Otkriven malware Eleanor za Mac OS X

poruka: 6
|
čitano: 1.343
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkriven malware Eleanor za Mac OS X".
15 godina
neaktivan

off: vijest o softveru u kategoriji hardvera, čudan izbor 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

"Odavno je srušen mit kako je Mac otporan na viruse te kako dotični napadaju samo računala s Windowsima. Podsjetnik na tu činjenicu je stigao ovih dana u vidu novog malwarea za Mac OS X."

Da, OS X nije otporan na razne malware, ali je iste puno teže pokupiti nego na Windowsima.

Uzet ćemo baš ovaj malware za primjer. Navedena aplikacija nije potpisana Apple developer ID certifikatom, a to ju čini težim za instaliranje. (Zadano OS X neće otvoriti nepotpisane aplikacije osim ako korisnik ne isključi tu opciju. Ugrađeni Gatekeeper). Bez obzira na navedeno uvijek treba paziti što se i od kuda instalira bez obzira na OS koji se koristi, tako je bilo i tako će još dugo biti.

"Da situacija po vlasnike Maca bude gora, malware je teško detektirati i nakon zaraze napadaču omogućava potpunu kontrolu nad računalom."

Navedeni malware se detektira u par sekundi uz pomoć Malwarebytes Anti-Malware aplikacije koji će detektirati ovaj malware kao OSX.Backdoor.Eleanor i isti ukloniti u par klikova.

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Otkriven malware Eleanor za Mac OS X
majstorSZ kaže...

off: vijest o softveru u kategoriji hardvera, čudan izbor 

Hahahha 

11 godina
neaktivan

Eleanor... sve ti nestane sa diska u 60 sekundi ;)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Meanwhile: Otkriveno 568 novih za Windowse

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact-Lumia 630-Xperia E-Lumia 630
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da su BSD-ovi 100% sigurni, njihov razvoj bi odavno prestao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice