Osvježeni MacBookovi

poruka: 88
|
čitano: 12.729
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježeni MacBookovi".
17 godina
neaktivan
Re: Osvježeni MacBookovi
NEW_MAN kaže...

@bistri
Neću spajati sve na jedan jedini utor ili da ti nacrtam? Taj daisy chain pederluk sam budala može prihvatit. Spajanje više diskova bez napajanja je i sad moguće, ali mi ne treba. Baš me zanima broj napajanja koja budu pocrkala kad budale počnu spajat masu diskova na notebook a ti isti diskovi vuku struju iz notebooka umjesto iz svojeg externog napajanja.
Nigdi nisam napisal da USB 3.0 nije inferioran u odnosu na TB ali je više nego dovoljan.
Mene jedino kaj zanima je cijena. Ako bude cijenovno u rangu USB 3.0 onda to ima smisla. Plačat više za nešto što mi ne koristi mi nema smisla.

Nitko ti ne kaze da moras sve spajat na jedan jedini utor, mos ti slobodno imat 150 utora i 348 raznih kablova adaptera i standarda.

A ja se ne smatram budalom ako sa jednim portom i kablom povezem vise uredjaja od jednom i da sve nesmetano radi, izvini al logika ti je fail.

Posto je USB 3.0 inferioran jedina prepreka ti je cijena, koja ce sasvim sigurno bit u rangu sa USB 3.0 uredjajima.

A placas isto, samo dobijes novi port :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
protjeran
Stoja kaže...

Ali nema veze, glavno da se ide naprijed i da se tehnoligija usavršava i što više je univerzalnija, jer pored ovog konektora nema potrebe za 3 posebna konektora tipa USB/DVI/eSATA/firewire/HDMI koje recimo danas jači prijenosnici svi imaju, ovako umjesto svega toga puknu 4-5 komada thunderbolta i rješena stvar, i istovremeno možeš spojiti što god hoćeš.

10 gbita nije dovoljno za gornju klasu displayport/hdmi uređaja, a 5gb koliko daje USB 3.0 je dovoljno čak i za RAID polje SSD-ova tako da danas i u bližoj budućnosti ne postoji uređaj koji bi te brzine mogao iskoristiti. Koja je onda prednost CopperPeaka? Univerzalniji je od USB-a?

16 godina
Osvježeni MacBookovi

Pa što nije to onda dobra stvar ako neće uskoro biti uređaja koji će iskoristiti maximalnu njegovu brzinu? To znači da će se priključak duže koristiti i neće biti potrebe za mjenjanjem istoga? Znači da se sada polako počne uvoditi i da se koristi dugo godina dok ne dođe potrebe za jačim. Ili je poanta da izađe priključak koji ćemo za 2 godine mjenjati jer ćemo imati zahtjevnije uređaje koji će tražiti veću propusnost? Pa onda ćemo stalno biti na tim prijelaznim granicama kao usb 2,0-3,0 koji se nakraju nije ni krenuo a već ga se zakopava.

A dobro je što ćeš svakakve uređaje moći spojiti istim kabelom, bilo da šalješ sliku/zvuk ili samo podatke zato je dobra ideja. Ne danas netko ima firewire eksterni disk, a netko na eSATA, pa netko na televiziji nema HDMI a netko koristi DVI za spajanje monitora, što nije bolje da se jednog dana(to očito nije sada ali znači kroz period od nekoliko godina) sve to standardizira kroz jedan jedini konektor? Isto kao što danas svi smartphonovi imaju mini USB koji služi za punjenje i prijenos podataka. Kod koga god dođem kući i da ima novi HTC/SE/Samsung/LG smartphone ja mogu svoj mobitel puniti, ili prebaciti podatke jer imamo isti kabel, a ne kada je svaki proizvođač gurao svoje konektore...

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
bistri kaže...

Da ti malo nacrtam, Spojis 2 externa HDD-a (za koje nece bit potreban adapter za napajanje), telku, na jedan jedini utor.

USB 3.0 je ogranicen kao standard i kao takav nemoze konkurirat TB.

A neznam jesi li primjetio, Intel bas i ne gura USB 3.0, a trenutno je Apple malo jaci nego kad je izlazio firewire.

A iphone jos nece dobit konektor za TB, makar bi adapter se mogo vrlo brzo pojavit.

I najbitnije, to je INTEL-ova tehnologija koju je Apple prvi prihvatio.

Prvi se pamte ;)

Nizanje uređaja na jednom portu? Vauu, kakva prednost sad sam tek shvatio da se bez toga ne može. Tebi ću poslati preostalih 13 USB portova što ih imam na kompjutoru da možeš imati 14 lanaca uređaja :)

Appleova financijska snaga nije relevantna jer u PC industriji ima zapaženu, ali tek sporednu ulogu. Thunderbolt će zaživjeti ako ga kinezi počnu štancati na najjeftinije uređaje, a do tada samo ga ti imaj na svom laptopu - nikad ništa u njega nećeš uštekati

17 godina
protjeran
Stoja kaže...

Pa što nije to onda dobra stvar ako neće uskoro biti uređaja koji će iskoristiti maximalnu njegovu brzinu? To znači da će se priključak duže koristiti i neće biti potrebe za mjenjanjem istoga? Znači da se sada polako počne uvoditi i da se koristi dugo godina dok ne dođe potrebe za jačim. Ili je poanta da izađe priključak koji ćemo za 2 godine mjenjati jer ćemo imati zahtjevnije uređaje koji će tražiti veću propusnost? Pa onda ćemo stalno biti na tim prijelaznim granicama kao usb 2,0-3,0 koji se nakraju nije ni krenuo a već ga se zakopava.

A dobro je što ćeš svakakve uređaje moći spojiti istim kabelom, bilo da šalješ sliku/zvuk ili samo podatke zato je dobra ideja. Ne danas netko ima firewire eksterni disk, a netko na eSATA, pa netko na televiziji nema HDMI a netko koristi DVI za spajanje monitora, što nije bolje da se jednog dana(to očito nije sada ali znači kroz period od nekoliko godina) sve to standardizira kroz jedan jedini konektor? Isto kao što danas svi smartphonovi imaju mini USB koji služi za punjenje i prijenos podataka. Kod koga god dođem kući i da ima novi HTC/SE/Samsung/LG smartphone ja mogu svoj mobitel puniti, ili prebaciti podatke jer imamo isti kabel, a ne kada je svaki proizvođač gurao svoje konektore...

Za 2 godine neće izaći ništa bitno već za 7 ili 10. Za toliko godina će ovaj laptop, moj kompjutor, diskovi i sve ostalo biti reciklirani, samljeveni i ponovo napravljeni jedno 2 puta. I uvijek ćemo biti u promjenama jer je to prirodno. Nije prirodno da se odbaci fizička i softverska kompatibilnost unatrag, posebno kada nema niti jednog bitnog razloga za to.

USB je taman sjeo na svoje mjesto - dovoljno je brz za sve, a sa nadogradnjom na verziju 3.0 izdržat će još neko vrijeme. Jedan isti konektor za monitor/TV kao i za mp3 svirač mi je s korisničke strane blago debilna ideja - kaj ću morati ištekati monitor da bih prebacio empetrice ili što? Monitor mora biti konstantno spojen kao i miš i tastatura tako da izbor konektora za te tri stvari nama korisnicima ima veze samo toliko koliko je takav kabel lako uštekati na predviđeno mjesto. Drugo, već sam rekao, slika i zvuk traže puno veću propusnost nego što je ova tehnologija nudi tako da je u tom smislu već sada ZASTARJELA pa je odmah treba, a još nije ni izašla, nadograditi da bi mogli uživati u univerzalnosti za koju se kuneš da je korisna. O čemu onda govorimo? Nadalje, SVE I JEDAN TV koji se danas prodaje a da nije za Somaliju, kućno kino, receiver itd ima HDMI, a to su stvari koje su kupuju da traju 10-15 godina, tako da se taj priključak, koji je po prvi puta univerzalan, ne može odbaciti radi tehnologije koja mu je u startu inferiorna. Daj razmišljaj, hebemu, kako možeš pušiti te marketinške debilane.

17 godina
Osvježeni MacBookovi

@Bistri... sta ovo nije nekakva tehnologija na bazi optike? Gdje je onda tu struja i kako puniti ajfon?

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Nizanje uređaja na jednom portu? Vauu, kakva prednost sad sam tek shvatio da se bez toga ne može. Tebi ću poslati preostalih  13 USB portova što ih imam na kompjutoru da možeš imati 14 lanaca uređaja :)

Appleova financijska snaga nije relevantna jer u PC industriji ima zapaženu, ali tek sporednu ulogu. Thunderbolt će zaživjeti ako ga kinezi počnu štancati na najjeftinije uređaje, a do tada samo ga ti imaj na svom laptopu - nikad ništa u njega nećeš uštekati

Kad imas 50 Mlrd kesha snaga je itekako relevantna.

Pa gle, ti spoji 14 usbova u 14 portova ja u jedan, sad tek vidim kolko je prakticnije.

Egregični kaže...

USB je taman sjeo na svoje mjesto - dovoljno je brz za sve, a sa nadogradnjom na verziju 3.0 izdržat će još neko vrijeme. Jedan isti konektor za monitor/TV kao i za mp3 svirač mi je s korisničke strane blago debilna ideja - kaj ću morati ištekati monitor da bih prebacio empetrice ili što? Monitor mora biti konstantno spojen kao i miš i tastatura tako da izbor konektora za te tri stvari nama korisnicima ima veze samo toliko koliko je takav kabel lako uštekati na predviđeno mjesto. Drugo, već sam rekao, slika i zvuk traže puno veću propusnost nego što je ova tehnologija nudi tako da je u tom smislu već sada ZASTARJELA pa  je odmah treba, a još nije ni izašla, nadograditi da bi mogli uživati u univerzalnosti za koju se kuneš da je korisna. O čemu onda govorimo? Nadalje, SVE I JEDAN TV koji se danas prodaje a da nije za Somaliju, kućno kino, receiver itd ima HDMI, a to su stvari koje su kupuju da traju 10-15 godina, tako da se taj priključak, koji je po prvi puta univerzalan, ne može odbaciti radi tehnologije koja mu je u startu inferiorna. Daj razmišljaj, hebemu, kako možeš pušiti te marketinške debilane.

Jes ti dobro procito to sto pises? Tj jel znas o cemu se prica, na jedan port ti ide do 10 deviceova.

I super je hdmi, bilo bi zakon da posto si vjerojatno spojio komp sa telkom da osim slike i zvuka, moze i net ic preko istog kabla.

A sto se tice slike i zvuka, u kojem je to slucaju 10 GB/s premalo?

tnakir kaže...

@Bistri... sta ovo nije nekakva tehnologija na bazi optike? Gdje je onda tu struja i kako puniti ajfon?

10 W of power is supplied to feed downstream devices

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
Možeš spojit šest uređaja na udaljenost do 3 metra.
17 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

ma nevalja ... njima ništa ne valja ...  apple je uvijek ili prerano ili prekasno :D Što se mene tiče, super, za god dana će biti kus uređaja koji će to koristiti, inače i do sad sam koristio FW 400 dok je pc standard bio USB1 i FW 800 umjesto dvojke gdje god sam mogao umjesto USBa ( za diskove ) i radio je bolje i brže.

A.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mos punit ajfon preko thunderbolta?

Ne mozes ni peglu napajat...

15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

@bistri
Neću spajati sve na jedan jedini utor ili da ti nacrtam? Taj daisy chain pederluk sam budala može prihvatit. Spajanje više diskova bez napajanja je i sad moguće, ali mi ne treba. Baš me zanima broj napajanja koja budu pocrkala kad budale počnu spajat masu diskova na notebook a ti isti diskovi vuku struju iz notebooka umjesto iz svojeg externog napajanja.
Nigdi nisam napisal da USB 3.0 nije inferioran u odnosu na TB ali je više nego dovoljan.
Mene jedino kaj zanima je cijena. Ako bude cijenovno u rangu USB 3.0 onda to ima smisla. Plačat više za nešto što mi ne koristi mi nema smisla.

a to je pederluk zato što se tebi ne sviđa? fakat mi nije jasno zašto iz applea ili intela nisu tebe zvali da pitaju treba li to ili ne.

osnovni problem svih, ali svih notebooka je što nemaš gdje sa svim mogućim priključcima, te ima premalo usbova, te fali firewire ili dvi ili nešto deseto. s ovim se stvar pojednostavljuje. i možeš sve spojiti na jedan port. i to što spajaš ima svoj izvor napajanja.

zašto bi usb 3.0 bio dovoljan? zato jer možeš na njega spajati samo određene stvari i neće biti ovako univerzalan?

čini mi se da si ti jedini tu koji odgovara opisu koji si dao za ljude koji mogu prihvatiti taj daisy chain...

ontopic: stvar je odlična i ako pogledate što piše na apple.com o thunderboltu bit će jasnije zašto se tehnologija može prihvatiti jako jako brzo: And with support for video and eight-channel audio, it’s easy to connect HDMI-compatible devices — like your TV and home stereo — using the HDMI adapter you already have. Current VGA, DVI, and DisplayPort adapters are also supported.

17 godina

Je trebali su. ;)
Osnovni problem je kaj Apple nije izbacil docking pa da si možeš kak si ja mogu kad dojdem doma ili na posel stavit komp u docking sa sto ulaza ili izlaza, pravim napajanjem itd. Osim toga komp mi ima 4x USB tak da mi još uvijek nije sfalilo priključaka.

Na usb mogu spojiti sve na svijetu osim monitor tak da nemoj pisat o univerzalnosti.

3m je limit te tehnologije. Znači na tv koji mi je na nekih 10 metara ne mogu spojit taj kabel.
Isto tak mi printer stoji na drugom kraju sobe pa ni njega ne dosegne, a i da ga dosegne onda bi moral natrag vuči kabel da na njega spojim monitor pošto je daisychain.

Nemaju svi sve na jednom stolu i pred nosom a takvima taj daisy shit ne igra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 15:59 (NEW_MAN).
14 godina
Osvježeni MacBookovi
Čitam ovu temu i pomalo sam zadovoljan, pomalo nezadovoljan.
Postavlja mi se samo 1 pitanje; Ašto ja imam od toga??

Zašto, pa prije svega brzina koje naši provideri puštaju u Up i Downloadu, a da ne spominjem, kada odete u neki grad od T-mobile ili VIP free WiFi online signala niti malo a.
Ako je smisao teme brži prijenos podataka neki kabel, i novi oblik rupe u kompu, to mi je kao kada kažu da će napraviti novo superračunalo za neki fax, institu ili slično, društvo ograničenog pristupa. Gdje sam tu ja i tko pita u tom slučaju "a što ti krajnji korisniče, pa i kupče trebaš da ti možemo dati/pružiti/omogućiti??
Kako stvari stoje samo povećanje zarade nekima a meni/tebi/nama/vama novi trošak, minus na tekućem i još ponešto.

Gdje je smisao razvoja ako su u sukobu "interesa"!!
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ma nema nikakvog sukoba samo to ne treba svakome i ne odgovara svakome. Realno gledano nemreš zadovoljit sve tak da uvijek bude neko ko ja sral da mu nešt ne paše ;)

Meni npr. koji sam uložil određene pare na kable, kanalice i sto raznih čudesa ne treba ništ više od USB 3.0. Doma mi je sve posloženo i radi ko vurica.

Profesionalci koji rade sa HD sadržajem budu to riješenje kupovali ko ludi (ako imaju para) dok mi za po doma to nemo tak skoro imali, ali to je normalno sa svim kaj bilo ko izbaci na tržište.
17 godina
neaktivan
Osvježeni MacBookovi

Dobri su mi Mac-ovi zato što: Imaju dobar izgled i dobru tipkovnicu,imaju lijepi GUI za razliku od Windowsa (moje mišljenje).

Hacking is not a crime - - - - - - - Android rulz!!

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Egregični kaže...

1)  Za 2 godine neće izaći ništa bitno već za 7 ili 10. (...)

2) Nije prirodno da se odbaci fizička i softverska kompatibilnost unatrag, posebno kada nema niti jednog bitnog razloga za to.

3)Jedan isti konektor za monitor/TV kao i za mp3 svirač mi je s korisničke strane blago debilna ideja - kaj ću morati ištekati monitor da bih prebacio empetrice ili što? Monitor mora biti konstantno spojen kao i miš i tastatura tako da izbor konektora za te tri stvari nama korisnicima ima veze samo toliko koliko je takav kabel lako uštekati na predviđeno mjesto.

4)Drugo, već sam rekao, slika i zvuk traže puno veću propusnost nego što je ova tehnologija nudi tako da je u tom smislu već sada ZASTARJELA pa je odmah treba, a još nije ni izašla, nadograditi da bi mogli uživati u univerzalnosti za koju se kuneš da je korisna. (..)

5)Nadalje, SVE I JEDAN TV koji se danas prodaje a da nije za Somaliju, kućno kino, receiver itd ima HDMI, a to su stvari koje su kupuju da traju 10-15 godina, tako da se taj priključak, koji je po prvi puta univerzalan, ne može odbaciti radi tehnologije koja mu je u startu inferiorna. Daj razmišljaj, hebemu, kako možeš pušiti te marketinške debilane.

1) Gle neki su govorili da ovakav port nece doci do 2015te, pa je došao ove godine {#}
2) Vecini ljudi nije bilo potrebnog razloga za tim da Zemlja u našim glavama "postane" kugla, a ne ploca.

Da bi na kraju ispalo da je ipak isplao da se iz toga puno korisnih stvari može otkrit i zakljuciti.

Osim toga ocito nisi ni proucio o kakvom se prikljucku radi jer je potpuno softverski i fizicki kompatibilan

unatrag. Možeš na njega spajati uređaje koji potpuno iskorištavaju tu tehnologiju i urađaje s klasicnim

prikljuccima (HDMI, USB, DVI, itd..)

3)Na isti port možeš povezati na 10ak uređaja a da ništa ne odspajaš. Npr.zamisli samo ovu situaciju.

Svaki dan ideš na fax/posao i furaš laptop. Ako ti mijenja stolno racunalo, svaki dan kad dođeš doma

moraš spojiti zvucnike na 3.5mm, vanjski ekran na DVI, USB disk, tipkovnicu i miš, printer, kameru, kabel od mobitela

i neznam šta sve ne na USB iz dana u dan. Pa opet odspajat. Ovako imaš doma to sve spojeno na 1kablu.

Dođe doma spojiš 2 kabla, ovaj novi I/0 i napajanje i miran si. Ne trebaš 10ak uštekavanja i kablova.

Znaci tehnologija mjenja dock.

4) Propusnost ovog prikljucka je dovoljna za sve što ti padne na pamet, i što ce ti past na pamet {#}

5) Pogledaj 2.tocku mog odgovora

Jooooooj! Kakvih gluposti necu ovdje cuti! {#}

Kad Apple ne ugradi USB 3.0 (koji ni danas nije zaživio upola) na lanjskoj reviziji laptopa, svi pobacaju

drvlje i kamenje po Appleu kako je zaostao, kako je škrt, kako ima samo 2USB-a, kako je to srednji vijek

i radi korisnike budalama. Nakon godinu dana Apple ponovo predstavi novu liniju laptopa s novim prikljuckom.

Dokaže time da nije uzalud ne ugrađivao USB 3.0. Onda se jave ovi ljudi s pocetka price s okrenutom plocom,

samo s 1 dijelom istim : Apple radi od nas budale, to nevalja, abuuu!!!

A ove godine su argumenti novi. To nama netreba, to se nemože iskoristiti, to je prenapredno, to je preskupo..

I da je preskupo, šta se žalite? Hocete vi kupit taj laptop? Onda? Ako i kupite, kostat ce vas isto ko i prije,

dakle Apple "placa" za vas tu novu skuplju tehnologiju. Al vec vidim opet kasnije neki komentar

"Apple je prevarant, krade vas, radi ovce od vas, etc."

Dajte ljudi stanite jednom na loptu, vas nitko, ali apsolutno nitko ocito nemože zadovoljiti.

Da smo imali takve i prije i držali se takvih "pametnih mišljenja" još bi danas koristili serijski,

paralelni i VGA prikljucak. Hvala Bogu da ne prevladava takva pamet!{#}

Trebali svakome od nas 5 ili 12mpx na mobitelu? Netreba.

Ali kad iPhone 3GS izađe s 3.15mpx nevalja jer je slabiji od SE il Samsunga s 5.

Kad izađe Apple s novim I/0 od 2x vecom brzinom od USB 3.0, onda nam je svejedno.

Nama treba sporije..

Nemojte zaboravit da u ovom Apple nije sam, tu je i Intel koji je monopolist nad procesorima

i ovo ce progurat. Isto kako je uspio umrtvit znacaj USB 3.0 više od godinu dana,

s tolko truda ce se potrudit da ovaj standard "oživi". U svakom slucaju uspijeh je zagarantiran i

Appleu i Intelu, samo ne nekim trolovima na ovom forumu {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
protjeran
bistri kaže...

Jes ti dobro procito to sto pises? Tj jel znas o cemu se prica, na jedan port ti ide do 10 deviceova.

I super je hdmi, bilo bi zakon da posto si vjerojatno spojio komp sa telkom da osim slike i zvuka, moze i net ic preko istog kabla.

pa net i moze prek hdmi-a, posto od verzije 1.4 ima ethernet kanal, tak da ak si s ovom recenicom mislio rec da nejde, aj molim te razmisli drugi put...bistri...

a ja imam 15m hdmi kabla, reci mi kak da to izvedem sa thunderboltom?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
lzgr kaže...

Dobri su mi Mac-ovi zato što: Imaju dobar izgled i dobru tipkovnicu,imaju lijepi GUI za razliku od Windowsa (moje mišljenje).

sve ima svoju cijenu, meni se cini da cijela linija kosta 25% vise od predhodne,

15 " kosta kao nekad 17" model

za cijenu osnovnog modela MBP 17" mozes kupiti 2 PC lapa jacih karakteristika,

a unibody kuciste si mogu nabiti u guzicu, nitko ne kupuje lap da ga cuva 10 godina pa mora imati svemirsku cvrstocu

sramota je za 2500 $ nuditi 4 Gb RAM-a, osrednji ekran i izrazito slabu graficku karticu, pa makar to nije lap za igru

a sta se tice novog konektora nemam komentara,

ekskluziva za Mac znaci da ce dodaci biti rijetki i izrazito skup iliti

tom ekskluzivom sami sebi oucaju u nogu

15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Osnovni problem je kaj Apple nije izbacil docking pa da si možeš kak si ja mogu kad dojdem doma ili na posel stavit komp u docking sa sto ulaza ili izlaza, pravim napajanjem itd.

Apple ima docking, ali na drugaciji nacin. Kad kupis original Apple monitor dobijes prikljucke za napajanje laptopa, usb koji spaja sliku, kameru i ima usb prikljucke na monitoru.
15 godina
neaktivan
abraham kaže...
lzgr kaže...

sve ima svoju cijenu, meni se cini da cijela linija kosta 25% vise od predhodne,

a unibody kuciste si mogu nabiti u guzicu, nitko ne kupuje lap da ga cuva 10 godina pa mora imati svemirsku cvrstocu

sramota je za 2500 $ nuditi 4 Gb RAM-a, osrednji ekran i izrazito slabu graficku karticu, pa makar to nije lap za igru

Ma hajde molim te, thunderbolt na stranu, nadji PC laptop slicnih karakteristika i povoljnije cijene (A ako i postoji primi takav u ruke i usporedi kvalitetom izrade, masom, kompaktnoscu, trajanjem baterije, ergonomijom i sveopcim dojmom u radu). Ekskluziva za Mac glede Thunderbolt (Light Peak) tehnologije je samo privremena.

- 17" 1920x1200 Display.

- 2.2Ghz Quad i7.

- 4GB RAM. 750GB HD.

- AMD 6750M 1GB Graphic.

- Thunderbolt port

- 7 hours battery (wireless web test)

- Backlit keyboard

- 0.98 inch (2.50 cm) Height

- 6.6 pounds (2.99 kg) Weight

- 2499$

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:27 (mapir).
16 godina
protjeran
mapir kaže...
abraham kaže...
lzgr kaže...

Ma hajde molim te, thunderbolt na stranu, nadji PC laptop slicnih karakteristika i povoljnije cijene (A ako i postoji primi takav u ruke i usporedi kvalitetom izrade, masom, kompaktnoscu, trajanjem baterije, ergonomijom i sveopcim dojmom u radu). Ekskluziva za Mac glede Thunderbolt (Light Peak) tehnologije je samo privremena.

- 17" 1920x1200 Display.

- 2.2Ghz Quad i7.

- 4GB RAM. 750GB HD.

- AMD 6750M 1GB Graphic.

- Thunderbolt port

- 7 hours battery (wireless web test)

- Backlit keyboard

- 0.98 inch (2.50 cm) Height

- 6.6 pounds (2.99 kg) Weight

- 2499$

tko ce to ocijeniti, pa skoro svaki danasnji lap iz srednje i vise kategorije koji kosta preko 900$ dura barem 5-6 godina,

a svi znamo da je tehnoloska starudija nakon 2-3 godine

trajanje baterije je super, nek naprave test sa npr. After Effectsom na sve 4 jezgre (doduse treba jos 4 Gb rama, dakle +200$), pa cemo vidjeti dvoznamenkaste brojeve u minutama trajanaja

MBP danas kupuju samo sminkeri, nekad graficari, ali odkad ima ekrane u rangu PC lapova nema smisla davat tolike novce,

ak bas hocu njegov OS instalirat cu ga na PC lap

to je hype biznis za lovatore,

osobno bi radi snage kupio toshiba Qosmio X500-Q930S

ispod 2000 $, 18.4 ekran, 8 Gb rama, GTX 460, 1 TB disk

desktop replacement notebook

ako hocu sminku i vecu mobilnost HP Envy jacih karakteristika od MBP kosta 2000$

u svakom slucaju ko voli nek izvoli, samo primjecujem da tu ima dosta poreza na sminku i budale, a nema pokrica u hardware-u

17 godina
neaktivan
mapir kaže...
CRT kaže...

Za sto ce se konkretno Thunderbolt koristit

Za sve :).

@ New_Man

Ima i druga prednost osim brzine - doslovna svestranost

Kao na primjer?

Citam ovu temu i vidim iste likove iz tem o ipadu koji tvrde da je i ipad komp i da je u rangu lapa samo sto tamo tupe da je usb bezveze i da se podaci trebaju prebacivati bezicno, da su kablovi bezveze i samo smetaju, kome trebaju kablovi, koja je poenta prenosivog uredjaja kao ce vuci kablove i sta sve ne pisu a vidim ovdje te iste likove koji ce na slican prenosivi uredjaj kaciti nekoliko uredjaja u lanac i zicom prikopcavati sve i svasta i opet na djelu vidim iste zombije koji od apple a puse sve. Na ipadu to je sve bezveze vicu u glas zajedno sa stevom a na lapu isto tako zajedno sa stevom vicu kako je to neophodno za kaciti raid polja na lap i slicne budalastine. Jer samo meni ovo zvuci blesavo? I u jdnoj i drugoj temi je blesavo jer idu iz jedne u drugu krajnost. A i u jednom i drugom slucaju je u sustini jedna te ista stvar. Na ipadu moras od applea dokupiti adapter a ovdje moras samo od applea kupovati uredjaje koje ces na to uopste moci kaciti. Stvaro mi niste jasni.

Ajd neka mi ovi appleovci nabroje uredjaje koje imaju trenutno koji svi zajedno mogu iskoristit ovu propusnost i pri tome zanemarite prikljucak. Zanemarite i smislenost prikopcavanja svih tih silnih uredjaja na lap

:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 13:12 (logic).
16 godina
neaktivan
mapir kaže...

- 2499$

ne znam zašto svi fanboysi misle da nema ništa ravno macu?

za te novce dobiješ Lenovo W seriju (koja u nekim modelima dolazi sa dva (2) displeja) a što se tiče kvalitete izrade i sličnih piydarija tu je IBM/Lenovo nadaleko poznat

kod mene normalno radi.....
17 godina
protjeran
alen-c kaže...
2) Vecini ljudi nije bilo potrebnog razloga za tim da Zemlja u našim glavama "postane" kugla, a ne ploca.

Da bi na kraju ispalo da je ipak isplao da se iz toga puno korisnih stvari može otkrit i zakljuciti.

Osim toga ocito nisi ni proucio o kakvom se prikljucku radi jer je potpuno softverski i fizicki kompatibilan

unatrag. Možeš na njega spajati uređaje koji potpuno iskorištavaju tu tehnologiju i urađaje s klasicnim

prikljuccima (HDMI, USB, DVI, itd..)

Da naravno, uz adaptere što cijeli priču dovodi u još gori ekstrem od postojeće šume kablova.

15 godina
neaktivan
abraham kaže...

1) tko ce to ocijeniti, pa skoro svaki danasnji lap iz srednje i vise kategorije koji kosta preko 900$ dura barem 5-6 godina,

a svi znamo da je tehnoloska starudija nakon 2-3 godine

2) trajanje baterije je super, nek naprave test sa npr. After Effectsom na sve 4 jezgre (doduse treba jos 4 Gb rama, dakle +200$), pa cemo vidjeti dvoznamenkaste brojeve u minutama trajanaja

3) MBP danas kupuju samo sminkeri, nekad graficari, ali odkad ima ekrane u rangu PC lapova nema smisla davat tolike novce,

ak bas hocu njegov OS instalirat cu ga na PC lap

4) to je hype biznis za lovatore,

osobno bi radi snage kupio toshiba Qosmio X500-Q930S

ispod 2000 $, 18.4 ekran, 8 Gb rama, GTX 460, 1 TB disk

desktop replacement notebook

5) ako hocu sminku i vecu mobilnost HP Envy jacih karakteristika od MBP kosta 2000$

6) u svakom slucaju ko voli nek izvoli, samo primjecujem da tu ima dosta poreza na sminku i budale, a nema pokrica u hardware-

1) Vecinu laptopa u zadnje vrijeme rade namjerno tako da traje koliko i garancija.

Postoje cak "urbane legende" da namjerno stavljaju neke vodice u nekim djelovima koji se

korištenjem toliko unište da laptop nemože raditi, a popravak za njega na kraju ispada

preskup. No to su price pa necu se na to previše bazirat. Ako ti je tako skup laptop

starudija nakon 2-3 godine, prodat ces ga, a bar i za stare macbookove se može

dobiti pristojana cijena, dakle ipak ti je u interesu i da nakon toga radi.

2) Treca stvar je što ti na "drugim" laptopima baterija traje najviše godinu (cast iznimkama),

tako da u te prosjecne 3 godine korištenja, na cijenu tih ostalih laptopa dodaj bar 1000kn

za 1 do 3 baterije (da ne spominjemo i racunamo vrijednost tvog vremena koje ces izgubiti

na kupovinu i traženje baterije ili frustraciju koju ces imat kad skužiš da nisi uzeo prijenosno racunalo,

nego prenosivo racunalo)..

Ako macbook pro traje 7h prosjecnog korištenja (po novim standardima, po nekadašnjim 10),

a prosjecan laptop ima trajanje baterije po starijim standardima 3-4h(stime da se to vrijeme intenzivnije

smanjuje svakim pražnjenjem neg kod Macbooka), znaci da baterija u startu traje oko 3 puta manje

(ako ne i više). Tom logikom dobivamo da ako pri opterecenju koje si naveo baterija izdrži duplo

manje (a to sigurno može) to bi bilo 3.5h, a nastavljajuci logiku drugim traje ni 1h!!

Razlika je više no velika. 3.5h ti je više no dovoljno za neku situaciju kad neneadano

trebaš obavit zahtjevniji posao. To su najcesce manja prebacivanja ili preinake.

Iskreno sumnjam da ces doc na fax ili u kafic ili neki sastanak i više od 3.5h raditi nešto

što ti je hitno u After Effectsu. ili se varam? Ispravi me ako griješim.

3) MBP ima ekrane među najboljima kod laptopa. Ako neki laptop ima bolji, navedi i pokaži test,

jer ja nisam primjetio neke bolje. A ako ti je do mat ekrana, i tu opciju imaš za sve modele osim 13.3"

koliko sam vidio. A njihov OS ti nikad nece raditi 100% kako spada na obicnim laptopima, a profesionalcima

koje navodiš je ipak bitna ta 100%na pouzdanost.

4) Kod lovatora pali ali to mu nije glavna namjena. Navedenu Toshibu Qosmio X500-Q930S

ima frend i nije me baš oduševila. Više cool za gamere neg za profice. Kao i sama PC platforma.

Prvo je što to nije prijenosno nego prenosiva racunalo i bez kabla gotovo da nemože raditi.

2.Nemožeš ga koristit nigdje drugdje nego na potpuno cistom stolu jer se i njemu zapuse,

3.kvaliteta izrade mu je kao i namjena. Šarena plastika koja se na jaci dodir lako uvije a pregrijava se užasno

Cijena mu je isto ogromna, lako se pregrije a uopce nije toliko jaci koliko to djeluje na papiru.

5) HP Envy ima nekih propusta koje racunalo u tom rangu nebi smjelo imati. Od pregrijavanja

tipkovnic i touchpada (koji je sam pa sebi gotovo beskorisan), do kucista koje želi biti Apple

ali to nije. Po meni smješan pokušaj, koji ostao samo na tome - pokušaj.

Osim toga ne vidim da je baš jaci, ali cijenom jedino može konkurirat MBP

6) Ima pokrica koliko i drugi, možda i više. Tehnologija baterije, touchpad i ovaj novi I/0, OS

po meni su vec sami po sebi pokrice i bez drugih stvari. A budala koje kupuju Ferrari i slicne

a neznaju vozit ni Uno kako spada, uvijek ce biti. Njih smatram "sponzorima" firmama

poput Applea. A i drago mi je vidjet da i porez na budalaštinu postoji. Zašto ne, tu cijelo

društvo ima bar neke koristi od budala {#} Porez na šminku je druga stvar. Ako netko voli estetiku

ili jednostavno ima taj dar da prepoznaje lijepo i voli lijepe stvari zašto ne.

100 ljudi 100 cudi..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
protjeran
bistri kaže...

Prvo pazi na oznake. TB ima propusnost od 10 Gb/s a ne GBs. To je taman onoliko koliko je potrebno za 1080p60 u deepcolor modu.

HDMI podržava ethernet preko istog kabela tako da TB ne daje nikakvu novu funkcionalnost, samo je zamjenjuje s novim konektorom, kabelom i skupljim hardverom. Druga stvar, TB daje 10Gb/s na kablu do 3 metra, HDMI nema ograničenja u dužini. Kako će to raditi kad ti do TV treba minimalno 3 metra, a disk guta pola propusnosti tek treba vidjeti. Meni osobno je to jako loša ideja, a vjerovat ću tek kad vidim.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

1) Citam ovu temu i vidim iste likove iz tem o ipadu koji tvrde da je i ipad komp i da je u rangu lapa samo sto tamo tupe da je usb bezveze i da se podaci trebaju prebacivati bezicno, da su kablovi bezveze i samo smetaju, kome trebaju kablovi, koja je poenta prenosivog uredjaja kao ce vuci kablove i sta sve ne pisu

2)a vidim ovdje te iste likove koji ce na slican prenosivi uredjaj kaciti nekoliko uredjaja u lanac i zicom prikopcavati sve i svasta i opet na djelu vidim iste zombije koji od apple a puse sve. Na ipadu to je sve bezveze vicu u glas zajedno sa stevom a na lapu isto tako zajedno sa stevom vicu kako je to neophodno za kaciti raid polja na lap i slicne budalastine. Jer samo meni ovo zvuci blesavo? I u jdnoj i drugoj temi je blesavo jer idu iz jedne u drugu krajnost.

3) A i u jednom i drugom slucaju je u sustini jedna te ista stvar. Na ipadu moras od applea dokupiti adapter a ovdje moras samo od applea kupovati uredjaje koje ces na to uopste moci kaciti. Stvaro mi niste jasni.

4) Ajd neka mi ovi appleovci nabroje uredjaje koje imaju trenutno koji svi zajedno mogu iskoristit ovu propusnost i pri tome zanemarite prikljucak. Zanemarite i smislenost prikopcavanja svih tih silnih uredjaja na lap

1) Bežicno je buducnost i postaje sadašnjost za mobilna rješenja racunala i ostala. No za prof.

uporabu kakvoj i jesu namjenjena MBP racunala upotrebu žica i ovakvih tehn.je više no dobro došla.

Moraš uocit da npr.iPad je namjenjen uporabi gdje god se nađeš:vlak, tramvaj, fax, cekaonica,

ležaljka i sl. Nije toliko namjenjen striktnom korištenu za stolom i u takvom nacinu korištenja kablovi

nisu poželjni. Da se razumijemo, dobro dođe mogucnost da se isti mogu ukopcati i to nitko nikad nije

rekao da je to minus, ali definitvno to nije esencijalni dio takvog racunala.

2) Osim toga veci su problem likovi kao ti, koji nisu nicim zadovoljni ako je na tome jabuka.

Meni kablovi gotovo ni ne trebaju, niti sam ih tražio. Niti sam ovim promjenio mišljenje.

Zato ni ne mislim prodavat svoj lanjski i kupovat novi MBP jer mi to ne treba.

ALI shvacam da to nekima znaci, pa zašto ne da i to stave s istom cijenom.

Meni je smješno što kad Apple izbaci takvo rješenje u svojim proizvodima prvi i zacepi usta likovima kao ti,

tj. dokaže ne da može kao drugi, nego i bolje nego drugi, opet nisi zadovoljan.

Znaci posluša potrebe ljudi kao ti, i onda takvi umjesto da budu zadovoljni i kažu bravo Apple to sam

uvijek i htio i tražio, sad kažu da je to prebrzo i sl.brije...

3) A sto se tice adaptera, nemoraš ih kupovat od Applea nego ih imaš kod kineza cijenom od 0.5-3$

isto kao i svaki drugi adapter u svim industrijama. Osim toga adapteri su nužno zlo kod prijelaza

na nove tehn.i negdje moraju postojat kompromisi. Neznam kako ti, ali ja sam zadovoljniji bio s

grafickom nekad kad bi dobio da ima 2 DVI izlaza, makar trebao koristiti DVI>VGA adapter zbog

starijeg monitora jer je DVI ipak kvalitenije rješenje, koje mi se u buducnosti pokazalo itekako

korisnijim. Dakle nije da volim adaptere, ali ako oni znace sveopci napredak i pomažu oživljavanju

novih tehnologija (omogucuju kompatibilnost), zašto ne? Pa nije Apple izmislio adaptere, ili ti tvrdiš da je?

Doista jedino što vidim tu sporno jest da nije uzet oblik nekog microUSB ili obicnog USB standarda,

koji je u intenzivnijoj upotrebi nego minidisplay porta, ali to je Apple napravio s intersom

veceg širenja standarda koji je prije koristio, a nije se valjano primio i to im pomalo zamjeram.

2.razlog tomu je ocito ili nemogucnost suradnje s ovima koji razvijaju USB ili želja da USB jednostavno istisne.

4) A na 1 prikljucak možeš npr.prikopcati:DVI kabel od monitora, HDMI kabel od televizora,

3.5mm prikljucak od zvunika i 1 za slušalice po potrebi, 1 USB za tipkovnicu, 1 za miš,

2 za vanjski HDD, 1 za web kameru, 1 kabel za punjenje mobitela, 1 od printera, 1 od mreže,

valjda ti je to dosta. Premda sam to ne koristim i bezicnost mi omogucuje vecinu stvari,

ovakve situacije sigurno imaju neki ljudi i ovo im je savršeno jer uštekavši takav 1 kabel ili

priklucak ukljucili su na desteke uređaja i funkcionalnosti od jednom.

Kod laptopa koji su dakle namjenjeni više korištenju na 1 mjestu a ne u pokretu to dobro dođe.

Isto tako Problem je na laptopima oduvjek bio prevelik broj portove, tj.ne br.sam po sebi,

neg prostor koji zauzimaju i smanjenost cvrstoce kucista koje donosi rupicasto kuciste od svih silnih

portova, a u novije vrijeme kad je tankoca proizovda uzela maha, cilja se na minimalizam i u br.portova.

Kao odgovor na takve probleme moze doci ovaj port koji ne samo da dovodi ogromne brzine,

nego i smanjuje broj svih potrebnih portova na 1 jedini. Ionako nam vecinom treba 1 port,

a ako treba više, ovaj nudi proširivost i u smjeru standarada i u smjeru broja prikljucaka.

A smislenost svega toga je da covjek nemora imati dock da bi to sve jednostavno povezao 1 ukapcanjem,

kakav vidim i sam ti koristiš. Dakle vidiš tebe je HP iskoristio jer ti je naplatio taj dock a mogao si

to dobiti ovim prikljuckom {#} 

Mislim nemoj ovo shvatit osobno, nemam ništa protiv tebe, ali vidim da u nekim stvarima

Apple, njegove proizvode, a bome i njihove korisnike ili krivo shvacas ili smatraš inferiornijima

ili zatupljenima, bez objektivna razloga.

Egregični kaže...

(...)Druga stvar, TB daje 10Gb/s na kablu do 3 metra, HDMI nema ograničenja u dužini. Kako će to raditi kad ti do TV treba minimalno 3 metra, a disk guta pola propusnosti tek treba vidjeti. Meni osobno je to jako loša ideja, a vjerovat ću tek kad vidim.

Nema problema. Za male udaljenosti koristiš ovo, a za takve i dalje koristiš postojeci HDMI kompatibilan s ovim novim. Ogromna je mogucnost kombiniranja zbog univerzalnosti i možeš povezat gotovo sve što ti padne na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 15:02 (alen-c).
17 godina
neaktivan

Nijednog appleovca ja ne shvatam licno niti ozbiljno nemas brige ;)

Dobro ozbiljno samo jednog ovdje na forumu. A to nisi ti bez uvrede.

1. Zasto ipad nema usb za koji postoji milion uredjaja na trzistu? Imas adapter koji moras dokupiti na ionako skup uredjaj. Makar mini usb koji ne zauzima mjesto i jos uz to ti daju adapter mini usb na usb. Zasto moras dokupiti? Ciganski.

2. Zasto da kazem bravo apple kad izmislja nepotrebne stvari? Zasto eksluziva? Ako vec izmislja nesto novo zasto to onda ne licencira drugima i na taj nacin pravi trziste jer ce postojati mnogo uredjaja koji to podrzavaju? Cemu eksluziva? Samo zato da bi morao od njih kupiti uredjaj. Opet ciganski.

3. Otkad je adapter nuzno zlo? Jel taj konektor na ipadu za koji treba adapter buducnost? Jel to ovaj konektor o kojem pricamo? Hoce li biti kod kineza adaptera za ovaj konektor da se mogu prikopcati postojeci uredjaji?

4."A na 1 prikljucak možeš npr.prikopcati:DVI kabel od monitora, HDMI kabel od televizora, 3.5mm prikljucak od zvunika i 1 za slušalice po potrebi, 1 USB za tipkovnicu, 1 za miš,

2 za vanjski HDD, 1 za web kameru, 1 kabel za punjenje mobitela, 1 od printera, 1 od mreže, valjda ti je to dosta."

Ajd mi nacrtaj kako ti mislis na jedan konkteor ovo sve prikopcati? Trebace ti neki hub. A ako ti to treba onda to ne donosi nista jer to imas i sada. Meni treba 2 USB-a i 2x3,5 mm i mini fire wire i sve to zajedno zauzima koliko mjesta na kompu? A da ne pricamo kolika je baza uredjaja kojih na to mogu prikopcati? A kolika ce biti baza uredjaja koje mogu prikopcati na ovo a da nije od applea u sledecih par godina koliko bi novi lap o kojem je rijec trajao?

I nisi mi odgovorio na pitanje. Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan.

P.S. Konkretno sam ja dock dobio za 0 kn. I spominjes DVItoVGA adapter. Ja ne vidjeh graficku koja ima 2xDVI da nema adapter u kutiji.

:)
16 godina
protjeran
alen-c kaže...

Nema problema. Za male udaljenosti koristiš ovo, a za takve i dalje koristiš postojeci HDMI kompatibilan s ovim novim. Ogromna je mogucnost kombiniranja zbog univerzalnosti i možeš povezat gotovo sve što ti padne na pamet.

sorry, nemam ja nis protiv ovog porta, al ovo sta si sad izjavio je teski bullshit i opravdavanje sranja

il ga moze zamjeniti il ne moze, nama izmedu, a trenutno NE moze

ustvari, ovdje vrjedi isto kao i za html5, gura se tehnologija koja jos ni izdaleka nije spremna zamjeniti postojecu i makar ce mozda BITI nekad u buducnosti bolja, trenutno je daleko od toga

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:21 (grimyHR).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nijednog appleovca ja ne shvatam licno niti ozbiljno nemas brige ;)

Dobro ozbiljno samo jednog ovdje na forumu. A to nisi ti bez uvrede.

1. Zasto ipad nema usb za koji postoji milion uredjaja na trzistu? Imas adapter koji moras dokupiti na ionako skup uredjaj. Makar mini usb koji ne zauzima mjesto i jos uz to ti daju adapter mini usb na usb. Zasto moras dokupiti? Ciganski.

2. Zasto da kazem bravo apple kad izmislja nepotrebne stvari? Zasto eksluziva? Ako vec izmislja nesto novo zasto to onda ne licencira drugima i na taj nacin pravi trziste jer ce postojati mnogo uredjaja koji to podrzavaju? Cemu eksluziva? Samo zato da bi morao od njih kupiti uredjaj. Opet ciganski.

3. Otkad je adapter nuzno zlo? Jel taj konektor na ipadu za koji treba adapter buducnost? Jel to ovaj konektor o kojem pricamo? Hoce li biti kod kineza adaptera za ovaj konektor da se mogu prikopcati postojeci uredjaji?

4."A na 1 prikljucak možeš npr.prikopcati:DVI kabel od monitora, HDMI kabel od televizora, 3.5mm prikljucak od zvunika i 1 za slušalice po potrebi, 1 USB za tipkovnicu, 1 za miš,

2 za vanjski HDD, 1 za web kameru, 1 kabel za punjenje mobitela, 1 od printera, 1 od mreže, valjda ti je to dosta."

Ajd mi nacrtaj kako ti mislis na jedan konkteor ovo sve prikopcati? Trebace ti neki hub. A ako ti to treba onda to ne donosi nista jer to imas i sada. Meni treba 2 USB-a i 2x3,5 mm i mini fire wire i sve to zajedno zauzima koliko mjesta na kompu? A da ne pricamo kolika je baza uredjaja kojih na to mogu prikopcati? A kolika ce biti baza uredjaja koje mogu prikopcati na ovo a da nije od applea u sledecih par godina koliko bi novi lap o kojem je rijec trajao?

I nisi mi odgovorio na pitanje. Nabroj mi uredjaje koje trenutno imas i kolika je propusnost potrebna za sve njih zajedno. Pusti masti na volju pa dodaj i ono sto nemas. Da vidimo kako ces popuniti tih 10 Gb/s. I za sta ti to recimo USB 3 nije dovoljan.

P.S. Konkretno sam ja dock dobio za 0 kn. I spominjes DVItoVGA adapter. Ja ne vidjeh graficku koja ima 2xDVI da nema adapter u kutiji.

Evo ti odgovor i evo ti uređaj koji nije od Applea. Ocito si malo fulo pricu. Svi mogu raditi proizvode

za periferiju, a samo Apple za sad ima pravo ugrađivati taj port u svoja racunala.

Ostatak posta je klasicno tvoj post. Pljuvanje i pljuvanje po Appleu kao ciganu i Appleovim

korisnicima od kojih si ti kao Logitech fan bolji.

Ocekivao sam malo zreliji odgovor od tebe, no nažalost ništa od toga..

1. iPad nema USB iz istog razloga zašto to nemaju i ostali tableti,

a te razloge sam vec dovoljno puta napisao. Jedan od njih je možda i taj

da se cekao ovaj novi I/0 koji su ocito željeli progurat i putem iPad-a.

A taj isti I/0 je razlog, ako nisi shvatio, zašto cigan Apple nije stavio USB 3.0.

2. To nije izmislio Apple nego Intel ali je sudjelovao u razvoju, stoga je i zavrijedio

ekskluzivu. I za struju su neki govorili da je nepotrebna i zlo.

Ili internet, vlasnik M$ je licno govorio da je nepotreban. Ima vjerojatno dost ljudi

koji kao ti kažu da je napredak nepotreban i po takvima bi ostali na serijskom i

paralelnom i VGA prikljucku. Hvala Bogu, takvi se ne uzimaju ozbiljnima.

Zašto Coca-Cola ne odaje svoj recept drugima, zašto Intel ne dijeli svoje patente

AMD-u? Zato što su cigani? Nebudi cigan.... {#}

3. Adapter je uvijek nužno zlo za prijelaz na nove tehnologije ako nisi znao.

Za iPad vidi pod 1.

Kinezi vec odavno proizvode Minidisplay portove u HDMI i slicno po prodajnoj

cijeni od 0.5$ (proizvoda je ocito puno manja) i dobro zarađuju, i lako to nabaviš

prek e-baya. Tako da ce i s ovim biti isti slucaj.

4. USB HUB nije prakticno rješenje, em zbog uređaja koji zahtjevaju više napajanja,

em zbog onih koji trebaju vece brzine. A baza uređaja koji koriste ovaj port se vec

danas pojavljuje u ponudi, a di nece za koji mjesec il pol godine.

Pogledaj samo koliko dodatne opreme imaš za iPhone i njihov port (dockva, maskica,

maski koje sadrže dodatnu bateriju u sebi, auto stalaka i cega sve ne..), pa di nece

s ovim. Osim toga iza ovog nije samo Apple nego i Intel. Misliš si da je Intel sve

ove godine razvijao nepotrebnu stvar i da ce si dopustiti fail? Razmisli još jednom,

pa mi javi! {#} 

P.S. Tko je rekao da se adapteri nece danas sutra dobivati uz uređaje koje kupiš..

Dockovi se obicno ne dobivaju uz laptop i koštaju oko 1000kn (a za to si možeš

kupiti adaptera koliko ti srce želi) i rade samo s jednom markom racunala,

pa si izoliran slucaj i samim time nevažan primjer. {#}

@grimyHR: O cem ti pricas, za sad je ideja ovog prikljucka da bude univerzalan,

a sekundarna je namjena i da jednog dana zamjeni postojece tehnologije.

Kako ne može to odradit. Rekao sam ti, koritiš sve prednosti novog prikljucka

+ ako HDMi i slicni imaju neke prednosti, možeš i to. Što je tu sporno?

I po cemu ovo nije sposobno zamjeniti postojecu? Zašto bi npr.uopce zamjenila

HDMI ako ti treba zbog udaljenosti? Ona donosi veliki napredak, a nudi suradnju

sa starijim standardima e tako donosi najbolje iz oba svijeta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 16:27 (alen-c).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice