Porast prodaje Macova

poruka: 28
|
čitano: 2.988
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Porast prodaje Macova".
16 godina
protjeran
Porast prodaje Macova

ma divno sad cemo odmah lakse spavat, a trzisni udio im je s jeback*h 1.23% skocio na impozantnih 1.59%Smijeh

apple rulez Cool

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Porast prodaje Macova
Nisam očekivao toliki rast... A ipak su u Americi jeftiniji nego kod nas:-(
www.val.hr
16 godina

ja bih ga prvi kupio da mu je cijena umjesto 15000 kn za 27 inčni model,realnih 8-9 000 kn

isti dan otkaz i žuti
16 godina
neaktivan
Bogme, i ja isto...;-)
www.val.hr
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja bih ga prvi kupio da mu je cijena umjesto 15000 kn za 27 inčni model,realnih 8-9 000 kn

Ne moraš čekati, možeš već danas složit stolni PC sličnih karakteristika (ali malo većih dimenzija) za realnih 8-9000 kn!

DELL U2711 27" - oko 5600 kn

Core i5 750 (2.6 quad core) - oko 1500kn

Najjeftiniji 1TB disk - oko 600 kn

4GB DDR3 - oko 1000 kn

Najjeftinija matična - oko 700 kn

Kučište i napajanje - oko 600 kn

Grafička radeon 4670 = oko 500 kn

Tipkovnica miš = 100 kn

Zvučnici = 100 kn

Optički uređaj = 100 kn

Wireless = oko 100 kn

== 

10900 kn

16 godina

to znami ja,ali kažem da je taj apple REALNIH 8-9 000 kn,odmah bih ga kupio,dobar je stroj i još fenomenalno izgleda,ali 15000 kn je stvarno previše,to je ipak dosta velik novac,3 prosječne plače u rh

isti dan otkaz i žuti
18 godina
neaktivan
ajch kaže...
blackalbum kaže...

Ne moraš čekati, možeš već danas složit stolni PC sličnih karakteristika (ali malo većih dimenzija) za realnih 8-9000 kn!

4GB DDR3 - oko 1000 kn

Tipkovnica miš = 100 kn

Zvučnici = 100 kn

Optički uređaj = 100 kn

Wireless = oko 100 kn

== 

10900 kn

Monitor OK...fer

procesor ok

disk ok, iako bolje uzet skuplji malo

4gb ddr ok

najeftinija matichna qita...ova je sigurno skuplja i kvalitetnija od 700kn...no nema veze

kučište i napajanje 600kn..ok, iako se ne mozhe mjerit s imacovim

grafička ok

tipkovnica i miš su ode bluetooth i nechesh nach bolje..mozda za jedno 600kn... znachi +500..

zvuchnici ok aj...

optichki uredjaj je ode slot in drive... cca +200kn

wireless, bluetooth, infrared, SD card reader...cca 300kn..znači + 200 još najmanje...

+ Mac OS 1000kn vrijednosti, paket programa 500kn... + 1500 ...

znachi sve skupa + 2500 više moraš da bi bilo isto...s obzirom da sigurno neke od navedenih komponenti su kvalitetnije u iMacu...

Mcomputers Imac taj = 15 000kn... ... tvoj PC 13400 s tim da si iša s najeftinijim komponentama, dok je iMac ipak ima kvalitetnije komponente ...

i sad ti vidi ochesh nabavljat PC ili iMac Allinone... iman osjechaj ako nisi hardcore gamer da bi se minja u sekundu...

16 godina
Porast prodaje Macova

neraealmih 15 000 kn,da je max 9-10,pa nek i 11 već nekako ali 15 000 kn je pretjerano,a i tko kaže da su i macu kvalitetnije komponente,usput apple te komponente dobije puno jeftinije jer kupuje na veliko,pa slobodno može staviti cijenu od 11 000 kn max,dao sam za laptop 55000kn i nebi mi bili krivo dati još toliko,ali onda apple nebi imao toliki rast dobiti da svoje kompjutere prodaje po realnim cijenama,zar ne

isti dan otkaz i žuti
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova
Najčešći i najgluplji komentari vijesti: 'Kod nas će to bit skuplje' i 'U, kak bu ovo vrtilo Crysis!'
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova

ja sam ti objasnio di ide lova....a gore sam naveo jer si ti spominjo najjeftinije komponente koje se mogu dobit...a dizajn, a allinone bez nereda, a di ti je iSight aka webcamera?..samo kazhen da nije to ništa pretplaćeno kad apsolutno sve stavish na stol...a sad je druga stvar šta kome treba..

da je to preskupo i pretplacheno nebi se prodavalo...zašto bi pobogu onda macovi biljezhili 30% rasta non stop zadnjih par godina......ja ti kazhem da sam uzeo macbookpro za 13.000 i vrijedi svake lipe...nisan jos vidio laptop uzhivo koji mi je iti blizu....a sad zašto i kako...jbga provaj..

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 18:49 (Thog).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Thog kaže...

da je to preskupo i pretplacheno nebi se prodavalo...zašto bi pobogu onda macovi biljezhili 30% rasta non stop zadnjih par godina...

zašto...zašto...

Zato što si faca ako se na stolu ima nešto u znaku jabuke jer je općepoznato da je jabuka skupa pa si automatski glavni baja u selu ako to imaš.

Zato što bogatim amerima nije dat puno pljunut par stotina ili tisuća bucksa, a mi balkanci ili europljani to vidimo na telki, filmu i sl. i prodali bi bubreg kako bi bili fennsy šmensy i odmah si ispunjen kreativnošću čim imaš jabuku ispred sebe, pa makar od te stvarčice i nema koristi (čisti primjer iPad, pa se smišljaju svakavi pridjevi tipa revolucionarno i sl.)

Neki dan u bircu sjedi modno osvješteni mačak, ima se kaj za vidjet:  Dolce Gabbana cipele, traperice, neka fenssy gay roza košuljica i naravno iPhone (kao i cijelo njegovo društno)...i tak on kometira s frendovima kak je u vip dosao novi 3GS i kosta samo 8000kn... Ovome starome 3G mu je već sipucala maskica...a taj nezna razliku između kamena i mobitela a kamo li između GS-a i G-a...ali eto. Čisto reprezentativni primjerak čovjeka kome Stevan uspješno meće. -naprotiv, nemam ništa protiv iPhone-a, dobar je to phone, po meni među najboljima.

Želudac mi se prevrće kad slušam spiku ponosnih jabukaša koji pokušavaju opravdati cijenu dizajnom i stabilnošću. Neš ti stabilnosti vrtit prezentacije i surfat netom i hvalit se po selu.

Jaoo jaooo, widi moj NOVI iMac!!! Pokazao sam ga već 20-ak prijatelja i još mi se nije srušio! Ajmeee kako je samo STABILAN.

Steve, vizionar. Ima viziju kako ljudima prodat maglu.

Nisam se mogao suzdržati.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 19:32 (Core2Duo2).
18 godina
neaktivan
ajch kaže...
blackalbum kaže...

4GB DDR3 - oko 1000 kn

Tipkovnica miš = 100 kn

Zvučnici = 100 kn

Optički uređaj = 100 kn

Wireless = oko 100 kn

== 

10900 kn

I tebi je to isto kao all in one sa custom komponentama, s tim da je svaka komponenta na iMacu osim procesora kvalitetnija od toga što si tu stavio. neke bi bile skuplje i nekoliko puta... jednostavno nema usporedbe i cijena je sasvim opravdana i ok. ( softare nismo ni stavili )

A.
16 godina
Core2Duo2 kaže...
Thog kaže...

da je to preskupo i pretplacheno nebi se prodavalo...zašto bi pobogu onda macovi biljezhili 30% rasta non stop zadnjih par godina...

zašto...zašto...

Zato što si faca ako se na stolu ima nešto u znaku jabuke jer je općepoznato da je jabuka skupa pa si automatski glavni baja u selu ako to imaš.

Zato što bogatim amerima nije dat puno pljunut par stotina ili tisuća bucksa, a mi balkanci ili europljani to vidimo na telki, filmu i sl. i prodali bi bubreg kako bi bili fennsy šmensy i odmah si ispunjen kreativnošću čim imaš jabuku ispred sebe, pa makar od te stvarčice i nema koristi (čisti primjer iPad, pa se smišljaju svakavi pridjevi tipa revolucionarno i sl.)

Neki dan u bircu sjedi modno osvješteni mačak, ima se kaj za vidjet:  Dolce Gabbana cipele, traperice, neka fenssy gay roza košuljica i naravno iPhone (kao i cijelo njegovo društno)...i tak on kometira s frendovima kak je u vip dosao novi 3GS i kosta samo 8000kn... Ovome starome 3G mu je već sipucala maskica...a taj nezna razliku između kamena i mobitela a kamo li između GS-a i G-a...ali eto. Čisto reprezentativni primjerak čovjeka kome Stevan uspješno meće. -naprotiv, nemam ništa protiv iPhone-a, dobar je to phone, po meni među najboljima.

Želudac mi se prevrće kad slušam spiku ponosnih jabukaša koji pokušavaju opravdati cijenu dizajnom i stabilnošću. Neš ti stabilnosti vrtit prezentacije i surfat netom i hvalit se po selu.

Jaoo jaooo, widi moj NOVI iMac!!! Pokazao sam ga već 20-ak prijatelja i još mi se nije srušio! Ajmeee kako je samo STABILAN.

Steve, vizionar. Ima viziju kako ljudima prodat maglu.

Nisam se mogao suzdržati.

Da, stvarno... Ne zna se tko je veci coban, ovaj kojem iPhone/Mac sluzi kao statusni simbol, ili ovaj koji iPhone/Mac samo u toj ulozi moze zamisliti.

16 godina
protjeran
Thog kaže...

ja sam ti objasnio di ide lova....a gore sam naveo jer si ti spominjo najjeftinije komponente koje se mogu dobit...a dizajn, a allinone bez nereda, a di ti je iSight aka webcamera?..samo kazhen da nije to ništa pretplaćeno kad apsolutno sve stavish na stol...a sad je druga stvar šta kome treba..

da je to preskupo i pretplacheno nebi se prodavalo...zašto bi pobogu onda macovi biljezhili 30% rasta non stop zadnjih par godina......ja ti kazhem da sam uzeo macbookpro za 13.000 i vrijedi svake lipe...nisan jos vidio laptop uzhivo koji mi je iti blizu....a sad zašto i kako...jbga provaj..

na zapadu a poglavito u amera i nije tolko pretplacen zato jer je cijenu konkurentna pogotovo ako se jos uzmes u obzir kvalitetu i podrsku

a kod nas ne da je skup i preplacen vec je bezobrazno da toliko deru pravdajuci s kvalitetom a oni koji kupuju su kao sto je neko rekao su pomodni macici, geekovi, gčumci i kreteni svih vrsta s viskom para(neki i bez)  koji moraju bit glavni u selu/kvartu

btw da i ja sam se spremio ubost jednog macbook proa ali ne za tu lovu vec za 70% manju

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
17 godina
dado8 kaže...

na zapadu a poglavito u amera i nije tolko pretplacen zato jer je cijenu konkurentna pogotovo ako se jos uzmes u obzir kvalitetu i podrsku

U Sad-u je najskuplji  27 inčni model jeftiniji 5,500kn

16 godina
protjeran
wyks kaže...
dado8 kaže...

U Sad-u je najskuplji  27 inčni model jeftiniji 5,500kn

a na taiwanu jos skoro tolkoNamigiva

18 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova
Još jednom za one koji misle da su svi macovi debelo skuplji kod nas nego u USA. Ja sam i7 iMac 27 u Hrvatskoj plaćao po 13000 kn + PDV. u Usa je isti takav 12000 kn + Vat. Jedno i drugo 100 kn gore dole.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
Još jednom za one koji misle da su svi macovi debelo skuplji kod nas nego u USA. Ja sam i7 iMac 27 u Hrvatskoj plaćao po 13000 kn + PDV. u Usa je isti takav 12000 kn + Vat. Jedno i drugo 100 kn gore dole.

Ja neznam gdje si ti gledao.

Apple USA  27" 1699$

HRV  27" 13000kn

1$=5,25kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:43 (wyks).
18 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova
i7 je u USA 2199 dolara ili ugrubo 12000 kn ( tečaj je bio 5.5 kad sam ja kupovao, nek je sad pao na 5.3 opet smo na 11660 ) Ako se malo potrudis taj iMac će te za gotovinu kod nas izaći 13000 kn. i jedno i drugo je bez poreza.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
artfull kaže...

ajde ne baljezgaj, baci oko na slikiceNamigiva

eh da kurs je 5,25

amerika amerika
balkan balkan
balkan2 balkan2
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 20:58 (dado8).
18 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova
kupio sam 4 komada nekidan, znam sto pričam. avans popust je kod nas cca 5% i pričamo o 27 i7 iMac u
A.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
artfull kaže...
kupio sam 4 komada nekidan, znam sto pričam. avans popust je kod nas cca 5% i pričamo o 27 i7 iMac u

hmm

18 godina
neaktivan
dado8 kaže...
artfull kaže...

hmm

O jbt, odi na usa store, uzmi i5, nadogradi ga sa i7 procesorom i košta 2199 $ nee? Odi na apcom ili na nabava.net i traži i7 cijene su od 13500 do 13900 kn. traži popust. i to je to, razlika 1000 kn

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...
dado8 kaže...
artfull kaže...

hmm

O jbt, odi na usa store, uzmi i5, nadogradi ga sa i7 procesorom i košta 2199 $ nee? Odi na apcom ili na nabava.net i traži i7 cijene su od 13500 do 13900 kn. traži popust. i to je to, razlika 1000 kn

taman posla  Cool

18 godina
neaktivan
Porast prodaje Macova
a onda ne pametuj. ;)
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

Iako nisam imao priliku raditi na Macbooku Pro, vjerujem da je odlican laptop kojem tesko neki drugi moze konkurirati. Iz tog razloga cak i ja razmisljam o njegovoj kupnji, ali kod nas dode 10000 kn 13'' model !!! U Americi taj model kosta 6000kn.

Evo primjera radi, 13'' ekran mi je premalen i hocu 15'' u Americi cu ga platiti cca 9000kn a kod nas hebenih 13000kn !! Mislim i 9K kuna je malo previse za laptop, ali 13K je doslovce pretjerano, 4000kn ode u zrak, ma ko ih hebe nedam im pare, ustekat cu frendicu iz Amerike ak dolazi ovo ljeto da mi donese jedan Macbook Pro od tamo, lijepo cemo se ici najest i napiti i jos ce mi ostati love za izlaske tokom cijelog ljeta. U kakvoj lopovskoj drzavi zivimo...

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
ajch kaže...

I tebi je to isto kao all in one sa custom komponentama, s tim da je svaka komponenta na iMacu osim procesora kvalitetnija od toga što si tu stavio. neke bi bile skuplje i nekoliko puta... jednostavno nema usporedbe i cijena je sasvim opravdana i ok. ( softare nismo ni stavili )

Sarkazam, išao sam namjerno s najjeftinijim komponentama da ne ispada da sam pristran. Nije primjećeno :-). Htio sam time reći da iMac 27" core i5, kao što ti kažeš, uopće nije skup. Koristim Mac i nedavno sam slagao PC sličnih karakteristika i vidio sam kolko je to tu negdje. 

P.S. Ekipo, u americi je sve jeftinije :P.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 22:38 (ajch).
16 godina
artfull kaže...
dado8 kaže...
artfull kaže...

hmm

nije ni malo za najobičniji televizor s ugrađenim procesorom,ali appleovci cijene apple i njegove proizvode,a dell i hp je smeće,koji dvostruki kriteriji

isti dan otkaz i žuti
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice