Valjda odgovor na Canon 600D?
Za senzor je još nepoznato oće li biti onaj Sonyev 16MP iz D7000 il baš Nikonov 14MP kakav se nalazi u D3100.
Valjda odgovor na Canon 600D?
Za senzor je još nepoznato oće li biti onaj Sonyev 16MP iz D7000 il baš Nikonov 14MP kakav se nalazi u D3100.
Kako bilo, mene više zanima iduća dva modela tj. zamjena D700 i D3(s) jer bio bi red, ali opet nisam više siguran zbog japanske katastrofe (koja je 111 milja od Nikonove tvornice u Sendaiu). Zapravo možda dođe do kašnjenja.
i btw. čisto sumnjam da će ISO ići do 25600 jer nema smisla obzirom da ga posjeduje D7000.
Kako bilo, mene više zanima iduća dva modela tj. zamjena D700 i D3(s) jer bio bi red, ali opet nisam više siguran zbog japanske katastrofe (koja je 111 milja od Nikonove tvornice u Sendaiu). Zapravo možda dođe do kašnjenja.
i btw. čisto sumnjam da će ISO ići do 25600 jer nema smisla obzirom da ga posjeduje D7000.
Mene osobno zanima nasljednik D700, to 100% kupujem. A samu proizvodnju Nikon lako ako treba premjesti u Tajland, ionaku su kapaciteti koje trebaju za njihovu FX liniju jako mali. Veći će problem stvarati ako su nedostupni senzor ili bilo koji drugi dio aparata koji se radi u Japanu.
Ako će imati senzor kao D7000 onda će ići do ISO25600 i tu spore nema, samo ako je senzor iz D3100 onda neće.
Sada se čini se ipak sve zna.
Here is a more detailed list of the Nikon D5100 specs:
Only the Nikon D5100 and the ME-1 microphone will be announced tomorrow (tonight US Eastern time).
Nadam se da će D5100 skinuti malo potražnju sa D7000.
Nadam se da će D5100 skinuti malo potražnju sa D7000.
Nije valjda da se nadaš padu cijene D7000 da ga moš kupit?
Nije valjda da se nadaš padu cijene D7000 da ga moš kupit?
Sve je moguće :D
Nek bude tijelo na lageru, pa ću onda razmisliti ;)
Milsim da u obzir treba uzeti ovu stavku "Standard ISO 100-6400", a ne Night Vision sa ISO do 102400 jer to je jako upitna iskoristivost, a i sama funkcionalnost u nekom normalnom načinu korištenja (osim bezveznog igranja sa night vision).
Milsim da u obzir treba uzeti ovu stavku "Standard ISO 100-6400", a ne Night Vision sa ISO do 102400 jer to je jako upitna iskoristivost, a i sama funkcionalnost u nekom normalnom načinu korištenja (osim bezveznog igranja sa night vision).
Upitna je iskoristivost svega preko 3200 pa i često toga 3200 al neki se pale na to šta im aparat ima ISO milijun.
Iskreno ja sam fasciniran fotkama Nikona D3s jer ima daleko manje šuma od D3, a i pri ISO 10000 fotke su itekako iskoristive. Dok D7000 ima itekako iskoristive fotke na ISO 3200. Ne kažem da je ISO poanta svega i jedina stvar ali to je ono gdje se u zadnje vrijeme da primjetiti osjetan napredak. Zato i s nestrpljenjem očekujem da vidim rezultate ovih "mališana" (D7000 se već moglo vidjeti), jer po ovome što sam do sada vidio... . ufff. Što li sve možemo onda očekivati kod FX formata. 
Video zanemarujem jer smatram da je fotoaparat prvenstveno fotoaparat i služi mi za fotografiranje.
Iskreno ja sam fasciniran fotkama Nikona D3s jer ima daleko manje šuma od D3, a i pri ISO 10000 fotke su itekako iskoristive. Dok D7000 ima itekako iskoristive fotke na ISO 3200. Ne kažem da je ISO poanta svega i jedina stvar ali to je ono gdje se u zadnje vrijeme da primjetiti osjetan napredak. Zato i s nestrpljenjem očekujem da vidim rezultate ovih "mališana" (D7000 se već moglo vidjeti), jer po ovome što sam do sada vidio... . ufff. Što li sve možemo onda očekivati kod FX formata. 
A gledaj, D3s je iskoristiv i na 12800 i tu je negdje kao D3/D700 na 4000, a kada u sve ubrojiš da D700 ima skoro blendu fore oko šuma naspram D7000 onda je prema tome u najboljem slučaju na ISO2500 ono što je D700 na ISO4000. Recimo D300 je tajav na 1600, prastari D200 na kakvih 640-800 no to je CCD senzor.
Od Full Framea oko šuma možemo očekivati stvarno mnogo, pitanje samo koliku će pikselažu nabit iako ni to ne smeta puno oko šuma ali jako loše utječe na DR i kakvoću boja na višem ISO-u. Eto recimo APS-C će po šumu možda jednoga dana stići D700 ali nikada neće imati takve boje na tako viskom ISO-u, sve zbog malog pixel pitcha.