Osvježeni MacBookovi

poruka: 88
|
čitano: 12.728
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježeni MacBookovi".
17 godina
neaktivan
Re: Osvježeni MacBookovi

Toliko teksta a opet nisi odgovorio na pitanje. Ocigledno si pazljivo citao i da namjerno izbjegavas odgovoriti.

KAd odlucis odgovoriti nastavit cemo a dotle je bezveze pricati jer pricas kao navijen jedno te Isto. Sto se tice logija to se ne moze porediti sa appleom ni po cemu. Niti imaju ikakvu eksluzivu, niti guraju nestadardne stvari u bilo kom obliku, niti me uslovaljaju bilo cime na bilo koji nacin, imaju fantastican support sa kojim se ne moze mjeriti io ukljucujuci i apple bez obzira na istrazivanja zadovoljstva korisnika. Jedan jedini razlog je sto ljudi voli logi je sto pravi kvalitetne proizvode. Apple pravi kvalitetne proizvode ali im je nastup prema kupcima i trzistu potpuno drugaciji od logijevog. I aj logi ne dizem u nebesa kao sto ti dizes apple. Slusajuci tebe apple sto god napravi je savrsenstvo i ne moze bolje. Do sledeceg proizvoda kad se totalno miejnja prica. Hint bluetooth, mms, video pozivi, nestadardni konektori i sl. Kod logija toga nema.

Sto se tice ovog diska kolika mu je propusnost potrebna? Sigurno veca nego sto daju postojeca rjesenja. Sto se tice docka nisam rekao da se dobija besplatno vec da sam ga ja dobio besplatno. A kad smo kod toga nije mi ni potreban jer na lapu imam sve sto mi treba. Ali posto je bio poklon uzeo sam ga.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:29 (logic).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Toliko teksta a opet nisi odgovorio na pitanje. Ocigledno si pazljivo citao i da namjerno izbjegavas odgovoriti.

KAd odlucis odgovoriti nastavit cemo a dotle je bezveze pricati jer pricas kao navijen jedno te Isto. Sto se tice logija to se ne moze porediti sa appleom ni po cemu. Niti imaju ikakvu eksluzivu, niti guraju nestadardne stvari u bilo kom obliku, niti me uslovaljaju bilo cime na bilo koji nacin, imaju fantastican support sa kojim se ne moze mjeriti io ukljucujuci i apple bez obzira na istrazivanja zadovoljstva korisnika. Jedan jedini razlog je sto ljudi voli logi je sto pravi kvalitetne proizvode. Apple pravi kvalitetne proizvode ali im je nastup prema kupcima i trzistu potpuno drugaciji od logijevog. I aj logi ne dizem u nebesa kao sto ti dizes apple. Slusajuci tebe apple sto god napravi je savrsenstvo i ne moze bolje. Do sledeceg proizvoda kad se totalno miejnja prica. Hint bluetooth, mms, video pozivi, nestadardni konektori i sl. Kod logija toga nema.

Ne problem je što ti ne čitaš moje postove kako spada, tj.nemožeš ponuditi prave odgovore

jer ih nemaš. Ja ti sve fino objasnim, samo što ti ne nacrtam, a ti se na to napraviš lud,

jer ti drugo ni ne preostaje (to je uvijek lakše napravit nego priznat da je netko u pravu jel?).

I Apple ima odlican support, samo ovisi o zemlji, a moraš priznat da je lakše napravit kvalitetan

support u svim zemljama za 2 - 3 vrste proizvoda (sve skupa ni 30 proizvoda) miš i tipkovnice

vecinom, nego za racunala i svu živu i neživu popratnu opremu, OS, tipkovnice i miševe itd..

Zadovoljstvo korisnika imaju obije firme.

Hint:

MMS nije od neke važnosti i malo ga ljudi koristi, a iPhone to ima ako nisi znao..

ajde mi iskreno odgovori koliko si video poziva do sad napravio? Ja sam do sad imao 30ak

razgovora putem facetimea samo ovaj mjesec, a prije toga ni jedan videopoziv...

Tko je uopce postavio standard? Ovo je ionako novi standard, Intelov standard,

pritužbe ti idu na krivu adresu.. Nije Apple kriv za sve zlo na ovom svijetu {#}

Vjerojatno za tebe HDMI i DVi još nisu standardi jer ih nemožeš koristiti sa vecinom

monitora (da nažalost još uvijek vecina dolazi VGA only) bez dodatnog adaptera..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
protjeran
alen-c kaže...

Vjerojatno za tebe HDMI i DVi još nisu standardi jer ih nemožeš koristiti sa vecinom

monitora (da nažalost još uvijek vecina dolazi VGA only) bez dodatnog adaptera..

o moj boze, koje gluposti jos necu danas cuti, ti stvarno nisi normalan, jesi ti bio u kakvoj informatickoj trgovini u zadnjih 10 godina

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:46 (grimyHR).
17 godina
neaktivan

Pitanje je bilo:"Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan." I kako to prakticno izvesti? Konketor na konktor pa koliko trebas ili nekoliko konktora na lapu za svaki uredjaj posebno.

Sto se tice mmsa nebitno je da li je potreban ili nije vec da ga konkurencija ima a apple nije imao. Isto tkao mogu reci da je ovo bezveze jer jednostavno nema sanse da istovremeneo prikacs uredjaja kojima treba ovolika propusnost. Tvojom logikom onda tje to bezveze kao i video piozivi ili mms. Ako su mms, bluetooth, video pozivi multitasking nepotrebni sto ih je onda uveo?

Sto se tice broja proizvoda logitech ih ima puno vise od 20 ili 30. Vrlo vjerovatno vise od applea ali nema to veze. Kolicina proizvoda je nebitna jer ako ih imas za prodaju onda ih imas i za reklamacije. Niej valjda da je apple teze dati kvalitetnu podrsku od logija? Ili je to stvar volje. I kod logija ne zavisi od zemlje do zemlje jer bi tako podrska u BiH bila nepostojeca jer smo mi najmanje zanimljivi kao trziste bilo kome. Radio sam u zastupnistvu velike firme i znam kako se kvalitetno moze organizovati podrska kupcima. Samo je stvar  volje i sposobnosti i brige za kupce.

EDIT. grimmy, vidis da je covjek zastranio skroz i da je objektivnost na nuli i ispod toga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:46 (logic).
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
alen-c kaže...

o moj boze, koje gluposti jos necu danas cuti, ti stvarno nisi normalan, jesi ti bio u kakvoj informatickoj trgovini u zadnjih 10 godina

Ako nisi primjetio, vecina monitora nize cijene, pa cak i oni vece dijagonale jos uvijek koristi VGA jer

DVI modele prodaju po vecoj cijeni. Stoga ih vecina korisnika koji se ne kuze u racunala

(a takvih je ipak još uvijek hrpa) gledaju samo dvije stvari kod izbora monitora, da je dijagonala

sto veca, a cijena što manja. Zato se žrtvuje izbor prikljucaka i tehnologije poput IPS-a.

I za tvoju informaciju prošlih 2-3 mj. sam obišao vecinu ducana u ZG, što uživo, što na netu.

Vecina ih je i dalje na VGA, dio na DVI, a HDMI se sve više širi, ali i dalje nije prisutan na vecini.

A to ovo nisi normalan, hvala Bogu to te nisam ni pitao, niti mi šta znaci od nekog poput tebe {#}

logic kaže...

Pitanje je bilo:"Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan." I kako to prakticno izvesti? Konketor na konktor pa koliko trebas ili nekoliko konktora na lapu za svaki uredjaj posebno.

Sto se tice mmsa nebitno je da li je potreban ili nije vec da ga konkurencija ima a apple nije imao. Isto tkao mogu reci da je ovo bezveze jer jednostavno nema sanse da istovremeneo prikacs uredjaja kojima treba ovolika propusnost. Tvojom logikom onda tje to bezveze kao i video piozivi ili mms. Ako su mms, bluetooth, video pozivi multitasking nepotrebni sto ih je onda uveo?

Sto se tice broja proizvoda logitech ih ima puno vise od 20 ili 30. Vrlo vjerovatno vise od applea ali nema to veze. Kolicina proizvoda je nebitna jer ako ih imas za prodaju onda ih imas i za reklamacije. Niej valjda da je apple teze dati kvalitetnu podrsku od logija? Ili je to stvar volje. I kod logija ne zavisi od zemlje do zemlje jer bi tako podrska u BiH bila nepostojeca jer smo mi najmanje zanimljivi kao trziste bilo kome. Radio sam u zastupnistvu velike firme i znam kako se kvalitetno moze organizovati podrska kupcima. Samo je stvar  volje i sposobnosti i brige za kupce.

EDIT. grimmy, vidis da je covjek zastranio skroz i da je objektivnost na nuli i ispod toga.

Neznam o kojoj ti podrški govoriš? 1.jesi li imao neki Appleov proizvod i da si je trebao, pa da

imaš iskustva iz prve ruke? Sumnjam. Podrška je na mjestu. Ako ti nešto ne radi, a može se

popraviti ako je u garanciji popravak ce se obaviti normalno i besplatno. Ako je nešto za zamjeniti

zamjeniti ce. Ne kužim di je problem. Imaš i Apple licenciranih servisa koji ti rade s garancijama

i alternativnih koji su jeftiniji u slucaju da uređaj nije u garantnom roku. U svakom ducanu imaš

osoblje koje ce ti pomoci u izboru racunala i pomoci ako postoje određeni problemi prilikom korištenja

istih. Ne samo to, cak kod nas iStyle potpuno besplatno održava radionice u svezi korištenja istih

racunala, za ljude koji su bili na Windowsima pa prelaze na OS X, ili za korištenje i ucenje profi

programa. Ono što je bitno drugacije je što nemaš 0-24 telefonsku liniju za support kakva je

u Americi, ali to nije ni cudo pošto se kod nas dosta manje koriste ta racunala.

A ovo da ti netreba uz USB 3 ovaj novi prikljucak je kao da govoriš da ti uz USB 2.0 ne treba 3.0.

Ti jednostavno voliš biti nazadan ili?

Ako cemo slijediti tvoju logiku sta ce nam i kamera s više od 3.15mpx. Za vecinu stvari je to više

nego dovoljno. A na ovo tvoje pitanje je odgovor da takvih uređaja naravno još nema jer

je standar tek izašao upravo isto kao što ni nije bilo godinu dana skoro bilo kakvih korisnijih

uređaja za USB 3.0. A propusnost od 10 Gb/s ce se moci brzo iskoristiti. Kužiš, kad razvijaš tehnologiju

onda moraš misliti i za sutra a ne za stanje kakvo je sada. Opet ponavljam da ti odlucuješ, s tobom

bi stajali na mjestu. 1 stvar veže drugu, kad proizvođaci portova naprave tako brz port stvorit ce se potreba

za razvijanjem novih tehnologija i uređaja koji ce se koristiti. Sve su to sitni kotacici ogromnog mehanizma

koji se zove napredak i tehnologija. Jedno veže drugo.

Ako ništa drugo imat cu se cemu smijati kad Logitech pocne izrađivati opremu za taj novi port

i kad Logic ca godinu dana otkrije toplu vodu i pocne koristit taj port {#}

Logic mi govori o: "zastranio skroz i da je objektivnost na nuli i ispod toga" {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 17:13 (alen-c).
17 godina
neaktivan

Cetvrti put pitam:"Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan." I kako to prakticno izvesti? Konketor na konktor pa koliko trebas ili nekoliko konktora na lapu za svaki uredjaj posebno." Koliko puta ces ignorisati? Pokazi objektivnost. I kad smo kod objektivnosti daj neku gresku applea, nesto sto nisu napravili kako valja, ili bilo sta slicno. Ili je sve savrseno divno bajno krasno.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Cetvrti put pitam:"Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan." I kako to prakticno izvesti? Konketor na konktor pa koliko trebas ili nekoliko konktora na lapu za svaki uredjaj posebno." Koliko puta ces ignorisati? Pokazi objektivnost. I kad smo kod objektivnosti daj neku gresku applea, nesto sto nisu napravili kako valja, ili bilo sta slicno. Ili je sve savrseno divno bajno krasno.

Za odgovor sam ti vec dopisao u prethodnom postu.

Objektivnost ti netrebam dokazivati jer su mi argumenti na mjestu.

Što se tice negativnosti Applea i to sam napisao u par postova, ali nemoram valjda to stalno ponavljati.

Biviši Apple TV im je bio totalni fail, prodaja niej skoro nikako išla, navodno su to s novim popravili.

Ping je trebao postati neka cool "socijalna" mreža, ali to im do sad nije uspjelo i sumnjam da bude.

Što se tice periferije i nekih dodataka to su apsolutno preskupi i to nit sam kupovao, nit budem.

Ako mi baš treba istu stvar cu uzeti u oglasniku.

Što se tice all-in-one racunala, laptopa, MP3 playera, mobitela i još par stvari tu su po meni

bez konkurencije, ali naglašavam po meni jer ukusi su različiti. Jedino objektivno što

o tome može govoriti je zadovoljstvo kupaca koji kad jednom kupe nešto od njih najcesce kasnije ne

mjenjaju te stvari sa stvarima drugih firmi i prodajni rezultati.

Po svemu tome su vrh i o tome je bespredmetno razgovarati.

Osim toga nebrojeno puta sam izrekao ovu recenicu "Apple nije savršen i ima nekih svojih mana, ali

je vrlo blizu tome! "

16 godina
protjeran
alen-c kaže...
grimyHR kaže...
alen-c kaže...

Ako nisi primjetio, vecina monitora nize cijene, pa cak i oni vece dijagonale jos uvijek koristi VGA jer

DVI modele prodaju po vecoj cijeni. Stoga ih vecina korisnika koji se ne kuze u racunala

(a takvih je ipak još uvijek hrpa) gledaju samo dvije stvari kod izbora monitora, da je dijagonala

sto veca, a cijena što manja. Zato se žrtvuje izbor prikljucaka i tehnologije poput IPS-a.

I za tvoju informaciju prošlih 2-3 mj. sam obišao vecinu ducana u ZG, što uživo, što na netu.

Vecina ih je i dalje na VGA, dio na DVI, a HDMI se sve više širi, ali i dalje nije prisutan na vecini.

A to ovo nisi normalan, hvala Bogu to te nisam ni pitao, niti mi šta znaci od nekog poput tebe  {#}

iskreno sumnjam da postoji vise od 10 monitora u prodaji u HR a da nemaju dvi

a to da ih je vecina takva, e to je vec zesca glupost

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

@alen-c

Nisi odgovorio. U stvari pokusavas se izvuci teretisanjem. Pitanje je bilo konkretno a ti si pokusao zamuljati filozofiranjem. Al ok. Ajd ti onda nama odgovori sta to ne moze zadovoljiti USB 3.0 pa je ilo potreno Ovaj novi konkter i konkekcija? Koji to uredjaj postoji na trzistu kojeg ne moez zadovoljiti USB 3.0?

15 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi
Odgovorio sam ti vec USB 3.0 nije toliko univerzalan i ne mijenja sve ove ostale vrste prikljucaka, ne nudi mogućnost povezivanja tolikog broja uređaja odjednom a da rade punim kapacitetom a duplo je brzi od USB 3.0 čime nudi u startu mnogo vise prostora za razvoj novih tehnologija. Ako ne vidite potencijal u ovoj tehnologiji , to je vas problem. Nastavio bi ovaj ugodan razgovor jos, ali trenutno se moram baviti vaznijim stvarima u životu, pa se čujemo kroz par dana... ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Il si glup il se pravis sto je u principu isto. EOD sa tobom.
15 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi
Vidim da ti opća kultura nije jača strana, ali nema veze valjda se se osjecas pametnijim kad kažeš nekom da je glup. Ako ti je tako lakše liječiti komplekse rado cu pomoći! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Kao na primjer?

Citam ovu temu i vidim iste likove iz tem o ipadu koji tvrde da je i ipad komp i da je u rangu lapa samo sto tamo tupe da je usb bezveze i da se podaci trebaju prebacivati bezicno, da su kablovi bezveze i samo smetaju, kome trebaju kablovi, koja je poenta prenosivog uredjaja kao ce vuci kablove i sta sve ne pisu a vidim ovdje te iste likove koji ce na slican prenosivi uredjaj kaciti nekoliko uredjaja u lanac i zicom prikopcavati sve i svasta i opet na djelu vidim iste zombije koji od apple a puse sve. Na ipadu to je sve bezveze vicu u glas zajedno sa stevom a na lapu isto tako zajedno sa stevom vicu kako je to neophodno za kaciti raid polja na lap i slicne budalastine. Jer samo meni ovo zvuci blesavo? I u jdnoj i drugoj temi je blesavo jer idu iz jedne u drugu krajnost. A i u jednom i drugom slucaju je u sustini jedna te ista stvar. Na ipadu moras od applea dokupiti adapter a ovdje moras samo od applea kupovati uredjaje koje ces na to uopste moci kaciti. Stvaro mi niste jasni.

Ajd neka mi ovi appleovci nabroje uredjaje koje imaju trenutno koji svi zajedno mogu iskoristit ovu propusnost i pri tome zanemarite prikljucak. Zanemarite i smislenost prikopcavanja svih tih silnih uredjaja na lap

Evo, majstore, ovdje si se presao. Ne zanima me bas previse iPad.

No odsustvo kablova koje Apple namece je sasvim ok. Eto npr. jedini permanentni kabel koji je upiknut u moj iMac (24" C2D 2.4GHz par godina star) je onaj od napajanja... Vise reda na stolu, vise reda pod stolom a bez gubitka performansi. Sta je tu lose?

Kod novih MB Pro laptopa najvise su mi se dojmile performanse, sedamnajstica (i petnajstice) tucu lude brojke na prvim testovima.

Pored toga, lightpeak svakako ne izgleda kao blesava, sminkerska djidja. Normalno da trenutno ne mozes previse napraviti s njim jer je tek treci dan na zivotu, ali dobar je pokazatelj kamo stvari idu...

17 godina
neaktivan

Nemam ja nista protiv kablova ili odsustva istih vec protiv likova koji za tablet vicu kablovi su bezveze a za lap isto tako glasno vicu da su pozeljni. Karikiram al cisto da shvatis poentu posta. Idu iz jedne u drugu krajnost. A isto tako tvrde da velike razlike nema izmedju ipada i laptopa. I zasto mi mora neko nesto nametati. Zasto je toliko tesko ponuditi standardne stvari i alternativu. Pa neka korisnici odluce. OVako stavice taj novi port i onda ti vracaj sta ces sa starom periferijom. ILi kupvati adaptere ili kupovati novu periferiju.

Ti isti su isto tako glasno govorili kako su video pozivi nepotrebni i to niko ne koristi a onda pdalai u trans kvalitetom facetimea.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 18:33 (logic).
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
mapir kaže...
Ma hajde molim te, thunderbolt na stranu, nadji PC laptop slicnih karakteristika i povoljnije cijene (A ako i postoji primi takav u ruke i usporedi kvalitetom izrade, masom, kompaktnoscu, trajanjem baterije, ergonomijom i sveopcim dojmom u radu). Ekskluziva za Mac glede Thunderbolt (Light Peak) tehnologije je samo privremena.

- 2499$

ne znam zašto svi fanboysi misle da nema ništa ravno macu?

za te novce dobiješ Lenovo W seriju (koja u nekim modelima dolazi sa dva (2) displeja) a što se tiče kvalitete izrade i sličnih piydarija tu je IBM/Lenovo nadaleko poznat

Fanboy si sam :).

Bez obzira na to, nova generacija MB Pro laptopa je odlicno poslozena, tesko da ces naci neki site ili magazin koji ce srat po njima. Gdje god se okrenes vec pljuste pohvale onih koji su se s njima poigrali (Trusted Reviews, Tech Radar, Cnet, Engadget...).

Kako tko voli, meni je W serija previse utilitarna. Niti Windowsi mi nisu opcija.

Poanta je u onom sto si naveo "za te novce dobijes Lenovo". Tako je to, Apple nije skuplji od drugih top modela velikih brandova. One price da "za te novce mogu kupit dva isto tako dobra laptopa" su idiotarija. 

17 godina
neaktivan
Ja konkretno sam optuzivan ao najveci apple hater na forumu ali nikad niti jednu rijec protiv apple racunara nisam nigdje niti rekao niti napisao.
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nemam ja nista protiv kablova ili odsustva istih vec protiv likova koji za tablet vicu kablovi su bezveze a za lap isto tako glasno vicu da su pozeljni. Karikiram al cisto da shvatis poentu posta. Idu iz jedne u drugu krajnost. A isto tako tvrde da velike razlike nema izmedju ipada i laptopa. I zasto mi mora neko nesto nametati. Zasto je toliko tesko ponuditi standardne stvari i alternativu. Pa neka korisnici odluce. OVako stavice taj novi port i onda ti vracaj sta ces sa starom periferijom. ILi kupvati adaptere ili kupovati novu periferiju.

Ti isti su isto tako glasno govorili kako su video pozivi nepotrebni i to niko ne koristi a onda pdalai u trans kvalitetom facetimea.

Razumijem sta mislis, treba priznat da je Apple jedna od rijetkih kompanija koja ima snage oduzeti odredjenoj vrsti konzumenata sposobnost filtriranja. Nedavno sam dozivio da je kolega s posla kupio iPad. Na moje "Zasto?" odvratio je  "Zato jer je Apple". Zanimljiv odgovor. Ni spomena o mogucnostima, performansama, tehnologiji, brzini, potrebi...

Malo van toga, pa nisu previse nametnuli ovim LP portom. Samo su dali jednu mogucnost vise (barem u ovoj fazi) Kada se informiram za kakve je tehnoloske perverzije LP sposoban ne mogu mislit o tome kao tehnologiji bez pokrica...

17 godina
neaktivan

Ma sve pet sto se tice porta. ALi ovoliko glorifikovanje jedne tehnologije sao zato sto je to apple kao sto tvoj kolega rece je debilno. Port ko port. Jedan od mnogih. A ispade da nije bilo zivota prije njega. Na stranu sto je trenutno potpuno nepotreban.

16 godina
protjeran
alen-c kaže...
abraham kaže...

1) tko ce to ocijeniti, pa skoro svaki danasnji lap iz srednje i vise kategorije koji kosta preko 900$ dura barem 5-6 godina,

a svi znamo da je tehnoloska starudija nakon 2-3 godine

2) trajanje baterije je super, nek naprave test sa npr. After Effectsom na sve 4 jezgre (doduse treba jos 4 Gb rama, dakle +200$), pa cemo vidjeti dvoznamenkaste brojeve u minutama trajanaja

3) MBP danas kupuju samo sminkeri, nekad graficari, ali odkad ima ekrane u rangu PC lapova nema smisla davat tolike novce,

ak bas hocu njegov OS instalirat cu ga na PC lap

4) to je hype biznis za lovatore,

osobno bi radi snage kupio toshiba Qosmio X500-Q930S

ispod 2000 $, 18.4 ekran, 8 Gb rama, GTX 460, 1 TB disk

desktop replacement notebook

5) ako hocu sminku i vecu mobilnost HP Envy jacih karakteristika od MBP kosta 2000$

6) u svakom slucaju ko voli nek izvoli, samo primjecujem da tu ima dosta poreza na sminku i budale, a nema pokrica u hardware-

1) Vecinu laptopa u zadnje vrijeme rade namjerno tako da traje koliko i garancija.

Postoje cak "urbane legende" da namjerno stavljaju neke vodice u nekim djelovima koji se

korištenjem toliko unište da laptop nemože raditi, a popravak za njega na kraju ispada

preskup. No to su price pa necu se na to previše bazirat. Ako ti je tako skup laptop

starudija nakon 2-3 godine, prodat ces ga, a bar i za stare macbookove se može

dobiti pristojana cijena, dakle ipak ti je u interesu i da nakon toga radi.

2) Treca stvar je što ti na "drugim" laptopima baterija traje najviše godinu (cast iznimkama),

tako da u te prosjecne 3 godine korištenja, na cijenu tih ostalih laptopa dodaj bar 1000kn

za 1 do 3 baterije (da ne spominjemo i racunamo vrijednost tvog vremena koje ces izgubiti

na kupovinu i traženje baterije ili frustraciju koju ces imat kad skužiš da nisi uzeo prijenosno racunalo,

nego prenosivo racunalo)..

Ako macbook pro traje 7h prosjecnog korištenja (po novim standardima, po nekadašnjim 10),

a prosjecan laptop ima trajanje baterije po starijim standardima 3-4h(stime da se to vrijeme intenzivnije

smanjuje svakim pražnjenjem neg kod Macbooka), znaci da baterija u startu traje oko 3 puta manje

(ako ne i više). Tom logikom dobivamo da ako pri opterecenju koje si naveo baterija izdrži duplo

manje (a to sigurno može) to bi bilo 3.5h, a nastavljajuci logiku drugim traje ni 1h!!

Razlika je više no velika. 3.5h ti je više no dovoljno za neku situaciju kad neneadano

trebaš obavit zahtjevniji posao. To su najcesce manja prebacivanja ili preinake.

Iskreno sumnjam da ces doc na fax ili u kafic ili neki sastanak i više od 3.5h raditi nešto

što ti je hitno u After Effectsu. ili se varam? Ispravi me ako griješim.

3) MBP ima ekrane među najboljima kod laptopa. Ako neki laptop ima bolji, navedi i pokaži test,

jer ja nisam primjetio neke bolje. A ako ti je do mat ekrana, i tu opciju imaš za sve modele osim 13.3"

koliko sam vidio. A njihov OS ti nikad nece raditi 100% kako spada na obicnim laptopima, a profesionalcima

koje navodiš je ipak bitna ta 100%na pouzdanost.

4) Kod lovatora pali ali to mu nije glavna namjena. Navedenu Toshibu Qosmio X500-Q930S

ima frend i nije me baš oduševila. Više cool za gamere neg za profice. Kao i sama PC platforma.

Prvo je što to nije prijenosno nego prenosiva racunalo i bez kabla gotovo da nemože raditi.

2.Nemožeš ga koristit nigdje drugdje nego na potpuno cistom stolu jer se i njemu zapuse,

3.kvaliteta izrade mu je kao i namjena. Šarena plastika koja se na jaci dodir lako uvije a pregrijava se užasno

Cijena mu je isto ogromna, lako se pregrije a uopce nije toliko jaci koliko to djeluje na papiru.

5) HP Envy ima nekih propusta koje racunalo u tom rangu nebi smjelo imati. Od pregrijavanja

tipkovnic i touchpada (koji je sam pa sebi gotovo beskorisan), do kucista koje želi biti Apple

ali to nije. Po meni smješan pokušaj, koji ostao samo na tome - pokušaj.

Osim toga ne vidim da je baš jaci, ali cijenom jedino može konkurirat MBP

6) Ima pokrica koliko i drugi, možda i više. Tehnologija baterije, touchpad i ovaj novi I/0, OS

po meni su vec sami po sebi pokrice i bez drugih stvari. A budala koje kupuju Ferrari i slicne

a neznaju vozit ni Uno kako spada, uvijek ce biti. Njih smatram "sponzorima" firmama

poput Applea. A i drago mi je vidjet da i porez na budalaštinu postoji. Zašto ne, tu cijelo

društvo ima bar neke koristi od budala {#} Porez na šminku je druga stvar. Ako netko voli estetiku

ili jednostavno ima taj dar da prepoznaje lijepo i voli lijepe stvari zašto ne.

100 ljudi 100 cudi..

1. smjena generacija vrijedi za MAC kao i za PC. Kroz par godina narastu hardware zahtjevi za CPU-om, RAM-om i grafickom karticom,

cisto brzina razvoja strojeva koja nema veze sa njihovom ljepotom i cijenom

2. baterija prosjecno kosta 700 kuna i lakse ju je promjeniti nego kod MBP racunala

3. MBP ima iste jeftine TFT ekrane kao i PC, izbacili su kvalitetne IPS ekrane iz upotrebe,

tko ih danas ima neznam, imao je IBM u nekim modelima i Fujitsu

4.nije jaci, 500 $ jeftiniji, a ima veci ekran, duplo vise RAM-a, puno jacu graficku ...

zasto bi radio bez kablova, a ako hoces mozes korisiti bezicni mis, nitko ti ne brani

jesi kad radio sa Adobe alatima na pad-u od MBP-a, to je nemoguca misija,

5.svaki touchpada je u ozbiljnom radu prakticki beskoristan, kako na HP-u tako na MBP-u,

smjesno je dati za lap sa 4GB RAM-a 2500$, a konkurencija jacu konfiguraciju prodaje za 1000$,

mora da puno kosta bijela boja i ljepse kuciste :)

6. ja volim estetiku ali ne volim da radi toga rade budalu od mene,

ako hoces imati macov OS na PC-u naci ces dosta modela koji su 100% kompatibilni, a kostaju minimalno duplo manje

17 godina
protjeran
alen-c kaže...

(...)Druga stvar, TB daje 10Gb/s na kablu do 3 metra, HDMI nema ograničenja u dužini. Kako će to raditi kad ti do TV treba minimalno 3 metra, a disk guta pola propusnosti tek treba vidjeti. Meni osobno je to jako loša ideja, a vjerovat ću tek kad vidim.

Nema problema. Za male udaljenosti koristiš ovo, a za takve i dalje koristiš postojeci HDMI kompatibilan s ovim novim. Ogromna je mogucnost kombiniranja zbog univerzalnosti i možeš povezat gotovo sve što ti padne na pamet.

Ako sam dobro shvatio što piše na Appleovim stranicama, HDMI nije izravno kompatibilan s TB, samo displayport. A potonjeg nema na TV-ima. Opet slijepa ulica. 

17 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi
o kakvim jeftinen ekranima na macbook u pričaš? ips je standard na macbooku i ponajbolji ekrani među laptopima. air ima nesto lošiji ekran.
A.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

Ma Abrahame, ocito nisi radio na MB Pro. Gomilu toga sto si naveo ne stoji.

Prvi sam koji bi iskritizirao Apple da izbaci neki crap i prodaje ga pod premium.

Inace stakleni trackpad na MacBooku je toliko los da ga sve vise profica koristi umjesto misa. Ne bi ga trebalo stavljati u istu recenicu s HPovim rjesenjem.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

ma dajte ljudi gledat oče li to ljudima trebat ili ne je bezvezno. Gledajte svoje dupe i ocjenite. Nemožete izmislit informaciju i onda na tome graditi svoju tezu.

Hehe kako nije super, za video montažu je ovo više nego dovoljno. Možeš spojiti veči raid i video editing karticu (black magic, aja, red su već najavili kartice).  I još kad dodamo novi Final Cut Pro koji dolazi u četvrtom mjesecu... Svaka čast Apple.

Druga stvar laptopi se ne mjenjaju svake 2-3 godine kao što je neko bubnuo već baš 7-8 godina (ovisi o poslu). Imam 4 godine star MBP (još prije unibodya) i može se kod montaže nositi sa novim laptopima. Mjenjat ću ga za godinu dana a i onda će nač svoje mjesto na poslu kod offline montaže. Uvjek treba nekom.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
artfull kaže...
o kakvim jeftinen ekranima na macbook u pričaš? ips je standard na macbooku i ponajbolji ekrani među laptopima. air ima nesto lošiji ekran.

IPS je bio nekad standard, zadnjih par generacija je na TFT-u, znaci manji kut i manji gamut

16 godina
protjeran
mapir kaže...

Ma Abrahame, ocito nisi radio na MB Pro. Gomilu toga sto si naveo ne stoji.

Prvi sam koji bi iskritizirao Apple da izbaci neki crap i prodaje ga pod premium.

Inace stakleni trackpad na MacBooku je toliko los da ga sve vise profica koristi umjesto misa. Ne bi ga trebalo stavljati u istu recenicu s HPovim rjesenjem.

profici ne koriste trackpad, probaj raditi u Illustratoru sa njime pa ce ti biti jasno,

za surfanje i word je cisto OK, nije Apple kriv za to, jednostavno je to tak

i moj ASUS ima multitouch i ostale feature na padu, ali to je prvo sta sam iskljucio na lapu, rađe cu sa torbom nositi mali prirucni mis

nego se sa time zajebavati, pa cak i kad je obicno surfanje u pitanju

15 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

abraham

Ovo sto si naveo oko touchapada na macbooku mogu se samo nasmijati, ocito ga nisi niti taknuo, a kamoli ozbiljno radio s njim.Naravno, ne mozes s njim dugotrajno crtati u cadu npr., no reci o besmislenosti je upravo besmisleno.

Raditi na njemu svakodnevne taskove mi je naprosto odlicno, sve se uz par gesti radi, odlican je veliki, i zaista je rad na njemu gust.

I sto se stalno kenja o cijeni.

Cijena je paprena, ali nitko ne spominje da je laptop ultra tanak, izraden od aluminija, kvalitetne izrade.Baterije koja traje i 3 puta duze od drugog laptopa.Da gospodo, to kosta.

Usporedujuci drugi toshibin laptop koji imam od tisucu eura, plastican, touch gotovo neupotrebljiv, ekran gdje cim malo gledam pod kutem izmuti se slika.cim ga dignem skripi.taknem prstom po monitoru sve se plastika uvija.dakle kvaliteta izrade bofl.Da se razumijemo, on lijepo radi, no izradu koju ima macbook se placa.Sve to ulazi u cijenu, a ne samo "pa nije nesto puno jaci od onog lapa za 5k"

I zato macbook kosta toliko, koliko je HP envy, koliko je sony vaio koji su u rangu macbooka? Isto toliko.Pa nitko ne pljuje po njima.Osobno sam se odlucio za MAC OS jer vise ja sa windowsima nemam zivaca, treba mi laptop koji ima odlicnu bateriju, portabilan,  jednostavan rad - click and go, bez zajebancija s ovim ili onim.Naravno da nista nije savrseno pa ni apple, mogo bi navesti i hrpu nedostataka, no od kad se sluzim macom preporodih se.

1 0 hvala 1
17 godina
mapir kaže...

Inace stakleni trackpad na MacBooku je toliko los da ga sve vise profica koristi umjesto misa.

Smijesan si.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

samo sljepci ne vide razliku u kvaliteti izrade apple prijenosnika i ostalih ... 

kaže čoek da misli da je HP to mogao postići za par godina, da su ustrajali ( a nisu ) u poboljšavanju proizvodnih procesa i alata. 

A.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice