Soma dolara za OLED iPhone

poruka: 75
|
čitano: 8.700
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Soma dolara za OLED iPhone".
14 godina
odjavljen
Re: Soma dolara za OLED iPhone
digitall kaže...

za ovo boldano bi se dalo raspraviti.. neke stvari se mijenjaju ipak.. do prije par godina je to bila istina, sada kada mac nema ni softverski hardverski nista specijalno u prednosti, a cijenu nabija do neba, onda je pitanje sto se isplati.. 

ne da mi se sad traziti usporedbe gdje se mac i pc sa win istih konfiguracija usporeduju i na kraju pc bude brzi u nekoj obradi u photoshopu ili obradi nekog videa i sl.. i nije bitno da li je malo brzi ili sporiji, poanta je su razlike male ili nikakve, a u cijeni osjetna razlika.. e sad, sto je isplativo i za koga.. beskrajna rasprava.. uglavnom nije bas sve tako "crno-bijelo" kako to neki vole usporediti..

a od ovih fora "na meku to jednostavno - radi" mi se riga.. jer na nicem drugom to jednostavno - ne radi.. naravno..

hocemo li u glavama "mekonja" jednog dana napokon izaci iz doba win xp? tesko..

Pa, osjetna razlika je u rendering time-u recimo, gdje je na Mac-u (Final Cut) kraće nego na Windowsu (Premiere Pro).

Pa, iskreno, imam i Mac i WinPC, i na oba ne radi baš sve jednostavno haha. Iako preferiram Mac (15-godišnji ja bi me krivo pogledao zbog ovog), živcira me par stvari, kao npr. kada otvorim finder a on mi pokaže mapu ali okrene na desktop gdje je već otvoren itd. Dosta je zatvoreniji sustav, i ne može se prćkati oko njega kao na Windowsu. No, i Mac traži razumijevanje korištenja kompjutera i na Macu postoji period učenja. Reklamirao se kao lakši UI itd, ali kad se navikneš na oba, sasvim je svejedno koji ćeš koristiti. Jedino je to što mi se više sviđa OS X nego Windows, zbog toga ga preferiram. Sve drugo nema smisla. Da, imam instaliran antivirus i na Mac-u, jer virusi za Mac itekako postoje. Da, imam instaliranih par igara na Mac-u, jer Steam podržava i Mac igre. Iako koristim konzolu za igranje, fora je i na ovom. Ako ništa drugo, napeto je jer u današnje vrijeme gaming na Macu ima neki osjećaj zabranjenog voća . Da, Mac je stabilan ali mi se dogodilo par kernel panica, kao i na Windowsu BSOD. 

10 godina
footballer kaže...
digitall kaže...

za ovo boldano bi se dalo raspraviti.. neke stvari se mijenjaju ipak.. do prije par godina je to bila istina, sada kada mac nema ni softverski hardverski nista specijalno u prednosti, a cijenu nabija do neba, onda je pitanje sto se isplati.. 

ne da mi se sad traziti usporedbe gdje se mac i pc sa win istih konfiguracija usporeduju i na kraju pc bude brzi u nekoj obradi u photoshopu ili obradi nekog videa i sl.. i nije bitno da li je malo brzi ili sporiji, poanta je su razlike male ili nikakve, a u cijeni osjetna razlika.. e sad, sto je isplativo i za koga.. beskrajna rasprava.. uglavnom nije bas sve tako "crno-bijelo" kako to neki vole usporediti..

a od ovih fora "na meku to jednostavno - radi" mi se riga.. jer na nicem drugom to jednostavno - ne radi.. naravno..

hocemo li u glavama "mekonja" jednog dana napokon izaci iz doba win xp? tesko..

Pa, osjetna razlika je u rendering time-u recimo, gdje je na Mac-u (Final Cut) kraće nego na Windowsu (Premiere Pro).

Pa, iskreno, imam i Mac i WinPC, i na oba ne radi baš sve jednostavno haha. Iako preferiram Mac (15-godišnji ja bi me krivo pogledao zbog ovog), živcira me par stvari, kao npr. kada otvorim finder a on mi pokaže mapu ali okrene na desktop gdje je već otvoren itd. Dosta je zatvoreniji sustav, i ne može se prćkati oko njega kao na Windowsu. No, i Mac traži razumijevanje korištenja kompjutera i na Macu postoji period učenja. Reklamirao se kao lakši UI itd, ali kad se navikneš na oba, sasvim je svejedno koji ćeš koristiti. Jedino je to što mi se više sviđa OS X nego Windows, zbog toga ga preferiram. Sve drugo nema smisla. Da, imam instaliran antivirus i na Mac-u, jer virusi za Mac itekako postoje. Da, imam instaliranih par igara na Mac-u, jer Steam podržava i Mac igre. Iako koristim konzolu za igranje, fora je i na ovom. Ako ništa drugo, napeto je jer u današnje vrijeme gaming na Macu ima neki osjećaj zabranjenog voća . Da, Mac je stabilan ali mi se dogodilo par kernel panica, kao i na Windowsu BSOD. 

ja jedno, ti dugo.. kontam sta govoris i sve 5, ali ja govorim kad se usporeduje isti softver.. ne dva razlicita..

govorim da mac vise nema neku ekskluzivu po pitanju softvera (osim razvoja ios aplikacija), tj. nesto po cemu bi bio "isplativiji" od necega sa windowsima.

btw ne sjecam se kada sam zadnji puta vidio bsod (osim u slucaju hardverkog kvara) na windowsima, ili neki tako neocekivani veci problem.. a svakodnevno se druzim sa hrpetinom racunala skoro 24 sata dnevno...

ali opet, tko voli nek izvoli.. ne volim samo te neke fore proizasle iz neznanja "to je bolje" "to radi" i sl.

9 godina
odjavljen

Final cut pro je exlusiva i stvarno puuuno brze renderuje nego premiere pro i to je veliki selling point

10 godina
Torent kaže...

Final cut pro je exlusiva i stvarno puuuno brze renderuje nego premiere pro i to je veliki selling point

da, istina, ali nisam to mislio.. kako se sad izraziti nakon 4 karlovacka jebemti.. nije da to sto taj program moze, da ne mozes na win za isto ili manje novaca.. npr jaci hardver, sporiji softver (u tom slucaju), izmedu ostalog na win imas puno vise alternativa svih cjenovnih rangova, pa kome sto odgovara..

a u drugom slucaju ce na istoj konfi photoshop u istoj stvari biti brzi na windowsima npr..

jedna "eksluziva" je nativna izrada ios aplikacija (xcode) i mislim da je trenutno to najveci selling point..

but: sad smo skroz offtopic :/

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 23:05 (digitall).
16 godina
Torent kaže...

Cuj ko moze sebi priustiti i nesto mu to znaci u zivotu sve pet ali pricati kako je to mob za posao i vrijedi toliko je prica za malu djecu. Koji posao odradjej taj mobe a ne moze recimo P10 ili neki drugi puno jeftiniji mob....

Konkretno u CH pretplata (neka bolja) je 50-100 CHF, a telefon je samo stvar izbora, bio to Galaxy S8+, iPhone 7 Plus (256GB) ili neki treći (precjenjeni) kao što je Xperia XZY123 ili koja je već. Nema Xiaomia (meni je onaj Miix zapeo za oko).

Danas sam potrošio za punjenje paprike (6 paprika, vrećica luka, vrećica krompira, mješano mljeveno meso i paradjz sos u tubi) oko 30 CHF. Toliko košta telefon na dvije godine kod Sunrise + 20 CHF za samu pretplatu. Dobra stvar je da se telefon može ranije otplatiti pa onda samo plaćati 20 CHF, ili čak uzeti još jedan ili dva telefona.

U suštini želim samo reći koja je percepcija gledanja nešto sa Balkana ili iz neke visoko razvijene države. Što ne znači da nekome sa balkana ne ide. (Znam ih dosta koji u BHTelecomu kupuju najnoviji telefon [bio to iPhone 7+ ili S8+] na onu Mega 100 (400 kuna) pretlatu)

Ali ono što me posebno interesuje. Dakle imam i iPhone i Android. Izlazi 10-ta generacija iPhona a mene zanima koji debil, moron ili kreten (stručni medicinski izraz) ne dozvoljava obučnu led lampicu radi notifikacije. Jednostavno ne kontam.

Because anything Korea does, Japan does it better.
9 godina
odjavljen

Pa i u mtelu je na pretplatu od 150 km 1 km telefon ali nije  tome poenta. I sam imam i imao sam top modele ali ne govorim kako moram imati najnoviji model da mi je andorid od prosle godine smece jer ne radi dobro steka i sl.... Ili da mi je neophodan za posao iakao mob koristin intenzivnije nego 98% ljudi. mijenjam jer mi je zadovoljstvo i mogu priustiti i to je ok. Ali evo imam nexus 6p koji sam kupio nov prosle godine jer su me naljutili prodavci S7 koji sam zelio i trazili 50+eur vise za koristen mobitel bez garancije a ove godine ne mogu sebi opravdati doplatu od 400+ eur na neki top model... Znaci moj nexus 6p+400+eur.... I kupim hp sectre ;)

16 godina

I ja se slažem sa svemu što si napisao. Kupovina najnovijeg telefona (tipa da netko kupi iPhone 8 a ima već Iphone 7) mi je totalna budalaština. Iskreno najsretniji sam sa HTC M9+ Još uvijek nekako mi onaj Premium osjećaj metala ima.

Od iPhona 8 sam očekivao stakleno čudo. A zapravo je nadograđeni iP7 sa novim ekranom. Totalno sam sam izgubio zainteresovanje za iPhone. Budući da imam dva broja (jedan BiH jedan CH) preferiram ovje platforme. iOS i Android. I kontam da od iOS-a sa iPhone SE pređem na iPhone 6s, a za Andorid imam rootan HTC M7 i HTC M7+.

Tržište telefona se usmrdilo. Sony se trzno sa prvom serijom Z i vrhunskom craftmaster izradom. Od iOS-a poslije serije 4s nije kvalitenije izrađen niti jedan iPhone nasljednik. Od Android ergele ovaj Xiaomi Miix mi je nešto novo. I taj HP X3 ili kako mo je ok, ali platforma je propala.

Eto tolko od mene. Još uvijek od pobornika iPhonea tražim odgovor na gore postavljeno pitanje.

Tebi piva i ćevapi u svakom slučaju.  

Because anything Korea does, Japan does it better.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Envy kaže...

I ja se slažem sa svemu što si napisao. Kupovina najnovijeg telefona (tipa da netko kupi iPhone 8 a ima već Iphone 7) mi je totalna budalaština. Iskreno najsretniji sam sa HTC M9+ Još uvijek nekako mi onaj Premium osjećaj metala ima.

Od iPhona 8 sam očekivao stakleno čudo. A zapravo je nadograđeni iP7 sa novim ekranom. Totalno sam sam izgubio zainteresovanje za iPhone. Budući da imam dva broja (jedan BiH jedan CH) preferiram ovje platforme. iOS i Android. I kontam da od iOS-a sa iPhone SE pređem na iPhone 6s, a za Andorid imam rootan HTC M7 i HTC M7+.

Tržište telefona se usmrdilo. Sony se trzno sa prvom serijom Z i vrhunskom craftmaster izradom. Od iOS-a poslije serije 4s nije kvalitenije izrađen niti jedan iPhone nasljednik. Od Android ergele ovaj Xiaomi Miix mi je nešto novo. I taj HP X3 ili kako mo je ok, ali platforma je propala.

Eto tolko od mene. Još uvijek od pobornika iPhonea tražim odgovor na gore postavljeno pitanje.

Je, LED notifikacija je stvarno potrebna, barem meni jos od BB9700 sam naviknut na nju

13 godina
protjeran

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Envy kaže...

Kada dodjes u Banja Luku cevape kod muje i pivo ja castim ;)

10 godina
neaktivan
Floki kaže...
Ajar kaže...
BarbaVeli kaže...

Mislim da autor posve nepotrebno koristi žargonske izraze u tekstu s temom koja nije ni šaljiva ni pisana kao osobni komentar. 

pauletiću, mir. da je napisa ijad ne bi se buni, a? i tema je iznimno šaljiva jer se suptilno sprda s umno pojednostavljenim i istodobno lovom podstavljenim izgubljenim karikama evolucijskog lanca koji će ovo kupovati. 

Daj se zbroji kako lovom podstavljen može biti umno pojednostavljen.

Ako je tip već zaradio toliko da ga nije briga platio mobitel 1000 dolara ili ne to govori o njemu da je sve samo ne glup.

Gle, tko bi rekao da Trump i ovdje ima svoje plaćene botove...
Joj koliko ođe ima ekipe koje je "zaradila" toliko da ih nije briga, a polupismeni su... zlobnik bi rekao da su upravo takvi ciljana iPublika.

10 godina
neaktivan

U revijalnom tonu...

samo lyrics:

Devojko, ne mogu da ti
skinem zvezde s neba
ali, zato mogu
aplikacije za "Mac-a"

0 0 hvala 0
17 godina
Zechina kaže...
Floki kaže...
Ajar kaže...
BarbaVeli kaže...

Mislim da autor posve nepotrebno koristi žargonske izraze u tekstu s temom koja nije ni šaljiva ni pisana kao osobni komentar. 

pauletiću, mir. da je napisa ijad ne bi se buni, a? i tema je iznimno šaljiva jer se suptilno sprda s umno pojednostavljenim i istodobno lovom podstavljenim izgubljenim karikama evolucijskog lanca koji će ovo kupovati. 

Ako je tip već zaradio toliko da ga nije briga platio mobitel 1000 dolara ili ne to govori o njemu da je sve samo ne glup.

Joj koliko ođe ima ekipe koje je "zaradila" toliko da ih nije briga, a polupismeni su... zlobnik bi rekao da su upravo takvi ciljana iPublika.

Zlobnik bi nazvao jednog odvjetnika ili lijecnika sa privatnom praksom ili vlasnika poduzeca sa kojom desetinom zaposlenih polupismenim samo zato sto nosi iphone i nece uciti gledati u specifikacije samo da bi ustedio za njega nebitnih 200-300 dolara. Ti se i dalje tjesi da si pametan a takvi glupi, sto cu ti ja, svatko ima neko opravdanje. A to o placenim botovima, daj, teorije zavjere i glupave etikete zadrži za sebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 14:40 (Floki).
10 godina
neaktivan
Floki kaže...
Zechina kaže...
Floki kaže...
Ajar kaže...
BarbaVeli kaže...

Zlobnik bi nazvao jednog odvjetnika ili lijecnika sa privatnom praksom ili vlasnika poduzeca sa kojom desetinom zaposlenih polupismenim samo zato sto nosi iphone i nece uciti gledati u specifikacije samo da bi ustedio za njega nebitnih 200-300 dolara. Ti se i dalje tjesi da si pametan a takvi glupi, sto cu ti ja, svatko ima neko opravdanje. A to o placenim botovima, daj, teorije zavjere i glupave etikete zadrži za sebe.

E jbg kad ne kužiš sarkazam... Nisam stvarno mislio da si Trumpov plaćeni bot (naveo sam to upravo zato jer je nevjerojatno), već sam bio pod utjecajem teksta o pozadini Trumpovog otkaza Bannonu, glavnom ideologu, koji mu je preko svojih medija (i plaćenih botova!) donio izbornu pobjedu. Rekonstruirano je (a to su činjenice kojima se i sam Bannon hvalio) da je mreža botova postojala i u Europi, kojima je uloga bila (pojednostavljeno) da sotoniziraju Hillary Clinton, kod "domaćih" NGO. Što im je, kako vidimo, i uspjelo.
Međutim, plaćanje tih botova, nakon dobivenih izbora, i to još "preko bare", potpuno je besmisleno.
Ide toga što je imho Trump prilično glup, a koristi iPhone kako bi non-stop twitao gluposti, skoro pa kao Ivan Vrdoljak.

Nego da se vratim na ovo:
Gle, ako ti mjeriš pamet po tome koliko je tko zaradio (točnije: koliko je tko bogat), onda su ti Mamić, Kerum, Klemm, Rojs, Trump... (nadopiši sam) + gotovo svi nogometaši i pevaljke izuzetno pametni ljudi, genijalci.
Koliko se sjećam, Steve Jobs nije dopuštao svojoj djeci korištenje iPada i iPhonea, da ne zaglupe. Pa si ti sad promisli o pameti ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 3:39 (Zechina).
9 godina
neaktivan

Početkom rada GSM mreže kod nas nije bilo telefona ispod 500 ondašnjih maraka, to je ekvivalent današnjih 500 eura i nitko se nije žalio na cijene. Prethodni 99 mobiteli su bili još skuplji.  Najzanimljivije je što smo pravi zavidni balkanci, sigurno vlasnik golfa, mercedesa, iphonea nema za kruh i slično; svi takvi misle da cela Hrvatska ima sve preskupo za svoje mogućnosti, a ne vide da smo znatno ispod prosjeka razvijenih zemalja po bilo čemu... Koga briga zašto je netko odabrao iphone za 650 dolara ili S8 za 648, sve dok te novce nije stekao u mračnoj ulici koristeći se pištoljem.

Ja rekoh
Moj PC  
6 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice