Prodano samo 2% Galaxy Tabova?

poruka: 31
|
čitano: 4.384
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prodano samo 2% Galaxy Tabova?".
16 godina
neaktivan

hehehe nista novo :)

goricanec
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imao sam oba, i ipad je tablet, galaxytab je veci telefon, doslovno...

nije za citanje vijesti ni knjiga jer je to isto kao da ih citas na galaxy s-u

potpis :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

izgleda da je dalek put od proizvodnje do prodaje i samo neki ga prevale lako i bzo .... na tom putu se mnogi pogube i nikada ne izađu na pravu stranu..

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zbog takvih i slicnih stvari Lenovo mi je ipak draži. Nekako su odmjereniji i rijetko kad se služe bilo kojim vidom manipulacije.

U svakom slucaju nije proizvodnja=prodaja, što mnogi vole brkati. 

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma to su obične gluposti.....Samo je Europatrade prodala preko tisuću komada....T-com je riješio skoro sve zalihe sigurno....

PrisojeTG

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prodano samo 2% Galaxy Tabova?
PrisojeTG kaže...

ma to su obične gluposti.....Samo je Europatrade prodala preko tisuću komada....T-com je riješio skoro sve zalihe sigurno....

za Rijeku znam da ih je prodala niti 50, zajedno sa vipom...

potpis :D
15 godina
Hacker-ri kaže...

imao sam oba, i ipad je tablet, galaxytab je veci telefon, doslovno...

nije za citanje vijesti ni knjiga jer je to isto kao da ih citas na galaxy s-u

da, jer iPad definitivno nije uvećani iPhone. drastična razlika. iskreno ne shvaćam tvoju logiku.

16 godina
neaktivan

Dobra fora :)

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma sad će to krenit, nakon onog Petricevog članka od jučer, kad bijesni Hrvati počnu iskrcavat svoje teško zarađene kune i kupovat Tabove, samo u inat zlom Appleu koji je natjerao jadni Samsung da makne Tab sa IFA-e ... šmrc. šmrc

6 4 hvala 1
17 godina

ja bi volio da naprave rasprodaju kao HP :D

A.D.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Uvjeren sam da Lenovo ima najbolje informacije o rezultatima prodaje GalaxyTaba :)

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma prodali su ih bar par stotina tisuća, jer ako je lenovo u pravu tko je onda prodavao android tablete ako ne samsung? ... ipak i dalje kap u moru prema 40-50 miljuna iPada 

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Obzirom da je Samsung već ulovljen u smiješnim lažima upravo vezanim za Galaxy Tab, ne bi me čudilo da je Lenovo (relativno) blizu stvarne brojke.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Gdje bi došao kad bi vjerovao razno raznim konkurentnim firmama i njihovim izjavama.

Lenovo je rekao, mora da je tako. Jea rajt.

( ˘͡ -˘͡)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

Obzirom da je Samsung već ulovljen u smiješnim lažima upravo vezanim za Galaxy Tab, ne bi me čudilo da je Lenovo (relativno) blizu stvarne brojke.

http://www.bloomberg.com/news/2010-08-10/samsung-lcd-panel-makers-sued-by-illinois-s-madigan-for-fixing-prices.html

http://ecfans.org/samsung-was-accused-of-raise-up-the-lcd-panel-price/

samsung karteli i mafija ... 

18 godina
neaktivan
grzzi kaže...
ChrisB kaže...

http://www.bloomberg.com/news/2010-08-10/samsung-lcd-panel-makers-sued-by-illinois-s-madigan-for-fixing-prices.html

Da, a ovo:

http://blogs.wsj.com/digits/2011/01/31/samsung-galaxy-tab-sales-actually-quite-small/

Ili to što su u reklamu za Tab uvrstili glumce koje su predstavili kao zadovoljne vlasnike Taba?

http://www.appleinsider.com/articles/11/03/25/samsung_caught_presenting_actors_as_galaxy_tab_consumers_fudging_thinnest_tablet_claims.html

A kako se čini, Lenovo ne priča slučajno o poraznim brojkama:

http://www.beatweek.com/news/9240-samsung-galaxy-tab-sales-total-in-doubt-amid-android-activation-claims/

17 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

A je li ovo istina?? To sam još prije bio pročitao ali nisam bio siguran o čemu se radi, ali kad već o lažima, ako tko zna nešto više. Mislim da čak niti dimenzije koje svatko može izmjeriti nisu onakve kakve su specificirne? Je li se to kasnije promijenilo ili je stvarno ostalo na tome da jedno piše u specifikaijama a drugo stvarno stanje?

http://www.informationweek.com/news/personal-tech/tablets/229400221

Mislim tih 0,2 miliemtra manje-više, to zbilja nije važno, zašto bi netko lagao oko tako banalne stvai, to bi bilo zaista glupo.

16 godina
protjeran
ajd upisi u google
apple galaxy pad i naces jos linkova koji blate samsung :)))
sve financirano od malcnog nama svima dragog i postenog jabucara :))
17 godina
neaktivan
ccfly kaže...
ajd upisi u google

A što će mi linkovi u kojma netko nekoga tek tako bez argumenata blati, kako da onda znam što je istina? Ne zanima me to.

Zato ovdje i pitam ako je netko u to bolje upućen, ako negdje postoje koliko-toliko pouzdana mjerenja, kojima se ima na temelju čega vjerovati itd. (možda je netko i sam imao prilike mjeriti? Možda bi u BUG testovima trebali početi uređaje i mjeriti da vide odgovara li specifikaciji, kladim se da se to još nisu sjetili, svi pretpostavljaju da je onako kako je proizvošač napisao :P) da mi pomogne shvatiti ima li u tome istine ili nema?

Za sada sam dojma da je šansa 50:50, može biti i ne mora biti istina, podjednako vjerojatno oboje, pa bih htio vidjeti neke argumente koji bi mi povećali vjerojatnost za istinitost jedne od dvije moguće tvrdnje kako bih mogao zauzeti neki "stav" o tome. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 17:21 (Risko).
14 godina
protjeran
grzzi kaže...
ChrisB kaže...

A ko nije, možeš birat između većih i manjih. Osim toga neke su od tih optužbi povučene, a izbačene su samo jer firma nije američka ni europska. Da je u pitanju Apple, već ne bi bilo ni jednog članka.

Apple i ovako šalje svoju vlastitu policiju na vrata radnika,a u ovim Samsungovim aferama bili su i Intel i mnogi drugi proizvođači laptopa i TV-a.

Dodo Bui
16 godina
protjeran
Risko kaže...
ccfly kaže...
ajd upisi u google

A što će mi linkovi u kojma netko nekoga tek tako bez argumenata blati, kako da onda znam što je istina? Ne zanima me to.

Zato ovdje i pitam ako je netko u to bolje upućen, ako negdje postoje koliko-toliko pouzdana mjerenja, kojima se ima na temelju čega vjerovati itd. (možda je netko i sam imao prilike mjeriti? Možda bi u BUG testovima trebali početi uređaje i mjeriti da vide odgovara li specifikaciji, kladim se da se to još nisu sjetili, svi pretpostavljaju da je onako kako je proizvošač napisao :P) da mi pomogne shvatiti ima li u tome istine ili nema?

Za sada sam dojma da je šansa 50:50, može biti i ne mora biti istina, podjednako vjerojatno oboje, pa bih htio vidjeti neke argumente koji bi mi povećali vjerojatnost za istinitost jedne od dvije moguće tvrdnje kako bih mogao zauzeti neki "stav" o tome. 

kako mislis mjeriti ???

niko nekaze da uredjaji nemaju taj i taj hw unutra

galaxy ima sve sto i reklamiraju

tu se ovi apple fanovi sad smijuckaju jer neko blati konkurenciju

jer srce na ruku galaxy pad je oho bolji od ipada 2 (za taj novac)

nego lenovo koji je dobranooo zakasnio na pad trziste

sad blati mogucu konkurenciju,trkeljajuci da je sami prodao samo 20k

a isporuceno je preko 1milje (isporuceno = prodano)

jer ako nije prodano kako bi iko od tih hw proizvoda imao zaradu

primjer

trgovina naruci 10k za npr dubrovnik i to tako stoji i stoji i onda im pukne

amo mi to vratiti i pokupiti nasu lovu

nego je lenovo uzeo 1 od gomile android kineskih padova i naljepio svoje ime 

pa se boji da nebude flop kao sto se dogodilo hp-u

zato i tako niska pocetna cjena

15 godina
neaktivan

Novinar je propustio napisati kako se ova tvrdnja odnosi na prvu verziju galaxy tabal od 7 inča koje je lansirana prije godinu dana

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još jedna u moru gluposti, lol. Samo marketinški trikovi da bi se neiskusnom kupcu stvorio dojam "joj što će mi ovo, pa to niko ne kupuje".

Međutim europski portali za usporedbe cijena govore drugačije kad tabove složiš po popularnosti, Galaxy je obavezno ispred iPada.

Barem za Europu će tako i ostati budući su se Jabučari stvarno proslavili zadnjim tužbama.

Moj PC  
2 2 hvala 1
15 godina
neaktivan

pa taj prošlogodišnji se i prodao u toliko primeraka jer je koštao 1000€, ništa čudno. sad su mu izbacili 3g, okrljaštili hardver i prodaju ga za 200-250€ a polovni 3g modeli mogu da se nađu za slične pare. meni samo nije jasno zašto ih je i tih 20000 uopšte kupilo. ovaj novi tab nema nikakve veze sa tim brojkama, možda da se toliko proda za 2-3 sata dnevno :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 19:43 (DowlaBoy).
Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Super uredjaj, odlican ekran, android na njemu, nije mi jasno zasto ga ljudi ne kupuju -.-'

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
1 1 hvala 1
18 godina
neaktivan
ccfly kaže...

nego lenovo koji je dobranooo zakasnio na pad trziste

sad blati mogucu konkurenciju,trkeljajuci da je sami prodao samo 20k

a isporuceno je preko 1milje (isporuceno = prodano)

jer ako nije prodano kako bi iko od tih hw proizvoda imao zaradu

primjer

trgovina naruci 10k za npr dubrovnik i to tako stoji i stoji i onda im pukne

amo mi to vratiti i pokupiti nasu lovu

nego je lenovo uzeo 1 od gomile android kineskih padova i naljepio svoje ime 

pa se boji da nebude flop kao sto se dogodilo hp-u

zato i tako niska pocetna cjena

Za početak, Lenovo nije nigdje zakasnio već dapače, ulazi u tržište upravo u trenutku kada ti ima smisla. Za razliku od silnih "beta" verzija tableta koji su se izredali na tržištu kao neozbiljni odgovori na iPad, oni su se potrudili razviti proizvod koji nije savršen, ali uklanja svakako jest puno zreliji od većine prisutnih. I štoviše, izlaze s 3 različita modela koja se međusobno jasno diferenciraju temeljem ciljanog tržišta, umjesto politike "jedan za sve".

Čisto za potkrijepiti ove tvrdnje dajem slijedeće argumente:

1. Android temeljeni tableti većinom su dolazili na tržište s Androidom 2.3 za koji je i sam Google na sva zvona objavljivao da NIJE namijenjen tabletima i da to jednostavno nije to. Da je tomu tako, pokazuje i činjenica da je većina njih na kraju ipak ostala samo u statusu "samo što nisam došao na tržište" a na kraju su ostali na stolovima R&D-a.

2. I kad je izašao Honeycomb (3.0), pokazalo se da je izašao (pre)rano i da je još uvijek nedovršen proizvod koji ne može ozbiljno odgovoriti iPad-u.

3. Lenovo itekako dobro tempira izlazak svojih uređaja na tržište, i to su do sada pokazali u nizu slučajeva. Dobar primjer za to je bio njihov prvi Windows XP tablet (X60t) koji je izašao najmanje 2 godine nakon brojnih HP-ova, Dellova i sličnih. Velikom većinom stručnjaci su zaključili (a tržište potvrdilo) "vrijedilo je čekati ga".

Jednostavno, ljudi dobro procjenjuju pogodan trenutak, i to je to. Ako tebe boli to što je netko od njih rekao da Samsung barata lažnim ili iskrivljenim podacima, nekako ću prije povjerovati njima nego istom tom Samsungu koji je već toliko puta potvrdio da itekako znaju muljati i prodavati maglu. To ih ne čini niti lošim brandom, niti njihove uređaje lošim predstavnicima svoje klase. Ali da manipuliraju tržištem - to je sasvim legitimna činjenica. I nisu jedini. Ne kažem da Lenovo nije malo "napirlitao" podatke u svrhu i vlastite promidžbe, no, ne mora se zato pljuvati po samim proizvodima.

Uostalom, isti taj Lenovo za koji kažeš da je na kineske kopije nalijepio svoju naljepnicu ulaže u R&D novce veće nego što možeš zamisliti. I svojom dominacijom u poslovnom svijetu to već godinama potvrđuje.

14 godina
neaktivan

od kad su poceli da se pojavljuju tableti ja sam mojim ocima vidio 5 iPadova i 2 Galaxy Taba tako da ne vjerujem da je ovo istina 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

I ja moram biti iskren da sam android tablete općenito vidio samo u vijestima i izlozima. Vani, među ljudima, svi su imali tu "nesretnu" nagriženu jabuku. Osobito sam ih se nagledao preko ljeta, po otočkim caffe barovima - stranci su se itekako znali okoristiti free WLAN-ovima porazbacanim po turističkim mjestima.

No, to samo po sebi ne znači baš ništa, i apsolutno nije mjerodavno.

15 godina

Pa to je bacanje love...

srco
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma daj ajde to nije istina znam barem 20 ljudi koji imaju galaxy tab ili ipad ( vise oje ovih sa galaxy-jem)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice