Picsel tuži Apple

poruka: 13
|
čitano: 1.978
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Picsel tuži Apple".
17 godina
Picsel tuži Apple

Toliko o inovativnosti applea...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Picsel tuži Apple

Patenti su u 99% slučajeva smeće. Patenti i novac, tko god ih izmislio nije dobro misli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Picsel tuži Apple

patenti na tehnička riješenja nisu glupost, ali patenti na ideje jesu.

17 godina
neaktivan

To samo usporava razvoj tehnologije, to najviše zlouporabe Microsoft, Apple.a i ostali. Čak i zahodska daska ima patent .

18 godina
Picsel tuži Apple

"Picsel tvrdi kako njegovu tehnologiju posjeduje ukupno više od 250 milijuna mobitela, a licencirali su je KDDI, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Palm, Samsung, Sony Ericsson i Sharp."

To znaći da je Apple svjesno kršio prava, pošto su druge tvrtke uredno pribavile licence za korištenje.

0 0 hvala 0
18 godina
Picsel tuži Apple

patentiranje ideje je glupost. nije da je Apple ukrao od njih kod ili tako nesto...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

U zadnjih 12 sati 4 Apple related vijesti.

Neko u BOL-u očito voli Max vs. PC ratove, al ko će se svaki dan borit protiv 95% nadrkanaca. :)

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

Ljudi koji prate ove patentne gluposti... da li se ovakva *ranja dešavaju i u Europi ili recimo Aziji? Pitam za firme koje su originalno u vlasništvu Europljana ili Azijata? Po meni je sve to kao i recesija, zgodna izlika za okrenuti neku lovu bez pravog rada. Slažem se, patent na ideju je glupost, ali patent na proizvod također... ima svrhu samo onima koji ili neznaju prodati svoj proizvod ili onima koji nemaju dovoljno snage da ga sami proizvode i time zadovolje potrebe tržišta.

Svi sanjaju da žive od nekih tantijema ili stvari koje su "izmislili" pred 100 godina, negdje treba povući crtu, zar ne?

Zanimljiv je bio i članak pred neki dan gdje su se navodno Apple i Google dogovorili da u Androidu ne bude multi touch podrške. Znači postoji patent na multi touch i način na koji se može može koristiti Wiimote podložan je tom patentu? Ili će Aple tužiti Twentieth Century-Fox ili glumce iz filma Minority Report zbog korištenja te tehnologije? Ili znaju da im se nije isplativo bost s rogatima?

Američke gluposti. Tko prvi njegova djevojka, ali to ne znači da ćeš zauvijek ostat prvi jer si to samo poželio, to mi je nekako nelogično u kontekstu kapitalizma.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

Ovo s patentima je već suludo iako je ovdje izgleda licencirana tehnologija, a ne primjena kao kod debilnog "multi-touch" patenta.

No svakako izgleda da taj Apple uza sve probleme o kojima slušamo i krade tehnologije i nije baš tako 'inovativan' kao što se prikazuje. A s obzirom na hardverske i nepopravljive bugove poput onog s display portom, sve se čini da više ni ona "it just works" ne šljaka.

Ahh...

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

Koliko sam svatio sa drugih portala Picsel ni nemože znati kako Apple ubrzava svoj GUI i ovi ovom sudskom tužbom žele dobiti mogućnost da otkriju kako to oni radi s obzirom da nisu kupiili njihovu tehnologiju. Sad će kroz parnicu pokušat dokazati da se tu mora raditi o istoj tehnologiji a onda se ako sud tako odredi pred odvjetnicima u tajnosti mora prikazati način ubrzavanja GUIa na iPhoneu. Ovo nije prva ovakova tužba i Apple su već tužile tvrke koje su imale slične tehnologije kakve Apple koristi u iPhoneu. Tako da je već neuspješno završila parnica sa patentom na capacitive touch screen kakav ima iPhone no ispostavilo se da Apple koristi drugu tehnologiju od firme koja ga je tužila.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

Imaš li negdje izvor za te tvrdnje? I uostalom zašto Apple i Picsel nebi došli do istog rješenja neovisno? Vidiš kako je kretensko to patentiranje.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 17:04 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
robycro kaže...

patentiranje ideje je glupost. nije da je Apple ukrao od njih kod ili tako nesto...

Pa to je isto kao i sa glazbom. Jedan komponira neku super melodiju, a ovaj drugi je "preuzme" i još ju malo sredi na svoj način. No nije uzeo note :D To radi i Apple.  Ideja je ideja i ne smije se krasti. Zato se uvijek može otkupiti kao što su to učinile druge firme.
18 godina
neaktivan
Picsel tuži Apple

E, vidiš, za mene je to glupost. Ovaj je svijet licemjeran. S jedne strane se svi igraju na burzi financijskim pokazateljima, a s druge strane bi tu svi na svoje "ideje" zarađivali još 100 godina, umjesto da relaiziraju proizvode. Ako netko može "ukrasti" ideju samo pogledavši proizvod onda je po meni to okay. Ajd zamisli da smo mi trebali platiti autorska prava onom koji je "izmislio" kotač. Medijska me industrija tu uopće ne zanima jer ti paraziti ionako dobe i više nego što zaslužuju. Ako si uhu ugodan i/ili se znaš prodati imat ćeš dovoljno novaca.

Ako se pak nekome isplati RTGom ili što ja znam čime napraviti reverse engineering samo nek izvoli. Jasno mi je da postoje troškovi bazičnog istraživanja, ali ako netko kao firma nema dovoljno sposobnosti svoje riješenje prodati kao consulting ili što nemaju dovoljno proizvodnih kapaciteta, to je njihov problem. Svi u pravilu izbacuju bugged poluproizvode na tržište što prije kako bi im se što prije vratila investicija- kao što rekog, njihov problem, a ne problem konkurencije.

Na tržištu uvijek ima mjesta za novog igrača, bio on "originalan" ili "neoriginalan", bio on kvalitetan ili ne. Sve je to prodaja i svi mogu dovoljno zaraditi, a oni prepohlepni se tužakaju i neka im je. Moraju i odvjetnici zarađivati - ne bakču se sve države (USA) ratnim zločinima ako HR. Šutim

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice