Stabilan LibreOffice

poruka: 9
|
čitano: 4.799
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stabilan LibreOffice".
15 godina
Stabilan LibreOffice

Na home računalu sam OpenOffice zamjenio LibreOfficeom, čisto zbog toga što nemam preveliko povjerenje u Oracle i mislim da će polako ugasiti Office. Instalirati ću ga i na uredska računala ali za početak ako paralelku uz OO. Definitivno software kojeg ću u budućnosti koristiti i pratiti.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Stabilan LibreOffice
mario.L_hr kaže...

Na home računalu sam OpenOffice zamjenio LibreOfficeom, čisto zbog toga što nemam preveliko povjerenje u Oracle i mislim da će polako ugasiti Office. Instalirati ću ga i na uredska računala ali za početak ako paralelku uz OO. Definitivno software kojeg ću u budućnosti koristiti i pratiti.

Pa nisi trebao instalirati LibreOffice radi Oracle-a, već jer je bolji od OpenOffice.org-a. A bolji je.

18 godina
Stabilan LibreOffice

Koristim OpenOffice još od ranih beta tako da sam se do sada već navikao na nj i uspavao smatrajući ga trajnim. Čuo sam da je ušao u vlasništvo Oracle-a i nisam obraćao pažnu na LibreOffice jer nisam vidio razlog pošto je OpenOffice i dalje jednako funkcionalan kao prije.

Koje je korake Oracle poduzeo da se ekipa odvojila i razvila alternativu u obliku Libre-a i zašto vlada mišljenje da je OpenOffice unaprijed osuđen na gašenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Stabilan LibreOffice

Probao sam Libre, i iskreno, nije mi žao što sam ga stavljao na računalo. Po meni je bolji od OO, daleko, čak je i stabilniji, i nudi jako puno korisnih stvari i jednostavno nema mana, ili nekih stvari koje korisnika trebaju uvjeriti da je mikosoftov proizvod bolji. Ovo je super. A i besplatno je :) Definitivno pun pogodak. 

Osim toga, ako je ovo prava ozbiljnija verzija, sljedeće mogu biti samo bolje i sigurno može biti dostojna zamjena za "normalni" office paket. Čak ni prilagodba ne traje dugo. 5/5 za produkt. 

42

1 0 hvala 0
16 godina

koja je razlika između njega i onog opena što koristim na ubuntu,vlasnik ili ima još razlika

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

koja je razlika između njega i onog opena što koristim na ubuntu,vlasnik ili ima još razlika

Ima još razlika: LibreOffice = OpenOffice + poboljšanja

A izgledno je da uskoro LibreOffice zamijeni OpenOffice u Ubuntu. Trenutno je u fazi evaluacije.

15 godina
Stabilan LibreOffice

Osobno sam pomalo konzervativan što se tiče softwarea i treba proći neko vrijeme da ga u potpunosti mogu usporediti s drugim. OO i LO dijele isto korijenje tako da nemam sumnju u funkcionalnost i iskoristivost ovog paketa. Što se tiče poboljšanja tu pušem na hladno. Naima kod prelaska na OO 3.2 imao sam dosta problema s kompliciranijim i većim fileovima te sam se morao vratiti na prethodnu verziju. A kada smo kod poboljšnja nisu li to isto i riboni kod MS Officea.

Nepovjerenje prema Oraclu temeljim na tome što je to korporacija koja nastoji iscjedii svaki dolar gdje god može. Mada znam da i druge kompanije rade slične stvari imam veliku dozu odbojnosti prema ovoj (ima tu i još pokoji razlog ali ne bih sada o njima).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Mnogi korisnici Linux distribucija (ubuntu, openSUSE, Debian, Mandriva) ne znaju da ne koriste službenu verziju OpenOffice.org nego upravo Go-OO koji se stopio sa LibreOffice tako da ako koristiš ubuntu nećeš osjetiti neku razliku.

Is it weird that this gave me an orgasm?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice