Radeoni 4850 X2 i 4870 X2

poruka: 49
|
čitano: 5.668
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Radeoni 4850 X2 i 4870 X2".
17 godina
neaktivan
RE: Radeoni 4850 X2 i 4870 X2
zna li netko mozda kad bi 4850x2 trebala doc kod nas u trgovine?
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

gdje ti to radis ako mozes za 2 dana zaraditi 3000kn (ne sad ime firme nego profesija)

Dobiješ na privatnu poruku :)
Lion King kaže...

Mozda me zivcira kaj nemogu igrat igre u nativnoj rezoluciji..ne igram cesto tu su i profesionalne aplikacije(autocad..catia..proe..itd)..makar mi je za oko zapela 4850x2 a ne 4870x2 jer mislim da za 4870x2 necu imat dovoljno novcaŠutim

I to. Što se tiče 4850x2... mislim da je 4870 bolji izbor. Dva GPU-a su dva GPU-a...
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
BuhaBT kaže...
AA-d00d kaže...

Najveći dobici u performansama su u rezolucijama 2.048*1536 i 2.560*1.600 (za nas opskrbljene 30-inčnim LCD-ovima i većim), dok su razlike u rezolucijama do 1.600*1.200 točaka bitno manje. Dakle, ako nemate vrlo velike monitore, HD 4870 neće vam se toliko isplatiti kao onima s velikim monitorima ili s uparena dva (ili tri, ili četiri…) monitora.

tu vec vidim da neko pise kako ce zamjeniti svoju 8800gt, ako imas monitor manji od 30" to ce ti biti bacanje novaca

Potpisujem!
To je netočno. Snaga kartice nema veze s rezolucijom na taj način. Brža kartica će i na manjoj rezoluciji dati osjetno poboljšanje. Ako u igri koju igrate na rezoluciji na kojoj igrate imate konstantnih 60FPS onda vam brža kartica ne treba. U svakom drugom slučaju uvijek je bolje imati bržu karticu.

BuhaBT kaže...
naxeem kaže...
BuhaBT kaže...
AA-d00d kaže...

Najveći dobici u performansama su u rezolucijama 2.048*1536 i 2.560*1.600 (za nas opskrbljene 30-inčnim LCD-ovima i većim), dok su razlike u rezolucijama do 1.600*1.200 točaka bitno manje. Dakle, ako nemate vrlo velike monitore, HD 4870 neće vam se toliko isplatiti kao onima s velikim monitorima ili s uparena dva (ili tri, ili četiri…) monitora.

tu vec vidim da neko pise kako ce zamjeniti svoju 8800gt, ako imas monitor manji od 30" to ce ti biti bacanje novaca

Potpisujem!
To je netočno. Snaga kartice nema veze s rezolucijom na taj način. Brža kartica će i na manjoj rezoluciji dati osjetno poboljšanje. Ako u igri koju igrate na rezoluciji na kojoj igrate imate konstantnih 60FPS onda vam brža kartica ne treba. U svakom drugom slučaju uvijek je bolje imati bržu karticu.

To što ce dobit par fps-a vise(cca5-10) je bacanje novca...u vodu.ako netko  ne koristi tu grafu za najvece rezolucije - bacanje novaca(al nekima nije tesko izdvojit par somica kad scuclaju od staraca i zive na njihovim grbačama ,čast izuzecima) sto se i pokazalo u praksi raznih testova. Šutim

naxeem kaže...

Pa i nije bacanje novca, pogotovo ako se radi o razlici između 25 i 35 FPS. Ta razlika je itekako vidljiva, a vidljiva je i onda 30-40. Što se same cijene grafičkih kartica tiče, ja ne gledam na to baš tako. Ako nekome starci imaju love, zašto da si ne priušti najbolje što može? - Ja osobno sam zarađujem novac i čak ni u tom slučaju ne smatram to bacanjem. Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu. Za uloženo vrijeme dobiješ vrhunski komad elektronike i zabavu kakva ti odgovara. Naravno da su ti iznosi puno ako taj novac nemaš ili ako radiš za 3000kn cijeli mjesec, ali u tom slučaju ni nemaš računalo tog ranga niti igraš najnovije igre.

Igranje je luksuz i priušti si ga onaj tko je spreman na to dati novac.

AA-d00d kaže...

ne kazem ja da se HD4870X2 ne isplati ALI prelazak s 8800gt na tu doticnu neznam bas...

pa i da si ja samo tako mogu tu karticu priustiti kupio bih ju i nabio HDR,AA,AF i sta jos sve postoji od tih kratica

toxic kaže...
naxeem kaže...

Pa i nije bacanje novca, pogotovo ako se radi o razlici između 25 i 35 FPS. Ta razlika je itekako vidljiva, a vidljiva je i onda 30-40. Što se same cijene grafičkih kartica tiče, ja ne gledam na to baš tako. Ako nekome starci imaju love, zašto da si ne priušti najbolje što može? - Ja osobno sam zarađujem novac i čak ni u tom slučaju ne smatram to bacanjem. Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu. Za uloženo vrijeme dobiješ vrhunski komad elektronike i zabavu kakva ti odgovara. Naravno da su ti iznosi puno ako taj novac nemaš ili ako radiš za 3000kn cijeli mjesec, ali u tom slučaju ni nemaš računalo tog ranga niti igraš najnovije igre.

Igranje je luksuz i priušti si ga onaj tko je spreman na to dati novac.

Heh evo mene opet ,al ne slazem se bar ne jos sa tobom. Al  tu smo da svako iskaze svoje misljenje. Jos uvijek sve igre tipa bioshock cod 4 , stalker, woc cak i ove koje dolaze  izuzevsi crysis moze vrtjet 8800gt i hd3870 na high postavkama od nekih 50 pa nadalje fpsa. Zato opcenito mislim i kazem da je trenutno kupovanje grafe koji posjeduju 8800gt i hd3870 bacanje novaca. Dok za mjesec dva tri,kada pojeftine grafe dodju nove igre koje 8800gt i hd3870 nece vrtjet na zadovoljavajucim fpsom se treba odlucit na kupnju nove grafe.Ovako sada se nikako ne isplati kupovat.
 samo vas molim da ne bogohuliteViče
u africi i u Hrvatakoj postoje djeca koja nemaju kaj za jest a vi trosite ovcena na obicnu graficku i to za kaj
ZA IGRANJE
daj se malo saslusajte
4000 kn za igranje
rađe si uzmi hd 4870 i bit ces zadovoljniji sa sobom ako das ostatak u humanitarne svrhe(ostatak novca)
svi ce mo doc pred Bozji sud pa bus se moral opravdavat za takve gluposti
ak je u profesionalne svrhe(tipa autocad.........)
onda se isplati inace no wayViče
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
daj i meni reci ak ti nije frka da se znam ravnat
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
u africi i u Hrvatakoj postoje djeca koja nemaju kaj za jest a vi trosite ovcena na obicnu graficku i to za kaj
ZA IGRANJE
daj se malo saslusajte
4000 kn za igranje
rađe si uzmi hd 4870 i bit ces zadovoljniji sa sobom ako das ostatak u humanitarne svrhe(ostatak novca)
Prvo, govorili smo o 3000kn, ne 4000. Drugo, prema većini svijeta to što ti sada uopće tipkaš ovdje je po tvom kriteriju bezobrazno skup luksuz i imaš se sramiti sam sebe. Za veći dio svijeta Hrvati su jako bogati.
Jako veliki dio svijeta nema što jesti, a računalna civilizacija je samo manji dio populacije.

Tako da je malo licemjerno spominjati neke koji nemaju što jesti. Jesi li ti razmislio da je za tvoje računalo, tvoje surfanje po netu na nečem besmislenom kao ovaj forum, desetak djece u Etiopiji moglo žderati ko blesavo?

A što se Konačnog suda tiče, osvrnem se oko sebe i nekako mi je sve teže vjerovati u tako nešto.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
angel of fire kaže...
ZA IGRANJE
daj se malo saslusajte
4000 kn za igranje
Prvo, govorili smo o 3000kn, ne 4000. Drugo, prema većini svijeta to što ti sada uopće tipkaš ovdje je po tvom kriteriju bezobrazno skup luksuz i imaš se sramiti sam sebe. Za veći dio svijeta Hrvati su jako bogati.
Jako veliki dio svijeta nema što jesti, a računalna civilizacija je samo manji dio populacije.

Tako da je malo licemjerno spominjati neke koji nemaju što jesti. Jesi li ti razmislio da je za tvoje računalo, tvoje surfanje po netu na nečem besmislenom kao ovaj forum, desetak djece u Etiopiji moglo žderati ko blesavo?

A što se Konačnog suda tiče, osvrnem se oko sebe i nekako mi je sve teže vjerovati u tako nešto.
 kao prvo
nemam komp kao ti(komp je jos iz 2003 godine)
kao drugo::::::: kak si se ti naso odmah komentirat... ocito si se pronasao
kao trece niej bitno jel je tri ili cetiri tisuce kuna...previse u svakom slucaju 1700 kn z grafu
kao cetvrto:::kaj se tice o igarnju igara...ak je ovaj forum nesto besmisleno...i ak je to nezrelo kolko sam skuzil po tvojoj prici
zsto se ti kao veliki decko prepires s nama ("koji surfamo netom po besmislenom forumu") oko jednog sugavog crysisa i brijes nesto tipa; ja ne podnosim igranje ispod 40 fps-a, grafika ne valja,i da jos ne nabrojim podosta stvari
kaj se tice Bozjeg suda...tvoja je stvar hoces li vjerovat ili ne ali da ne vjerujes nebi napiso "Konacnog" velikim slovom
ili se premisljas pa vjerujes kad ti pase a kad ne pase onda ne vjerujes
ali to je tvoja stvar
nemoj mislit da ciljam na tebe kaj se tice vjere ali mislim da je tak za 80% ljudi na svjietu

kisi kisiSmijeh
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

kao prvo
nemam komp kao ti(komp je jos iz 2003 godine)
kao drugo::::::: kak si se ti naso odmah komentirat... ocito si se pronasao
kao trece niej bitno jel je tri ili cetiri tisuce kuna...previse u svakom slucaju 1700 kn z grafu
kao cetvrto:::kaj se tice o igarnju igara...ak je ovaj forum nesto besmisleno...i ak je to nezrelo kolko sam skuzil po tvojoj prici
zsto se ti kao veliki decko prepires s nama ("koji surfamo netom po besmislenom forumu") oko jednog sugavog crysisa i brijes nesto tipa; ja ne podnosim igranje ispod 40 fps-a, grafika ne valja,i da jos ne nabrojim podosta stvari
kaj se tice Bozjeg suda...tvoja je stvar hoces li vjerovat ili ne ali da ne vjerujes nebi napiso "Konacnog" velikim slovom
ili se premisljas pa vjerujes kad ti pase a kad ne pase onda ne vjerujes
ali to je tvoja stvar
nemoj mislit da ciljam na tebe kaj se tice vjere ali mislim da je tak za 80% ljudi na svjietu

kisi kisiSmijeh
Vjeruj mi, bilo kakav komp koji imaš nekome je hrpa hrane. Da, pronašao sam se, naravno jer ja isto planiram kupit 4870x2 malo nakon što dođe (da padne cijena naravno). Nije svakom isto "previše".

Izvlačiš iz konteksta i na to sam alergičan: ovaj forum je besmislen u kontekstu nekoga tko nema što jesti. Nama u našem kontekstu ima smisla, ali gladnom djetetu iz Etiopije je besmislen. Nama je igranje zabava i 40 FPS-a ima smisla, a gladujuća djeca u Eitopiji ne znaju što je FPS.

Što se Konačnog suda tiče i velikog slova, to je pitanje gramatike, a ne vjere.

pusica :)
17 godina
DrNasty kaže...

Nisu testirali Crysis i Ass. Creed, da li je koja od ovih testiranih iz ''The way it's meant to be played'' programa?

Bas me zanima hoce li i koliko 4870x2 dobiti nvidiu u gostima...

Crysis ide glatko na Very High u 1920*1200, što 280GTX ne polazi za rukom (mada su dve 280GTX brže od dve 4870X2),  Assassins Creed je izjednačen.

EDIT: 4850X2 bi trebalo da se pojavi u septembru. Koliko se sećam, performanse 4850 se u CF skaliraju bolje nego 4870, verovatno zato što dve 4870 počinju da bivaju procesorski limitirane, mada je to moglo imati veze i sa drajverima pošto su bili u pitanju rani testovi. U svakom slučaju, 4850X2 će verovatno biti odlična kupovina u najvišem segmentu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2008 21:13 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan

Iz testa se vidi da ATI rula nad nVidiom...konacno i da to vidimSmijeh

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Iz testa se vidi da ATI rula nad nVidiom...konacno i da to vidimSmijeh

Bravo za tebe nadam se da uzivasSmijeh
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
naxeem kaže...

Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu.

gdje ti to radis ako mozes za 2 dana zaraditi 3000kn (ne sad ime firme nego profesija)

da... doista, gdje to radis?
17 godina
neaktivan

Dobra, dobra!

Vidim da se neke stvari ne mjenjaju, 2000postova, od toga 30% flejma. :D

Edit, a kaj se tiče posla...ovo je dobar posao za dobru zaradu i ostane puno vremena za forum. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 8:47 (Gilbert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Dobra, dobra!

Vidim da se neke stvari ne mjenjaju, 2000postova, od toga 30% flejma. :D

Edit, a kaj se tiče posla...ovo je dobar posao za dobru zaradu i ostane puno vremena za forum. :)

Dobar...lol... vec se vidim u tome Namigiva
17 godina
neaktivan

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-review-crossfire/1

evo jedan review...da se mene pita ja bih uzeo dvije 4870

poz

If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan
beziljy kaže...

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-review-crossfire/1

evo jedan review...da se mene pita ja bih uzeo dvije 4870

poz

Da u nekim slučajevima su brže, ali nažalost i skuplje, toplije, više troše, traže više mjesta, ploču s više slotova... nije baš praktičan izbor na kraju.
Kako je pokazao ovaj test, izgleda da i nije toliko brža, ali je dovoljno brža da bude na vrhu. Problem je doduše što je to ipak dual-GPU kartica i kao takva nije uvijek najsretnije rješenje jer Crossfire/SLI uvijek imaju pokoji problem.
17 godina
neaktivan
Kristijan kaže...

da... doista, gdje to radis?
Kad navaliste, ok.
Konobar dnevno može inkasirati cirka 100-150 eura. Konobara uvijek fali ljeti.
Brzi poslovi kad su studiji za web u stisci s rokovima plaćaju se i po 50 dolara na sat. Dizajn poslovi su skoro uvijek na paniku i plaćaju se i više. Kad neki studio hitno treba neki posao obavljen, plaćaju se fine svote ako možeš biti dovoljno brz.
Imaš hrpe tih poslova u kojima možeš namlatiti lovu. Treba se slomiti, radi se 24/7 ali u kratkom vremenu puno love zaradiš ako si spretan.
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Napokon =)

Za pola godine mijenjam svoju HD 3870 x2 za HD 4870 x2.

Jedva cekam .. buahahaha

Može
a meni prodaš svoju 3870 x2  Cool

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Problem je doduše što je to ipak dual-GPU kartica i kao takva nije uvijek najsretnije rješenje jer Crossfire/SLI uvijek imaju pokoji problem.

Crossfire/SLI nije najbolje riješenje jer uvijek se pojavi nova generacija grafičkih kartica koja je jedna brža od te dvije zajedno. Moje mišljenje je bolje uzeti jednu jaču karticu nego slagati dvije u paru jer zna biti problema i sa podrškom i stabilnosti drivera iako se možda situacija popravila na tom polju ali ja bi ipak radije stavio radeona x2 ili nvidiu x2 ako bi bila bolja opcija.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 18:35 (max01).
17 godina
neaktivan

X2 je ista stvar kao i Crossfire/SLI. X2 nVidia više nema uostalom.

Jedan GPU/PCB je uvijek bolje rješenje za maksimalnu kompatibilnost, ali kad imaš 1920x1200 ili veću rezoluciju onda nemaš puno izbora.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice