gdje ti to radis ako mozes za 2 dana zaraditi 3000kn (ne sad ime firme nego profesija)
Mozda me zivcira kaj nemogu igrat igre u nativnoj rezoluciji..ne igram cesto tu su i profesionalne aplikacije(autocad..catia..proe..itd)..makar mi je za oko zapela 4850x2 a ne 4870x2 jer mislim da za 4870x2 necu imat dovoljno novca
Najveći dobici u performansama su u rezolucijama 2.048*1536 i 2.560*1.600 (za nas opskrbljene 30-inčnim LCD-ovima i većim), dok su razlike u rezolucijama do 1.600*1.200 točaka bitno manje. Dakle, ako nemate vrlo velike monitore, HD 4870 neće vam se toliko isplatiti kao onima s velikim monitorima ili s uparena dva (ili tri, ili četiri…) monitora.
tu vec vidim da neko pise kako ce zamjeniti svoju 8800gt, ako imas monitor manji od 30" to ce ti biti bacanje novaca
Najveći dobici u performansama su u rezolucijama 2.048*1536 i 2.560*1.600 (za nas opskrbljene 30-inčnim LCD-ovima i većim), dok su razlike u rezolucijama do 1.600*1.200 točaka bitno manje. Dakle, ako nemate vrlo velike monitore, HD 4870 neće vam se toliko isplatiti kao onima s velikim monitorima ili s uparena dva (ili tri, ili četiri…) monitora.
tu vec vidim da neko pise kako ce zamjeniti svoju 8800gt, ako imas monitor manji od 30" to ce ti biti bacanje novaca

Pa i nije bacanje novca, pogotovo ako se radi o razlici između 25 i 35 FPS. Ta razlika je itekako vidljiva, a vidljiva je i onda 30-40. Što se same cijene grafičkih kartica tiče, ja ne gledam na to baš tako. Ako nekome starci imaju love, zašto da si ne priušti najbolje što može? - Ja osobno sam zarađujem novac i čak ni u tom slučaju ne smatram to bacanjem. Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu. Za uloženo vrijeme dobiješ vrhunski komad elektronike i zabavu kakva ti odgovara. Naravno da su ti iznosi puno ako taj novac nemaš ili ako radiš za 3000kn cijeli mjesec, ali u tom slučaju ni nemaš računalo tog ranga niti igraš najnovije igre.
Igranje je luksuz i priušti si ga onaj tko je spreman na to dati novac.
ne kazem ja da se HD4870X2 ne isplati ALI prelazak s 8800gt na tu doticnu neznam bas...
pa i da si ja samo tako mogu tu karticu priustiti kupio bih ju i nabio HDR,AA,AF i sta jos sve postoji od tih kratica
Pa i nije bacanje novca, pogotovo ako se radi o razlici između 25 i 35 FPS. Ta razlika je itekako vidljiva, a vidljiva je i onda 30-40. Što se same cijene grafičkih kartica tiče, ja ne gledam na to baš tako. Ako nekome starci imaju love, zašto da si ne priušti najbolje što može? - Ja osobno sam zarađujem novac i čak ni u tom slučaju ne smatram to bacanjem. Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu. Za uloženo vrijeme dobiješ vrhunski komad elektronike i zabavu kakva ti odgovara. Naravno da su ti iznosi puno ako taj novac nemaš ili ako radiš za 3000kn cijeli mjesec, ali u tom slučaju ni nemaš računalo tog ranga niti igraš najnovije igre.
Igranje je luksuz i priušti si ga onaj tko je spreman na to dati novac.

Nisu testirali Crysis i Ass. Creed, da li je koja od ovih testiranih iz ''The way it's meant to be played'' programa?
Bas me zanima hoce li i koliko 4870x2 dobiti nvidiu u gostima...
Iz testa se vidi da ATI rula nad nVidiom...konacno i da to vidim
Iz testa se vidi da ATI rula nad nVidiom...konacno i da to vidim

Ako kartica košta 3000kn, to je otprilike 2-10 dana posla, ovisi o projektu.
gdje ti to radis ako mozes za 2 dana zaraditi 3000kn (ne sad ime firme nego profesija)
Vidim da se neke stvari ne mjenjaju, 2000postova, od toga 30% flejma. :D
Edit, a kaj se tiče posla...ovo je dobar posao za dobru zaradu i ostane puno vremena za forum. :)
Vidim da se neke stvari ne mjenjaju, 2000postova, od toga 30% flejma. :D
Edit, a kaj se tiče posla...ovo je dobar posao za dobru zaradu i ostane puno vremena za forum. :)

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-review-crossfire/1
evo jedan review...da se mene pita ja bih uzeo dvije 4870
poz
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4870-x2-review-crossfire/1
evo jedan review...da se mene pita ja bih uzeo dvije 4870
poz
Napokon =)
Za pola godine mijenjam svoju HD 3870 x2 za HD 4870 x2.
Jedva cekam .. buahahaha

X2 je ista stvar kao i Crossfire/SLI. X2 nVidia više nema uostalom.
Jedan GPU/PCB je uvijek bolje rješenje za maksimalnu kompatibilnost, ali kad imaš 1920x1200 ili veću rezoluciju onda nemaš puno izbora.