Računalo od iPhonea?

poruka: 7
|
čitano: 1.188
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Računalo od iPhonea?".
17 godina
Računalo od iPhonea?

Zanimljiva ideja, ukoliko vlasnici iPhonea budu voljni da trpe netbook obdaren procesorskom snagom boljeg mobilnog telefona. Ipak, ako kućište ima bateriju preko koje se umetnuti telefon napaja, to bi moglo obezbediti ludu autonomiju. Ako još na to izvuku par USB portova i ispostavi li se da kućište ne ometa značajno WiFi signal, pa se sve to ponudi po nekoj finoj ceni ovo možda i neće biti najgluplji dodatak za iPhone ili iPode.

Ipak, meni je trenutno interesantnija vest da je neki Norvežanin uspeo da instalira Windows Mobile na iPhone. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Računalo od iPhonea?

Konacno neki dodatak koji valja(naravno ako je to sve istina)Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Računalo od iPhonea?

o oavkvom konceptu razmisljao sam godinama i mislim da nije suplja prica samo treba malo to razraditi, sto se tice preformasi zar treba sta jace da bi se surfalo, chatalo, malkice kalkulisalo pa nije niko lud da na tome obradjuje video ili renderira scene filma, a koliko znam ni mmx laptopi nisu bili nesto mnogo jaci, ovo treba hhitno razviti za androd, da se nasloni na google docs, da storage bude dinamicki prosiriv diskom u velikom kucistu, da baterija u kucistu puni bateriju iz sebe kad se umetne smartphone, da se automatski radi backup sa telefona na storage u kucistu itd itd.

Kad si u gradu nosas telefon kad si kod kuce umeces ga u kucistedocking i nastavljas sa svojim podacima i podesavanjima, meni to zvuci skroz dobro, student hvata diktafonom na smartphoneu predavanje ide kuci i slusaga na zvucnicima kucista, mozda u kuciste da se ugradii koprocesor da jos konjskih snaga bude ukljuceno u obradu, eeeee svasta bi se tu dalo naizmisljati :))

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Računalo od iPhonea?

Lijepo so obrazlozio, nema sta, svaka cast.

Mislim da ovo s iphoneom predstavlja samo jednu ideju, kao sto je Barbarosa rekao, moze to ici u dosta smjerova.

Podsjeca me na ST Voyager, kad su doktoru nabavili onaj mobilni holoemiter, pa je mogo ici svugdje i nosati svoju medicinsku bazu/glavu :)

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
Računalo od iPhonea?

Slažem se 90%, ali danas je i najobičniji baner urađen u flešu i od dva kompa na kojima radim, na prvom (A64 3000+) Firefox često zna zauzeti 100% procesorskih ciklusa kad pootvaram više tabova, a i na drugom (E8200) zna zahvatiti solidan procenat procesorskih ciklusa. Mršti se No svakako da stvar ima potencijala (dodavanje koprocesora bi možda zahtevalo malo previše R&D-a i na kraju bude prostije napraviti jeftini laptop i dobru aplikaciju za sinhronizaciju ili neku čvršću simbiozu sa telefonom, no za sve ostalo se slažem).

Mislim, zapravo, da bi ovo mogla biti osnova i za novu generaciju netbooka. ARM procesori se mogu klokovati znatno više nego u iPhoneu (čiji procesor je underclockovan za trećinu u odnosu na nominalni takt), troše mnogo manje od Atoma (pogotovo kad se doda i prateći čipset) i nisu skupi, što potencijalno daje jeftin uređaj, još manje mase, a izuzetno visoke autonomije. OS bi mogao da bude MacOS X, linux ili Windows Mobile, tako da je cela platforma već spremna. Kad malo razmislim, čini mi se da je na BOL-u već bila vest o sličnom uređaju, no, koliko se sećam, najavljena cena nije bila posebno niska. Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2008 12:19 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Računalo od iPhonea?

onako iskreno meni je u mislima nvidijina Tegra kao platforma

0 0 hvala 0
17 godina
Računalo od iPhonea?

Pa to je otprilike to, SoC sa ARM procesorom sličnom onom u iPhoneu (samo valjda klok može da bude duplo viši, no razlikovaće se od modela do modela). Ne znam mnogo o celoj stvari, ali kolega je jutros gledao neki video sa prototipom i izgleda baš dobro. Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice