Podrška za Windows 10 do 2025.

poruka: 38
|
čitano: 6.633
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Podrška za Windows 10 do 2025.".
17 godina
neaktivan

već sad znaju da im biti potrebno bar desetgodišnje krpanje? pa kako? na osnovi dosadašnjih iskustava? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 19 hvala 0
17 godina
Re: Podrška za Windows 10 do 2025.
Ajar kaže...

već sad znaju da im biti potrebno bar desetgodišnje krpanje? pa kako? na osnovi dosadašnjih iskustava? 

Ma za 10 godina ne bude ni MS-a...

http://www.jutarnji.hr/microsoft-u-tri-mjeseca-izgubio-3-2-milijarde-dolara-za-najveci-pad-u-povijest-krivi-nokijini-telefoni/1386494/

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 15:44 (Aldo).
17 godina
Aldo kaže...
Ajar kaže...

Moš mislit. 90-95% osobnih računala na njihovom OSu. Korisnika Linuxa koje osobno znam mogu nabrojat na prste jedne ruke, a usto svi imaju dual boot s windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:10 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
Ajar kaže...

Tebi kao da sam Gates svaku noć kraducka drva iz šume
14 godina
odjavljen

ček, zar im to nisu zadnji Windowsi? Negdje sam pročitao da je Windows 10 zadnji, jedino će biti malo većih updateova umjesto izbacivanja novog Windowsa. 

4 0 hvala 0
13 godina
lllnuclearlll kaže...
Aldo kaže...
Ajar kaže...

Moš mislit. 90-95% osobnih računala na njihovom OSu. Korisnika Linuxa koje osobno znam mogu nabrojat na prste jedne ruke, a usto svi imaju dual boot s windowsima.

a zasto se odredjeni dio forumasa upravo pravi tupava i tucava razmisljajuci na nacin da ne vide dalje od svoje stolice????

MOBILNO je danas desktop, jel vama to jasno? jel jasno vama da preko 50% korisnika racunala nikada u zivotu nije i nece vidijeti desktop vec ce to raditi putem tableta ili mobilnog uredjaja??? kako to ne vidite?

A danas je mobilnih uredjaja vise nego li staromodnih desktopa.... a to govori da je danasnji udio MSa ispod 40% ak ne i nizi u mainstream korisnicima racunala u sto spadaju sve splatforme za siroke mase... citajte statistike, proucite trendove i ne lupetajte gluposti, jer ocito pojma nemate o tome :D

a kao slag, koliko je ono postotak MSa u mobilnom svijetu.... 3% ? :D :D :D

stay tuned, 2025 je blizu pa cemo moci da vas kudimo zbog neznanja :D

17 godina
LudaRajcica kaže...

a zasto se odredjeni dio forumasa upravo pravi tupava i tucava razmisljajuci na nacin da ne vide dalje od svoje stolice????

MOBILNO je danas desktop, jel vama to jasno? jel jasno vama da preko 50% korisnika racunala nikada u zivotu nije i nece vidijeti desktop vec ce to raditi putem tableta ili mobilnog uredjaja??? kako to ne vidite?

A danas je mobilnih uredjaja vise nego li staromodnih desktopa.... a to govori da je danasnji udio MSa ispod 40% ak ne i nizi u mainstream korisnicima racunala u sto spadaju sve splatforme za siroke mase... citajte statistike, proucite trendove i ne lupetajte gluposti, jer ocito pojma nemate o tome :D

Desktop je nešto pao, ali izbacivanje desktop računala pored mobilnih stvarno nema smisla jer mobilne platforme nisu ni blizu efikasnosti i iskoristivosti desktop računala... Profi korisnici, gameri, a i dobar dio običnih korisnika se nikad neće odreći desktopa jer nudi bar 3x bolje korisničko iskustvo, preglednost i efikasnost... Tržište stolnih računala i komponenti u zadnjih par kvartala je opet u porastu 

Stvar je u tome i da danas kad kupiš računalo njegova iskorisivost je puno dulja nego prije 10 godina jer su računala stvarno jaka i više se ne osjeti tolika razlika u brzini na novim generacijama procesora i ostalih komponenti kao prije 10-15 godina.

A s windowsima 10 dolazi i mobilna platforma s kojom će biti moguće pretvoriti mobitel u desktop računalo, nešto što je Cannonical htio napraviti prije par godina pa nisu uspjeli i to će voditi baš MS... No pretpostavljam da će i Android i Apple tu svoje konje predstaviti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:56 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
maximilian kaže...

Tebi kao da sam Gates svaku noć kraducka drva iz šume

što misliš, koliki je iq potreban da se upravo ono što sam napisao u postu (u kojem nema ništa što već nije svima znano ili je zlonamjerno) iščita iz naslova/teksta napisa? za sad vidim da ga najmanje dvadesetorica ovdje nemaju ili im je jedva dvoznamenkast 

usput, nikad nisam bio naklon (pre)velikim bahatim kompanijama* koje (neopravdano) misle da su pobrale svu pamet i silu svijeta i mogu nametati svoje monade svima i svakome.

*npr. mikrosoft, epl, nestle, procter & gamble, agrokor, HP, samsung itd.

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 10:27 (Ajar).
13 godina
lllnuclearlll kaže...
LudaRajcica kaže...

Desktop je nešto pao, ali izbacivanje desktop računala pored mobilnih stvarno nema smisla jer mobilne platforme nisu ni blizu efikasnosti i iskoristivosti desktop računala... Profi korisnici, gameri, a i dobar dio običnih korisnika se nikad neće odreći desktopa jer nudi bar 3x bolje korisničko iskustvo, preglednost i efikasnost... Tržište stolnih računala i komponenti u zadnjih par kvartala je opet u porastu 

Stvar je u tome i da danas kad kupiš računalo njegova iskorisivost je puno dulja nego prije 10 godina jer su računala stvarno jaka i više se ne osjeti tolika razlika u brzini na novim generacijama procesora i ostalih komponenti kao prije 10-15 godina.

A s windowsima 10 dolazi i mobilna platforma s kojom će biti moguće pretvoriti mobitel u desktop računalo, nešto što je Cannonical htio napraviti prije par godina pa nisu uspjeli i to će voditi baš MS... No pretpostavljam da će i Android i Apple tu svoje konje predstaviti.

Tvoje poimanje ove teme je nadasve subjektivno i pogresno, kao da zivis u 90tim godinama :)

Ti u skupinu koju ubrajas u desktop nabrajas jako uske i specificne radnje koje danas, mozda zauzimaju 10% desktop trzista i s tim niskim postotkom si dajes krila kako bi dao potpuno krive zakljucke, ali poznato je to u nasoj domovini... nakon '91 se vrlo bistar kadar i pojedinci proizvode :D

nemrem se sa shampionima konkurirati :D tada postajem trol a danas mi se ne da :P

17 godina
LudaRajcica kaže...

Tvoje poimanje ove teme je nadasve subjektivno i pogresno, kao da zivis u 90tim godinama :)

Ti u skupinu koju ubrajas u desktop nabrajas jako uske i specificne radnje koje danas, mozda zauzimaju 10% desktop trzista i s tim niskim postotkom si dajes krila kako bi dao potpuno krive zakljucke, ali poznato je to u nasoj domovini... nakon '91 se vrlo bistar kadar i pojedinci proizvode :D

nemrem se sa shampionima konkurirati :D tada postajem trol a danas mi se ne da :P

OK. Čujemo se 2025 kad MS propadne i kad Android i iOS zavladaju svijetom 

btw. Baci oko na MSov profit zadnjih godina i poslovanje... 

Valjda će se i WinServer vrtit na mobitelu, a super računala će radit od snapdragona 9000 

MSu takvi kao ti predviđaju propast još od 89te...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 14:55 (lllnuclearlll).
17 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...

Ti u skupinu koju ubrajas u desktop nabrajas jako uske i specificne radnje koje danas, mozda zauzimaju 10% desktop trzista i s tim niskim postotkom si dajes krila kako bi dao potpuno krive zakljucke

Daj malo pojasni ovo.

Odakle tebi ove brojke i postoci? Izvlacih iz...? Iz?... Cekam... Odakle?

Koji crni 10%?

Ko je lud da zameni 27 inchni monitor za igracku? To mozda tebi sve cakli pred ocima od silnog gledanja u 2inchni ekran, ili?!

Odakle ti postoci?

Ovo postaje simptomaticno na vecoj razini, jer vidima da su slusali tvoje istomisljenike sa Win 8 i nestalo je dizajna i boje na Winsima, sada ste glasniji za 10ku, kad ono izgleda ni to nije/nece biti "svi smo mi na mobilnima, tako se sada nosi".

Ni jedan, ali ni jedan ozbilni tip ciji je posao na kompjuterima, nece zameniti PC za mobilni. Mozda da nasvrlja audiolog kako da predje zadnjeg bosa u Metal Gear Solid, ali posao na mobilnom - salis se?!

Ali ne brini, ima vremena, dobices i ti posao jednog dana, pa reci sefu, ja cu to na mobilnom za tren...

BTW - ni usrani MP3 ne slusam na mobilnom a ne nesto ozbiljnije.

Odakle ti brojke?

16 godina
neaktivan

U principu, znači da ovo ipak nisu ''posljednji'' Windowsi, kako se servira zadnjih pola godine.

Potpuno normalni lifecycle kao i na dosadašnjim verzijama.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan

Najjaci su mi ovi analiticari/blogeri koji pisu da zivimo u "post-PC" svijetu, a taj post pisu upravo na PC-u. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 15:45 (nathan.fake).

17 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...
...

....

Ne vidimo to zato što nije istina i jer si to upravo izmislio? Nevjerojatna količina bullshita...

Mobilno je mobilno - koristiti vani ili unutra na krevetu za facebook ili slično ako nemaš dovoljno desktop računala za sve ukućane.

Ako imaš desktop - zašto bi pobogu htio buljiti u 5 inčni ekran sagnute glave umjesto na 24+ inča zavaljen u stolicu, na daleko superiornijem hardveru i korisničkom iskustvu?

A to je samo za kućne korisnike...

Misliš li da će programeri, grafički dizajneri i mnogi drugi raditi svoj posao buljeći dolje u mali ekrančić?

Nevjerojatna količina iluzija koju si neki ljudi stvore zbog generičke mržnje prema velikim kompanijama ili kojeg god već razloga...

Desktop će biti uz nas još vrlo dugo... možda ne uz sve ljude uvijek, ali neče nigdje pobjeći u skorašnjoj budućnosti budi siguran.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
11 godina

zanimljivo kako se pljuje po microsoftu jer je dao podršku 10 godina, a kada android stavi da je sasvim dovoljna podrška od 2 godine, onda je to ok, e pa nije.

puno je telefona ostalo bugovito zbog njihovog profita, a 5 puta duža podrška iziskuje 5 telefona u to vrijeme koji cijenom prelaze original licencu.

kako ne biste mislili da sam fan microsofta, koristim android telefon, i windows 7 računalo, neće mene microsoft terati da koristim pločice i micati start (za win8 mislim ovo)

i gledam ljude koji daju TD, ponašaju se ko hrvati na izborima "što svi, to ću i ja".

ljudi daju komentar koji nije glupost, pa ne možemo svi imati isto mišljenje. kada netko počne vrijeđati prije intervencije moderatora onda ne dajete toliko TD.

stvarno ste čudni.

1 0 hvala 0
16 godina
Ajar i dalje trolla koliko vidim,neumoran je a lijepo sam mu rekao da živi malo=get a life.
16 godina
Propada MS! Linux vlada, dolazi Terminator na Linuxu. Gotovo je! A ljudi glupavih li komentara...
17 godina
marsovac zemaljski kaže...
i gledam ljude koji daju TD, ponašaju se ko hrvati na izborima "što svi, to ću i ja".

ljudi daju komentar koji nije glupost, pa ne možemo svi imati isto mišljenje. kada netko počne vrijeđati prije intervencije moderatora onda ne dajete toliko TD.

stvarno ste čudni.

Tip izvlači postotke i brojeve iz svoje guzice...

Treba mu zapljeskat i stavit ga za admina!

17 godina
neaktivan

Minijaturizacija nije znastveno otkriće, več forsirani tehnološki napredak. 

Stoga kako god se uređaji mijenjali pa i desktop, još dugo dugo če biti prisutan,

ako ništa onda zbog toga što če uvijek biti "jeftiniji" nego minijaturizirane verzije

koje bi u teoriji mogle zamijenit neke desktop funkcije. Ekonomska računica diktira

sve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Ajar kaže...

A kako drugačije? Stalno izlazi novi hardver, novi maliciozni sofver, hrpa third party softvera...itd. Za sve to potrebno je osvježavati OS novim nadogradnjama. Ovo rok od deset godina je vjerovatno minimalni životni vijek koji planiraju za desetku pa od tuda i ova najva. Odlična vijest za nekoga tko se sprema u kupvinu novih windowsa....barm zna na što može računati.

Edit;

Ovi što misle da će ljudi odjednom odbaciti desktop i služiti se androidom vjerovatno neznaju da sve više ljudi radi od kuće ili nosi posao kući i nakon radnog vremena, i dalje su potrebna dobra desktop računala....ne samo za zabavu. A dobro desktop računalo ne može zamjeniti ništa, eventualno dobar laptop sa dockingom na koji je spojen dobar monitor i dobra periferija ali svejedno i to su windowsi 10.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 20:53 (XXX).
11 godina
protjeran
Oko mene u familiji, samo ja koristim desktop svakodnevno. Znaci niti 10%.
Svi redom citaju vijesti, odgovaraju na mailove, slusaju muziku, gledaju filmove, pisu po forumima, a jedino ja na desktopu. Ponekad, dok radim, privatno skoro nikad.
17 godina
neaktivan
Dragone kaže...
Ajar i dalje trolla koliko vidim,neumoran je a lijepo sam mu rekao da živi malo=get a life.

Nemoj mi dirati Ajara, čovjek je legenda :D baci malo mamca, a tucet njih se uhvati na to 

A što se windowsa tiče, 7ica je sasvim uredu, tek kad budem uzimao novi desktop, za jedno 2-3 godine, tek ću onda razmisliti da prijeđem na 8-icu. 10-ka me neće još barem 5-7 godina vidjeti, jednostavno, ne vidim razloga za prijelaz na noviju ili najnoviju verziju. 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 22:57 (Cesc).
16 godina
Aldo kaže...
Ajar kaže...

Ti ni nemaš iskustva sa Windowsima pa nije ni čudo kakve filozofske priče protežeš

MS će biti vječno jer je svijet previše ovisan o njemu!

17 godina
LudaRajcica kaže.. 

Naravno da je tebi mobilno danas desktop kad ti se desktop upotreba svodi na fejsbucenje, instragramisanje i twiterisanje.

Uska zanimanja, 10%...o cemu pricas ti...u svakoj kancelariji treba i uvijek ce trebati desktop. Po tebi ja bi trebao tabele koje vec sad imaju ispisanih 10k celija uredjivati na mobilnom...Ne pretvaras se ti u trola kad neko naidje vec si trolcina od pocetka. Nekad prije nego sto dobijes proliv mozga bolje razmisli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 8:58 (malina22).
17 godina
odjavljen

120+ zaposlenih i imamo jedan jedini tablet.

Svi ostali imaju PCjeve/laptope sa Win7 ili noviji. Jedan u marketingu ima Maca ali to je to. PC definitivno propada...

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

subnet za koji sam zaduzen...320 računala...64 imaju po dva monitora, 50ak laptopa, nema tableta, smartfoni sluze samo za provjeru maila....

I ja se slazem sa Sum...definitivno propada...inace cijela firma ima oko 3k zaposlenih...tableta ima, mozda 3%...isto sluze samo za mail i fejsanje i ostalo online druzenje...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Onda kada pogledaš kolike su zarade u npr gaming industiriji i pogledaš ured recimo Ubisfta, Creative Assembleya, Blizzarda i ostalih devloepra...

A vjerovatno i filmska industrija koristi tablete u svom poslu...

Eto svi rade na tabletima i pametnim telefonima.. Desktop PC nestaje sa lica planeta zemlje, koliko ono - "10% desktop trzista" ili "MOBILNO je danas desktop, jel vama to jasno?"

17 godina
Abon kaže...

Minijaturizacija nije znastveno otkriće, več forsirani tehnološki napredak. 

Stoga kako god se uređaji mijenjali pa i desktop, još dugo dugo če biti prisutan,

ako ništa onda zbog toga što če uvijek biti "jeftiniji" nego minijaturizirane verzije

koje bi u teoriji mogle zamijenit neke desktop funkcije. Ekonomska računica diktira

sve.

naglasak na neke, ne sve...

16 godina
protjeran

Za ms se predviđa propast sa svakim novim winsima, kao i linuxovo vladanje svijetom, sad je čini se počeo i trend: desktop će izumrijeti, sa svakim novim winsom.

Želje≠stvarnost

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Onda kada pogledaš kolike su zarade u npr gaming industiriji i pogledaš ured recimo Ubisfta, Creative Assembleya, Blizzarda i ostalih devloepra...

A vjerovatno i filmska industrija koristi tablete u svom poslu...

Eto svi rade na tabletima i pametnim telefonima.. Desktop PC nestaje sa lica planeta zemlje, koliko ono - "10% desktop trzista" ili "MOBILNO je danas desktop, jel vama to jasno?"

Evo i jedne ekskluzivne slike iz "Post-PC" svijeta. /s

Godina je 2025. Microsoft je konacno propao. PC racunala je moguce vidjeti samo u muzejima trasha. Mobilne platforme zavladale su svijetom. Godina je 2025. Microsoft je konacno propao. PC racunala je moguce vidjeti samo u muzejima trasha. Mobilne platforme zavladale su svijetom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 20:22 (nathan.fake).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice