Oštećena Firefoxova reputacija?

poruka: 100
|
čitano: 12.829
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oštećena Firefoxova reputacija?".
17 godina
neaktivan

Koristim Firefox još od verzije 1.5, a to je bilo zaista davno. Ostao sam vjeran do danas, iako sam jedno vrijeme koketirao s Operom. {#}

Firefox poglavito volim zbog njegove fleksibilnosti i konfigurabilnosti koja mi je puno pomogla, kako pri poslu tako i pri hobijima. Rapid-release me i ne dira previše, iako mi je na subjektivnoj razini žao što se verzije ne izdaju kao prije.

Ja inače spadam među tzv. power user korisnike. Trenutno brojim 41 ekstenziju i koristim ih baš sve...neke manje, neke više (neke su napuštene i više se ne apdejtaju još tamo od Fx verzije 2.0)... a na Panopticlicku sam se uvjerio da mi je browser "unique". Međutim, još nikada nisam upoznao nekog tko koristi Firefox na način na koji ga ja koristim i ako bih htio biti realan, morao bih priznati da je gospodin DiCarlo potpuno u pravu. Ogromna većina korisnika, kojima je browser uglavnom sredstvo za bezbrižno surfanje bez nekih prevelikih komplikacija, nikako ne može biti zadovoljno sa sadašnjom Mozillinom politikom, naročito iz razloga koje je DiCarlo naveo...

Prečesto mi se događa da naiđem na neku ekstenziju i čitam korisničke komentare koji u očaju traže od vlasnika iste da je apdejta za sljedeću verziju Fx-a. I sam sam bio u takvoj nemilosti, i to još dok su se verzije apdejtale daleko sporije, a mogu misliti kako je današnjim korisnicima, a i programerima ekstenzija, koji moraju svakih par tjedana misliti na obnavljanje verzije.

Doduše, ja sam stvar uzeo u svoje ruke i do kosti ogolio, prilagodio i hakirao Fx i pripadajuće mu ekstenzije tako da mi sad savršeno pristaju za moju osobnu uporabu. To sam radio (rjeđe u zadnje vrijeme) iz čiste zabave, ali tko još to radi?...I tko bi zaboga uopće želio to raditi samo iz razloga da bi normalno mogao surfati netom uz neke dodatne pogodnosti koje nude određene ekstenzije?

80-90% korisnika zasigurno ne...a 80-90% je prevelika brojka da bi se ignorirala i zato nije ni čudo što se ljudi okreću onom spyware-u od Google Chroma.

Šteta...ali mišljenja sam da je Mozilla definitivno zas**la i šefa i stanicu.

P. S.

Pošto sam na neki način Firefox puritanac... {#}

smeta mi kad vidim da ljudi za skraćenicu koriste "FF", a ne "Fx" kao što bi trebalo biti.

Nah, što se može. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koristim firefox od verzije 2.0 ali zadnja stable (13) je katastrofa, uzasan lag kod prebacivanja medu otvorenim tabovima, zna trajat i do 4-5sec od klika na tab do prebacivanja na isti zbog cega sve vise razmatram opciju prelaska na chrome..

TD za glupost

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Oštećena Firefoxova reputacija?
Enkidu kaže...

Kao prvo, jedan prijateljski savjet onome koga muči shebana najnovija verzija Firefoxa ili bilo čega drugoga :

http://www.oldapps.com/

Site zlata vrijedan ! Nije svaki update poboljšanje, često vam zagorča život (meni nedavno recimo update na Flash 11 grdno zagorča život, izgubio sam dva dana dok sam vratio njega na staru verziju i popravio sve ostalo šta se shebalo).

Zgodan sajt, ali ja i dalje preferiram FileHippo, koji ima za svaku verziju još i changelog {#}

EDIT: vidim da i ovaj ima više toga, oba sajta su dobra...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 1:10 (p0temk1n).
17 godina
protjeran

Ma, Firefox i Chrome su se ugledali na Operinu veliku brojku kojoj su godine trebale da dođe do v.12, i počeli štancati nove verzije ko na tekućoj vrpci, Firefox je tek na v.13, a Chrome se u vrlo kratkom vremenu v.22 napuhao ko crkla pantagana. Oh, Opera, oni ti i dalje laskaju i laskaju :D http://www.slashgeek.net/2012/06/08/5-features-opera-browser-did-first/

If it can't be my design, this is my line.

2 0 hvala 0
18 godina
protjeran
mr.green kaže...

Ja inače spadam među tzv. power user korisnike. Trenutno brojim 41 ekstenziju i koristim ih baš sve...neke manje, neke više (neke su napuštene i više se ne apdejtaju još tamo od Fx verzije 2.0)... a na Panopticlicku sam se uvjerio da mi je browser "unique".

Q: How many people are unique?
A: About 85% and falling, as the dataset gets larger.

https://panopticlick.eff.org/faq.php

BOINC Combined Statistics for Croatia http://goo.gl/DiiXr
16 godina
neaktivan

Ima i dosta stvari koje je Mozilla (Firefox) uradila prva, pa ništa. Kao da je to bitno.
Opera je na početku krenula sa lošom politikom poslovanja i tu je uprskala stvar.

I uostalom, kakve veze ima to što neko drugi kopira nečiju ideju?

16 godina
neaktivan

Točno i FF i Chrome su išli stizati Operu po broju verzije.... Samo što Opera ima više promjena u jednom snapshotu nego ovo dvoje u cijeloj verziji kako je to ovdje već netko dobro napisao.... I sada neka se međusobno kolju tko će imati veću cifru a meni je i dalje na Operi predobro.... :)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Ne znam kakav je sad ali IE6 (zadnji koji sam koristio) je bio kao poziv autorima malwarea da te temeljito analno siluju.

Kao da se u zatvoru sagneš po sapun.

Dok sa FF-om nisam nikad skupio malware.

krivo si me shvatio.. ne koristim IE6, nego zadnju verziju.. zapravo koristim 3 browsera od jednom, i FF je daleko najlošiji.

s obzirom da je sve manje i manje IE6 na webu (barem tako pokazuju statistike), šprdnje bi trebalo usmjeriti na moderni loši browser, a ne na arhaični IE6 {#}

FF konkretno koristim za jednu browser igru jer imam stotine bookmarksa i barem 5-6 tabova uvijek otvorenih. FF je u stanju 10 puta se zamrznuti u 5 min.

s obzirom da uvijek učitava istu igru koja ima par istih prozora, radi i užasno sporo.. i chrome i IE nakon što svaki prozor učitaš jednom rade valjda 10x brže od FF-a.

davno bi ga izbrisao da nisam lijen migrirati bookmarkse i tabove na operu i početi se igrati kao čovijek {#}

FF je nekoć bio najbolji browser, ali dolaskom chrome-a, buđenjem opere i IE-a iz mrtvih sve više i više se pretvara u najgori browser u opticaju.

jedan frend se poprilično zadrto još uvijek drži FF-a zbog hrpetine ekstenzija koje koristi, ali i sam priznaje da je postao užasno loš spor i nestabilan, iako i dalje sa updateovima tu i tam donosi pokoji zanimljiv feature. jednostavno previše kaska za konkurencijom

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
18 godina

Osjećam se ko nadčovjek nakon svih ovih postova, jer meni radi brzo i sa 20 tabova

otvorenih, a zaglavi možda jednom mjesečno {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
protjeran
Laxarus kaže...

Koristim firefox od verzije 2.0 ali zadnja stable (13) je katastrofa, uzasan lag kod prebacivanja medu otvorenim tabovima, zna trajat i do 4-5sec od klika na tab do prebacivanja na isti zbog cega sve vise razmatram opciju prelaska na chrome..

Probaj betu 14

http://www.filehippo.com/download_firefox/download/5693dae857fbfe2b68545c6da9e0c8dc/

http://www.soundstream.com/
15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Osjećam se ko nadčovjek nakon svih ovih postova, jer meni radi brzo i sa 20 tabova

svaki seljo svoga konja hvali.. probaj usporedno na 3 browsera raditi istu stvar pa buš vidio tko prednjači a tko kaska.

18 godina
nine kaže...
segregator kaže...

svaki seljo svoga konja hvali.. probaj usporedno na 3 browsera raditi istu stvar pa buš vidio tko prednjači a tko kaska.

Zašto ako mi sve radi kako treba?

Da su u pitanju minute ili čak sekunde čekanja, pogledao bi, naravno.

Desetinke i stotinke ne mislim loviti

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan

znači smatraš da je najbolji iako nisi probao druge? i ne nisu u pitanju stotinke i desetinke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 10:04 (nine).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
nine kaže...

FF je postao tako loš da radije koristim IE {#}

internet šprdnje o IE6-ici bi trebalo prebaciti na FF lol

Svaki popularan browser prolazi kroz to isto...

Nekad je to bio Netscape, pa je narastao glomazan... ljudi presli na IE.

IE6 ne moramo posebno spominjati... ljudi presli na FF.

FF postao glomazan i nestabilan.... prebjegli svi na Chrome.

Sad polako i Chrome ide tim stopama...

Pitanje je koji je sljedeci browser. IE10? Safari? Nesto novo?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
18 godina
nine kaže...

znači smatraš da je najbolji iako nisi probao druge? i ne nisu u pitanju stotinke i desetinke.

kako nisu ako mi se sve otvara na FF u desetinkama sekunde.

Evo sad imam otvoreno 12 tabova, od kojih su neki složeni sa puno flasha, ili ogromne

stranice tipa www.monitor.hr, i sve mi skoro trenutno radi

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 10:16 (segregator).
15 godina
neaktivan

ti mora da si nadčovjek onda, s obzirom koliko se ljudi žali da ima flash krši ff, da se stalno smrzava, da ima delayeve nakon klika itd itd..

u biti neda mi se uopće raspravljati o tome.. kao što rekoh, iskusim to gotovo svaki dan na svojoj koži, a nisam jedini. svjedočanstva u stilu ukazivanja djevice marije i alienskih obdukcija me ne zanimaju, jer rasprave o istima ne vode nikuda {#}{#}

prvi put kada me ff počeo živcirati promijenio sam si primarni browser.. kada se to sa chrome-om krene događati, opet ću napraviti istu stvar.

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vortac kaže...
mr.green kaže...

Ja inače spadam među tzv. power user korisnike. Trenutno brojim 41 ekstenziju i koristim ih baš sve...neke manje, neke više (neke su napuštene i više se ne apdejtaju još tamo od Fx verzije 2.0)... a na Panopticlicku sam se uvjerio da mi je browser "unique".

Q: How many people are unique?
A: About 85% and falling, as the dataset gets larger.

https://panopticlick.eff.org/faq.php

Eh, a sjećam se vremena kada nije bio unique. Znači, onda sam spadao u 15% i ustvari bio više unique nego sada?  {#}

No, definitivno mi je Fx daleko od generičkog. {#}

Btw, odlično rješenje za one koji žele manje problema i manje rizika od gubitaka podataka, stabilnosti i sl. prilikom Firefoxovih apdejta jest:

http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable/

Spremite vlastiti Fx u jedan folder, kopirate isti i spremite kao backup na drugu particiju...usput za svaki slučaj isključite "automatic update"...jednom-dvaput mjesečno ručno provjerite da li postoji novija verzija...ako postoji, prije samog instaliranja apdejta napravite backup (copy/paste)...nakon toga provjerite je li sve stabilno sa novom verzijom...ako nije, vratite backup, provjerite što je pošlo krivo i riješite navedeni problem.

Oni koji znaju što rade, a usput posjeduju starije ekstenzije koje se više ne održavaju, najbolje im je da isključe "add-on update security check". Ako postoji problem sa ekstenzijom, lako je vratiti backup verziju Fx-a.

Znam, za prosječnog korisnika to je malo previše posla, ali za nešto naprednije to ne bi trebao predstavljati problem, a da ne govorim kako je sve daleko "čišće" i jednostavnije za održavanje.

18 godina
mr.green kaže...

Btw, odlično rješenje za one koji žele manje problema i manje rizika od gubitaka podataka, stabilnosti i sl. prilikom Firefoxovih apdejta jest:

http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable/

Spremite vlastiti Fx u jedan folder, kopirate isti i spremite kao backup na drugu particiju...usput za svaki slučaj isključite "automatic update"...jednom-dvaput mjesečno ručno provjerite da li postoji novija verzija...ako postoji, prije samog instaliranja apdejta napravite backup (copy/paste)...nakon toga provjerite je li sve stabilno sa novom verzijom...ako nije, vratite backup, provjerite što je pošlo krivo i riješite navedeni problem.

Oni koji znaju što rade, a usput posjeduju starije ekstenzije koje se više ne održavaju, najbolje im je da isključe "add-on update security check". Ako postoji problem sa ekstenzijom, lako je vratiti backup verziju Fx-a.

Znam, za prosječnog korisnika to je malo previše posla, ali za nešto naprednije to ne bi trebao predstavljati problem, a da ne govorim kako je sve daleko "čišće" i jednostavnije za održavanje.

Meni je daleko jednostavnije samo instalirati novu verziju. Do sad je radilo i ni sa jednom

nisam imao problema. Slično se ljudi žale i na ATI Catalyst drivere, a ja već 12 godina samo

gazim novima preko starih,i sve OK

Možda zato što imam samo 10-ak addona?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 10:54 (segregator).
14 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...
nine kaže...

FF je postao tako loš da radije koristim IE {#}

internet šprdnje o IE6-ici bi trebalo prebaciti na FF lol

Svaki popularan browser prolazi kroz to isto...

Nekad je to bio Netscape, pa je narastao glomazan... ljudi presli na IE.

IE6 ne moramo posebno spominjati... ljudi presli na FF.

FF postao glomazan i nestabilan.... prebjegli svi na Chrome.

Sad polako i Chrome ide tim stopama...

Pitanje je koji je sljedeci browser. IE10? Safari? Nesto novo?

na koji to nacin chrome postaje glomazan ?

http://x264blog.org/
16 godina
odjavljen

Koristim firefox, na jednom kompu 13.0.1, na drugom 14 beta.

-nikad se ne ruši

-svi addoni rade s promjenom verzije

-učitavanje je trenutno ako bandwith to dopušta

-probao sam raditi u drugim browserima, puno nelogičnije

-troši malo memorije, mogu otvarati tabova koliko želim, bez usporavanja (osim sitnog prilikom učitavanja više tabova velikih stranica odjednom)

Možda vama kojima šteka i ruši se ne valja nešto s kompom... bo. Meni radi savršeno već jako dugo, update ni ne osjetim, samo ugasim, upalim, i svi isti tabovi su otvoreni kao da se ništa nije dogodilo.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nine kaže...

ti mora da si nadčovjek onda, s obzirom koliko se ljudi žali da ima flash krši ff, da se stalno smrzava, da ima delayeve nakon klika itd itd..

u biti neda mi se uopće raspravljati o tome.. kao što rekoh, iskusim to gotovo svaki dan na svojoj koži, a nisam jedini. svjedočanstva u stilu ukazivanja djevice marije i alienskih obdukcija me ne zanimaju, jer rasprave o istima ne vode nikuda {#}{#}

prvi put kada me ff počeo živcirati promijenio sam si primarni browser.. kada se to sa chrome-om krene događati, opet ću napraviti istu stvar.

Pricas gluposti,koliko od tih ljudi ima zadnju verziju flasha? zadnje update za addonse? itd

14 godina
odjavljen

eh a vidis ja sam imo problema sa flash-om(da zadnji flash),stabilnoscu i brzinom (win 7 64bit)  i bas mi je dosađivo taj njegov update 

A kak je tek spor dok se nesto zahtjevnije radi na kompu to nije za vjerovat 

npr. prilikom ekstraktanja vece arhive (~10gb) trebala mu je minuta da se upali 

dok kod chroma kojih 1-2 sec (no to je bila starija verzija probat cu sa novom)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 11:21 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jakovp kaže...

-probao sam raditi u drugim browserima, puno nelogičnije

Sve ok što si nabrojao, ali ovo?

Praktički je jednako raditi u svim browserima. Pogotovo one stvari za koje su namijenjeni - korištenje interneta.

15 godina
protjeran
Arnold Layne kaže...
SupremeCommander kaže...
nine kaže...

hahaahahaha

pa chrome kad instaliras ima 100 i kusur Mb

toliko mb za obican browser tebi to normalno

14 godina
odjavljen
soundstream kaže...
Arnold Layne kaže...
SupremeCommander kaže...
nine kaže...

hahaahahaha

pa chrome kad instaliras ima 100 i kusur Mb

toliko mb za obican browser tebi to normalno

je 

dok god funkcionira kak spada 

1mb 10mb 100mb 1gb 

na moja 2tb prostora ne znace bas nista 

decki nismo u godini 1998 da imamo po 20gb hdd (iako niti onda mi nebi smetalo )

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Pricas gluposti,koliko od tih ljudi ima zadnju verziju flasha? zadnje update za addonse? itd

konkretno frend kojeg sam spomenuo je totalni nerd i IT ing. i ima sve updateano na zadnje verzije UVIJEK..

ja isto tako, uvijek updatean flash i svi browseri.

čak ja na svom ff-u imam isključene sve addonove, dok on ima hrpu addonova.

17 godina
protjeran

Iako sam i te kako bio skeptičan ovim ubrzanim razvojem FF-a, mogu reći da mi se sviđa. FF 4 je bio užas, ali sad se već toliko popravio da je przina pokretanja jedina konkretna prednost Chrome-a, dok je FF i ovako ubrzan daleko kompatibilniji nego Chrome. Moj glas ide na FF, još kad bi ubrzali start, bio bi savrsen

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
nine kaže...

s obzirom koliko se ljudi žali da ima flash krši ff

Objasni. To je gotovo nemoguče budući da je Flash u odvojenom procesu. Nagledao sam se ja već "stručnih" korisnika Firefoxa... Također pripadam ekipi koja s dotičnim nema nikakvih problema...

@Ontopic: ne dijelim mišljenje da je politika brzog izdavanja verzija naštetila Firefoxu, nadogradnje, poboljšanja i popravci stižu brže no ikad, kompatibilnost sa ekstenzijama (a i pluginima) mi nikad nije bila uništena (na beta kanalu sam, znači korak ispred prosječnog korisnika), i potpuno sam zadovoljan. Tko nije, neka si nađe drugi browser...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 15:39 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

e baš me vučeš za jezik..

naravno da je flash u odvojenom procesu, ali ako se zacrasha ff (barem meni) ne kaže "plugin stopped working" nego se zamrzne na minutu dvije.

druga stvar, ne kužim fanboyizam usmjeren prema browseru.. stvar me hebe kao i mnoge druge moje poznanike. vidim ima tu i hrpa ekipe koja kaže .. da da i meni se crashao pa sam stavljao stariju verziju ovoga, noviju onoga, ovaj plugin sam updateao.. gle ne želim gubiti vrijeme na stvar koja može jednostavno raditi bez problema. OK tebe i neke druge ne hebe, eto lucky you. 

evo baš je kolega sa posla koji se do prije 2 mjeseca držao ff-a kao pijan plota isto poludio, instalirao chrome i tvrdi da se preporodio.. ja ne izmišljam te stvari nego samo prenosim svoja i tuđa iskustva.

ne kužim što pokušavaš reći.. da se ne znam služiti windozerima? ili browserom? ili oboje?

uostalom ne gubi firefox bez razloga već dulje vrijeme konstantno sve veći i veći dio tržišta. nisam jedini koji se prabacio na drugi browser..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice