Samsung – Kakva 4 TB?

poruka: 12
|
čitano: 2.198
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung – Kakva 4 TB?".
16 godina
neaktivan
Samsung – Kakva 4 TB?

Moze li moj komp (bilo koji) podrzat 4TB?? Ovisi li to o maticnoj ili?? I jel moze bar kao externi?

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Samsung – Kakva 4 TB?
sve veci diskovi a sve manje obrtaja . i 7200rpm je bilo a oni ga sad teraju i na 5k :S
dzabe meni i 10TB ako radi ko floppy :S
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
Samsung – Kakva 4 TB?

Onaj kome treba toliko memorije sigurno ne mari previse za performanse vec je takvim korisnicima najbitniji kapacitet .

Najidealnije bi bilo uparit takav 4TB disk + SSD pa imas i performanse, a i ogroman prostor za pogranu podataka :) .

Moj PC  
13 1 hvala 0
17 godina
Mojpismonosa kaže...

Moze li moj komp (bilo koji) podrzat 4TB?? Ovisi li to o maticnoj ili?? I jel moze bar kao externi?

Potrebna ti je matična ploča sa EFI biosom (u osnovi, to je sasvim novi BIOS s novom arhitekturom, podrškom za miša i dosta novosti). Takvih ploča je još malo i skupe su, stoga neki proizvođači supplyaju svoje diskove sa posebnim kontrolerom koji podržava te nove UID particijske tablice (> 2.2 TB).

Takav je primjer WD-a koji sa svojim 3+ TB diskovima daje upravo takav dodatni kontroler. Uz to, potreban ti je i x64 operacijski sustav i, najzad - u slučaju da koristiš takav kontroler, s tog diska nećeš moći raditi boot.

18 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BugSU kaže...
sve veci diskovi a sve manje obrtaja . i 7200rpm je bilo a oni ga sad teraju i na 5k :S
dzabe meni i 10TB ako radi ko floppy :S

De malo skontaj se zbog čega je tako.. Na današnjim diskovima gustina zapsia daleko je veće od onih prije tako da i uz manue brzinu obrtaja glava više "preleti" nula i jedinica i na taj način naravno je i brži.. tako da na smanjenu brzinu okretaja gledam samo kao plus.. Manje se zagrijavaju, (valjda manje troše) i što je najbolje.. manje se čuju ;))

Tako da ne brineš.. neće da rade kao floppy ;)))

18 godina
Quantum kaže...
Mojpismonosa kaže...

Potrebna ti je matična ploča sa EFI biosom (u osnovi, to je sasvim novi BIOS s novom arhitekturom, podrškom za miša i dosta novosti). Takvih ploča je još malo i skupe su, stoga neki proizvođači supplyaju svoje diskove sa posebnim kontrolerom koji podržava te nove UID particijske tablice (> 2.2 TB).

Takav je primjer WD-a koji sa svojim 3+ TB diskovima daje upravo takav dodatni kontroler. Uz to, potreban ti je i x64 operacijski sustav i, najzad - u slučaju da koristiš takav kontroler, s tog diska nećeš moći raditi boot.

Moja ploča sa EFI-jem je koštala 790kn...skupa sa procesorom :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...
Quantum kaže...
Mojpismonosa kaže...

Moja ploča sa EFI-jem je koštala 790kn...skupa sa procesorom :)

O? Dakle, ima ih na tržištu već? Bit će da je onda prošlo već neko vrijeme otkako sam čitao o tome :)

Ne znam, doduše, kakva je situacija s Gigabyte MB-ovima, nešto su kenjkali oko toga da još neće prelaziti na EFI.....

EDIT: Thx, Cele. Evo i službene objave Hybrid EFI-ja, pa za one koje zanima zašto su baš to tako napravili, a ne kao svi ostali proizvođači -> http://gigabytedaily.blogspot.com/2011/01/gigabyte-hybrid-efi-technology.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 22:23 (Quantum).
18 godina
neaktivan
Samsung – Kakva 4 TB?

Gigabyte je izmislio hybridni EFI za sve matične koje imaju u ponudi tako da sve podržavaju 3TB + diskove ali trenutno imaju problema sa AHCI kontrolerom pa je pametno malo pričekati sa flashom biosa

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 9:34 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 2
18 godina
Quantum kaže...

O? Dakle, ima ih na tržištu već? Bit će da je onda prošlo već neko vrijeme otkako sam čitao o tome :)

Ne znam, doduše, kakva je situacija s Gigabyte MB-ovima, nešto su kenjkali oko toga da još neće prelaziti na EFI.....

EDIT: Thx, Cele. Evo i službene objave Hybrid EFI-ja, pa za one koje zanima zašto su baš to tako napravili, a ne kao svi ostali proizvođači -> http://gigabytedaily.blogspot.com/2011/01/gigabyte-hybrid-efi-technology.html

Btw, radi se o ovoj ploči:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=E350M1

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
segregator kaže...
Quantum kaže...

Btw, radi se o ovoj ploči:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=E350M1

I jesi zadovoljan? Vidim da je po nekim testovima 452% brža od svih ostalih ploča :))

Kakva je stabilnost? Overclocking? Cijena? Kvaliteta izrade?

18 godina
Quantum kaže...

I jesi zadovoljan? Vidim da je po nekim testovima 452% brža od svih ostalih ploča :))

Kakva je stabilnost? Overclocking? Cijena? Kvaliteta izrade?

Jesam zadovoljan sam...imam na njoj u raidu 5 četiri komada Samsungovih 2TB diskova i sasvim lijep HTPC složen, upravo ovih dana krcam podacima.

XBMC ftw, bolje od bilo kakvog playera

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice