logično. debosi donose važne a krive odluke..
kvaliteta > kvantiteta
logično. debosi donose važne a krive odluke..
kvaliteta > kvantiteta
Dobro je i rekao.
Točno. Mogu za sebe potvrditi, drži me iracionalni strah od promjena i ekstenzije bez kojih ne mogu. Srećom moje su uvijek funkcionalne.
Problem je što su updatei preočiti, koristim Chrome kao default od v1.0 i ni jednom nisam primjetio da se updateao, a uvijek sam na najnovijoj verziji.
Neka se malo zapitaju i o brzini. Uvijek spominjem ucitavanje tablica koje mi, doslovce, zamrzne FF. Uzas, sve je pocelo do verzije 6.
Problem je što su updatei preočiti, koristim Chrome kao default od v1.0 i ni jednom nisam primjetio da se updateao, a uvijek sam na najnovijoj verziji.
Mislim da se updatea preko famoznog google update programcica i on radi u pozadini ( nit ga ne skuzis, samo ako imas neki third party firewall pa te obavijesti da je xy program 'otisao' na internet )
FF je postao tako loš da radije koristim IE 
internet šprdnje o IE6-ici bi trebalo prebaciti na FF lol
Ma istina i to kaj vele,iako mi se ff nikad nije previše sviđao...radij neka izbacuju kao ubuntu svakih 6 mjeseci novu verziju,ili još bolje 7-8 mjeseci...
Meni je ff najbolji.
Inače obožavam mozillu firefox još od prvih verzija ju koristim,sjećam se verzije 3.6.6.,pa to je bio najbolji browser ikad,ultra brz,i od onda kad su krenili svakih 2 tjedna nova verzija jbt sve samo na gore ide,kad oću promjenit tab mozilla mi se zamrzne i moram čekat oko 7-8 sekundi da se tab koji želim otvori,stvarno su ga s*ebali,od tada koristim chromium i super mi je..
I meni.
A ovaj lik izgleda samo želi da mu što više ljudi pogleda blog.
Također kaže da je naučio da kada softverske kompanije postanu dovoljno velike, počinju uzimati korisnike zdravo za gotovo. Umjesto da se fokusiraju na potrebe i želje korisnika, kompanije (a tu vjerojatno misli i na Mozillu) počinju tretirati korisnike kao pijune u borbi protiv neke druge kompanije.
Kako dobro receno.
Također kaže da je naučio da kada softverske kompanije postanu dovoljno velike, počinju uzimati korisnike zdravo za gotovo. Umjesto da se fokusiraju na potrebe i želje korisnika, kompanije (a tu vjerojatno misli i na Mozillu) počinju tretirati korisnike kao pijune u borbi protiv neke druge kompanije.
Kako dobro receno.
Tko pogodi na koju iznimku od rečenog mislim dobije 1000 Internet-a (koja firma odstupa od navedenog, jedna je na svijetu takva)?
Meni se isto više sviđa Chrome, volim kad firme sve rade skriveno i instaliraju software same.
Što oni mene kao korisnika imaju uvijek gnjaviti i pitati da li nešto želim, pa valjda Google bolje
zna da li se isplati nadograditi browser
Bolje bi im bilo da se ugledaju na Google i skupljaju informacije o korisnicima bez da ovi uopće
i znaju, onda im kod slijedećih instalacija kojekakvih proizvoda odma znaju passworde,
lokacije kuda se kreću, s kim se dopisuju, gdje surfaju i slično, pa ti odmah mogu automatski
sve podesiti u pozadini baš prema tvom profilu, a ne stalno neka pitanja i podpitanja
Propucali su si koljeno i sada ih boli. A mene zaboli što njih boli! :P
S ovime se u potpunosti slažem, htio bih nadodati da koristim "realplayer" za download video sadržaja, te mi u google chromeu sve "idealno" radi dok u Mozilli mi od verzije 12 sve nešto "zapinje," te sam prešao na verziju 13 te mi sada skida u html5 formatu ili mi se uopče ne prikaže "ikonica downloada" nadam se da ce iduča verzija biti mnogo bolja šta se tice toga :)
Uopće se ne slažem sa stavovima iznesenima u članku. Firefox mi je sve bolji, a stabilnost je neupitna. Ako zeza, onda je to pod windowsima, a to je kod mene - nikad.
Odnedavno i Twitter radi nekoliko puta brže, a ekstenzije koje koristim su dobro podržane.
Naravno da će se i najbolji browser srušiti ako koristiš labave ekstenzije, a korisnici ih često imaju nekoliko puta više nego li im ih je doista potrebno.
Novi FF diže se rekordno brzo, skripte se brže izvršavaju, imam nula rušenja.
Ne kužim kako je sad odjednom postalo problem to što treba restartati aplikaciju kad se donedavno zbog sitnica restartalo cijele operativne sustave. Koliko točno treba da se FF nakon updatea restarta? 2 sekunde? Tri? Pet? Jednu i pol?
Istina, Chrome je nešto brži, oduvijek je bio, ali ja Googleu jednostavno ne vjerujem kad je privacy u pitanju.
Ja sam se navikao na FF i njega koristim kao primarni browser.
Ali brzina mu je mana. Opera mi se učita 2x brže nego FF.
Pa ko ih je forsirao da toliko žure sa novim verzijama? Zašto? Lovili su samo brojeve verzija da uhvate Chrome?
U slučaju Mozille išlo se po njihovom očito na kvantitetu a ne na kvalitetu. Makar je i dalje odličan IMO.
Pa ne znači ako je niski broj verzije da je program loš ili nedorađen.
Zato cijenim old skool pristup kao što se nekad radilo. Tempo je bio sporiji ali se proizvodu poklanjalo više pažnje.
Danas je to sve neka žurba, štancanje bez reda i smisla. bzvze...
Firefox 14 beta
savrseno radi
Slika u vijesti je odlična. Firefox 308.0. 
Firefox mi sa svakom novom verzijom postaje lošiji i lošiji. I danas ga koristim ali samo iz navike, smatram da su Opera, Chrome i čak Internet Explorer 10 sva tri bolji preglednici od Firefoxa.
Slika u vijesti je odlična. Firefox 308.0. 
Firefox mi sa svakom novom verzijom postaje lošiji i lošiji. I danas ga koristim ali samo iz navike, smatram da su Opera, Chrome i čak Internet Explorer 10 sva tri bolji preglednici od Firefoxa.
Ja nemam takva iskustva fučkaj ga,
kod mene je sve ok uglavnom problemi leže u nečem drugom nije Firefox izvor svih problema malo morgen.
Kad Chrome ili Opera(IE neču nit spomenut), budu imali dodatke bez kojih ja ne mogu kao u Firefox tek onda nek pokucaju na moja vrata do tad ostaju na dvorištu na neodređeno vrjeme i to je to.

Samo ću reći da dokument na google driveu nisam mogao otvoriti u FF, a u IE bez problema.
Od tad ga koristim jedino kad moram inače Chrome FTW.
Kao prvo, jedan prijateljski savjet onome koga muči shebana najnovija verzija Firefoxa ili bilo čega drugoga :
Site zlata vrijedan ! Nije svaki update poboljšanje, često vam zagorča život (meni nedavno recimo update na Flash 11 grdno zagorča život, izgubio sam dva dana dok sam vratio njega na staru verziju i popravio sve ostalo šta se shebalo).
Dakle ovaj site ima sve žive stare verzije svih poznatijih aplikacija pa samo instalirajte zadnju koja vam lipo radi i nemojte ni šljiviti izdavanje novih svako malo.
Kao drugo, Firefox bez svih mojih omiljenih ekstenzija nije uopće Firefox. Ne mogu zamisliti surfanje bez njih, i osim toga bez njih Firefox je skoro pa isti kao i svaki drugi browser. Dakle ako ove najnovije verzije kvare puno ekstenzija nema teorije da ću ih instalirati.
Kao treće, updatenje bilo koje aplikacije (osim FHS downloadera ili nečeg drugog šta mora održavati korak s nečim drugim) svako malo sam oduvijek smatrao kretenizmom prve klase. Nikad nisam ništa dozvoljavao da mi se automatski updatea (osim FHS downloader plugina) jer ne volim rizik i volim nadzirati stvari, a manualno updateati svaki čas je teška gnjavaža. Osim toga čemu popravljati ono što već lijepo radi ? Jedini opravdan razlog je ako nova verzija omogućava nešto pametno i bitno što dosad nisi mogao, međutim bitne i pametne promjene u browserima (i Windowsima) dođu jednom u 5 godina a ove verzije izlaze svakih par mjeseci, tako da sigurno nema nužne potrebe za updateom svaki put.
Kao četvrto, neki dijelovi teksta su me strašno podsjetili na neke druge aktualne rasprave... Malo parafraziranja
:
"Protivnici Win8 programa ignorirani su pod izlikom da se radi samo o vrlo glasnoj manjini odnosno korisnicima koji se iracionalno boje promjena.
Microsoftov programer kaže da je zaključio da su promjene korisničkog sučelja softvera zapravo vrlo loše po korisnike odnosno da bi trebale biti implementirane tek kada je to neizbježno. Također kaže da je naučio da kada softverske kompanije postanu dovoljno velike, počinju uzimati korisnike zdravo za gotovo. Umjesto da se fokusiraju na potrebe i želje korisnika, kompanije (a tu vjerojatno misli i na Microsoft) počinju tretirati korisnike kao pijune u borbi protiv neke druge kompanije (Applea i Googlea)."
Zanimljive te slučajnosti... 
Ne znam kakav je sad ali IE6 (zadnji koji sam koristio) je bio kao poziv autorima malwarea da te temeljito analno siluju.
Kao da se u zatvoru sagneš po sapun.
Dok sa FF-om nisam nikad skupio malware.
Još sam četvorku izdurao iako je bila lošija od 3.6.6 ,al brate mili kad je izašla petica i istog dana 6 beta naša ljubav se razišla. Sad sam na Chromeu. Koristio bi sada i 3.6.6 al kad mi na pola stranica sere neš i stalno se ruši. Nebi me čudilo da su oni neš podmetnulida se riješe korisnika 3.6.6
Kako dobro receno.
Tko pogodi na koju iznimku od rečenog mislim dobije 1000 Internet-a (koja firma odstupa od navedenog, jedna je na svijetu takva)?
Nemam pojma, al ajmo procesom eliminacije, pod pretpostavkom da se računaju samo velike.
Microsoft nije sigurno, nije ni lancima-ću-te-vezat-Apple (ako nisi zagriženi Apple fanboy), ni Veliki Špijunski Brat Google nije sigurno. Samsung bi možda mogao biti s obzirom da su u razvoju featurea SGS3 i SGS2 prilično slušali zahtjeve korisnika...
Ajde otkrij riješenje zagonetke i prosvijetli nas.
Uopće se ne slažem sa stavovima iznesenima u članku. Firefox mi je sve bolji, a stabilnost je neupitna. Ako zeza, onda je to pod windowsima, a to je kod mene - nikad.
Odnedavno i Twitter radi nekoliko puta brže, a ekstenzije koje koristim su dobro podržane.
Naravno da će se i najbolji browser srušiti ako koristiš labave ekstenzije, a korisnici ih često imaju nekoliko puta više nego li im ih je doista potrebno.
Novi FF diže se rekordno brzo, skripte se brže izvršavaju, imam nula rušenja.
Ne kužim kako je sad odjednom postalo problem to što treba restartati aplikaciju kad se donedavno zbog sitnica restartalo cijele operativne sustave. Koliko točno treba da se FF nakon updatea restarta? 2 sekunde? Tri? Pet? Jednu i pol?
Istina, Chrome je nešto brži, oduvijek je bio, ali ja Googleu jednostavno ne vjerujem kad je privacy u pitanju.
Potpisujem gore navedeno u cjelini........ zaista se ne sjecam kada sam imao rusenje Firefoxa......o "zaleđivanju" da i ne govorim radim i na Windowsima i na Macu......... samo da napomenem jos da bas intenzivno koristim Firefox tako da tesko mogu vjerovati da je Firefox u toj mjeri nestabilan, a ja sretan da se to kod mene ni u kojoj mjeri ne odražava.
Mozillin programer kaže da je zaključio da su promjene korisničkog sučelja softvera zapravo vrlo loše po korisnike odnosno da bi trebale biti implementirane tek kada je to neizbježno.
Srećom pa je UX tim najsporiji.
Skoro u svakoj verziji Firefoxa se dešavaju male izmene u izgledu, pa je to skoro neprimetno.
kod Firefoxa je proces nadogradnje značajno disruptivniji – traži nekoliko ponovnih pokretanja, izbacuje različite sekundarne prozore te često uništava kompatibilnost s ekstenzijama po kojima je Firefox poznat i među mnogim korisnicima omiljen.
To će se u narednim verzijama ispraviti.
Trenutna verzija 16 (Nightly) instalira nadogradnje u pozadini, a one se primene kada sledeći put pokrenete Firefox.
Problem sa dodacima je to što se neki dodaci drže na svojim serverima, umesto na Mozillinim.
Problem jeste taj što je Chrome od samog početka imao nadogradnje u pozadini, pa korisnici nisu ni primećivali.
Mozilla je ipak pogrešila što se tiče ubrzanog procesa izdavanja, jer je tek kasnije ubacila "tihe nadogradnje".
Sa svakom novom verzijom, Firefox je sve bolji. Sa obzirom da je kanal otvoren za nove izmene samo 6 tjedna, time je i stabilnije jer nema vremena za puno izmena.
Svakako se tokom Aurora i Beta cikluse može isključiti ukoliko ima problema sa novom izmenom.
Još sam četvorku izdurao iako je bila lošija od 3.6.6 ,al brate mili kad je izašla petica i istog dana 6 beta naša ljubav se razišla. Sad sam na Chromeu. Koristio bi sada i 3.6.6 al kad mi na pola stranica sere neš i stalno se ruši. Nebi me čudilo da su oni neš podmetnulida se riješe korisnika 3.6.6
Ili možda ti jednostavno ne znaš, jer meni se nitko od 300+ korisnika nije žalio, a nova verzija im se automatski instalira kad izađe