Riješeni problemi s iMacovima

poruka: 34
|
čitano: 5.224
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Riješeni problemi s iMacovima".
17 godina
RE: Riješeni problemi s iMacovima
artfull kaže...

1 stroj stigao. Izgleda impresivno, nisam stigao instalirati ništa još ozbiljno al ne čuje se ...

Što se ekrana tiče prvi dojmovi prije nekog testiranja egzaktnijeg ...

oštrina i kut gledanja izvrsna, ekran je ogroman, 20 i 23 cineme izgledaju smješno kraj njega. Ujednačenost osvjetljenja je odlična, bolja nego na starom iMacu 24 ( ne led ). Nisam još stigao vidit jel gdje ima bleedinga preko crne ... prvi dojam je jako dobar. Pixel density je malo prevelik, možda sam navikao na manji na starom 24 i na cinemama 20 i 23 al definitivno je zahtijevnije za oči. Gornji status bar na OSXu je vidljivo manji po visini, i slova su manja ... ok to se da naštelati naravno u preferencama ( slova ) al sve skupa je sitnije.

Što se žutila tiče, nitko tko ne zna o čemu se radi nije ništa primjetio. Ja imam dojam, neznam jesam li subjektivan, da vuče prema toplijem spektru kao ide prema dnu ekrana. Dakle prema žutom. Nisam primjetio nikakve fleke ni ništa, samo imam taj dojam da prema dnu baca na žuto, a prema vrhu da je boja hladnija. Da neznam što tražim nisam siguran da bih primjetio, i zapravo i dalje nisam siguran jel mi se samo čini, jer teško je biti siguran na tako velikom ekranu ...

Uglavnom za sad je definitivno keeper, ako i ima odstupanja u toplini boje, osoba koja će raditi na njemu je rekla da ona ne vidi nikakvu razliku a ako je ima da joj ne smeta ... 

Po seerijskom broju sam zaključio da je model sa kraja drugog mjeseca ( proizveden )

I da magični miš traži privikavanje, al sviđa mi se, so far ... jedino nisam prokljuvio di je srednji botun koji mi je služio za pozvati dashboard.

Tebi ne smeta što ekrane vuče na toplije tonove prema dnu? Mislim daš toliko love za njega onda ima defektan ekran.

Oni nisu riješili problem, već su ljudi jednostavno ili odustali od njega ili ih nije briga za to.

Slažem se da je mašina odlična. No za tu cijenu mora sve biti savršeno i točka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 10:19 (PICART).
17 godina
neaktivan
PICART kaže...
artfull kaže...

1 stroj stigao. Izgleda impresivno, nisam stigao instalirati ništa još ozbiljno al ne čuje se ...

Što se ekrana tiče prvi dojmovi prije nekog testiranja egzaktnijeg ...

oštrina i kut gledanja izvrsna, ekran je ogroman, 20 i 23 cineme izgledaju smješno kraj njega. Ujednačenost osvjetljenja je odlična, bolja nego na starom iMacu 24 ( ne led ). Nisam još stigao vidit jel gdje ima bleedinga preko crne ... prvi dojam je jako dobar. Pixel density je malo prevelik, možda sam navikao na manji na starom 24 i na cinemama 20 i 23 al definitivno je zahtijevnije za oči. Gornji status bar na OSXu je vidljivo manji po visini, i slova su manja ... ok to se da naštelati naravno u preferencama ( slova ) al sve skupa je sitnije.

Što se žutila tiče, nitko tko ne zna o čemu se radi nije ništa primjetio. Ja imam dojam, neznam jesam li subjektivan, da vuče prema toplijem spektru kao ide prema dnu ekrana. Dakle prema žutom. Nisam primjetio nikakve fleke ni ništa, samo imam taj dojam da prema dnu baca na žuto, a prema vrhu da je boja hladnija. Da neznam što tražim nisam siguran da bih primjetio, i zapravo i dalje nisam siguran jel mi se samo čini, jer teško je biti siguran na tako velikom ekranu ...

Uglavnom za sad je definitivno keeper, ako i ima odstupanja u toplini boje, osoba koja će raditi na njemu je rekla da ona ne vidi nikakvu razliku a ako je ima da joj ne smeta ... 

Po seerijskom broju sam zaključio da je model sa kraja drugog mjeseca ( proizveden )

I da magični miš traži privikavanje, al sviđa mi se, so far ... jedino nisam prokljuvio di je srednji botun koji mi je služio za pozvati dashboard.

Tebi ne smeta što ekrane vuče na toplije tonove prema dnu? Mislim daš toliko love za njega onda ima defektan ekran.

Oni nisu riješili problem, već su ljudi jednostavno ili odustali od njega ili ih nije briga za to.

Slažem se da je mašina odlična. No za tu cijenu mora sve biti savršeno i točka.

Ja sam jako sitničav inače što se takvih svari tiče, neki bi rekli i bolestan :D al ovo je stvar koju vjerjatno ne bih ni znao da postoji da ne znam i da ne tražim. Kažem ti da nikome od desetak ljudi koji su gledali to niti ne predstavlja problem ili ne mogu viditi tu razliku u normalnim okolnostima. Kad staviš čistu sivu ili patern koji je napravljen da se vidi ta razlika onda definitivno vidim pomak prema toplijem .... napravit ću par testova pa postam, a čeka se još nekoliko komada iz druge ture pa me baš zanima ...

Inače, slažem se, pretpostavljam da 90% ljudi to niti zna niti vidi pa se niti ne žali, ili imaju savršen primjerak.

A.
17 godina
neaktivan
Riješeni problemi s iMacovima

sve je cool, mašina za sad radi ko sat, al moram priznati da ga powermac G5 2x2.5 i dalje gazi u dosta stvari iako je star 6 godina. Snimanje, otvaranje zatvaranje pa i sam rad ponekad u CS4 nije neki veliki pomak. Stvarno je šteta da nisu nastavili sa razvojem PowerPC ja, malo mi je tragično da četverojezgreni intel, na većem taktu, sa više rama i sa superiornom grafikom usporediv sa 6 godina starim G5 powermacom.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
blackalbum kaže...

a meni si u jednom postu tvrdio da apple ima veće kriterije što se tiče kvalitete od hp i li dell,a što je sad ovo i savršeni imac se kvari,i naravno krivnju su prebacili na ati,ipak je kako ja tvrdim imac je pc kao što je hp,dell i ostali,evo sam si napisao i apple proizvodi se kvare

I ja sam mislio da sam zavrsio programirat ovaj sajt, a danas cijeli dan ispravljam bugove :)

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice