Smrt BlackBerryja

poruka: 55
|
čitano: 8.296
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smrt BlackBerryja".
17 godina
Smrt BlackBerryja

vidim da mi nece na net ovih dana... hehehe

Malo je pre jako komentirana ova vijest... BB korisnici su najcesce ljudi kojima ne tribaju neki posebni ni efekti ni dizajni ni ostale sminke nego cisto performanse mobitela... Tak da  greske se desavaju, nevirujem da ce itko pucat na BB radi ovoga niti se izgubilo to jedino sta imaju... Nitko nije izgubija povjerenje u BB radi 3 dana...

Moj PC  
4 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Smrt BlackBerryja
Abomb kaže...

vidim da mi nece na net ovih dana... hehehe

Malo je pre jako komentirana ova vijest... BB korisnici su najcesce ljudi kojima ne tribaju neki posebni ni efekti ni dizajni ni ostale sminke nego cisto performanse mobitela... Tak da  greske se desavaju, nevirujem da ce itko pucat na BB radi ovoga niti se izgubilo to jedino sta imaju... Nitko nije izgubija povjerenje u BB radi 3 dana...

Opet, tri dana nije malo.. posebno za poslovne korisnike. 

17 godina
Smrt BlackBerryja

nije, al nije ni "Smrt BB-a" niti kardinalna greska koja ce ih stajat tisuce korisnika... Moze se dogodit bilo kome... tj. i nemoze jel nemaju sustav kao BB. tak da jgb. ne triba ih odma na noz.

Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
Smrt BlackBerryja

Ne razumijem, zar nije operater taj koji pruža vezu na internet, koji je potreban za pregledavanje mailova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Volos kaže...

Ne razumijem, zar nije operater taj koji pruža vezu na internet, koji je potreban za pregledavanje mailova?

Operater pruža vezu na Internet, no RIMovi serveri pružaju servis pusha maila, rekodiranja web-stranica i ostalog pakiranja podataka na način da na BlackBerryjima to manje opterećuje mrežu, a samim time i košta manje nego na drugim platformama. 

drpetric
16 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Prije svega žao mi je RIM-a jer prije pojave iPhonea BB su mi se cinili izvrsni mobiteli.

Ali ovo što im se događa vec neko vrijeme nije nikako dobro.

1. Racunali su na poslovnu ozbiljnost korisnika i nisu gotovo nikako osvježavali sucelje koje u svojem crno bijelom tonu izgleda pretmurno.

O multimedijalnim mogucnostima(browsanje, kamera, mali ekrani) i igrama da ne govorim. Naravno da nisu racunali da ce poslovnjacima takve stvari trebati pri poslu,

ali nisu racunali da i prosjecan poslovnjak takve stvari u slobodno vrijeme itekako koristi i želi imati.

2. Stabilnost i pouzdanost njihova sustava je bila na vrhu. Sada taj vrh vec grabe ili je vec zagrabila konkurencija (iOS, WP7. pa cak i Android ako zanemarimo neke od problematicnih aplikacija na Marketu).

I ne samo da ih je dosegla, pa da oni i dalje napreduju, nego ovakve vijesti cak svjedoce da lagano klize s vrha te sigurnosti i pouzdanosti

3. Prodajni rezultati njihovih mobitela, a pogotovo tableta su razocaravajuci. Da ne govorimo koliko je pao interes za samim brandom

4. Usluge i flat podatkovne tarife sad može povoljno koristi svatko na bilo kojem mobu i to više nije prednost samog BB

5. To nisam donedavno znao, ali ako prekineš pretplatu i koristiš drugu karticu nemožeš normalno koristiti druge data tarife i surfati (barem je takvo stanje u VIPu)

Jedino što još uvijek imaju su odlicne fizicke tipkovnice uređaja, ali takve vec lagano imaju i mnoge poslovne Nokie i Android modeli s slide tipkovnicom.

Ako ne naprave neki radikalni rez ili korak, sudbina im baš i nije blistava, a i pitanje je imaju li je uopce.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

... korisnik bb bold ... problema nisam imao nit ih imam trenutno osim usporenog interneta ... mailove dobivam istina sa malo zakašnjenja ... al sve radi facebook msn bb msg whats up vrijeme...market ne radi... kolega bb curve isto tak mail dobiva net spor ... i tako on od jučer, meni od danas al nije smak svijeta (još je dobro i došlo imamo izgovor da smo i mi na poslu usporeni ... hehe) ...  više sam se ljutio kad je vip imao problema kao mreža...

-d[°˛˛°]b-

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Abomb kaže...

nije, al nije ni "Smrt BB-a" niti kardinalna greska koja ce ih stajat tisuce korisnika... Moze se dogodit bilo kome... tj. i nemoze jel nemaju sustav kao BB. tak da jgb. ne triba ih odma na noz.

To definitivno, ali sigurno nije ugodno niti za kompaniju kao ni za korisnike. 

16 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Maje su prognozirale da će 12.10.2011 doći do kaosa na planeti.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Ma živio meni moj Symbian, Anna, Belle...što duže to bolje, a kaj se tiće BB-a ništa strašno, tresla se brda rodio se miš, ali od smrti BB-a, a isto tako i Symbiana za sada ništa na opču žalost nekih. Veći ispadi mogući su na svim sustavima, a zanima me kakva bi bila reakcija da se veze prekinu na globalnoj razini...recimo usljed jakih sunčevih izboja, a o čemu se i prića u zadnje vrijeme. Mislim da je sam tekst i njegov naslov pre bombastičan, jer iskreno ne odričem se nečeg preko noći ako sam se navukao na to i ako sam time zadovoljan, pa bio to i BB !!!

-- Kaj buš ti bum i ja --
Moj PC  
5 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
wedo kaže...

... korisnik bb bold ... problema nisam imao nit ih imam trenutno osim usporenog interneta ... mailove dobivam istina sa malo zakašnjenja ... al sve radi facebook msn bb msg whats up vrijeme...market ne radi... kolega bb curve isto tak mail dobiva net spor ... i tako on od jučer, meni od danas al nije smak svijeta (još je dobro i došlo imamo izgovor da smo i mi na poslu usporeni ... hehe) ...  više sam se ljutio kad je vip imao problema kao mreža...

isto korisnik bb bold, mailovi dolaze u "bulk" modu, svakih par sati, nije bilo timeout gresaka pri slanju, internet usporen, market ne radi, bbmsg i gtalk i weather plus i ap news bez primjetnih problema, od prekjucer popodne steka, ali sve skupa je jos podnosljivo

naravno da je to epic fail u svjetskim razmjerima ali ovdje za mene bb i dalje ostaje odlicni poslovni uredjaj - ne brine me kamera, minimalno surfam, tweetam i fb

do kada, vidjet cemo

17 godina
alen-c kaže...

5. To nisam donedavno znao, ali ako prekineš pretplatu i koristiš drugu karticu nemožeš normalno koristiti druge data tarife i surfati (barem je takvo stanje u VIPu)

Možeš. Ja sam uzeo BB iz TComa i surfao preko njega na Vipu. Naravno nisam koristio BB sistem za sufranje i internet nego Vipov.

Doduše ako nazoveš korisničku službu - jasno da ti neće reći kako se podešava - al ima uputa na internetu kako zaobići to da ovisiš isključivo o BB serveru i BB tarifi, što jasno podstavlja logičko pitanje opravdanosti tog uređaja...

al meni je trebao radi tastature.

18 godina
protjeran
Smrt BlackBerryja

RIM je trn u oku američke administracije, pa me ovaj iznenadni pad mreže uopće ne čudi. Bilo samo pitanje vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

RIM je trn u oku američke administracije, pa me ovaj iznenadni pad mreže uopće ne čudi. Bilo samo pitanje vremena.

Kako to? Pa i Obama koristi Blackberry {#}

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
18 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Jel ovo osobni komentar ili vijest? Blackberry stvarno nije ni izdaleka zavrijedio toliko hvaljenja i ovo svrsavanje po zastarjelim uredjajima je skoro pa komicno citati. Ajde, neko preferira BB email klijente, drugi ne i to je sad stvar navike i ukusa i tu se necu mjesati ali to nije vijest. No, buduci da ovo je moj *osobni* komentar na nesto sto je trebala biti vijest (a nije) ja cu si dopustiti pa reci da je BB sranje i usprkos probana cetiri modela do sad, ukljucivsi i Bold, i dalje mislim da su inferiorni danasnjim smartphoneima. Prednost koju su imali s push mailom i jeftnijim data planovima su izgubili i ta cijeli taj koncept s Blackberry networkom je totalno zastario. Prednost imaju jos mozda u Hr gdje operateri cijede korisnike u roamingu, u EU su BB totalno izgubili i tu prednost jer gomila operatera u EU sad nudi vrlo povoljan a neki (Vodafone) cak i besplatan data roaming u EU. Jedina prednost Crapberry pred ostalim uredjajima je jos uvijek upravljanje s telefonima za velike kompanije no za bilo koga tko ima manje od 20-30 uredjaja ni to se vise ne isplati.

P.S. Izgleda da ovo je osobni komentar vijesti pa stoga se necu buniti na nepristranost - sorry. No, jos uvijek mislim da BB nije zasluzio toliko hvaljenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 17:47 (Igor101).

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
SasaFrr kaže...
alen-c kaže...

Možeš. Ja sam uzeo BB iz TComa i surfao preko njega na Vipu. Naravno nisam koristio BB sistem za sufranje i internet nego Vipov.

Doduše ako nazoveš korisničku službu - jasno da ti neće reći kako se podešava - al ima uputa na internetu kako zaobići to da ovisiš isključivo o BB serveru i BB tarifi, što jasno podstavlja logičko pitanje opravdanosti tog uređaja...

al meni je trebao radi tastature.

Hvala! Nisam znao. Imam jedan Curve 8520 ali ga ne koristim, stoji više za rezervu. Ali 1 frend mi ima isti takav i kako je ukinuo pretplatu, kako nemože na net s obicnom VIP karticom na bonove prestao ga je koristit.

Sad ih možda osposobimo {#} Samo opet, nije uredu od BB-a da ne nudi na jednostavniji nacin da koriste net nakon što prekinu pretplatu.

Ovo je gore nego kad ti klasicno zakljucaju mob. Zbog tog i još par takvih stvari kao što sam naveo da mi baš treba mob s tipkovnicom prije bi uzeo bilo koji

konkurentski model. U svakom slucaju još jednom hvala što si mi napomenuo za tu mogucnost!

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
18 godina
logan kaže...

Veći ispadi mogući su na svim sustavima, a zanima me kakva bi bila reakcija da se veze prekinu na globalnoj razini...recimo usljed jakih sunčevih izboja, a o čemu se i prića u zadnje vrijeme. 

Hehe, moguće je i da Zemlju lupi meteor i uništi čovječanstvo. Ovdje se, ako nisi primjetio, govori o padu JEDNOG zatvorenog sustava, a ne svih sustava koje se ne može izdvojiti na način - padne Android, a iOS radi... Dakle ako se dogodi da se veze preinu na globalnoj razini nitko neće uprjeti prstom u Android, iOS, Symbian ili BB i reći, nakon ovog su gotovi... što se u ovom slučaju kad svima sve radi, a tvoj mobite kojeg upravo zbog interneta imaš, internetski mrtav, itekako može pokazati kao smrtna presuda. Pokušaj biti poslovan čovjek vezan uz mailove kojemu tri dana oni ne rade. Koliko ti treba da si nađeš alternativu i odustaneš od mobitela koji je zakazao u svojoj osnovi? Jako malo, gotovo da je nužno da to napraviš. Tvoj osobni sud svrstava te u kategoriju casual korisnika, bez obzira na platformu, oni koji taj BB imaju zbog posla (99%) ne mogu si priuštiti luksuz da im posao zbog toga šteka. Nimalo bombastično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 16:19 (Jazzer).
18 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Bulshit, pa PSN je pao na mjesec i pol dana. Popušili su, naravno, ali nije im to bio kraj. Tako će bit i s ovim BB failom. Zato se slažem da je ovo možda malo neprecizno protumačena vijest.

To što oni nevezano za taj tehnički problem polako gube, to je nevezano za taj tehnički problem. 

1 0 hvala 0
17 godina

"abnormalno vjerni". lulz.

18 godina
neaktivan

Pa jako su popularni u Sj. Americi, zacudio bi se.

In nihilum
14 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Rješenje: opcija da se isključi kompresija podataka s Interneta i da ide direktno Mobitel -> Operater -> WWW i obrnuto. Za mail, jednostavno da dođe obavijest da server ne reagira, i onda opcija da se odabere fetch interval za mail (znači, ne treba push u takvim situacijama).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smrt BlackBerryja

Ja sam višegodišnji korisnik BB-a (8520, 9780) i smatram da je RIM zaslužio ovo što ih je snašlo. Na stranu konzervativni dizajn, neki mobiteli su im obični poluproizvodi koje je nemoguće reklamirati (npr. neupotrebljiv GPS na 9780).

Što se mene tiče, neka ih što prije kupi netko tko je čuo za kontrolu kvalitete. Do tada, ako nemate BB, nemojte ni razmišljati o njemu.

Ako ovo pročita netko od zastupnika RIM-a, rado ću se predstaviti i argumentirati svoje mišljenje.

2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Smrt BlackBerryja
BlackBerry je oduvijek bio pouzdan uredaj, I oni koji ga koriste nece ni gledati nesto drugo.
Jaco,moja mater te traži!
Moj PC  
3 3 hvala 1
18 godina
zlayer kaže...

Bulshit, pa PSN je pao na mjesec i pol dana. Popušili su, naravno, ali nije im to bio kraj. Tako će bit i s ovim BB failom. Zato se slažem da je ovo možda malo neprecizno protumačena vijest.

To što oni nevezano za taj tehnički problem polako gube, to je nevezano za taj tehnički problem. 

PSN i BB, kruške i jabuke, kruške i jabuke... 

15 godina
alexspalato kaže...

Maje su prognozirale da će 12.10.2011 doći do kaosa na planeti.

Ako sam dobro shvatio, i ako pričamo o istom datumu, radi se o 12. 12. 2012. godine {#},

jer ako bi nam trebao doći neki problem, čini mi se da je 2011 još malo prerano, {#}  !?

@Igor 101; slažem se sa tvojim komentiranjem RIM-a i njihovih proizvoda, a o ostalim stvarima bih po meni objektivno subjektivno o sveukupnom i sveukupno viđenom.   Kada govorim o dizajnu, pa, tako tako, sve u stilu; neko tako, neko niti primako! Jedan od boljih po meni bisera je klikabilan ekran kod BB-a storm 9500 modela, konkretno (capatitive touchscreen), koji je po meni stupidan, odnosno, stupidne izvedbe.

@alen-c; kažeš kako su ti BB u redu mobovi, pardon, ali meni nisu, a nekako kao najmanji pandan u usporedbu ću spomenuti Nokiu E72 koju sam imao baš zbog tipkovnice kao takve, najkvalitetnije i mogućnosti emajliranja, ali da niti njoj ekran kao skoro niti jednom BB-u nije na diku, nije. Najviše me je smetalo skučenost, da vidiš cijeli mail, presitan font slova, a i općenito slika je bila mutnjikava, nekako nečista, prljavo bijela pozadina.

Generalno, nisam baš neki veliki preveliki hater RIM-a i BB-a, ako bi netko pomislio, već mi osobno ti i takvi mobiteli ne leže, a niti RIM kao tvrtka, dok jedino zbog čega bih mogao biti "sretan" je činjenica kako su RIM kanađani, a oni, kanađani, baš ne beru hrvatsku i hrvate, na žalost {#}, tako da pravo im budi, kada su ostali zaglavljeni u svom potrošenom usko profiliranom načinu poslovanja i poslovne politike, a i politike razvoja software-a i dizajna njihovih istraživanja i proizvoda u pokretu - Research In Motion

ATJ Lučko
18 godina
vexx5555 kaže...
BlackBerry je oduvijek bio pouzdan uredaj, I oni koji ga koriste nece ni gledati nesto drugo.

Tako je, sve dok ne postane nepouzdan i na tri dana ih ostavi na suhom... Ono kad se gledaš u ogledalo pa ne vidiš ni oči, ni uši, ni glavu, samo nešto što laprda... ;)

18 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

"abnormalno vjerni". lulz.

...kaže Petric koji si je u jednu zjenicu dao istetovirati Android a u drugu Samsung logo.

18 godina
Smrt BlackBerryja

BB ima nekih prednosti, ali... hello, android ga šije debelo u svim segmentima, imam tri mail accounta i razmjena mailova mi je danas na razini slanja sms-ova sa 3310, dakle projuri mi 30+ mailova dnevno na androidu i ne brinem uopce da mi i crkne mobitel/mreža jer taj mail mogu procitat ama bas svugdje jer je to .. google apps.

BB osim tog svog cudnovatog portala za mailove (katastrofa im je taj portal kao da si u 90-tima) ima i krasnih djecjih problema sa Bluetoothom radi secuitya pa zadaje glavobolje kad netko zeli uparit telefon i laptop da prebaci slike (imamo firmu koja ima samo BB-ove pa znam o cemu pricam). Drugim rjecima, nekima radi nekima ne ovismo o modelu BB-a. Very funny za objasnit klijentu...

Tri dana poslovnim ljudima ne radi telefon za koji placaju masnu pretplatu, no comment.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Smrt BlackBerryja

novinar je ushicen i odusevljen sa BB pusionom.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
drnde kaže...

Kako to? Pa i Obama koristi Blackberry  {#}

Ne vidim što je to mutno na drugoj slici, ali na prvoj se jasno vidi Palm Treo (mislim da je ovo 650 ako nema neki drugi s tim izgledom).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice