Aha.Evo Intelovog odgovora na AMD-ov dvanaesto jezgrin opetron.Rat procesora u serverskoj domeni se gadno zakuhao
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Očito se dobro provodi Mooreov zakon. Još jučer su predstavljali prve dvojezgrene procesore.
Novi procesori odmah su dostupni, a cijene se kreću od 856 dolara za četverojezgreni Xeon 7530 radnog takta 1,86 GHz, do 3692 dolara za 8 jezgreni model oznake 7560 radnog takta 2,26 GHz.
jeftino,nema šta..
Poweeeeer!
Unlimited.. poweeeeeeeeer!!! 
Novi procesori odmah su dostupni, a cijene se kreću od 856 dolara za četverojezgreni Xeon 7530 radnog takta 1,86 GHz, do 3692 dolara za 8 jezgreni model oznake 7560 radnog takta 2,26 GHz.
jeftino,nema šta..
Neće to biti uvijek tako skupo. Nisu ni prvi dvojezgreni bili baš prejeftini.
jeftino,nema šta..
proći će dosta vremena dok ne osmojezgreni procovi ne postanu standard kao što sada predstavljaju dualci
jeftino,nema šta..
proći će dosta vremena dok ne osmojezgreni procovi ne postanu standard kao što sada predstavljaju dualci
o cemu ti pricas? ovo je najjaci serverski procesor i cijena mu zaista nije velika. pa trenutni cetverojezgreni xeoni cijenom idu preko 3500$. top modeli profesionalne elektronike nikad nisu niti ce ikad bit za usporedbu sa kucnim komponentama.
evo ti cijena jednog server xeona kod nas: link
to ti je 4500$ pa ti opet reci kako je to skupo. problem brzine ulaska 8,12...jezgrenih procesora u mainstream trziste nije cijena vec software.
bas me zanima razlika između tog
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
i amd-ov 12-jezgrenog procesora
ako se to uopce da uspoređivat
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
Mislim da ovaj IBM-ov pomete Intelovog i AMD-ovog zajedno.No naravno to je moje mišljenje,a i teško češ nač neku recenziju sa IBM-ovim Power7.
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
Mislim da ovaj IBM-ov pomete Intelovog i AMD-ovog zajedno.No naravno to je moje mišljenje,a i teško češ nač neku recenziju sa IBM-ovim Power7.
ne mozes to tako jednostavno tvrditi.
radi se o tome da je IBM procesor potpuno druge grade, tj. arhitekture i nije moguce tako jednoznacno tvrditi koji je bolji.
PowerPC je RISC,a AMD i Intel CISC procesori.
Intelov RISC je Intel Itanium i on je direktno uporediv sa IBM PowerPC
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
Intel ga popapa za dorucak i trazi još!!
ne mozes to tako jednostavno tvrditi.
radi se o tome da je IBM procesor potpuno druge grade, tj. arhitekture i nije moguce tako jednoznacno tvrditi koji je bolji.
PowerPC je RISC,a AMD i Intel CISC procesori.
Intelov RISC je Intel Itanium i on je direktno uporediv sa IBM PowerPC
Pa znam da je IBM-ov Power 7 potpuno drugačija arhitektura,a ja ih nisam nigdje ni uspoređivo,
o cemu ti pricas? ovo je najjaci serverski procesor i cijena mu zaista nije velika. pa trenutni cetverojezgreni xeoni cijenom idu preko 3500$. top modeli profesionalne elektronike nikad nisu niti ce ikad bit za usporedbu sa kucnim komponentama.
to ti je 4500$ pa ti opet reci kako je to skupo. problem brzine ulaska 8,12...jezgrenih procesora u mainstream trziste nije cijena vec software.
znam da su sada serverski procesori ali pitanje je vremena kada će se 8-jezgreni procesori početi upotrebljavati za "kućna" računala
ali za nešto takvo morat ćemo se strpiti još dosta vremena jer malo stvari trenutno iskorištava i 4 jezgre,a ne 8....
znam da su sada serverski procesori ali pitanje je vremena kada će se 8-jezgreni procesori početi upotrebljavati za "kućna" računala
ali za nešto takvo morat ćemo se strpiti još dosta vremena jer malo stvari trenutno iskorištava i 4 jezgre,a ne 8....
pa zapravo ti i5 i i7 procesori imaju 8 jezgri (4 fizicke + 4 logicke).
ovaj xeon ima 16 jezgri (8 fizickih i 8 logickih).
za po doma ces to imati kada intel i amd odluce da im je bas zgodno to pustiti u prodaju za "kucne" korisnike.
nije vazno trebamo li to ili ne, mozemo li iskoristiti ili ne... oni se ravnaju po svojim poslovnim modelima/planovima.
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
I traži još točno 2306 dolara.
Pa se ti i dalje kuni u intel. Popapam te za doručak s 2 AMD-ova 12-jezgrena procesora i 920 dolara gotovine u džepu.
ee da vas nešto pitam šta je bolje za igre i7 975 ili taj osmojezgreni xeon???
ee da vas nešto pitam šta je bolje za igre i7 975 ili taj osmojezgreni xeon???
i7....
xeon je serverski CPU (ili za radne stanice), a to zahtjeva drugu maticnu, drugi cipset,...
eventualno neka intel maticna za radne stanice (jer serverska nema PCIE za VGA), ali to ti je skupo.. cca >4.000 kn, a onda i CPU...
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
Pa se ti i dalje kuni u intel. Popapam te za doručak s 2 AMD-ova 12-jezgrena procesora i 920 dolara gotovine u džepu.
mislim da kod kupovine ozbiljnijeg servera 920$ u džepu ne igra nikakvu ulogu
8-jezgrenog intela
ibm-ovog power 7
mislim da kod kupovine ozbiljnijeg servera 920$ u džepu ne igra nikakvu ulogu
A drugi 12-jezgreni opteron? Znači ti za cijenu Xeona dobiješ 2 12-jezgrena Opterona i još imaš skoro 1000$ u džepu.
Ne vjerujem da taj Xeon po performansama nadmašuje 2 najjača Opterona. Uostalom i da su otprilike isti opet je puno povoljniji AMD-ov flagship.
Nekada se na CPU-u dizao radni takt i onda kad su prešli 3GHz vidjeli su da se dalje ne može. Sada su s 4 jezgre prešli na 6, 8, 12. Tko zna što će dalje biti kada vide da se ne može više jezgri natrpat. Možda cache od kojih 64MB ili će procesori bit 256-bitni ili više tko to zna :)
A drugi 12-jezgreni opteron? Znači ti za cijenu Xeona dobiješ 2 12-jezgrena Opterona i još imaš skoro 1000$ u džepu.
Ne vjerujem da taj Xeon po performansama nadmašuje 2 najjača Opterona. Uostalom i da su otprilike isti opet je puno povoljniji AMD-ov flagship.
mislim da su prekratko u tržištu da bi se mogla neka ozbiljnija usporedba napravit
s jedne strane do sad sam samo jednom naletio na server koji je imal amd u sebi, s druge strane ibm roadrunner se između ostalog bazira na i na amd-u
a što oni procesorima daju takava naziv grčko-latinsko-nekakav Opteron,Phenom,Xeon,Athlon,Duron..???
a što oni procesorima daju takava naziv grčko-latinsko-nekakav Opteron,Phenom,Xeon,Athlon,Duron..???
Valjda zbog estetike i ljepšeg imena.
Valjda zbog estetike i ljepšeg imena.
kao i končar računala :)
a kako bi ih trebali nazivati, Jura, Stevo i Milutin?
Experience the unlimited speed with new Intel Milutin M7560
Experience the unlimited speed with new Intel Milutin M7560
hahahahahahahahahahahahahahahahasahaha