Toliko teksta a opet nisi odgovorio na pitanje. Ocigledno si pazljivo citao i da namjerno izbjegavas odgovoriti.
KAd odlucis odgovoriti nastavit cemo a dotle je bezveze pricati jer pricas kao navijen jedno te Isto. Sto se tice logija to se ne moze porediti sa appleom ni po cemu. Niti imaju ikakvu eksluzivu, niti guraju nestadardne stvari u bilo kom obliku, niti me uslovaljaju bilo cime na bilo koji nacin, imaju fantastican support sa kojim se ne moze mjeriti io ukljucujuci i apple bez obzira na istrazivanja zadovoljstva korisnika. Jedan jedini razlog je sto ljudi voli logi je sto pravi kvalitetne proizvode. Apple pravi kvalitetne proizvode ali im je nastup prema kupcima i trzistu potpuno drugaciji od logijevog. I aj logi ne dizem u nebesa kao sto ti dizes apple. Slusajuci tebe apple sto god napravi je savrsenstvo i ne moze bolje. Do sledeceg proizvoda kad se totalno miejnja prica. Hint bluetooth, mms, video pozivi, nestadardni konektori i sl. Kod logija toga nema.
Sto se tice ovog diska kolika mu je propusnost potrebna? Sigurno veca nego sto daju postojeca rjesenja. Sto se tice docka nisam rekao da se dobija besplatno vec da sam ga ja dobio besplatno. A kad smo kod toga nije mi ni potreban jer na lapu imam sve sto mi treba. Ali posto je bio poklon uzeo sam ga.