za ovo boldano bi se dalo raspraviti.. neke stvari se mijenjaju ipak.. do prije par godina je to bila istina, sada kada mac nema ni softverski hardverski nista specijalno u prednosti, a cijenu nabija do neba, onda je pitanje sto se isplati..
ne da mi se sad traziti usporedbe gdje se mac i pc sa win istih konfiguracija usporeduju i na kraju pc bude brzi u nekoj obradi u photoshopu ili obradi nekog videa i sl.. i nije bitno da li je malo brzi ili sporiji, poanta je su razlike male ili nikakve, a u cijeni osjetna razlika.. e sad, sto je isplativo i za koga.. beskrajna rasprava.. uglavnom nije bas sve tako "crno-bijelo" kako to neki vole usporediti..
a od ovih fora "na meku to jednostavno - radi" mi se riga.. jer na nicem drugom to jednostavno - ne radi.. naravno..
hocemo li u glavama "mekonja" jednog dana napokon izaci iz doba win xp? tesko..
Pa, osjetna razlika je u rendering time-u recimo, gdje je na Mac-u (Final Cut) kraće nego na Windowsu (Premiere Pro).
Pa, iskreno, imam i Mac i WinPC, i na oba ne radi baš sve jednostavno haha. Iako preferiram Mac (15-godišnji ja bi me krivo pogledao zbog ovog), živcira me par stvari, kao npr. kada otvorim finder a on mi pokaže mapu ali okrene na desktop gdje je već otvoren itd. Dosta je zatvoreniji sustav, i ne može se prćkati oko njega kao na Windowsu. No, i Mac traži razumijevanje korištenja kompjutera i na Macu postoji period učenja. Reklamirao se kao lakši UI itd, ali kad se navikneš na oba, sasvim je svejedno koji ćeš koristiti. Jedino je to što mi se više sviđa OS X nego Windows, zbog toga ga preferiram. Sve drugo nema smisla. Da, imam instaliran antivirus i na Mac-u, jer virusi za Mac itekako postoje. Da, imam instaliranih par igara na Mac-u, jer Steam podržava i Mac igre. Iako koristim konzolu za igranje, fora je i na ovom. Ako ništa drugo, napeto je jer u današnje vrijeme gaming na Macu ima neki osjećaj zabranjenog voća . Da, Mac je stabilan ali mi se dogodilo par kernel panica, kao i na Windowsu BSOD.