SP1 za Expression Web 4

poruka: 16
|
čitano: 2.165
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SP1 za Expression Web 4".
16 godina
neaktivan
SP1 za Expression Web 4

Bio sam na Expr Webu par godina, točnije od verzije 1.0. I bio sam zapanjen, jer radilo se o doista genijalnom alatu, kojem sam teško pronalazio manu. Brzo, funkcionalno, pregledno. Intellisense je fantastičan ... itd .itd.

Međutim eh, kasnije sam prešao na Dreamweaver CS5, i ... ostao sam na njemu. Zašto ? Zbog one mogućnosti "live preview" koja mi toliko pomaže da više uopće stranicu ne pregledavam u browserima. Ako je dobra u integriranom "previewu", biti će dobra i u svim drugim browserima. A posebice mi se sviđa i ona mogućnost "grupiranja" koda, tj. kad selekiraš bilo koji kod, pa dobiješ onaj "plus" .... uh, kako već objasniti.

Expression Web je (zapravo čitavi komplet Expression) je izvrstan alat sa gomilom potencijala, međutim za sada kaska za funckijama (pre)natrpanim Dreamweaverom CS5.

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
SP1 za Expression Web 4

Evo da pitam decke koji se bave webom: jel se tko odlucio preci kompletno na CSS3 + HTML5 ili jos radite webove koji rade iskljucivo sa HTML4 pa radite workarounde za neke stvari koje postoje u HTML5?

0 0 hvala 0
18 godina
Re: SP1 za Expression Web 4

Ne treba mi jos HTML5 u puno slucajeva jer ako imas korisnike koji koriste starije browsere onda nema svrhe HTML5 stavljat. Sigurnije je xHTML(4) i tako jos neko vrijeme dok ljudi u vecini ne predju na nove browsere.

18 godina
makopos kaže...

Ne treba mi jos HTML5 u puno slucajeva jer ako imas korisnike koji koriste starije browsere onda nema svrhe HTML5 stavljat. Sigurnije je xHTML(4) i tako jos neko vrijeme dok ljudi u vecini ne predju na nove browsere.

Ma ja i radim u HTML4, ali bi mi HTML5 olaksao zivot bar 5x!

18 godina
neaktivan
SP1 za Expression Web 4

Svakako - HTML5 i CSS 3 uz optimizaciju za -1 generaciju browsera. Dakle, IE9, IE8, FF3.6.x, FF4, Chrome samo v10, Opera 10,11, Safari samo v5 i OSX.

Danas nema browsera koji ga ne podržava u određenoj mjeri. Naravno, koristimo konzervativan set.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
SP1 za Expression Web 4

Ja sam jos skeptican, pogotovo ako radim web za "domace ljude".

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja ne radim web za domaće ljude, ali nije me previše ni briga. Korisnici mojih aplikacija imaju jasno naznačene minimalne zahtjeve za korištenje. Danas ne postoji niti jedan razlog da se ne instalira update za Firefox, Chrome, Safari ili Operu. IE može biti problematičan, ali sasvim je dovoljna podrška za IE8 i IE9. Na kraju, umjesto IE-a postoje alternative koje se redovito krpaju bez rušenja sustava - dakle bezbolno.

18 godina
naxeem kaže...
tnakir kaže...

Ja ne radim web za domaće ljude, ali nije me previše ni briga. Korisnici mojih aplikacija imaju jasno naznačene minimalne zahtjeve za korištenje. Danas ne postoji niti jedan razlog da se ne instalira update za Firefox, Chrome, Safari ili Operu. IE može biti problematičan, ali sasvim je dovoljna podrška za IE8 i IE9. Na kraju, umjesto IE-a postoje alternative koje se redovito krpaju bez rušenja sustava - dakle bezbolno.

Jel razvijas web poslovne aplikacije ili razvijas web stranice?

18 godina
neaktivan

Praktički poslovne aplikacije ali koje koriste web sučelje za rad. Ima tu i tamo pokoji web. Ali i webovi se tretiraju na istom principu.

18 godina
naxeem kaže...

Praktički poslovne aplikacije ali koje koriste web sučelje za rad. Ima tu i tamo pokoji web. Ali i webovi se tretiraju na istom principu.

A nemozes na web stavit - "ovo radi pod ovim i ovim browserom" i ko vas sisa. U poslovnim aplikacijama mozes, ali kod weba tesko. Sjecam se kad je svaki drugi web devedesetih bio "Optimiziran za Netscape ili IE". Ako webu pristupa raznolika masa onda je tebi kao html koderu vazno da je web jednak na svim platformama.

Ja se svaki put "odlucim" da cu od*ebat majmune koje koriste stare browsere i na kraju se opet vratim na staro jer vidim u Analyticsima da 20 - 30% kretena jos uvijek koristi stare preglednike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 15:22 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Pa moj web uvijek radi na svim browserima. Ne radi na IE6 niti me previse briga za one koji ga koriste.
Svaki novi browser uredno se krpa u svim okruzenjima. Razlog za ne-krpanje ne postoji, a ovi sajtovi nisu sajtovi za hitnu medicinsku pomoc putnika kroz vrijeme, pa se rijetko dogada da i dode netko s IE7 npr. ili FF2.
18 godina
naxeem kaže...
Pa moj web uvijek radi na svim browserima. Ne radi na IE6 niti me previse briga za one koji ga koriste.
Svaki novi browser uredno se krpa u svim okruzenjima. Razlog za ne-krpanje ne postoji, a ovi sajtovi nisu sajtovi za hitnu medicinsku pomoc putnika kroz vrijeme, pa se rijetko dogada da i dode netko s IE7 npr. ili FF2.

Da ali npr gradijenti ne rade u svim browserima, a dizajnerima bi masu olaksali. Round corners takodjer. Pa rotacija elementa oko z osi. Pa novi tagovi i slicno? Ne pricam o sajtovima kompatibilnim sa IE6 nego o sajtovima sa novim featureima u HTML5

18 godina
neaktivan
Gradienti ne rade ni u novim browserima i nitko ih ne koristi zbog toga - GIMP u ruke i crtat 1x500px slicice. Rounded corners rade s posebnim tagovima za svaki browser. Gdje ne rade, nije bitno. Zaobljenost nije mission-critical.
18 godina
naxeem kaže...
Gradienti ne rade ni u novim browserima i nitko ih ne koristi zbog toga - GIMP u ruke i crtat 1x500px slicice. Rounded corners rade s posebnim tagovima za svaki browser. Gdje ne rade, nije bitno. Zaobljenost nije mission-critical.

Nisam rekao da je mission critical ali olaksavaju html koderima posao. Zato i pitam.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
naxeem kaže...

Nisam rekao da je mission critical ali olaksavaju html koderima posao. Zato i pitam.

Obrnuto si shvatio moj komentar. Napravi na moderniji način, a kome ne radi - ne radi - nije mission-critical da mora radit.

16 godina
neaktivan
SP1 za Expression Web 4

Možda je malo offtopic ali evo naletio sam na jedan zanimljiv link koji prikazuje koji su sve HTML5 forms feature-i podržani od strane browsera i zaključak je da dosta stvari još nije implementirano u većini browsera, osim u Operi, dok u IE9 nije ništa podržano.

LINK:

http://wufoo.com/html5/

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice