PhysX na PlayStationu 4

poruka: 9
|
čitano: 3.560
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PhysX na PlayStationu 4".
17 godina
PhysX na PlayStationu 4

AMD hardver da vrti PhysX? Kad to dođe na konzole neće trebat dugo da stine i na PC...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
7 2 hvala 0
13 godina
PhysX na PlayStationu 4

Već su bile neke priče o tome ne tako davno, nesjećam se di sam čitao ili čuo, ja mislim da je LinusTechTips spomenuo to u livestreamu prije možda mjesec-dva, da će nvidia dat podršku AMD-ovim karticama.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PhysX na PlayStationu 4

Physx nije nešto što se koristi samo na grafičkim karticama. Većina procesiranja su CPU bazirana, dok su samo "složenije" stvari poput čestica i sl. izvršavaju na GPU.

To su objasnili developeri od Planetsidea 2 - da je kompletna fizika u igri bazirana na Physxu i da je samo za simuliranje određenih čestica potreban Nvidia GPU.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 16:00 (rasputin).

3 1 hvala 0
13 godina
Re: PhysX na PlayStationu 4
rasputin kaže...

Physx nije nešto što se koristi samo na grafičkim karticama. Većina procesiranja su CPU bazirana, dok su samo "složenije" stvari poput čestica i sl. izvršavaju na GPU.

To su objasnili developeri od Planetsidea 2 - da je kompletna fizika u igri bazirana na Physxu i da je samo za simuliranje određenih čestica potreban Nvidia GPU.

Da, al isto su tako rekli da ako se ne koristi Physx grafička kartica automatski opterečuješ CPU, da on radi Physx procese...

16 godina
Re: PhysX na PlayStationu 4
191x7 kaže...

AMD hardver da vrti PhysX? Kad to dođe na konzole neće trebat dugo da stine i na PC...

hmm, nadam se da ce to zazivjeti.... jer ono, zasto bi PS4 (AMD hardver) to mogao, a jedno racunalo (AMD hardver) to nebi moglo?

Izgleda da ce PS4 donjeti dosta toga pozitivnog.... ne samo konzolasima, vec i pisijasima.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 21:57 (lovac82).
12 godina
protjeran
PhysX na PlayStationu 4

Nece, CPU dio procesora ce raditi PhysX kalkulacije. Radi i sad PhysX na racunarima sa AMD grafikom na isti nacin

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PhysX na PlayStationu 4

Nikad nisam imao u posjedu niti jednu ispravnu Sony-evu igraću konzolu.

PS1,PS2,PS3 pa tak vjerojatno neću ni PS4. Jednostavno nemam potrebu za time. Dovoljan mi je PC. Kao klinac sam želio, ali nije se imalo para....
Imao sam PS2 i PS1 od prijatelja dobio, ali obje neispravne i nepopravljive. Jednu je grom uništio, druga je stradala fizički. Obje sam rasprodao za dijelove.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Moj PC  
1 7 hvala 0
13 godina
protjeran
PhysX na PlayStationu 4

Vecini, a nazalost ni autoru texta, nije jasno sta je ovdje posrijedi - Dubravko po obicaju prepisuje bez navodjenja izvora, te ono jos zalosnije, bez elementarnog znanja o onog o cemu pise.

Phsyx je u biti nista drugo doli middleware library u originalu zamisljen i konstruiran da radi preko CPU i specijaliziranog harderskog ubrzivaca. Kako origalni koncept bas i nije dozivio uspjeh (specijalizirana fizicka fizicka kartica se nije prodavala) kompaniju koja je stajala iza toga je progutala Nvidija koja je onda razvoj librarya umjesto za specijalirani ubrzivace prebacili na njihove GPU-ove preko CUDA  -  cinjenice je da Physx danas moze pokretat gotovo bilo koji procesor, koji ionako zaduzen za izvrsavanje dosta jednostavnijih izracuna, al nema tog procesora koji ce primjerice moc prozvakat obradu par miliona particla na sceni, jednostavno za to treba chip u stanju paralelono zvakat gomile izracuna.

Btw podrsku za Physx ima i PS3 ali GPGU akcelarciju ima samo hardwer koji podrzava CUDA - Geforce 8xxx pa nadalje, a to da ce sad Nvidia koja je u razvoj i promidjzbu Physxa ulozila milione akceleraciju prebacit na sav OpenCL hardver su price za malu djecu, a jos manje je izgledan scenarijo gdje bi ta podrska vazila samo za AMD hardver koji stoji iza novih konzola - vlasnik dizajna buducih SoC chipova vise nece kao do sad bit SONY i Microsft vec AMD, x86 licenca nije prenosiva...

Idealno bi bilo kad bi se AMD i Nvidija dogvorili i osnovali neki nezasivno tijelo koji bi se onda brinulo za daljni razvoj Phsyx , ali kao sto rekoh to je utopija - Nvidiji se vise isplati gurat ovako po dokle ide ide, po meni dugorocno gledano Physxu ne gine sudbine Glide-a, vjerojatno ce ga totalno bacit u zaborav neki thrid party middleware baziran na OpenCL koji ce se bit u stanju izvodit na citavoj lepezi hardvera - od tableta pa do suprekompjutera.

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.

4 0 hvala 0
14 godina
PhysX na PlayStationu 4

Sve više i više me privlači ta nova plejka,svaki tjedan nešto novo,a od microsofta nije čuti ni slova.Ak će physx bit u punoj snazi na plejki......svaka čast.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice