Imam ali isto tako imam slobodnu volju napravit jailbrake i moddat uredaj koji hocu ako je to vec legalno...ti vjerujem da posjedujes sve originale takoder kao sto vidim da cvrsto branis hackere i slicne...znaci nemas niti jednu skinutu pjesmu,film,program,seriju,igru ili bilo sta piratsko niti si ikada to napravio...
Raf, ti nemaš što koristiti uređaj onako kako si ti zamislio, već proizvođač uređaja. Evo, ja idem surfati internetom na mikrovalnoj pećnici, zato što sam je JA PLATIO. Ne budi smiješan.
Tocno to, ja se smijem jer sam vas zahebo i koristim uredjaj onako kako ja hocu.
Sa takvim stavom nije ni cudo sto ima ljudi poput Geohota.
Edit: http://gadgets.boingboing.net/_microwave_PC_Case.jpg
Jel bi sada proizvodac mikrovalne trebao tuziti onoga tko je ovo napravio?
Ja ako sam kupio uređaj, onda želim koristiti SVE njegove mogućnosti. Ako to uključuje vađenje lemilice, može. iPhone se ograničava radi poslovne politike i želje za zgrtanjem što veće količine love - pa Jobsić ne želi da se lova razdijeli između nekoliko storeova i nekoliko izdvača - on želi da svi kupuju od njega i SAMO od njega.
Zamisli da aplikacije možeš legalno kupovati ne samo na Apple storeu nego da ima xStore, yStore i zStore. Konkurencija = smanjenje cijena = bolje za kupce. Monopol = diktiranje cijena = loše za kupce. Ako ti netko nudi ISTU aplikaciju za 2 i 3 dolara, gdje ćeš ju kupiti? I mislio sam. Konkurencija se ruši nižim cijenama, niske cijene se kompenziraju širokom ponudom i na kraju je bolje za sve - developeri imaju što raditi, kupci mogu kupiti odakle žele aplikacije po sve nižim cijenama a profit stiže jer svi mogu kupiti sve.
Ali dok je zadrtih DRMova i ostalih s*anja, bit će hackera i crackera. Kad software postane slobodan ili barem jednako dostupan za sve, neće biti potrebe za probijenjem ičega. Umjetno postavljena ograničenja su uzrok svih crackanja. A da nema njih, kao što su kolege rekli, sigurnost podataka bi bila na očajnim razinama.
Geohot - way to go!
...
A što bi napravio kad bi proizvođač mikrovalne tebi odlučivao koje legalno kupljene prehrambene proizvode možeš podgrijavati unutra?
Ili kad bi imao zabranu podrgrijavati svoja jela već bi morao koristiti samo jela kupljena kod proizvođača mikrovalne?
Bi li napravio jailbreak mikrovalne? Bi li to tada bilo u redu?
Još uvijek bi krađa tuđih jela bila pogrešna ali bi jailbreak sigurno bio moralno ispravan.
Ne nego bih kupio mikrovalnu koja može podgrijavati sva jela.
Mislim da je hekanje OK, ali širenje alata za hekanje i tako omogućavanje masi da heka nikako ne podržavam, tj. OK je da netko heka da bi otkrio(i upozorio proizvođača) jeli moguće pokretati piratske igre, ali nije OK omogućiti svima da to rade.
Ali dok je zadrtih DRMova i ostalih s*anja, bit će hackera i crackera. Kad software postane slobodan ili barem jednako dostupan za sve, neće biti potrebe za probijenjem ičega. Umjetno postavljena ograničenja su uzrok svih crackanja. A da nema njih, kao što su kolege rekli, sigurnost podataka bi bila na očajnim razinama.
DRMova i ostalih srnja će biti sve dok se ljudi ne osvijeste i prestanu piratizirati softver. Stvaranje softvera košta, i nitko nije lud davati ga besplatno...
diverzije na velike tvrtke (i ostale nosioce kapitalističkih "vrednota") su pohvalne i trebaju se nastaviti i podupirati, ova kapitalistička preseravanja i nesmiljen grabež novaca, ljudskih sudbina i resursa se mora zaustaviti jer ćemo svi skupa sa našom planetom otići u vražju mater, stoga i ovakvi relativno mali znaci neposluha trebaju biti pozdravljeni gromkim aplauzom
DRMova i ostalih srnja će biti sve dok se ljudi ne osvijeste i prestanu piratizirati softver. Stvaranje softvera košta, i nitko nije lud davati ga besplatno...
Vjerujem da je mislio recimo na to da kad kupi CD nemoze prebaciti tu glazbu na MP3 plajer. Dakle DRM mu ogranicava nacin na koji on moze slusati glazbu koju je platio.
Vjerujem da je mislio recimo na to da kad kupi CD nemoze prebaciti tu glazbu na MP3 plajer. Dakle DRM mu ogranicava nacin na koji on moze slusati glazbu koju je platio.
A što misliš zašto je to tako? Jer ako netko može prebaciti CD glazbu na MP3 player, jako je lagano može piratizirati, pa onda oni koji pošteno žele prebaciti CD glazbu na MP3 trpe. Kupnjom glazbe je kupac obaviješten(barem bi trebao biti) o uvjetima korištenja, a ako ih se ne želi pridržavati nemora ni kupovati.
Zamisli da aplikacije možeš legalno kupovati ne samo na Apple storeu nego da ima xStore, yStore i zStore. Konkurencija = smanjenje cijena = bolje za kupce. Monopol = diktiranje cijena = loše za kupce.
I onda se ljudi pitaju čemu tolika ograničenja na Macu.
Mislim da Jobs može samo zahvaliti haterima.
Zamisli da se udio Maca podigne na znatan postotak - 30%.
Sada nema govora o tužbama za monopol, upravo zbog mizernog (u odnosu na Win) udjela.
MS je popušio tužbu jer je isporučivao VLASTITI browser, na VLASTITOM OS-u.
Zamisli da aplikacije možeš legalno kupovati ne samo na Apple storeu nego da ima xStore, yStore i zStore. Konkurencija = smanjenje cijena = bolje za kupce. Monopol = diktiranje cijena = loše za kupce.
I onda se ljudi pitaju čemu tolika ograničenja na Macu.
Mislim da Jobs može samo zahvaliti haterima.
Zamisli da se udio Maca podigne na znatan postotak - 30%.
Sada nema govora o tužbama za monopol, upravo zbog mizernog (u odnosu na Win) udjela.
MS je popušio tužbu jer je isporučivao VLASTITI browser, na VLASTITOM OS-u.
Na Apple storeu nema monopola, tim aplikacijama cijenu ne određuje store, nego proizvođač aplikacije koji ju je stavio na store...
Na Apple storeu nema monopola, tim aplikacijama cijenu ne određuje store, nego proizvođač aplikacije koji ju je stavio na store...
Monopol je na prodajnom kanalu. Ako se tvoja aplikacija ne svidi Appleu nema ništa od prodaje.
Monopol je na prodajnom kanalu. Ako se tvoja aplikacija ne svidi Appleu nema ništa od prodaje.
Neki to vide kao ograničenje, ali to je prije svega kontrola kvalitete. To je razlog zašto je Android market puno lošiji od App Store-a, market distribuira sve bez ikakvih pitanja pa se na njemu nađe gomila smeća.
A što misliš zašto je to tako? Jer ako netko može prebaciti CD glazbu na MP3 player, jako je lagano može piratizirati, pa onda oni koji pošteno žele prebaciti CD glazbu na MP3 trpe. Kupnjom glazbe je kupac obaviješten(barem bi trebao biti) o uvjetima korištenja, a ako ih se ne želi pridržavati nemora ni kupovati.
Jasno mi je da se zele zastiti od jednostavnog kopiranja i to je OK, ali
cinjenica je da od tog DRMa najvise ispastaju posteni kupci, a pirati mogu slusati onako kako bi trebali posteni kupci.
Iako mi se cini da su nasli rjesenje tog problema LINK.
UltraViolet will support six accounts per family, each of which can access the full set of family-owned video content, and it will support 12 unique devices per family. That might sound like plenty, but DECE envisions UltraViolet content being displayed on Internet-connected TVs, game consoles, smartphones, computers, Internet-connected Blu-ray players, tablets, and set-top boxes.
Neki to vide kao ograničenje, ali to je prije svega kontrola kvalitete. To je razlog zašto je Android market puno lošiji od App Store-a, market distribuira sve bez ikakvih pitanja pa se na njemu nađe gomila smeća.
Onda neka naprave sekciju za "provjerene i podržane aplikacije" i sekciju za "smeće koje se nama ne sviđa i mislimo da će vam uništiti aparat" pa će korisnici imati slobodu izabrati ono što im treba i odgovara. S obzirom da već ionako rade selekciju to im nije nikakav dodatan posao.
Nije tu riječ o brizi o krajnjem korisniku.
Stvar je koliko je konkurencija spremna "dizati glas".
Kako je Android free for all, oni koji ne prolaze na AppStoreu prebaciti će se na Droid.
TrendMicro je tužio MS jer je MS ponudio svoj AV alat.
Po Appleovom standardu o brizi za korisnika taj potez MSa je trebo biti odličan jer korisnik dobije zaštitu od samog proizvođača OS kojeg koristi.
Što to nije Appleova politika firme? Dobiti sav potrebiti softver odmah na računalu. To svi ističu kao plusčinu, opet svi tužakaju MS zbog toga.
Čekam tužbu za Paint, Solitaire i Notepad.
Ali netko je tu našao interes. Interes a ne brigu.
Igre populariziraju igraću platformu, osobito ekskluzive, a ne piratstvo. Možda na balkanu, no to je potpuno nebitna regija.
Raf, ti nemaš što koristiti uređaj onako kako si ti zamislio, već proizvođač uređaja. Evo, ja idem surfati internetom na mikrovalnoj pećnici, zato što sam je JA PLATIO. Ne budi smiješan.
To je isto ko da meni Mrecedes zabrani da ja dodam staznji spojler, da promijenim armaturu ili da uopce otvorim haubu! Daj molim te! Platio sam taj uređaj i koristit cu ga onako kako ja zelim. Kupit cu Armanijeve hlace i odrezat cu im nogavice pa cu na ljeto imat kratke hlace bez obzira sto su oni zamislili da to budu duge hlace, pa cu za par godina brisat pod s njima makar nisu predviđene za to - jer sam to platio.
hvala bogu da ima hakera pa da na bug se moze stavit koja vijest o konzoli
...
Onda neka naprave sekciju za "provjerene i podržane aplikacije" i sekciju za "smeće koje se nama ne sviđa i mislimo da će vam uništiti aparat" pa će korisnici imati slobodu izabrati ono što im treba i odgovara. S obzirom da već ionako rade selekciju to im nije nikakav dodatan posao.
Zašto bi? Misliš da njih briga za slobodu tvog izbora? Ne, njih zanima samo da što više zarade. Nemoj me krivo shvatiti, ja sam za slobodni softver, ali kad kupuješ njihov uređaj prihvaćaš njihova pravila. Ako želiš slobodni softver slobodno kupi neki mobitel s Linuxima, meni su zakon.
...
Nije tu riječ o brizi o krajnjem korisniku.
Stvar je koliko je konkurencija spremna "dizati glas".
(1)Kako je Android free for all, oni koji ne prolaze na AppStoreu prebaciti će se na Droid.
(2)TrendMicro je tužio MS jer je MS ponudio svoj AV alat.
Po Appleovom standardu o brizi za korisnika taj potez MSa je trebo biti odličan jer korisnik dobije zaštitu od samog proizvođača OS kojeg koristi.
Što to nije Appleova politika firme? Dobiti sav potrebiti softver odmah na računalu. To svi ističu kao plusčinu, opet svi tužakaju MS zbog toga.
Čekam tužbu za Paint, Solitaire i Notepad.
(3)Ali netko je tu našao interes. Interes a ne brigu.
1.Nije toliko teško proći na App Storeu, samo se treba držat par pravila i ne pokušavat distribuirat programe koji te redirektaju na neku web stranicu ili slično(Android market ih je pun).
2. To je tako bilo i uvjek će biti, što je firma veća, to će dobijati više tužbi. Da je Apple najveći na tržištu i on bi dobijao tužbe. Kako to misliš svi? Mislim da većina običnih korisnika ni nezna za tužbe protiv MSa.
3. U tome je bit, kao da briga velike firme za slobodu korisnika.
...
To je isto ko da meni Mrecedes zabrani da ja dodam staznji spojler, da promijenim armaturu ili da uopce otvorim haubu! Daj molim te! Platio sam taj uređaj i koristit cu ga onako kako ja zelim. Kupit cu Armanijeve hlace i odrezat cu im nogavice pa cu na ljeto imat kratke hlace bez obzira sto su oni zamislili da to budu duge hlace, pa cu za par godina brisat pod s njima makar nisu predviđene za to - jer sam to platio.
Korištenje piratskog softvera je, za razliku od rezanja hlača, krađa i protuzakonito.
Kakvo vražje stavljanje piratskog softvera? To je napravljeno zato da se Linux može staviti gore, a ne piratski softver, tj. igre. To je eto side effect koji će mulci iskoristiti...
Korištenje piratskog softvera je, za razliku od rezanja hlača, krađa i protuzakonito.
A sto kada ja moram rootati mobitel kako bi kupio aplikaciju?
Ja sam opčenito protiv piratstva, al isključivo zato što mnoge firme i kompanije teško dolaze do svog mjesta na tržištu prvenstveno zbog korupcije i konkurencije. No ako uzmemo jednu činjenicu da jedan gamer koji stvarno voli igranje, nebitno da li se radi o PC-u, PS-u ili bilo kakvoj drugoj konzoli, mjesečno će prelaziti nekoliko igara. Prema tome, igra za PS3 košta cca od 300 kn pa na dalje. Koliko bi novaca čovjek morao potrošiti da bi se igrao?!! Tisuće i tisuće kuna...a da budem iskren...nema šanse. Kad jedna original igra bude koštala maximalno do 100 Kn, ne samo ja nego i šira populacija svijeta će kupiti original. Uvijek će biti pirata, samo ne znam kako proizvođači igara gledaju na to?! Jel im u interesu zaraditi ili se samo reklamirati igrama. Ako je reklama u pitanju onda neka ne pljuju po piratima, a ako žele zaraditi onda neka smanje cijenu igre. Jer prodati 500 000 igrica po 400 kn = 200 000 000 Kn, a prodati 500 000 000 igrica po 100 kn jednako je 50 000 000 000 Kn. Ne znam da li se itko slaže samnom u toj računici. Njih štampanje praznih medija na takvim količinama ispadne gotovo i neosjetno.
1.Nije toliko teško proći na App Storeu, samo se treba držat par pravila i ne pokušavat distribuirat programe koji te redirektaju na neku web stranicu ili slično(Android market ih je pun).
2. To je tako bilo i uvjek će biti, što je firma veća, to će dobijati više tužbi. Da je Apple najveći na tržištu i on bi dobijao tužbe. Kako to misliš svi? Mislim da većina običnih korisnika ni nezna za tužbe protiv MSa.
3. U tome je bit, kao da briga velike firme za slobodu korisnika.
Mislim da treba postojati neka kontrola, ali ne sadržaja već kvalitete, recimo da ne može proći softwer koji zbog lošeg koda ili nepoželjnih dodataka može naštetiti sustavu.
I meni se sviđa urednost, ali Apple to neće dugo moći držati pod kontrolom.
Kako je iOS sve popularnija platforma, udio se povećava, sukobljavaju se interesne skupine.
Ali mislim da dolazi do situacije kao s MSom prije mnogo godina, popularnost Android i Symbiana će dopustiti Appleu zatvoreno poslovanje bez tužbi.
Samo što ovdje nitko neće moći tužakati Droid i Symbian dok god je Apple toliko rigorozan.
...
Tko je spomenuo piratski software?
Kakvo vražje stavljanje piratskog softvera? To je napravljeno zato da se Linux može staviti gore, a ne piratski softver, tj. igre. To je eto side effect koji će mulci iskoristiti...
Mislim da nitko tko je kupio konzolu osim hackera nije zainteresiran za jailbreakanje radi stavljanja Linuxa...
Pa trebao si malo guglati prije kupnje mobitela.
...
Ne vjerujem da ikoga osim hackera briga za Jailbreakanje radi dizanja Linuxa na njemu. I opet kažem, nisam protiv hekanja uređaja, nego iskorištavanja heka za distribuciju pirata. Ako je sinatra mislio na stavljanja gore Linux-a ispričavam se.
...
Ne vjerujem da ikoga osim hackera briga za Jailbreakanje radi dizanja Linuxa na njemu. I opet kažem, nisam protiv hekanja uređaja, nego iskorištavanja heka za distribuciju pirata. Ako je sinatra mislio na stavljanja gore Linux-a ispričavam se.
mene zanima :)
no sad neznam dali je dostapun cijeli hardware jer na "onom" linuxu dok je jos bio dozvoljen bilo je pola hardware-a zakljucano pa to i nije onda bilo nesto
Sta sam trebao guglati koje probleme imaju ljudi s android mobiteleima??
Gle ako netko reklamira da nesto radi (kao kupovina na marketu ili linux na PS3), nemam ja sto citati na internetu, pise na kutiji da taj feature radi. Ako feature ne radi nemaju se sta zaliti.
Sta sam trebao guglati koje probleme imaju ljudi s android mobiteleima??
Gle ako netko reklamira da nesto radi (kao kupovina na marketu ili linux na PS3), nemam ja sto citati na internetu, pise na kutiji da taj feature radi. Ako feature ne radi nemaju se sta zaliti.
Ne nego guglati mogu li se aplikacije kupiti u hrvatskoj.
http://market.android.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=143779