Pomlađeni Macintoshi

poruka: 10
|
čitano: 1.428
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pomlađeni Macintoshi".
18 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

MAC Mini, wooov to je prava pila. Cak ju mozes mozes i nadograditi.... sa 2.0 na 2.26, nice, jako velika razlika mmmmmm. 1 na 2 ili 4 gb rama, ajajaj koliko ce to kostati to je ipak 3 gb vise. 320 gb hd woooha danas je to toliko skupo da si to covjek nemre niti zamislit. grafa, ooooo to je zadnji hit tehnologije. to je prava makina. mozes provjeriti email, malo procackati internetom, slusati malo mpace i ako zelis zaigrati flash tetris.  + toliko dobro izgleda, dizajn je nesto nevidjeno. (kao podlozak za vrucu rajnglu na stolu Smijeh) cijena? prava sitnica. kad shavtis sto sve dobivas za taj novac stvarno moras biti pravi "MAC" zaljubljenik a da se ne ubije poslijes pistoljem u usta....

X3220 (3.2 GHz) GTX 280 (700/1250) 8Gb ram (1000 MHz) 3 HD Seagate (1.8 T)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomlađeni Macintoshi
vtec emac kaže...

MAC Mini, wooov to je prava pila. Cak ju mozes mozes i nadograditi.... sa 2.0 na 2.26, nice, jako velika razlika mmmmmm. 1 na 2 ili 4 gb rama, ajajaj koliko ce to kostati to je ipak 3 gb vise. 320 gb hd woooha danas je to toliko skupo da si to covjek nemre niti zamislit. grafa, ooooo to je zadnji hit tehnologije. to je prava makina. mozes provjeriti email, malo procackati internetom, slusati malo mpace i ako zelis zaigrati flash tetris.  + toliko dobro izgleda, dizajn je nesto nevidjeno. (kao podlozak za vrucu rajnglu na stolu Smijeh) cijena? prava sitnica. kad shavtis sto sve dobivas za taj novac stvarno moras biti pravi "MAC" zaljubljenik a da se ne ubije poslijes pistoljem u usta....

kako abnormalno konstruktivna kritika. strpaj ti GTX295 u toliko kućište.
18 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

imam minija staru generaciju s kojom sam zaradio više para i napravio više posla nego što je ta tvoja kanta od pcija koja ti služi samo za igranje ikad vidila. :D

kupi si mac pro, a ne tu kantusinu.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

mini sa daljincem je valjda najbolji komp za dnevni boravak, instaliraš boxee i dobiješ mulitmedijalno čudovište

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

Tek sad vidim da za iMac ima 4850 grafička...Ole!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...
vtec emac kaže...

Ako je tebi abnormalno da za taj novac dobijes toliko malo onda svaka cast. Iz vlastitog iskustva znam da za svaku kupljenu komponentu dobijes bolju i jeftiniju garanciju nego ce ti ikada Apple pruziti. BTW kad bih i mogao strapati GTX295 u tu kantu trebao bih i zamjeniti i sve ostale komponente tako da ta grafa uopce moze doci do izrazaja. 

artfull kaže...

imam minija staru generaciju s kojom sam zaradio više para i napravio više posla nego što je ta tvoja kanta od pcija koja ti služi samo za igranje ikad vidila. :D

A.

ti ustvari znas vise od mene cemu meni moja kanta sluzi, uh sto si mi ti pametan. sa tom svojom kako ti kazes kantom ustvari radim vise nego ces ti moci ikada sa tim svojim pizzdekom minijem. Oprosti na izrazu ali si me fakat povukao za jezik. Gledati TV na 52" Samsungu, snimati sve sto ti god pada na pamet u punoj 1080p rezoluciji  (1920 x 1080) , igrati igre u 1080p sa svim postavkama na maksimum, graficki posao kojeg radim s papketom CS4 jednostavno leti bolje nego na bilo kojem MAC-u... BTW u firmi radim na MAC Pro i tocno znam o cemu pricam. OS X na tom MAC Pro se moze sakrit prema PC konfiguraciji koju imam doma. Cak kad podignem OS X na svom piceku bolje se vrti nego na tom MAC Pro kanti. Ako ti kazem da vec 8 godina radim u grafickoj firmi koja ima 95% MAC-ove i da za tih 8 godina nevidim ama bas niti jedan razlog da predjem na MAC vjerovatno mi neces vjerovati. Prepostavljam da je to tebi "cool" imati MAC Mini i biti "drugaciji"... Meni je nazalost zao dati tolike pare i za uzvrat dobiti toliko skrt hardver. Hvala lijepa, sam si mogu sklepat kantu koja jede bilo kojeg MAC-a za dorucak i to za puno mane pare.

dgigibao kaže...

mini sa daljincem je valjda najbolji komp za dnevni boravak, instaliraš boxee i dobiješ mulitmedijalno čudovište

Multimedisko cudoviste? Mislis player? Multimedija player? Izlanuo se

X3220 (3.2 GHz) GTX 280 (700/1250) 8Gb ram (1000 MHz) 3 HD Seagate (1.8 T)
18 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

ne, baš sam mislio na čudovište

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
vtec emac kaže...
DaffyDuck kaže...
vtec emac kaže...

Ako je tebi abnormalno da za taj novac dobijes toliko malo onda svaka cast. Iz vlastitog iskustva znam da za svaku kupljenu komponentu dobijes bolju i jeftiniju garanciju nego ce ti ikada Apple pruziti. BTW kad bih i mogao strapati GTX295 u tu kantu trebao bih i zamjeniti i sve ostale komponente tako da ta grafa uopce moze doci do izrazaja. 

dgigibao kaže...

1. pogledaj koliki je mini. manji je od makovog zrna. manji je od laptopa. to se plaća.

2. misli na multimedijsko čudovište. radi sve, a velik ja kao neki routeri.
18 godina
neaktivan
vtec emac kaže...
DaffyDuck kaže...
vtec emac kaže...

artfull kaže...

A.

ti ustvari znas vise od mene cemu meni moja kanta sluzi, uh sto si mi ti pametan. sa tom svojom kako ti kazes kantom ustvari radim vise nego ces ti moci ikada sa tim svojim pizzdekom minijem. Oprosti na izrazu ali si me fakat povukao za jezik. Gledati TV na 52" Samsungu, snimati sve sto ti god pada na pamet u punoj 1080p rezoluciji  (1920 x 1080) , igrati igre u 1080p sa svim postavkama na maksimum, graficki posao kojeg radim s papketom CS4 jednostavno leti bolje nego na bilo kojem MAC-u... BTW u firmi radim na MAC Pro i tocno znam o cemu pricam. OS X na tom MAC Pro se moze sakrit prema PC konfiguraciji koju imam doma. Cak kad podignem OS X na svom piceku bolje se vrti nego na tom MAC Pro kanti. Ako ti kazem da vec 8 godina radim u grafickoj firmi koja ima 95% MAC-ove i da za tih 8 godina nevidim ama bas niti jedan razlog da predjem na MAC vjerovatno mi neces vjerovati. Prepostavljam da je to tebi "cool" imati MAC Mini i biti "drugaciji"... Meni je nazalost zao dati tolike pare i za uzvrat dobiti toliko skrt hardver. Hvala lijepa, sam si mogu sklepat kantu koja jede bilo kojeg MAC-a za dorucak i to za puno mane pare.

dgigibao kaže...

Pa vidim da ti kanta, kažem kanta jer je velika, bučna i ružna, služi primarno za igranje, tv i filmove ... totalno se ne slažem sa tvojom teorijom, ne bih mjenjao niti minija prošle generacije za takav pc ... od pustih iskustava sa macovima ( sam ih kupio preko dvadeset) i pc ijima, sve što imam pozitivno reći za pc je da ga možeš složiti za manje novaca (većeg, bučnijeg i ružnijeg, al to ne smeta svih) ... u početku je to manje, doke ne krenu problemi, rikavanja i nerviranja. Radije ne bih. 
Ovo za slaganje kvalitetnog pro računala za usporedbu sa recimo novim mac proom kod kuće ne bih nikom preporučio tko se ozbiljno misli baviti nekim poslom tj zarađivati novac na tom računalu ... koliko bi uštedio i bi li uopće je veliko pitanje ... o tome što bi na kraju dobio ... neznam ... znam za više slučajeva gdje je potrošeno vrijeme da se takav frankenštajn natjera da radi kako spada višestruko poništilo razliku u početnom ulaganju. Višestruko. Govorim o produkcijama gdje sati koštaju, a tako je svugdje gdje se nešto radi ... zato i ne čudi da mac drži preko 60% tržišta kad pričamo o pro strojevima ili higher end računalima ... ( sve preko 1000 dolara)

A.
18 godina
neaktivan
Pomlađeni Macintoshi

Moram reći da se slažem i s jednim i drugim taborom iako sam, poznato, mrzitelj Appleove marketinške politike i bahatluka.

Ako cijena nije prevelik problem, Mac Pro daje vrhunski stroj složen po mjeri nekoga tko je previše lijen da se bavi i slaganjem. To je danas netipičan brand name PC.

Kučišta im nisu najbolja, garancije u RH su im katastrofa, ali sve u svemu jako su dobri i lijepo izgledaju.

Slaganje jednako kvalitetnog PC-a dođe tek mrvicu jeftinije, a zahtijeva poseban angažman i nabavku komponenti koje su u Hrvatskoj ponekad nenabavljive uobičajenim kanalima; LianLi kućišta, skupi i tihi cooleri, Xeon ploče, procesori... sve to košta i u PC verziji, a u nas još više.

Da smo kojim slučajem u SAD-u, prednost PC-a je još veća zbog apsolutnog izbora, ali u nas kupnja Maca i nije tako loša ideja.

Doduše, Apple to uspješno gazi drugim potezima: bez ikakvog razloga preskupe nadogradnje, preskupi "gadgeti", garancija...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice