Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika

poruka: 136
|
čitano: 16.846
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika".
16 godina
neaktivan

ne vidim nikakav problem u ovome...

djeca skidaju PS, isprobaju, nauce, igraju se sa njime..ali zato kasnije, kada (i ako) ga budu koristili za posao, morat ce imati originalnu verziju (ako je PS u firmi recimo) i onda je velika vjerovatnoca da ce izdvojiti te pare i uzeti PS, nego da se navikavaju i uce koristiti neki drugi program, koji nudi isto, a kosta puno manje..

to kod nas mozda i ne vazi, znam za neke koji se bave iskljucivo fotografijom, slikanjem ljudi itd, i imaju nelegalan PS, to pali kod nas na balkanu, posebno u BiH, ali negdje drugo ne pali..

PS je upravo zato najpopularniji, i mislim da je situacija ok ovakva kakva jest..

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Photoshop ilegalno kod dvije trećine korisnika
DamageHigh kaže...
sk8 4 life kaže...

svaki iskusniji korisnik ce kad tad postati kupac.

Da nije bilo pirata, PS nikad ne bi stekao slavu kakvu danas ima.

....ali sigurno bi mu i cijena bila znatno niža....

16 godina
neaktivan

mislim da cijena bas i nije toliko bitna..ima ljudi koji prosto nikada nece kupiti original (jedan sam od njih)

ne koristim niti jedan program toliko intenzivno, nit zaradjujem na njemu, da se osjecam kao da ga moram kupiti..

prosto, moja drzava nema taj standard da si ja mogu priustiti komad softvera za 50$..da photoshop kosta 20$, ne bih ga uzeo..zasto ?

koristim ga 3 put u mjesecu, ne radim nista posebno na njemu..zasto ga onda imam ?

zato sto je najbolji i zato sto mi je najlakse nac pomoc/savjete oko njega ako nesto ne znam..

da li ADOBE ista gubi radi mene ?

ne gubi, dobija samo popularnost..jer ne bih uzeo PS ni za koju normalnu cijenu..radije bi uzeo neki drugi crackovani softver, ili preso na besplatno (kad ne bi postojali pirati)

17 godina

drzava je kriva sto ti koristis sve piratizirano?

shit of the week !

+ +
Moj PC  
13 0 hvala 1
15 godina
torrente kaže...

drzava je kriva sto ti koristis sve piratizirano?

shit of the week !

nije država kriva što koristimo piratice,država i političari su krivi što imamo loš standard pa ne možemo priuštiti originale,jer da valja država ne bi se moglo desiti da poslodavac ne isplati plaće ili te ne prijavi,a kada nema plaće ne mogu se kupovati programi,znači ipak je država kriva

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 14:28 (blackalbum).
16 godina
neaktivan

Neznam baš, kad bi država svima podigla plaću za 2000kn ljudi bi i dalje skidali sa torenta.

xf zoja26
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina

a koliki standard treba da bi kupio kodisnju licencu nekog internet security antivirusa sada na akcijama...cca 100kn?

gratis moze crackonim nodom skidat u prazno update sa kineskog servera...to vise i vrapci znaju,ali oni to i dalje installaju...luzeri.

+ +
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
torrente kaže...

a koliki standard treba da bi kupio kodisnju licencu nekog internet security antivirusa sada na akcijama...cca 100kn?

gratis moze crackonim nodom skidat u prazno update sa kineskog servera...to vise i vrapci znaju,ali oni to i dalje installaju...luzeri.

neke se stvari mogu priuštiti ja sam kupio kis 2010 baš zbog toga ali da idem kupovati igrice od 50 eura ili windowse i office od 1000 -3000 kn e to je malo previše

17 godina

nije replika isla na pola-pola opciju...vec na izjavu da nece nikada niti lipe dati nizasto.

nekidan je bila akcija i sada krece opet za bozic...imate na steam topicu...brdo igara po 3,4 i 5 € sto kostaju 30 ili 40 van akcije.

uvijek se neki softwercic moze platit...i imas normalan support,a ne bauljat po netu.

+ +
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
torrente kaže...

nije replika isla na pola-pola opciju...vec na izjavu da nece nikada niti lipe dati nizasto.

nekidan je bila akcija i sada krece opet za bozic...imate na steam topicu...brdo igara po 3,4 i 5 € sto kostaju 30 ili 40 van akcije.

uvijek se neki softwercic moze platit...i imas normalan support,a ne bauljat po netu.

uvijek se može mjesečno priuštiti ili cd ,film ili neki program evo ima albuma na amazonu po 3-4 funte,ja sam se nakupovao glazbe i filmova ali su cijene određenih programa preskuuuuuuupe,1000 i nešto kuna za windowse jedino da sam totalno prolupao

17 godina
neaktivan
Ja ne volim kupovati preko steama jer nema retail pakiranja... kutije su moja slabost ja ih obozavam...

Ali zato narucujem preko amazona i sada postavljenog mail forwarda sve :) (pošto stvarno starije igre u HRV u jewel case-u, neotpakovane ne mogu naci....)...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

Inkscape za vektore umjesto Corela

Gimp za rastere umjesto photoshopa

Blender za 3D umjesto 3D Studio Max-a.

OpenOffice umjesto M$ Bloatffice.

Linux umjesto Windoza

2-3 mjeseca rok prilagodbe a onda udri punom snagom naprijed! Nije problem u alatima nego u nemaštovitim ljudima koji s njima rade.

Uredno poslane donacije za sve navedene pakete softvera (osim ubuntu-a) jer mi je bio gušt dat koju stoticu dolarčića za svaki softver dok sam zarađivao od toga. Nek si ljudi plate kavicu.

A BSA i vaši prijatelji štampači bloatwarea: napušite se lagano! Nije nikad bio problem platiti software nego majmunarije i pravne izmišljotine koje su BSA i njima slični radili samo da bi naplatili kakvu kaznu. Uredno sve licencirano u firmi, a gospoda "inspektori" opet rade rupu u vodi ne bi li iznudom uvalili kakvu nagodbu da se kupi još MS softvera. Dobro da nisu išli tražiti licence za softver u routeru!

Moj PC  
16 1 hvala 1
16 godina
Borisavljević kaže...

Linux umjesto Windoza

2-3 mjeseca rok prilagodbe a onda udri punom snagom naprijed! Nije problem u alatima nego u nemaštovitim ljudima koji s njima rade.

Uredno poslane donacije za sve navedene pakete softvera (osim ubuntu-a) jer mi je bio gušt dat koju stoticu dolarčića za svaki softver dok sam zarađivao od toga. Nek si ljudi plate kavicu.

A BSA i vaši prijatelji štampači bloatwarea: napušite se lagano! Nije nikad bio problem platiti software nego majmunarije i pravne izmišljotine koje su BSA i njima slični radili samo da bi naplatili kakvu kaznu. Uredno sve licencirano u firmi, a gospoda "inspektori" opet rade rupu u vodi ne bi li iznudom uvalili kakvu nagodbu da se kupi još MS softvera. Dobro da nisu išli tražiti licence za softver u routeru!

Care!

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina

niko ne tvrdi da rucak nemoze biti ukusan u puckoj menzi u drustvu skupljaca boca...samo vec postane degutantno neukusno,nakon par dana.

stoga kupis sebi teleci snicel i doma ga spremis uz 7 deci dingaca.

+ +
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

da mogu kupovat preko steama i uzet neku igru tako jeftino, imao bi pola originala.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

koristim avast free..

a de mi reci jednu stvar, kada mi treba kamaru stvari za printanje, za fax, pa treba mi seminarski uradit u word-u, trebam hiljadu puta na faxu office, jel mi ti predlazes da se petljam oko kompatibilnosti open office-a i MS office-a ?

da ja odem u kopirnicu i dam to da isprintaju, i naravno nemogu, jer nisu to ljudi koji imaju sve spremno (neki dugo nisu mogli ni word 2007 dokument otvorit)..sta mi tu predlazes ?

da uzmem printer pa trosim jos vise novca, da sam sebi printam..imam kolegu koji je pratio ovaj nacin, i napatio se..

koristio linux, open office, i pazio da nema ni jedan crackovan softver..i nakon nekoliko mjeseci odlucio instalirat opet XP jer je prosto prevelika patnja oko toga..

po tebi bi ja kao student trebao od OS-a, office-a pa nadalje sve imat originalno..jos posebno u okolini u kojoj ne poznajem niti jednu osobu koja ima bilo koji originalan softver, izuzev nekih rijetkih igara itd..

dok sam student, i sve dok bilo koji softver koristim samo za sebe, da bi ucio radit u njemu, ili tako nesto slicno, necu davat pare na originale..

kada budem zaradjivao hljeb s tim, onda cu koristit il original, ili free verziju nekog drugog slicnog programa..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 15:44 (ismar89).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

niko ne tvrdi da rucak nemoze biti ukusan u puckoj menzi u drustvu skupljaca boca...samo vec postane degutantno neukusno,nakon par dana.

Zbilja ne vidim paralelu sa rečenim jer nije istina da je navedeni komercijalni softver bolji od alternativa. Doista nije.

Prvo:

pod linuxom nemam antivirus. Htio sam ga nabaviti, ali nakon puno pročitanog shvatio sam da je to gotovo nepotrebno. Dakle 90% resursa mog računala mi je na raspolaganju

pod Windowsima: Nod licenca, adaware, spybot, windows defender, itd, itd, itd... kad treba učitat jedan faking fajl sa diska, dok se oni svi izredaju, ja mogu na kavu. Tek nekih 45% resursa računala mi je na raspolaganju.

Drugo:

Zauzeće RAM-a pod linuxom sa učitanim firefoxom koji je na google.com: 213 MB

Vista (zadnje smeće od pendžersa koje sam imao, naravno licencirano): 1045 MB RAM-a. Pola RAM-a sa pc-ja samo za OS i učitan Firefox na homepage-u.

Treće:

Adobe premiere i adobe photoshop: 3 ujutro, trebam dat video u Export, premiere se srušio. Pokrenem ga ponovno, učitam video projekt, puf! plavi ekran. Događaji koji prate Premiere još od verzije 6.5 pro. Restarta se PC uredno, projektni fajl korumpiran. Automatski backupovi nekim čudom svi barem sat vremena stari. A ja u 5 ujutro busom moram poslat DVD na film festival u Zagreb.

KDEnLive - Ne sjećam se da je ikad pao. Malo je nezgrapan, ali proizvod je dostavljen brzo i učinkovito i rijetko kada mi se desi da radim dalje od 1 ujutro.

Kompletan audio-video konverzijski support imam kroz ffmpeg. Nekad je bio bugovit, danas je defacto standard i radi sve konverzije po normama. Malo kuckanja na komandnoj liniji za eksperimente i onda sklepam gotove skripte i udri Mujo u tepsije!

Četvrto:

OpenOffice v.s. office. Zašto je instalacija office-a 2007 (zadnji koji sam imao) na disku 1650 MB a openoffice malo preko 250 mb? Isto sklepam prezentaciju u oba (doduše teže sam prešao na office2007 - jer je ono debilana od sučelja - nego što sam posle prešao na OpenOffice) i sve je manje-više isto po mogućnostima.

Peto:

Zašto WinWista po istalaciji zalegne na 11 GB prostora bez ijednog dodatnog programa u sebi, a Ubuntu 10.10 se skrasi na 2.4 GB i krcat je već u startu sitniš-aplikacija i cijeli openoffice ima u sebi? Moja prva instalacija linuxa je bila na USB stick od 4 GB. Windowse se ne može ni pomisliti instalirati na USB stick da to radi pouzdano.

Šesto:

Autodesk, Adobe i Corel štancaju novu verziju softvera gotovo svake godine. Linux tjedno skida cca 125 MB updateova u kojima "dođu" i major inkrementacije verzija. Gotovo svake godine za 5 radnih stanica treba kupiti upgradeove licenci za sve potrebne softvere. To je jedan dobar terenac svake godine koji odlazi u vjetar čak i sa popustima. Kad smo se skinuli iz MS-Adobe-Autodesk krim-miljea, dobili smo službena vozila. To je bilo KORISNO ulaganje u firmi!

Kad sam pokazao direktoru u tadašnjoj firmi šta i kako se može sa linuxom, dobio sam otpust 2 mjeseca plaćeno da doktoriram naše poslovne procese pod linuxom i da onda to sve implementiram u poslovanje. Za mjesec dana više nismo strahovali od BSA i njihovih manevara. I došli su, vidjeli su linux i pobjegli kao vrag od tamjana. Nikad se više nisu vratili.

Od tada sam puno firmi konvertirao na linux i nitko se ne buni -  negdje je bilo više otpora, negdje manje. Kad uspijete javnog bilježnika konvertirat da radi pod linuxom, možete svakoga. Mislim da ni Barica iz knjigovodstva nije informatički toliko glupo stvorenje kao prosječan javni bilježnik.

Sedmo i najvažnije:

NITKO MI NE GOVORI KAKO SMIJEM ILI KAKO NE SMIJEM KORISTITI SOFTWARE POD LINUXOM. Sve što mi se ne sviđa mogu prepraviti na ovaj ili onaj način.

Tko je malo bolje prelistao licenčni ugovor pendžersa, ispada da je zabranjeno instalirati recimo k-lite codec pack. Neke tehnološke fore ili šta već. Vid vraga, ne smije se ni modificirati dijelove pendžersa. A ja baš htio imat windowse na USB sticku kad ono ćorak - nije da mi treba ali baš bi bio cool geek da to imam. To je isto kao i piratstvo po licenčnom ugovoru. Kao štite oni svoju tehnologiju. E pa ukucajte si tehnologiju tamo gdje svjetlo ne dopire! Imamo mi alternative, još nije korporativni fašizam 100% zaživio!

Nisam nikada to kužio ali svako sivo područje ugovora daje široku slobodu djelovanja raznim dušebrižnicima koji se brinu za prava sirotih developera bloatwarea. Pozdrav BSA, napuši se gdje god bila! sudo reboot!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 15:49 (Borisavljević).
15 godina
neaktivan

meni i više nego dovoljno

1 0 hvala 0
17 godina

@ismar89   nitko ti ne govori da kupis sve.

imas uvijek word i exel vjuer na bug dvd-u.

e sad je problem,kako torrentat i downloadat bug dvd na fuxu sa thr-a?

salim se,male su ti aplikacije..proguglaj..abiword i ostalu kompaniju besplatnih citaca,ne treba ti ms.

mozda uskoro budu printeri i toneri za download,pa ce biti lakse.

+ +
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 15:50 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

@ismar89   nitko ti ne govori da kupis sve.

imas uvijek word i exel vjuer na bug dvd-u.

e sad je problem,kako torrentat i downloadat bug dvd na fuxu sa thr-a?

salim se,male su ti aplikacije..proguglaj..abiword i ostalu kompaniju besplatnih citaca,ne treba ti ms.

mozda uskoro budu printeri i toneri za download,pa ce biti lakse.

meni ne treba citac, nego editor..

treba mi da nakon izrade jedne seme u recimo Lab view (za koji mi treba windows) napravim u wordu objasnjenje sta sam radio, kako, da ubacim slike itd..

i ja to trebam predat svom profesoru (koji nema open office, nego MS) kao dokaz da sam odradio sve, i naravno dokument iz lab view..(lab view nije ukraden, imamo studentsku verziju)

pored windows-a imam i ubuntu na kojem isprobavam svakakve alternative, ali jos uvijek se ne zelim patit oko toga..

16 godina
neaktivan
Borisavljević kaže...
torrente kaže...

Zbilja ne vidim paralelu sa rečenim jer nije istina da je navedeni komercijalni softver bolji od alternativa. Doista nije.

Prvo:

pod linuxom nemam antivirus. Htio sam ga nabaviti, ali nakon puno pročitanog shvatio sam da je to gotovo nepotrebno. Dakle 90% resursa mog računala mi je na raspolaganju

pod Windowsima: Nod licenca, adaware, spybot, windows defender, itd, itd, itd... kad treba učitat jedan faking fajl sa diska, dok se oni svi izredaju, ja mogu na kavu. Tek nekih 45% resursa računala mi je na raspolaganju.

Drugo:

Zauzeće RAM-a pod linuxom sa učitanim firefoxom koji je na google.com: 213 MB

Vista (zadnje smeće od pendžersa koje sam imao, naravno licencirano): 1045 MB RAM-a. Pola RAM-a sa pc-ja samo za OS i učitan Firefox na homepage-u.

Treće:

Adobe premiere i adobe photoshop: 3 ujutro, trebam dat video u Export, premiere se srušio. Pokrenem ga ponovno, učitam video projekt, puf! plavi ekran. Događaji koji prate Premiere još od verzije 6.5 pro. Restarta se PC uredno, projektni fajl korumpiran. Automatski backupovi nekim čudom svi barem sat vremena stari. A ja u 5 ujutro busom moram poslat DVD na film festival u Zagreb.

KDEnLive - Ne sjećam se da je ikad pao. Malo je nezgrapan, ali proizvod je dostavljen brzo i učinkovito i rijetko kada mi se desi da radim dalje od 1 ujutro.

Kompletan audio-video konverzijski support imam kroz ffmpeg. Nekad je bio bugovit, danas je defacto standard i radi sve konverzije po normama. Malo kuckanja na komandnoj liniji za eksperimente i onda sklepam gotove skripte i udri Mujo u tepsije!

Četvrto:

OpenOffice v.s. office. Zašto je instalacija office-a 2007 (zadnji koji sam imao) na disku 1650 MB a openoffice malo preko 250 mb? Isto sklepam prezentaciju u oba (doduše teže sam prešao na office2007 - jer je ono debilana od sučelja - nego što sam posle prešao na OpenOffice) i sve je manje-više isto po mogućnostima.

Peto:

Zašto WinWista po istalaciji zalegne na 11 GB prostora bez ijednog dodatnog programa u sebi, a Ubuntu 10.10 se skrasi na 2.4 GB i krcat je već u startu sitniš-aplikacija i cijeli openoffice ima u sebi? Moja prva instalacija linuxa je bila na USB stick od 4 GB. Windowse se ne može ni pomisliti instalirati na USB stick da to radi pouzdano.

...

Linux savršena besplatna solucija, za sve ostalo tu je MAC OS X {#} (ispricavam se morao sam {#})

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | they see me trollin they hatin, moderatin and tryin to catch me postin dirty!
17 godina

nema smisla da sada rebootam i saljem ss kako i ja u dualu imam mint pored sedmice.

ja dosad ni rijeci nisam spomenuo linux.

lijepo je tkoje dobro zajunio ispod njegove ljuske i dobro se snalazi.

ja sam prije 2 mjeseca jedan laptop nabio na nogu..a bio sam na jednom fucking brdu sa jos cetvoricom i hitno je trebalo ubost vipnet stick u ubuntu...

naravno nadimili smo se kite ,sreca nesto je izmajmunisano sa jednog htc moba.

na linuxu ili zapnes ko mazga i udjes ili ako si povrsan izgubis volju.

nemam ja nista protiv alternative i ponekad uzivam u minticu {#}

+ +
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Borisavljević kaže...

Linux umjesto Windoza

Jedan od jacih postova ovdje na forumu, LOL, svaka cast.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

Linux savršena besplatna solucija, za sve ostalo tu je MAC OS X {#} (ispricavam se morao sam {#})

Ima i tu istine. Nisam nikad bio ljubitelj crvave jabuke ali čak i oni su puno pravedniji po licenciranju svog OS-a od M$-a. Ta krutost u licenciranju je tako 90-e, ovo je novi milenij i koštat će ih jako puno ta krutost i pohlepnost. Windows mobile 7 je recimo najbolji primjer Ballmerove nemaštovitosti.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

na linuxu ili zapnes ko mazga i udjes ili ako si povrsan izgubis volju.

nemam ja nista protiv alternative i ponekad uzivam u minticu {#}

To je ono žalosno. Ljudi će radije cijeli život plaćati reket nego da zapnu 2-3 tjedna i skinu si mafiju sa leđa za cijeli život. A moj web'n'šetaj stick sam si uredno poinstalirao na sve pc-je koje imam pod ubuntu zlu ne trebalo - da mi neki mišić ne poglođe kabel od telefona, a hitno si moram uplatit produženje pretplate na porno sajt inače gubim popust.

17 godina

hajde,ne izgleda bas sve tako utopijski.

mozda se i stvori kriticna masa mladih revolucionarista otvorenog koda.

javni biljeznik po javni biljeznik i eto marginizirane religije slobodnjaka koji mozda uspiju oboriti tirane i sve njihove certifikate.

sretno!

+ +
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
xxxxx kaže...

Najžalosnije je što neznaju za alternative, već kad čuju photoshop moraju to imati.

GIMP bi mogao zadovoljiti 80% korisnika photoshopa, ali kod većine vrijedi pravilo: zašto koristiti besplatno, kada mogu skinuti ono što se plaća.

Priznajem da doma ne koristim legalan photoshop. Sto se tice GIMP-a, pokusao, odustao. Jednostavno to nije to. Uopce se ne mogu u njemu snaci.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
neaktivan
Borisavljević kaže...

Sedmo i najvažnije:

Zar ovo sve nije samo tvoje subjektivno mislenje?

Nisam primjetio na kojim mjestima spominjes Linux i multimediju, Linux i plug&play, Linux i user friendly...

Fakt 1

Jos nema dostojne zamjene za MS Office (Outlook?)

Fakt 2

Nema ni priblizno podrzanog hardwarea kao Windowsi

Fakt 3

Windows i Linux ne znaju suradivati (kako spada) kada su u mrezi. Za ovo su krivi oba tabora

Trivijalne stvari (do bola) za Windows korisnike su pravi mali podvig za Linux korisnike. Tko ima volje ceprkati po command promptu...

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan

ja da iman i 2 000 i 20 000 kn placu, ako je ono besplatno i ono sto platis totalno isto osim sto je ovo original, onda zasto placat? kad i onako i ovako znamo da nam nitko nikada nece pokucat na vrata od policije ili primit kakvu postu vezano za to. ( ja sve koje znam koriste ilegalno i nikad nikome nista ).

neko voli bit kolekcionar i imat originale i tako to.to razumin jer ako ti to volis onda zasto ne.

sto se tice softwera nikad nista necu platit makar ima i 100k kn place. a sto se tice hardvera onda moze nesto.

a on topic:  ljudi razmisljaju logicki, zasto placat ako mozes dobit besplatno, eh.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Trivijalne stvari (do bola) za Windows korisnike su pravi mali podvig za Linux korisnike. Tko ima volje ceprkati po command promptu...

Ali stvarno mi nije jasno kako si dopustas lupetati o stvarima koje nisi niti posteno isprobao.

I uostalom o kakvoj podrsci hardvera govoris?

U zadnje dvije godine: 

• sve i jedan porinter radi odmah po ukljucenju, bez CD-ova drivera i ostalih bakraca. Ubodi i 5 sekundi kasnije printaj koliko ti srce zeli ili imas tinte
  • graficki driveri se skidaju sami odmah po prvome bootu. S obzirom da je to sada i Windowsima 7ici proradilo kako treba, ne moram pricati kako izgleda na Linuxu
  • svi moguci fotoaparati, externi citaci kartica, externi diskovi.... sve to radi nakon 5 sekundi. Dakle ukljucis i radi!!!

Jedino gdje zna malo zapeti su neki wifi driveri (btw sve su rijedji oni koji ne rade)  na laptopima i to se onda predstavlja kao nerjesivi problem, umjesto u 3 klika doznati kako upogoniti vrazju karticu.

Trivijalne stvari na Linuxu, poput upotrebe mozga, su pravi mali podvig za neke Windows korisnike.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2010 17:57 (syncmaster245b).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice