ma kakve niske orbite ,dajte putovanje na mjesec
da ustanovimo mi jel ima života ,eto otkirlo se da ima i vode iako su ovi debili to vec znali,dakle di ima dima ima i vatre tj di ima vode tu ima i života jel 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e ovakve tekstove od Galica volim.
Postoje i privatni timovi koji se natječu za slanje sonde na Mjesec. Točnije 21 tim, iz svih dijelova svijeta, a radi se Google X Prizeu. Radi se o nagradi od 30 milijuna dolara za tim koji prvi uspješno pošalje sondu i snimi 500 metara površine Mjeseca u HD-u.
Ono što je najbolje u svemu tome je da i mi svojeg konja za trku imamo, tj. Team Synergy Moon. Njima je prva misija poslati raketu koja će 10 puta obići Zemlju, a prvi astronauti će biti Hrvat i Bosanac - Miroslav Ambruš Kiš i Nebojša Stanojević, i to već na proljeće slijedeće godine.
Znači - može se i besplatno u Svemir, samo treba pokazati malo volje i entuzijazma.
Koga zanima više imate blog - http://blog.vecernji.hr/miroslav-ambrus-kis/
Postoje i privatni timovi koji se natječu za slanje sonde na Mjesec. Točnije 21 tim, iz svih dijelova svijeta, a radi se Google X Prizeu.
Radi se o nagradi od 30 milijuna dolara za tim koji prvi uspješno pošalje sondu i snimi 500 metara površine Mjeseca u HD-u.
Ono što je najbolje u svemu tome je da i mi svojeg konja za trku imamo, tj. Team Synergy Moon. Njima je prva misija poslati raketu
koja će 10 puta obići Zemlju, a prvi astronauti će biti Hrvat i Bosanac - Miroslav Ambruš Kiš i Nebojša Stanojević, i to već na proljeće
slijedeće godine. Znači - može se i besplatno u Svemir, samo treba pokazati malo volje i entuzijazma.
Miroslave jesi to ti?! :)
Pratim ja vec malo duze zbivanje oko toga i doista, zanimljiv projekt.
Ma ja sam ih slušao i upoznao obojicu na TEDx-u u Zagrebu, pa moram širiti ta saznanja dalje :) ... Šteta da se našim medijima to uopće skoro nigdje ne spominje, a mislim da je zanimljivije i važnije od 99% stvari koje se piše u domaćoj štampi (nije da čitam novine, al to je baš zbog žutila koje prevladava u domaćem tisku... )
Ma ja sam ih slušao i upoznao obojicu na TEDx-u u Zagrebu, pa moram širiti ta saznanja dalje :) ... Šteta da se našim medijima to uopće skoro nigdje ne spominje, a mislim da je zanimljivije i važnije od 99% stvari koje se piše u domaćoj štampi (nije da čitam novine, al to je baš zbog žutila koje prevladava u domaćem tisku... )
Projekt opcenito je jako zanimljiv, a napredak u svemiru cemo, cini mi se, postici kroz privatni sektor :D Kako god da bilo, optimisticno zvuci najava da cemo za godinu dana imat Hrvata u svemiru :) Zivi bili, pa vidjeli!
Postoje i privatni timovi koji se natječu za slanje sonde na Mjesec. Točnije 21 tim, iz svih dijelova svijeta, a radi se Google X Prizeu. Radi se o nagradi od 30 milijuna dolara za tim koji prvi uspješno pošalje sondu i snimi 500 metara površine Mjeseca u HD-u.
Ono što je najbolje u svemu tome je da i mi svojeg konja za trku imamo, tj. Team Synergy Moon. Njima je prva misija poslati raketu koja će 10 puta obići Zemlju, a prvi astronauti će biti Hrvat i Bosanac - Miroslav Ambruš Kiš i Nebojša Stanojević, i to već na proljeće slijedeće godine.
Znači - može se i besplatno u Svemir, samo treba pokazati malo volje i entuzijazma.
kad ce ic na to putovanje?
kad ce ic na to putovanje?
Sve ti pise na blogu tom.. ako sam ja dobro shvatio, u proljece iduce godine.