Otpuštanja u Siemensu

poruka: 10
|
čitano: 1.082
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otpuštanja u Siemensu".
17 godina
neaktivan
Otpuštanja u Siemensu

ne znam kak je vani ali u hr je bas na niske grane bacen siemens.

a kad se sjetim doba kad su svi imali ili nokiju ili siemens ili motorolu..

i kad se siemens mogao nac u svakoj kuhinji, dnevnom boravku i sve..

danas je još jedino gigaset serija necem, iako se i tu ne mogu otet dojmu da se bolesno stedi na razvoju.

ponasaju se kao privatnik koji je zaradio svoje pa mu se odjednom vise ne da radit i jednostavno ga nije briga. Drustvena odgovornost se potepla negdje na putu.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Otpuštanja u Siemensu
bubbach kaže...

i kad se siemens mogao nac u svakoj kuhinji, dnevnom boravku i sve..

danas je još jedino gigaset serija necem, iako se i tu ne mogu otet dojmu da se bolesno stedi na razvoju.

ponasaju se kao privatnik koji je zaradio svoje pa mu se odjednom vise ne da radit i jednostavno ga nije briga. Drustvena odgovornost se potepla negdje na putu.

Siemens je popušio ako gledamo mass market, ali jak je on u drugim stvarima, industrijski pogoni mi prvi padaju na pamet.
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...

Više nitko nema Siemensov mobitel iz jednostavnog razloga, što ih Siemens više ne proizvodi. Taj odjel je kupio BenQ.
Ne može ih više naći ni u dnevnom boravku i kuhinji iz jednostavnog razloga što su se preorijentirali na ono što je trenutno isplatljivije kao što je medicinska oprema i stvari koje se ugrađuju u "inteligentne" građevine.
17 godina
neaktivan
Otpuštanja u Siemensu

Nezgodno je što će ljudi gubiti posao ali ima Siemens i željeznice i rješenja za promet i stotinu drugih stvari pa sigurno neće u dogledno vrijeme propasti. Naravno da mu je sada teže poslovati nakon što su otkrili razmjere korupcije kojom su dobivali poslove. Zanimljivo bi bilo da se malo pregleda njegovo poslovanje i u Hrvatskoj......Nevinašce

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
JaniSauer kaže...

Zanimljivo bi bilo da se malo pregleda njegovo poslovanje i u Hrvatskoj......Nevinašce

kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin.Šutim
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
bubbach kaže...

Više nitko nema Siemensov mobitel iz jednostavnog razloga, što ih Siemens više ne proizvodi. Taj odjel je kupio BenQ.
Ne može ih više naći ni u dnevnom boravku i kuhinji iz jednostavnog razloga što su se preorijentirali na ono što je trenutno isplatljivije kao što je medicinska oprema i stvari koje se ugrađuju u "inteligentne" građevine.
 pa i mislio sam na to Neodlučan
dakle, kako je siemens pao na niske grane- izasli su iz braše malih kućanskih aparata, mobilnu industriju prodali benq-u, ne kažem ja da će propast, samo da ih nema prisutnih na tržištu koje su prije samo nekoliko godina vodili.
Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
neaktivan
dakle, kako je siemens pao na niske grane- izasli su iz braše malih kućanskih aparata, mobilnu industriju prodali benq-u, ne kažem ja da će propast, samo da ih nema prisutnih na tržištu koje su prije samo nekoliko godina vodili.
  To je princip velikih uspješnih kompanija. Danas radiš jedno, a sutra nešto sasvim drugo. I proizvodi i strojevi na kojima se oni proizvode imaju svoj vijek trajanja. Nakon tog vremena moraš uložiti određeni novac u nove strojeve, objekte, istraživanja  i u obučavanje ljudi. Međutim, ako s tim istim iznosom možeš proizvesti nešto drugo na čemu ćeš zarađivati kud i kamo više, glupo je zaraditi manje zbog nekakve tradicije. Kod nas svi plaču kad propadne firma koja već 100 godina proizvodi jednu te istu stvar. 
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
 Kod nas svi plaču kad propadne firma koja već 100 godina proizvodi jednu te istu stvar. 
 Baš ne 100 nego 90 ili 63Namigiva "Kad čujem riječ promjena - mašam se pištolja!" (Citat iz Hrvatske).
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

To je princip velikih uspješnih kompanija. Danas radiš jedno, a sutra nešto sasvim drugo. I proizvodi i strojevi na kojima se oni proizvode imaju svoj vijek trajanja. Nakon tog vremena moraš uložiti određeni novac u nove strojeve, objekte, istraživanja  i u obučavanje ljudi. Međutim, ako s tim istim iznosom možeš proizvesti nešto drugo na čemu ćeš zarađivati kud i kamo više, glupo je zaraditi manje zbog nekakve tradicije. Kod nas svi plaču kad propadne firma koja već 100 godina proizvodi jednu te istu stvar.

hm..  nisam siguran koliko sam strucan u tom pogledu, nisam siguran ni koliko si ti strucan, pa necu ulazit u diskusiju, al volio bih cut analogiju s primjerice coca colom, ili microsoftom ili mercedesom. mislim, ne kažem da želim vidjet da microsoft proizvodi kulen ili nešto slično, makar bi to bio "princip velike kompanije- uspjesne", al ak proizvodis nesto i dobar si u tom i imas dobro trziste, a siemens je sve to imao, mislim a u biti ne mislim.. u pravu si. šta je je. al složit ću se s tim tek kad vidim microsoftov kulen, prije toga si u pravu zato jer ako ja sad kazem nesto ti ces opet rec nesto a nekako mi se ne da jer ocito gledamo istu stvar kroz razlicite kriterije.
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
klimama kaže...

hm..  nisam siguran koliko sam strucan u tom pogledu, nisam siguran ni koliko si ti strucan, pa necu ulazit u diskusiju, al volio bih cut analogiju s primjerice coca colom, ili microsoftom ili mercedesom. mislim, ne kažem da želim vidjet da microsoft proizvodi kulen ili nešto slično, makar bi to bio "princip velike kompanije- uspjesne", al ak proizvodis nesto i dobar si u tom i imas dobro trziste, a siemens je sve to imao, mislim a u biti ne mislim.. u pravu si. šta je je. al složit ću se s tim tek kad vidim microsoftov kulen, prije toga si u pravu zato jer ako ja sad kazem nesto ti ces opet rec nesto a nekako mi se ne da jer ocito gledamo istu stvar kroz razlicite kriterije.

To ti je objašnjeno jednom poslovnom i ekonomskom ortodoksijom: Svi poslovi ma koliko bili uspiješni, moraju se napustiti ako nisu u primarnom interesu tvrtke. Druge kompanije će to raditi jeftinije (i možda bolje).

Najbolji dokaz za to je IBM. On je držao 98% tržišta PC-a, ali to nije bio njihov interes. Iako su bili jedni od najvećih proizvođača PC-a i harddiskova, oni su se držali onog pravila - druge tvrtke mogu raditi to jeftinije jer im je to glavni proizvod, a nijhova proizvodnja i istraživanje novih tehnologija vezanih uz to je neisplativa u globalu jer bi morali istraživati previše toga, a da ne kažem ako proizvodiš sve da imaš konkurenciju u svemu. Zato su prodali i outsourcali njihovu poizvodnju Hitachiju i Lenovu, više nemaju u tome području konkurenciju i mogu se fokusirati na glavne interese tvrtke. Zato su sada bog i batina kod servera i superračunalima. A naravno da je npr. NASA sigurni klijent koji garantira profit, a ne mi koji ponekad kupimo harddisk.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 1:30 (Paolo2612).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice