOS developere, i to bi bilo to! Tebi kao krajnjem korisniku to igra ulogu kao količina riže u sarmi (ovo je možda čak i bitnije )! Zapravo, ovo je još jedan dodatni filter koji će pokazati jeli netko ozbiljan iOS developer ili...

2. Optimiziranost aplikacija je, kada gledamo iOS tj. Anadroid platformu i dalje na strani iOS-a, za neki vrlo mali postotak? Zbog čega?! E to je teško zaključiti! Zašto?! Vjeruje se da Apple-ov SOC interno radi kompresiju aplikativnog keša, to radi vrlo dobro, te zbog toga može parirati android uređaju koji ima npr. 4-6 Gb RAM-a, sa svoja 2-3  Gb RAM-a. Istina i Bog, oko ovoga se vode teške polemike ali testovi govore u prilog ovoga što rekoh!

Eto, zgodno zar ne, opet isto tako kada čovjek u prvom postu odmah oplete po hrvatima jer su oni neuka bagra koja bi samo nešto mule, a svi ostali su super-duper, ama za Boga miloga, čemu to?! Ako tu postoji neka dobra namjeram ja je ne vidim!

8 godina
neaktivan
diablo2211 kaže...
Bolje da napravne prelazno da i dalje rade appovi

Na žalost , to nebi bilo u interesu vladajučim strukturama u Apple!!!

12 godina
neaktivan

od 2013 do danas 64 komercijalne aplikacije, cijena 1.310,15 kn, Istina riječ je o Androidu ne o iOSu ali stvar je ista, ... koliko dugo bi vi žvakali programerski uradak od par dolara i ostvarivala koja prava ?

Mislim neke igrice koje su mi bile super ko klincu bile su po 300 - 400 kn komad i sada eto ne rade na Win 7/8/10 ... što bi sada studio trebao mi dati free remake ? Isto sa iOSom ... koristio si radilo ti je prošlo je. Želiš koristiti, nabavi si stari mob i na njemu se zabavljaj. Jednom ste platiti antivirusni program i sada bi free update do smrti ? Ljudi realno.

Bilo, prošlo, spominjalo se ... i osobnu morate mijenjati i vozačku svakih par godina, ... stvari se mijenjaju ... riječ je o par dolara. Ozbiljni developeri će vam dati neki skonto za upgrade i to je to.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pss: ne bih se složio s dijelom tvog posta gdje to gledaš po novcu. Ovdje se uopće ne radi o tome, jednom kupljena aplikacija u storeu je zauvijek kupljena, pitanje je samo koliko developeri imaju interesa održavati je. Tko god ima životno važnu aplikaciju neće prijeći na novi iOS i bit će razočaran politikom Applea sto je stvar koje su oni sigurno svjesni a isto tako sigurno u komad znaju koliko se i kako koriste preostale 32-bitne aplikacije. Mislim da je ovo sasvim ok, bit će malo trenja dok se riješi prijelaz a poslije nam ostaje stabilniji, kompaktniji i sigurniji softver...
Google nema takve brige, da bar mogu biti u poziciji da imaju toliko ljudi korisnika najnovijeg OS-a da se imaju potrebu ispričati zbog ovakvih promjena hehe
Ja rekoh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice